Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-24 13:50:05

LOGOUT.hu

Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9235) _AnTi_ válasza tyuxy (#9222) üzenetére


_AnTi_
tag

Szia!

Csak, hogy tovább kavarjam a szálakat, ha maradsz a Flex-nél és a központi helyen helyezed el (várhatóan konnektor közelében), akkor vehetsz hozzá egy ilyet is: [link]

Szépen fog vele működni, meg lesz a power budgeted is, használhatod mind az 5 portot, ugyanúgy, mint poe++ switch esetén (ezt csak azért írom, mert a switch flex utility esetén valamilyen mágikus oknál fogva az ubi úgy gondolta, hogy elég az embernek 4 port is, hiába van rajta 5).

Ár/érték arányban szerintem így jársz a legjobban: szolgáltatói modem->Dream Machine (sima henger alakú, ami szórja a wifit)->Flex+POE-50-60W->2 AP.

Ebben az esetben maradt még 2 vezetékes POE+ portod a flexről, 3 sima gigabites a Dream Machine-ről és van 3 wifi AP-d, amivel szerintem pöpecül le tudod fedni a házat, de ezt csak terv alapján lehet megmondani.

Ha a közeljövőben várhatóan több vezetékes port kell vagy jövőállóbb megoldást keresel, akkor érdemesebb valami nagyobb POE++ switch-ben gondolkodni és akkor a Flexet hanyagolni, esetleg a Dream Machine-t UDM Pro-ra váltani.

Mondjuk a költségkeretedet elvileg meghaladja a fenti konfig.

Így fennáll még az, hogy kihagyod a Flex-et és POE adapterezed az AP-kat.

Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.