- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- potyautas: Norvég nyár
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Úgy néz majd ki a hálózat, hogy upc kábelrouter -> szervergép 10/100-as eth WAN port, ez tovább egy gigabites switchnek, rajta a hostok + egy USB wifi adó. Vagyis nincs router a hálózaton (wol-t távoli elérésnél használnék, ha ki van kapcsolva a gép, ezt lehet külön progival vagy webes felületről is ugye, ha tudjuk a MAC-et).
DHCP még talán nem is annyira lényeg, de arról amúgy sem tudok sokat (már így linuxon még nem állítottam be szervert), szóval annak utánajárok.
A kapcsolatokat még nem tudom miképp kéne ellenőriznem, ez elég nagy falat lesz szerintem. Igazából még a szolgáltatások és egyéb funkciók nincsenek beállítva, sokat még nem is tudom miképp kéne.Pl. FTP helyett szeretnék egy (grafikus) titkosított fileátviteli megoldást. Azt hiszem az OpenSSH tud ilyet

Távoli elérésnél kezdek lemondani az RDP-ről, így szerintem valami sima VNC lesz, ám ebből is jobb lenne valami titkosított.
Kéne egy webes felületű torrent kliens is, ez tényleg ráér, majd még utánajárok (az a baj, hogy UPC nem szereti a utorrentet, Deluge klienssel egész jól megy, de nekem ez a program nem nagyon tetszik és keveset is tud).
Rendesen be kéne állítani egy tűzfalat, bár azért ez iptables-nél nem a legegyszerűbb talán. Firestarter mennyire jó?
Aktív témák
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Üzleti vita és megbeszélés
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- 4TB Gen4x4 SSD
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (ELKELTek)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest