Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Csak hogy hibát milyen hülyeségek okozhatják.
Kb. 6 hónapig szenvedtem azzal, hogy az hogy AP, router, switchek és más eszközök egyszerűen lementek 100Mbit-re, újraindítás lehúz visszadug stb. megoldotta, nagyon nem értettem mi a jó fene, itt is panaszkodtam a routerre, hogy instabil.
Pát héttel előtte csináltam meg a kábelezést és már azt hittem, hogy nagyon elcsesztem valamit a kábelekben, pedig több százat csináltam már, szarrá teszteltem és semmi hibát nem találtam. Én is végig a kábelekre gyanakodtam végig és nagyon nem értettem a jelenséget.
Na most 2hónapja a router látszólag beadta a kulcsot. A "hibajelenségből", ciripelő hangot ad az USG, kiderült hogy a táp halott, eredeti Ubiquiti most 6 éves. Kicseréltem a tápot és azóta bár vannak problémák, a 100Mbit-es probléma eltűnt, illetve a router instabilitása is eltűnt. Egyáltalán nem jelentkezett 1,5 hónapja. Szóval olyan egyszerű dolgok mint a táphiba igen furcsa dolgokat tudtak produkálni.Már csak egy DCHP/DNS probléma van, amikor egyszerűen minden lassú, eszközök nem tudnak csatlakozni. Erre még nem jöttem rá mi okozza.
-
user12
őstag
válasz szpeti40 #8511 üzenetére
Tegnap frissült a controller, de nem találom az opciót.
Másnál megjelent már?
Egy másik hsz-ben rekop említette, hogy az ap-knek is frissülni kell majd a támogatáshoz
Most akkor mi az igazság?[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
-
-
user12
őstag
válasz szpeti40 #8612 üzenetére
Igen működik.
És úgy néz ki, hogy jó is, mert lerugja a klienst arról az ap-ról, amire nincs lock-olva
(esetemben az ostoba kamera a benti ap-ra csatlakozott 1-es jelerősséggel, annak ellenére, hogy vele szemben ott van a kinti AP)Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Steady74
addikt
válasz szpeti40 #8617 üzenetére
igen, az.
szerk: kültéri AP-t keresek 2,4/5GHZ eset, meg kamerákat, hol lehet a legjobb áron vásárolni szerintetek? Elsősorban itthon. Köszi
Szerk+szerk: Ezt találtam kültéri AP-nak. Egy kb 80nm-es kertet kellene többé kevésbé lefednie. Teraszon lenne, felette tető, szóval víz nem érné. Ezt tudom a mostani AP-k mellé felvenni és a mesh hálózat részévé tenni? Gondolom, igen, de inkább kérdezek Köszi
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szpeti40 #8369 üzenetére
Mivel jöttek ki új dolgok, ezért gondoltam megváltoztatom, hogy mit szeretnék beépíteni majd:
- Dream Router, már csak el kéne csípni egyet..
- Switch Flex Mini, mivel nem kell már PoE switch az UDR miatt.
- 2db Access Point WiFi 6 Lite, mivel az UDR-ben is van AP, így tuti elég már a 2db is.(Plusz DS220+ és Eaton 5E850i ups, Ti milyen fali rack szekrénybe raknátok ezt a szettet, ami nem olyan drága, de azért jó minőségű? Én ezt néztem, de sose kerestem még rack szekrényeket, nem vagyok tisztában a méretekkel sem.)
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Steady74
addikt
válasz Cirbolya_sen #8619 üzenetére
Köszi.
Akkor jó a választásom? Csak megerősítés kellene. Elsősorban okos eszközöket akarok a kertben elérni, a 2,4 GHz ezért fontos, hogy legyen, a hatótáv pár 10 méter, szabadban gyanítom ezt az eszköz tudja.
-
user12
őstag
-
vicze
félisten
válasz szpeti40 #8622 üzenetére
Élnézést az Eaton nagyobbnak nézett ki, de csak 20cm magas akkor belefér.
Mivel gyak. 0 rackmount eszközöd van, így rack szekrénybe elég macerás, és nem igazán tudok jó megoldást erre, ha egy rack doboz aljába zsúfolod az egészet akkor valakinek melege lesz előbb vagy utóbb. Eaton súlya meg nem elhanyagolható (nem tudom mekkora a méret), így az is problémás lehet falra szerelésnél, ha a legkisebb akkor nem.Mondjuk ha Dream Routert akarsz a probléma még ráér úgy 6-9 hónapot.
Gondolom az ért Dream a termékcsalád, mert álmodban se tudod megvenni.Másrészt Dream Router-t egy rackbe rakni értelmetlen, mert kvázi buksz egy AP-t, inkább olyan helyre raknám, ahol akkor már használható is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
"Másrészt Dream Router-t egy rackbe rakni értelmetlen, mert kvázi buksz egy AP-t, inkább olyan helyre raknám, ahol akkor már használható is."
Jogos, erre nem is gondoltam"Mondjuk ha Dream Routert akarsz a probléma még ráér úgy 6-9 hónapot."
Hát addig berakok egy polcon álldogáló Tp-Linket a helyére.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
user12
őstag
válasz szpeti40 #8626 üzenetére
Szerintem egy polcon is el lehet rendezni ízlésesen az eszközöket. És valószínűleg jobban is fog kinézni, mint egy rack szekrénybe bezsúfolva egymás hegyén-hátán.
Nekem otthon esélyem sincs rack szekrényt felfúrni a falra, mert nem fér - eleve a szoba is kicsi, plusz az elrendezés, gázcső, villanyvezeték nyomvonala szinte ki is zárja.Nyilván nem olyan, mint, ahogy a nagy könyvben le van írva, de sokszor az élet írja a szabályokat.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Steady74
addikt
válasz Steady74 #8628 üzenetére
Segítsetek gondolkozni, tépődöm
A lakáson belül most U6 lite-ok vannak, elégedett vagyok velük. Szeretnék vezeték nélküli kaputelefont telepíteni, de a jelenlegi felállás szerint a kapuhoz legközelebb AP jele kicsit gyenge ott (2 db 40cm-es téglafal van az "útban"). Egyik ötletem, hogy a telepítés helyéhez legközelebbi AP U6 Lite Long range lenne, vagy amit korábban írtam kültéri AP-t tegyek a házon kívülre? Melyik lehet a jobb megoldás? Köszi -
-
-
-
válasz szpeti40 #8639 üzenetére
Igen, sikerült. Megmondom őszintén nem próbálkoztam többel, de mintha egyet lehetne.
#8640 BossBoss:
100EUR volt szállítással, ~36eFtGyorsan beállítottam, Protect és Network elő van telepítve, más alkalmazást nem láttam, most frissítem a firmware-t, illetve a kontrollereket. Ventilátor van benne, de nem mondanám hangosnak.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
U6 Wifi Pro kapcsán lenne kérdésem.
Ha jól értem PoE injektor ebben az esetben is szükséges, ugye?
PoE switch >>> patch panel >>> keystone fali aljzat >>> eszközGondolom, csak akkor nem kellene, ha a switch és az eszköz direktbe lenne kötve egy kábellel.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #8644 üzenetére
Kb 20 méter a távolság. Ez jó hír, köszönöm szépen
- mozi bolondéria -
-
válasz szpeti40 #8642 üzenetére
Egyelőre annyit tudok mondani, hogy azt kaptam, amit vártam. Én már olvasgattam a community-n róla elég sokat, nagyjából tisztában voltam a képességeivel, nyilván nem számítottam UDM Pro teljesítményre.
A throughput dchp-vel ~850/750Mbps, pppoe esetén ~750/650Mbps kikapcsolt IPS-el, és bekapcsolt DPI-vel. Az IPS medium(ez 17 kategóriát jelent a 35-ből) beállítása ~50Mbps-el, a maximum beállítás pedig ~100Mbps-el csökkenti ezt a sebességet. Releváns wifi méréseket sajnos nem tudtam végezni, megfelelő eszközök hiányában, viszont 160MHz-et tudja a legújabb fw-el. AX-es kliensem nincsen még, de AC-ből is csak nagyon régiek vannak, azokkal ugyanazokat a sebességeket kaptam mint az AC Lite-al. A kontroller felülete nekem megfelelően gyorsnak tűnik, több helyen panaszkodtak lassúságra, én nem tapasztaltam, bár csak pár darab klienssel voltam csatlakozva. Protect-et 1db G3 flex-el próbáltam, "motion only" recording lehetőség van csak az integrált ssd-re, elvileg SD bővítéssel ez lehet folyamatos is. Amit észrevettem még, itt már nem választható a classic UI, csak az új van.
Összességében szerintem ennyi pénzért ajándék, viszont a jelenlegi fw-el a gigabites sávszélesség teljes kihasználásához kevés. Inter-VLAN routing-ot még nem próbáltam, de az olvasottak alapján ott sem lesz meg a gigabit.
-
addikt
Akkor kikapcsolt IPS/IDS-el olyasmi mint az ER-X, ezek nélkül most is megvagyok. Csak van pluszba még protect is. Hátha sikerül nekem is lecsapni egyet, bár előtte ismerősnek lesz egy, akinek csinálom majd a hálózatot, ha csak 1db-ot lehet venni.
Legalább mostmár van mire lecserélni az ER-X-et.Talán timelapse-re vennék egy kamerát, az jól nézhet ki, ha jól láttam a képen olyat is lehet.
Valami tipp, hogy tudtad elcsípni?
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
Megjött az első készlet értesítő email, igen ám, de nem nagyon emlékszem rá, hogy Switch 48 PoE-ra raktam volna be bármikor készlet értesítőt
Egyedül az UDR-re nyomtam be, de hát azt várhatom, helyette vehetek egy szép switchet.Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Drag77
senior tag
Hali, tűzfalon lehet rendesen szűrni? kifele befele port esetleg alkalmazás szinten? site2site vpn van benne?
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gumi és felni topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- iPhone 13 Product Red
- Üzleti Laptopok 29.990Ft-tól! Dobozban, ÁFA-s számlával!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest