Hirdetés

Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

próbáltam rendszert költöztetni, de nem az igazi...

eredetielg volt az sda3-n, összesen vagy 13GB-nyi cucc. szépen kimásoltam (cp -ax, hogy minden megmaradjon), majd rendberaktam a vinyót (4 helyett 2 partíció), és visszamásoltam. eredetileg volt az sda3-n, most ment az sda1-re. a /boot/grub/menu.lst-ben átírtam a dolgokat (uuid helyett /dev/sda1, meg root hd0,0), de mindenképp az sda3-ra hivatkozik a grub-installal. gondolom vagy a kernelben, vagy az initrd-ben van rá hivatkozás. hogyan lehet rávenni, hogy márpedig én azt szeretném, hogy ha az sda1-ről bootolna?

nomeg egy határterület... feltettem a virtualboxot (zárt verzió, mert usb is kell), bele egy win (a géphez kapott oem), bele a progi, minden szép. vagyis majdnem minden, mert az image-en kívülre legfeljebb pendrive-ra tudok menteni, külső kt-t nem tudok felcsatolni. igazából első körben azt nem tudom, hogy mit kellene beállítani hálózati kártyának és módnak.

utánanéztem a google-ban, azt mondja, hogy fel kell tenni valami kiegészítőt, ami fel is ment... csakhogy akkor meg nem lehetett 1024x768-ra kitenni a képernyőt, max 800x600-ra, ami kevés. reboot előtt pedig kifejezetten tetszett, hogy dinamikus képernyőméret volt, és az egér automatikusan átváltott, ha bbetévedt a területére a telepített rendszernek (mondjuk nem biztos, hogy ez nélkülözhetetlen feature). de a külső kt csatolása ezután se ment. a linuxon kellene futnia a sambának? mert most így erre tudok tippelni. bár erről sehol nem volt egy szó se.

Aktív témák