Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- sh4d0w: Van-e még?
- tordaitibi: Timeshift használata, és amit nem tudtál, klónozás Timeshift backup szoftverrel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Jester01
üzenetére
Úgy néz majd ki a hálózat, hogy upc kábelrouter -> szervergép 10/100-as eth WAN port, ez tovább egy gigabites switchnek, rajta a hostok + egy USB wifi adó. Vagyis nincs router a hálózaton (wol-t távoli elérésnél használnék, ha ki van kapcsolva a gép, ezt lehet külön progival vagy webes felületről is ugye, ha tudjuk a MAC-et).
DHCP még talán nem is annyira lényeg, de arról amúgy sem tudok sokat (már így linuxon még nem állítottam be szervert), szóval annak utánajárok.
A kapcsolatokat még nem tudom miképp kéne ellenőriznem, ez elég nagy falat lesz szerintem. Igazából még a szolgáltatások és egyéb funkciók nincsenek beállítva, sokat még nem is tudom miképp kéne.Pl. FTP helyett szeretnék egy (grafikus) titkosított fileátviteli megoldást. Azt hiszem az OpenSSH tud ilyet

Távoli elérésnél kezdek lemondani az RDP-ről, így szerintem valami sima VNC lesz, ám ebből is jobb lenne valami titkosított.
Kéne egy webes felületű torrent kliens is, ez tényleg ráér, majd még utánajárok (az a baj, hogy UPC nem szereti a utorrentet, Deluge klienssel egész jól megy, de nekem ez a program nem nagyon tetszik és keveset is tud).
Rendesen be kéne állítani egy tűzfalat, bár azért ez iptables-nél nem a legegyszerűbb talán. Firestarter mennyire jó?
Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Óra topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7S28BG700EP 28 144Hz IPS4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest