Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-24 13:50:05

LOGOUT.hu

Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8501) szpeti40 válasza szuszinho (#8497) üzenetére


szpeti40
addikt

Lehet ez lesz nálam a B terv, ilyet már ajánlottam 3 helyre is, bevált :K

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8502) user12


user12
őstag

Sziasztok

Frissülnek/tek a switch-ek 5.75.6 verzióra, az USG 4.4.56-ra, és a 2nd gen Cloud key is kap frissítést
RC channelen vannak a frissítések egyelőre.

[ Szerkesztve ]

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#8503) devil-k válasza MasterMark (#8500) üzenetére


devil-k
nagyúr

Volt egy kis upgrade a szerveremben. :) Elég szépen ki lehet nyomni a Telekomos 2Gbe netet. :)

- mozi bolondéria -

(#8504) angelus8925


angelus8925
tag

Sziasztok,

mostanában egyre többször fordul elő, hogy néhány oldal betölt, néhány nem vagy egyáltalán nincs a wifin lógó eszközökön net, a PC-ém pedig kiírja, hogy "Az Ethernet nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval".. elvileg Telekom hiba volt, de azóta is visszatért, ezért lefixáltam az IP címeket az adott eszközökhöz, most minden patika, már csak a PC-ém írja ki néha ezt a hibát. de elenyésző mennyiségben. Ilyenkor csak a szolgáltatói modem áramtalanítása oldja meg a problémát. Szerintetek ezzel mit kezdjek?

Amúgyis gondolkodtam rajta, hogy venni kellene komolyabb AP-t.

Jelenleg a 2 szintes házban 1-1 UniFi AP AC LITE van a plafonon, ezek vannak rákötve egy UniFi Switch 8 60W-ra, 1 db. PC-vel, 1 set-top box-al, Cloud Key Gen2-vel, illetve van még egy AP, ami a kertre néz. Ez köt bele a Telekom Sagemcom HGW-be.

Utóbbira van még kötve 2 db. set-top box.

1000-es net előfizetésünk van, 3 okos TV, amin YouTube, HBO Go is szokott menni, illetve a PC-émről PLEX-el film, emellett van még 3 laptop és min. 6 telefon.

Mit javasoltok? Arra gondoltam, hogy "csak" vennék 2 db. UniFi AC Pro, lecserélném ezekkel a meglévő kettőt, ami a házban van, mert a sebesség is kellene, meg a hatótáv is.

Vagy kellene hozzá UBIQUITI UniFi Security Gateway, és innen mennie a DHCP-nek, meg azért egy kis biztonság sem ártana, bár annyira nem vagyok paranoiás. Nem lenne így kicsit problémás a telekomos iptv-és set-top boxokkal? Mert azért nyűgöt sem szeretnék a nyakamba venni. Az egyszerű, de anagyszerű, megy azt jó'vant tudnám értékelni.

Esetleg nincs egy olyan összefoglalótok, ami végigvezet a beállításokon?

Előre is köszönöm szépen!

:R

(#8505) rekop válasza angelus8925 (#8504) üzenetére


rekop
Topikgazda

Mit javasoltok? Arra gondoltam, hogy "csak" vennék 2 db. UniFi AC Pro, lecserélném ezekkel a meglévő kettőt, ami a házban van, mert a sebesség is kellene, meg a hatótáv is.
Az AC Pro-t semmiképpen, hacsak nem használtan "gombokért" jutnál hozzá. De én még akkor is átgondolnám. 2x2-es kliensekkel nem lenne érzékelhető sebességnövekedés a Lite-hoz képest, ami megérné a ráfordítást. A wave1-es AP-k (AC LR, Lite, Pro, IW) lesznek a következő EOL termékek, hosszútávra nem érdemes már tervezni velük.
Itt van már a 6-os UAP sorozat, abból az LR és Lite is elérhető, utóbbival is jók a tapasztalatok itt a topikban. Annyit kell tudni ezekről, hogy csak 5GHz-en tudják az 802.11ax szabványt.
Ha nem sürgős annyira a váltás, érkezőben az U6-Pro, ami a specifikációk alapján egy jó termék (is) lehet, árban szerintem elfogadható (kb. az AC Pro árcéduláját kapja), mindkét sávon tudja az ax-et.

Vagy kellene hozzá UBIQUITI UniFi Security Gateway, és innen mennie a DHCP-nek, meg azért egy kis biztonság sem ártana, bár annyira nem vagyok paranoiás. Nem lenne így kicsit problémás a telekomos iptv-és set-top boxokkal? Mert azért nyűgöt sem szeretnék a nyakamba venni. Az egyszerű, de anagyszerű, megy azt jó'vant tudnám értékelni.
USG szintén EOL terméknek mondható, nem szabad már megvenni. UniFI esetén jelenleg kettő gateway ami elérhető, az UDM és UDM Pro. Illetve érkezőben a Pro frissített változata az UDM Pro SE, és egy új wifi6-os all-in-one eszköz a Dream Router. Ezek azok a termékek, amikre igény szerint érdemes lehet majd beruházni.
A STB-k maradhatnának a telekomos HGW-ben, vagy akár megoldható vlan-al is, így csak arra a switch portra rakod ki az IPTV forgalmat, ahova szükséges.

Esetleg nincs egy olyan összefoglalótok, ami végigvezet a beállításokon?
Milyen gondolsz pontosan? Nem nagyon van olyan beállítás, ami "univerzális", mindenki a saját igényei szerint konfigurálja fel az eszközöket. Illetve az elején a varázslóval végig lehet menni a nagyon alap dolgokon. De ha ilyen "lépésről-lépésre" összefoglalóra gondolsz, ami végigmegy minden egyes lehetőségen, olyan nincsen.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#8506) angelus8925 válasza rekop (#8505) üzenetére


angelus8925
tag

Nézegettem a 6-os AP-ket is. A jelenlegi UniFi Switch 8 60W- és a Cloud Key Gen2-mel is menne, gond nélkül? Úgy is, ha csak 2 6-os Pro AP lenne, meg kültérre maradna egy régi 5-ös Lite?

Szerinted kb. mikorra várható ennek értékesítése? Egyelőre, ha lehet, akkor csak az AP-ket cserélném.

Jól láttam, hogy nem PoE képes a Dream Router, tehát ugyan úgy kellene hozzá PoE képes switch pluszba? Az lehetne a meglévőm vagy mit javasolnál mellé?

Igen, valami egyszerű, lépésről-lépésre alap beállításokon végigkísérésre gondolnék. Pl. valamelyik nap jutott eszembe, hogy milyen csatornán is lehetnek az AP-ék, nem kellene-e külön lenniük, hogy ne ütközzenek, de nem emlékszem, hogy anno foglalkoztam-e anno ezzel, 3 éve, amikor beállítottam. Vagy mit és hogyan kellene beállítani, hogy max sebesség menjen, AP-ék között szépen váltson az eszköz, ha sétál ki az ember az udvarra. (Gyorsan felejtek :DD )

(#8507) vicze válasza angelus8925 (#8506) üzenetére


vicze
félisten

"UniFi Switch 8 60W- és a Cloud Key Gen2-mel is menne, gond nélkül?"
Igen menne.

"Úgy is, ha csak 2 6-os Pro AP lenne"
Igen. Bár ha tudsz U6-Pro-t szerezni akkor az nem kis varázslat. :P Amúgy Pro még Early Accessben van.

"kültérre maradna egy régi 5-ös Lite?"
Csak megjegyzem, hogy a Lite az nem való kültérre, úgyhogy max. olyan helyre ajánlott ahol semmiképp nem érheti víz vagy magas pára.

"mikorra várható ennek értékesítése?"
Ez mindenki varázsgömbjének kalibrációjától függően mond egy random tippet. A jelenlegi chip hiány miatt több mint esélytelen bármit jósolni. Hasra ütésre február-március talán.

"Jól láttam, hogy nem PoE képes a Dream Router"
Rosszul láttad, a Dream Router-en 2db PoE van, a 4 portból.
Ennek elérhetősége jó eséllyel még jóval később lesz mint az U6-Pro, és az ára miatt szerintem 1,5évig hiánycikk lesz.

[ Szerkesztve ]

(#8508) b.roland82


b.roland82
csendes tag

Sziasztok!
Adott egy EdgeRouter Lite dnsmasq-al, hogy a pc-ket a hostname alapján is el lehessen érni a lanon.
Nem lehet valahogy megoldani, hogy a dnsmasq úgymond "kövesse" az IP cím változásokat a hálózaton? Vagy időnként frissítsen?
Egy laptopnál vettem észre, hogy mondjuk ha legelőször ethernettel van a hálózatra kötve (router restart-tól számítva), akkor a laptop nevét ugye felveszi DNS-be az ethernet IP címére, viszont ha kábelről átváltok a laptopon wifire, akkor ugyebár más IP-je lesz a laptopnak, de a többi pc-n a laptop hostname-jét a router még mindig a laptop előző, ethernetes IP-jére irányítaná (ami ugye már nem elérhető), ez pl hálózati megosztásnál nem valami kellemes.

[ Szerkesztve ]

(#8509) Friczy válasza b.roland82 (#8508) üzenetére


Friczy
senior tag

Általában az a baj, hogy a dnsmasq (meg általában a DHCP szerverek) nem képesek lekövetni, hogy két MAC ugyanahhoz a klienshez tartozik. Mivel az eredeti DHCP lease nem járt le a Wifi-re váltásnál - és a kliens sem küldött release-t, ez nagyjából természetes viselkedés.
A DNSmasq FAQ szerint ( [link] ) lehet próbálkozni az ilyen klienseken client-id-t beállítani, illetve dnsmasq verziótól függően beállítható egy klienshez több MAC, ilyenkor a dnsmasq képes ugyanazt az IP-t kiadni wifin és kábeles neten (nyilván feltételezve, hogy a subnet azonos a kettőn)

Ezeknek próbálj utánajárni, hogy valamelyik beállítható-e.

(#8510) b.roland82 válasza Friczy (#8509) üzenetére


b.roland82
csendes tag

Köszi a választ! :)
Közben megtaláltam a probléma okát: elfelejtettem, hogy a laptop lan mac-jéhez van egy static mapping megadva a laptop hostname-jével együtt és emiatt volt az, hogy a többi PC-t mindig ez alapján irányította a laptop lan-jának static ip-jére. Aztán eszembe jutott, hogy a torrent kliens port forwardjai miatt volt ez a static entry. Erre most már nincs szükségem mert másik pc-n van a torrent, tehát ezt most kivettem, és most már lan-ról wifi-re váltás után a többi pc-t már másodpercek alatt a laptop wifi ip-jére kezdi irányítani a dns.
Aztán most kíváncsiságból próbálkoztam a küldött link alapján a client id-kkel, meg a több mac-el egy static entry-hez, de nem jártam sikerrel. Valószínűleg az oka az 1.10.11-es fw lesz, mert az új 2.x-es verziókkal voltak nemrég random lassulási problémáim amik ezen a verzión nem jelentkeznek. Lehet hogy még régebbi dnsmasq van benne, ami nem tudja még ezeket. Nem gond, a lényeg, hogy a probléma megoldódott. :C

(#8511) szpeti40


szpeti40
addikt

Kijött az UniFi Network Application 6.5.51, amiben már benne van, hogy egy klienst egy adott AP-hoz tudunk rögzíteni:

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8512) MasterMark válasza szpeti40 (#8511) üzenetére


MasterMark
titán

Mondjuk erre kíváncsi vagyok hogy oldja meg, mert ugye a kliens dönti el hova csatlakozik. Ezzel simán lehet olyan elérni majd hogy nem csatlakozik sehova majd szerintem.

Switch Tax

(#8513) vicze válasza MasterMark (#8512) üzenetére


vicze
félisten

Ezt már band steeringgel is elértem. ;]

(#8514) MasterMark válasza vicze (#8513) üzenetére


MasterMark
titán

Az elméletileg magában ilyet nem csinál. Az gyakorlatilag a roamingba ágyazva kiküldi neki hogy van egy jobb hálózat is a közelben, ott is a kliens döntése hogy átcsatlakozik-e. (Emiatt ugye ez se szabványos, de nem kéne hogy gondot okozzon.)

Van az a beállítás hogy a nagy teljesítményű klienseket csak 5 GHz-ra engedi fel, na az hasonló lehet ehhez, azzal is elérhető hogy végül sehova ne csatlakozzon fel.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#8515) vicze válasza MasterMark (#8514) üzenetére


vicze
félisten

"Van az a beállítás hogy a nagy teljesítményű klienseket csak 5 GHz-ra engedi fel"
Erre gondoltam.

Jelenleg a két beállítása van 5G és Balanced(???), U6-LR-rel jelenleg 4-5 csatlakozási próbálkozás kell egyes klienseknek, hogy el tudjon menni. Ha kikapcsolom, elsőre megy gond nélkül. Amúgy ez a hiba valamikor tavasszal lett "feature", addig jó volt.

(#8516) MasterMark válasza vicze (#8515) üzenetére


MasterMark
titán

Ez a kettő két külön dolog.

A band steering az ap beállításánál van, nem tud olyat okozni hogy ne tudjon felmenni bárki.

A “connect high performance clients only 5 GHz” vagy ilyesmi, nem tudom pontosan, ez egy wifi network (SSID) szintű beállítás.
Ez utóbbi tud ilyen ledobásokat produkálni, azt tippelem hogy hasonló a módszer mint az említett ap-hoz kötött kliens beállítás.

(A balanced band steering azt csinálja hogy elosztja a két rádió között a klienseket, de ezt is csak ajánlás szinten, nem eröltetve. Arra jó ha nagyon sok kliens van.)

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#8517) vicze válasza MasterMark (#8516) üzenetére


vicze
félisten

Igazad van keverem, "Connects high performance clients to 5 GHz only" csak "nemrég" óta van. (5.10)

(#8518) rjy08 válasza szpeti40 (#8511) üzenetére


rjy08
tag

Wifis nyomtatókhoz, TV-khez, fix eszközökhöz jó dolog lehert, feltéve, ha használhatóan fog működni. Van olyan wifis nyomtatónk, ami állandóan a gyengébb AP-hoz kapcsolódik fel, pedig ott az "orra előtt" az erősebb eszköz.

(#8519) szpeti40 válasza rjy08 (#8518) üzenetére


szpeti40
addikt

Én LG TV-vel vagyok így, várom is ezt a funkciót. Valamiért mindig az emeleti AP-ra megy néha, pedig ott van mellette a másik vagy 3m-re. :F
Ilyenkor lehet nyomkodni a reconnectet unifi appban, amég nem hajlandó lenti 5GHz-re menni...

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8520) MasterMark válasza szpeti40 (#8519) üzenetére


MasterMark
titán

És jelerősségben mennyi-mennyi a kettő?

Switch Tax

(#8521) rjy08 válasza MasterMark (#8514) üzenetére


rjy08
tag

Szerinted a High Performance Devices engedélyezése csinálhat olyat, hogy a kliens nem kap IP címet, csak egy apipa címet? Többszöri le-föl csatlakozásra megkapja az IP-t.

(#8522) Pupi1973


Pupi1973
csendes tag

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyat unifi rendszernél (USG-PRO-4, US-24-250W 2 db, és 6 db UAP-AC-HD, uck-gen2-plus) csak a macbook felhasználok panaszkodnak kapcsolódási problémáról, Iphone megy , win kliens megy, android megy. Egymás mellett ülnek és mindenki tud kapcsolódni csak a 2 macbook nem. Office wifin csak 5ghz megy.

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

(#8523) MasterMark válasza rjy08 (#8521) üzenetére


MasterMark
titán

Szerintem nem, ha már fel van csatlakozva akkor onnantól nem kéne képbe legyen. De mivel béta még mindig ha jól tudom, egy próbát megér kikapcsolni.

Vagy csinálj egy új alap wifi network-öt külön ssid-vel, ott tudod tesztelni hogy mi lehet a gond. Így nem kell állítgatni a rendes wifi hálózatod.

Nekem most van egy olyan esetem, hogy egy telefon hiába van felcsatlakozva és van IP-je, és pingelhető is, egyszerűen nincs internet elérése. Csináltam egy külön ssid-t alapbeállításokkal, ott meg jó.
Egyelőre nem teszteltem még ki mi lehet a kínja, de ott egyesével be tudom kapcsolgatni ugyanazokat ami a rendes hálón is van, és akkor előbb utóbb kiderül.

Switch Tax

(#8524) user12 válasza Pupi1973 (#8522) üzenetére


user12
őstag

Nálam bár US-8-60W és UAP-AC-LR van, de még nem. A router nem Ubi.
Utána kellene járni, hogy hol hibádzik a dolog, már a hitelesítésnél vagy pl "csak" Ip címet nem kap.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#8525) donat_sz


donat_sz
senior tag

tegnap frissül több FW is (AP6 Lite, US16-150W, US8-60W)

(#8526) user12 válasza donat_sz (#8525) üzenetére


user12
őstag

Nekem a 2. gen AP-k jeleztek ma.
A honlap szerint a Flex mini is frissül(t) de az még nem szólt .

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#8527) szpeti40 válasza szpeti40 (#8511) üzenetére


szpeti40
addikt

Na most látom amúgy, hogy a fél hozzászólásomat valamiért nem is jelent meg, szóval, azt akartam írni a kettőspont után, hogy:

Add the ability to lock a client to a specific AP. (requires UAP firmware 5.76.0), igen ám, de az U6-Lite, még csak most kapta meg a 5.60.18-ast :O

#8525donat_sz: az US-8-150-em is frissült. Pontosabban US-8/16/24/48/###W.

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8528) donat_sz válasza user12 (#8526) üzenetére


donat_sz
senior tag

nekem az most már szólt este, hogy beléptem. be is frissítettem mind3at

(#8529) szpeti40 válasza MasterMark (#8520) üzenetére


szpeti40
addikt

5GHz:
Földszint: -46dBm
Emelet: -83dBm
2,4GHz:
Földszint: -60dBm
Emelet: -73dBm

Ezeket írja a Wifiman.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8530) user12 válasza donat_sz (#8528) üzenetére


user12
őstag

Időközben az is jelzett.
Érdekes, mert a mobilos (iOS) appban nem jelezte az elérhető frissítést, belépve a webes felületre viszont igen.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#8531) rekop válasza MasterMark (#8512) üzenetére


rekop
Topikgazda

Igen lehet ilyen, erre figyelmeztet is, ha bekapcsolod a funkciót:

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#8532) szpeti40 válasza rekop (#8531) üzenetére


szpeti40
addikt

Ehhez béta fw-t raktál az AP-ra?

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8533) MasterMark válasza rekop (#8531) üzenetére


MasterMark
titán

Én ennek nem látom értelmét egyébként.

(#8529) szpeti40: Arra gondoltam amit a kontroller ír RX és TX értéknek ahhoz a klienshez. Simán lehet hogy árnyékolja saját magát egy tévé és tényleg a másik ap-t látja erősebben.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#8534) rekop válasza szpeti40 (#8532) üzenetére


rekop
Topikgazda

Nem, a kontrollerben már benne van funkció 6.5.50-től. Bár az AP-k még csak 5.43.51-en vannak, nem tudom működik-e egyáltalán ezzel a fw-el, tesztelni még nem tudtam. De gyanítom, hogy nem, meg kell várni az 5.76 vagy újabb verziót.

#8533 MasterMark
Én is megvoltam nélküle, de van akinek hasznos lehet szerintem. Például ha vannak helyhez kötött kliensek(TV, media player, izzók, lámpák, stb..) amik "vándorolnának" az AP-k között, ezzel lehet majd zárolni az egyikhez.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#8535) szpeti40 válasza MasterMark (#8533) üzenetére


szpeti40
addikt

Hát nekem hasznos lenne, hogy a hülye LG tvt ne kelljen reconnectelgetni, ha nézni akarunk rajta valamit youtubeon pl és az emeleti AP-n van.

"Arra gondoltam amit a kontroller ír RX és TX értéknek ahhoz a klienshez."
Ha hazaérek ezt is megnézem :R

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8536) MasterMark válasza rekop (#8534) üzenetére


MasterMark
titán

De most nem mindegy hogy a lámpa meg a tévé melyik AP-n van? Többet ér az, hogy ha leesik valamelyik AP akkor át tudjon failoverezni a másikra.

Egyébként semmiből nem állna ezt is megoldaniuk, mert ha a kontroller elveszti az AP-t, akkor ideiglenesen tilthatná az ilyen kliens-ap lock-okat.

Switch Tax

(#8537) rekop válasza MasterMark (#8536) üzenetére


rekop
Topikgazda

TV-nél, mediaplayer-nél számíthat, ha a másik AP-n kisebb az elérhető átviteli sebesség, és emiatt szaggat mondjuk a lejátszás. A kis sebességű IoT cuccoknál valóban nincs jelentősége, ebben igazad van(ez nem jó példa volt, csak hirtelen eszembe jutott mert ez is előfordult már nálam). Amíg nem raktam fel a harmadik AP-t a lakásban, az egyik Firestick-em nekem is mindig a "rosszabik" AP-t választotta. Akkor megoldottam, hogy csináltam egy külön SSID-t, amit csak az egyik AP-re engedélyeztem, és ahhoz csatlakoztattam. Ugye itt is bukod a failover-t, de legalább tudsz filmezni. Nekem ebben az esetben ez többet ér, mint egy failover lehetőség.
Ha semmiből nem állna, akkor valószínűleg megoldották volna, vagy majd meg fogják oldani.

Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/5n7jmuvj

(#8538) user12 válasza MasterMark (#8536) üzenetére


user12
őstag

Én kifejezetten várom.
A benti AP-n lévő eszközök előszeretettel átcsatlakoznak a kintire ha pl a benti szoftvert frissít.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#8539) MasterMark válasza user12 (#8538) üzenetére


MasterMark
titán

A benti AP-n lévő eszközök előszeretettel átcsatlakoznak a kintire ha pl a benti szoftvert frissít.

Ez egy jó dolog, nem pedig rossz. :D Ha nem csatlakozna rá akkor leesnének a hálózatról teljesen.

Switch Tax

(#8540) szpeti40 válasza MasterMark (#8539) üzenetére


szpeti40
addikt

De frissítés után gondolom nem csatlakoznak vissza a benti AP-ra nála.
Én általában hajnalra szoktam frissítést ütemezni, akkor mindegy ha a kliensek internet nélkül maradnak pár percre.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8541) MasterMark válasza szpeti40 (#8540) üzenetére


MasterMark
titán

Az a kliens hibája, azt nem lehet AP oldalról megoldani. Illetve meglehet, így ahogy ez a lock lesz majd.

Nálam az AppleTV, chromecastok, tévé stb átcsatlakozik a másikra ha frissítem a közelebbit, aztán kb. fél-1 óra alatt mindegyik visszakapcsolódik a közelebbire.

Switch Tax

(#8542) vicze válasza MasterMark (#8541) üzenetére


vicze
félisten

Azért a WiFi nem ennyire egyszerű. :)
A túl közel, rosszul pozicionált AP esetében, lehet elég távoli...
Olyan hülyeségek, hogy nem plafonon van, hanem asztalon, egy plafon/falra tervezett AP teljesen megváltoztatja, a sugárzás iránya.

"kliens hibája"
Ez így van, de az AP pozicionálása, a nem megfelelő jelerősség beállítása és ilyenek, egyéb zavarjelek, és még jó pár dolog befolyásolja, hogy egy kliens épp hova és miért csatlakozik.
Én se vagyok a brute force megoldások híve, de ha nincs idő épp a debuggal foglalkozni akkor a fixálás megoldás valakinek.

(#8543) MasterMark válasza vicze (#8542) üzenetére


MasterMark
titán

Mármint mi nem egyszerű?

Switch Tax

(#8544) user12 válasza MasterMark (#8541) üzenetére


user12
őstag

Nem csatlakozik vissza. Marad a kintin, még akkor is ha jóval gyengébb a jel. Egy idő után aztán visszaáll - nem tudom pontosan ezt mi okozza.
Nálunk is chromecast meg pár okosotthon cucc van, ami érintett ebben, mivel helyhez kötött.
Majd meglátjuk, hogy milyen lesz.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

(#8545) vicze válasza MasterMark (#8543) üzenetére


vicze
félisten

Hát, hogy lerakod a AP-t és az eszköz mellette csatlakozik, főleg nem egy több AP-s rendszerben.

(#8546) ArthurShelby válasza MasterMark (#8533) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ez nem lenne megoldás pl az lg tv wifi problémaira? Lg tv-vel volt itt is valakinek a topikban problémája, illetve a promóciókkal kitömött linus is ezt említette negatívumként az ubinál.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#8547) shtirley


shtirley
tag

Üdv,
amióta a 6.4.54-es application fut, kb két heti rendszerességgel előfordul, hogy az application visszaáll alap nézetre. Az új felülettel tölt be és hiányzik minden nézettel kapcsolatos testreszabás, valamint az egyénileg konfigurált "widgetek" is. Csak az alap van. Egyébként minden eszköz és konfiguráció változatlan. Az application Raspberry OS-en fut egy RPi4-esen.
Vajon ez az application hibája, vagy a RPi szívat?

(#8548) szpeti40 válasza shtirley (#8547) üzenetére


szpeti40
addikt

Nálam is ugyan ez van docker-el..:(((
Mindig kiégeti a szemem a világos mód.

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#8549) azka79 válasza szpeti40 (#8548) üzenetére


azka79
aktív tag

Nekem ezt akkor csinálja amikor az androidos unifi networkbe belépek, utána a weben nekem is visszaáll alap néztre. (úgyszintén docker)

(#8550) MasterMark válasza ArthurShelby (#8546) üzenetére


MasterMark
titán

Nem tudom azokkal mi a probléma.

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.