Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Bond 007
őstag
válasz _Dumber_ #106 üzenetére
Kábelnet hogy kapcsolódik? Sima dhcp (mint upc) vagy pppoe (mint digi)? Ha utóbbi akkor mindenképpen a lite ajánlott, mert az X 100-150Mbit környékén kidöglik majd 100%-os proci terhelés miatt mert nem kezeli a pppoe-t hardveresen. Ha sima dhcp-n kapod a netet akkor jó az x is, de szigorúan a legújabb firmware-el mert abban kapott hardveres natolást.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz _Dumber_ #108 üzenetére
Közben kicsúsztam a szerk időből:
Ha minden igaz roaminghoz és komolyabb funkciókhoz majd unifi vezérlő is fog kelleni, de ahogy írtad van nas, akkor arra fel lehet dobni akár docker konténerbe (qnap és synology is viszi) vagy virtualizálva linux/bsd alá felrakva (qnap-nál). Elvileg a synology-nak biztosan lesz gyári appja Ubiquiti cuccokhoz (nvr és unifi vezérlők) a beépített app store-ból. (írták hogy a Ubiquiti-val közreműködnek) -
Mr Bond 007
őstag
válasz _Dumber_ #124 üzenetére
Elvileg sok poe képes cucc megnézi hogy igényli-e a portra dugott eszköz a tápot és aszerint kapcsolja be/ki a poe módot. Bizonyos eszközökön lehet állítani. A nagyobb unifi/edgerouter eszközökön így van, de az x-et nem tudom. Ha lehet kapcsolni a poe módot akkor rá lehet dugni, egyébként nem.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz _Dumber_ #169 üzenetére
Firewall/Nat fül, majd Firewall Policies, majd ott vagy létrehozol, (Add ruleset) vagy a meglevőhöz hozzáadod (action gomb és ott edit ruleset majd add rule) Minden protokollra block-ot adsz és így az adott időszakban nem forgalmaz semmit a megadott ip-re/ipk-re vagy mac címre/címekre.
[ Szerkesztve ]
-
mszl
aktív tag
válasz _Dumber_ #174 üzenetére
Köszi!
Működik, nincs internet.
Csak nálunk nem a gyereknek kell tiltani, hanem a nagyapjának aki néha jön, hogy "lássa az unokát", de már az unoka haja is az égnek áll mert csak facebookozik!! Rosszabb mint egy tini!!!A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
mszl
aktív tag
válasz _Dumber_ #174 üzenetére
Szia!
szükségem lenne egy kis segítségre, ha nem veszed tolakodásnak.
Egy olyan problémám van, hogy most egy pl. 192.168.1.23 kliensnek szeretném tiltani a 192.168.1.0/24 háló elérését. mindkettő az eth1 interface-n csücsül egy switchen és unif AP-n keresztül.
ERX->switch->UnifiAP->kliens
Próbáltam új ruleset,...stb de nem jön össze.Előre is köszi!
A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
-
törölt tag
válasz _Dumber_ #487 üzenetére
1.Ha ezután kikapcsolom a vezérlőt akkor is minden tökéletesen fut?
Igen, csak ugye nem tudsz csak SSH-kapcsolódni. Illetve a Edgeruter-X web felületen. USG esetében van console port, azon keresztül is be lehet.
Tehát nem szükséges a működéséhez hogy fusson. De ha bármi gond van, csak azon keresztül tudod kényelmesen újra beállítani, változtatni.2. Ha a rendszerben van egy Unifi router akkor már kötelező a vezérlő folyamatos működése, vagy a vezérlő "letölti" a beállításokat az adott eszközökbe, és csak a változtatásnál illetve a statisztikánál van rá szükség?
Pontosan, de ennek pont az a lényege, hogy elég részletes képet add mi történt a hálózaton. A cloud-key rögzíti mikor milyen eszközök csatlakoztak, mennyi adatforgalmat generáltak. Sőt a környék AP-it is felderíti és napra készen tartja. Ami segíteni tud, abban hogy milyen csatornára állítsd az AP-t Beállítások meg változtatása ha szükség van rá. Ugye ez a rendszer úgy komplett ahogy írtam. USG, USW, C.K, UAP. persze ötvözhető más rendszerekkel is, de ebben a kiszerelésben kapod meg a teljes körű szolgáltatásokat.Írtad hogy Edgeruter-X van neked, arra is érdemes ha belefér a keretbe egy 8 portos unifi switch.
Ez biztosítani fogja a hálózati port védelmet, és még egyéb finom beállítási lehetőséget. Pl át tudod adni a switch-nek a DHCP funkciókat, amikre külön biztonsági beállítások állnak rendelkezésre. A VLAN-okat ugye most is létre tudod hozni a Edgeruter-X-n De switch esetében ezt is át tudod adni. Ugyan nem kötelező, a Edgeruter-X-után berakni, de lényegesen több szolgáltatás, és beállítási lehetőség áll rendelkezésre. Ami a rossz része, hogy egy 8 portos Edge switch is érzékenyen tudja érinteni a pénztárcát. Főleg lakossági szinten.
A UBNT termékeknél úgy kell gondolkozni, hogy ők mindent külön választanak, tehát külön vannak eszközök a vezetékes hálózat biztonságos kiépítésére, és külön van a Wireless-re. Külön a kamerákra stb...
Ami nagyon érzékenyen tudja érinteni a pénztárcákat. Főleg lakossági szinten. De azt tudni kell, ha bármelyik cégre teszed le a voksod, hogy normális hálózatot építs ki, annak mindig megvolt az ára. Tök mindegy melyik cég.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _Dumber_ #489 üzenetére
De ha bármi gond van, csak azon keresztül tudod kényelmesen újra beállítani, változtatni.
Ebben az esetben elindítom a gépemen a progit és kényelmesen beállítom.
pontosan.Problémám most az, hogy az Rpi-n folyamatosan leáll a 8441-es port és nem tudok rákapcsolódni..
Ebben viszont én nem tudok segíteni. Én megvettem a Cloud-key-t.Én is hasonló cipőben voltam, illetve hozzá jött hogy valaki előszeretettel használt átjáróháznak. Meguntam, és felismertem hogy ahhoz hogy hatékonyan csökkenteni tudjam ennek a számát, arra áldozni kell. Az én családi költségvetésemet is érzékenyen éröntete.
De amióta ezeket az eszközöket használom, jelentősen csökkenteni tudtam a különböző visszaéléseket. Nem tökéletes mert nem kenyerem a hálózat építés. Lakossági szinten, egész megbízható, és relatív biztonságos hálózatot tudtam kiépíteni. Hogy megérte? Nekem is van gyerekem, akinek egyre többször van igénye arra hogy használja az Internetet. Így fontos lett a Biztonságos, és stabil hálózat kiépítése. Nekem se ment egyszerre ennek költsége. Magam is apránként, bővítettem az eszközöket. Természetesen én is próbáltam ki váltani dolgokat, más gyártók által biztosított termékekkel. De mivel a UBNT termékek egymásra épülnek, és így adnak sok kényelmi funkciót, gyakorlatilag így adta magát. Ugye mint a heterogén hálózatnak, is megvan a maga előnye, és hátránya. Mérlegelni kell, mi fontos, és mi kevésbé. -
bon
őstag
válasz _Dumber_ #489 üzenetére
Én a https://unifi.ubnt.com/ oldalon keresztül szoktam elérni a Controllert ami RP2-ön fut. Persze előtte a Cloud access-t be kell kapcsolni. Most megnéztem volna simán ip-t használva is, de nem elérhető. Gondolom nekem is leakad a portja.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
devast
addikt
válasz _Dumber_ #4299 üzenetére
2, Én külön csatornára raknám őket, 20mhz-esekre, és ezekből az egyikre: 1,6,11 terheltségtől függően.
3, Nem esne, de ha kiszolgál er-x max azért érdemes usg-re lecserélni, hogy szép legyen a controllerben minden, érdemi változás nem lesz. Én inkább AP-re költenék többet, AC LR vagy nanohd. -
-
Varszegig
veterán
válasz _Dumber_ #4830 üzenetére
Nem te vagy az első (és szerintem nem is az utolsó) aki keveri a mesh, és az AP roaming fogalmát. Nem csoda, mert sok helyen olvasni azt, hogy a mesh-sel megoldódik a kliensátadás problémája. De igazából a mesh nem ezt jelenti, hanem, hogy egy AP van csak zsinórosan csatlakoztatva, a többi szatelit AP már ehhez csatlakozik. Olyan helyeken jó, ahol nem tudod megoldani a vezetékezést, mégis szükség van a lefedettségre. Vagy pl. nagyon sok AP kell a sok kliens miatt nagy területen (pl. egy stadion).
Amire neked szükséged van az az AP roaming. Itt van egy fórum, arról hogyan is kéne beállítani az AP-ket:
[link]
vagy egy FAQ ugyanerről:
https://community.ui.com/questions/Wireless-LAN-Roaming-FAQ/3044afc5-55ac-4c52-804d-2fbb91381e60A lényeg, hogy alapvetően a rádiós berállításoknál kezdődik a jó roaming.
-
Varszegig
veterán
válasz _Dumber_ #4832 üzenetére
Jól beállított AP-vel tudnia kell ugyanazt, mint a mesh-esnek. Ha kábelre kötöd a mesh-t, akkor pont a mesh részét nem használod ki.
Igazából a jó roaming pont szembe megy azzal amit általában az emberek szeretnének. A legtöbb SOHO router tulaj megpróbálja a routerével lefedni a 3 szintes villáját, aztán nem megy
Aki AP-ket használ, az meg általában minél kevesebb AP-vel próbálja megoldani, mondjuk szintenként 1 db. Hogy ez elég legyen, jól felhúzza a teljesítményt, a csatornák meg AUTO-n, Ezzel el lehet érni, hogy nem megy a roaming, mert egyszerűen nem esik küszön alá a kliens. A csatornák meg interferálnak. Sokkal optimálisabb a több AP kisebb teljesítménnyel, nem interferáló csatornákkal.
Nem mondom, hogy nálam tökéletes a roaming, de közelít. Lehet még egy AP-t fel fogok rakni, mert most a kert miatt felhúztam a nappali AP teljesítményét, de így az már belóg a garázséba. Ráadásul az emeleten levő AP-t is üti, ha épp a nappali fölött vagyok. (Az az egyetlen AP ami nem ideálisan a plafonon van, hanem a falon, ez majd egy átalakítással változik. Így a fánk felfelé is szór rendesen.) -
válasz _Dumber_ #4828 üzenetére
Ahogy előttem már leírták, megfelelően beállított/elhelyezett, kábelen csatlakozó UniFi AP-kel jól működő roaming-od lesz. Ettől hatékonyabb nem lesz semmilyen mesh eszközzel sem. Viszont ezt nem olyan egyszerű feladat jól megvalósítani egy "normál" otthoni felhasználó számára.
Talán annyival könnyebb a helyzet Ampifi esetén, hogy a Meshpoint(ok) beállításánál kapsz visszajelzést, hogy optimálisan vannak-e elhelyezve. Ha nem fogod és átteszed a másik konnektorba és megnézed ott is.
Szerintem lehet létjogosultsága a Amplifi-nek is, viszont a beállítási lehetőségei korlátozottabbak. DDNS például nincsen(én úgy tudom). Tűzfal sem szerkeszthető, VPN csak a saját Teleport van iOS/Android-ra.
Szóval akinek ez nem jelent problémát, és nem akar semmi extra beállítást, annak még megfelelő is lehet akár. A linkelt teszt alapján nem is rossz a teljesítménye, de gyakorlati tapasztalatom nincsen vele, nem volt még a kezeim közt ilyen eszköz. -
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz _Dumber_ #5689 üzenetére
Eddig ezt találtam, hátha segít: https://community.ui.com/questions/High-TCP-Latency-Wifi-Retries-and-Wifi-Latency/6e8408df-ee75-4eea-a16f-56d82ddf8bc1
Cirbolya_sentinel
-
MasterMark
titán
válasz _Dumber_ #6128 üzenetére
Ez valami rossz irány, nem az IP cím nincs.
A log-odból:
CTRL-EVENT-DISCONNECTED bssid=* reason=4 locally_generated=1
reason 4: Disassociated due to inactivity. [link]
szerk.: Kizárólag IPv6-ot nem fogsz tudni normálisan használni, mivel akkor nem fogsz elérni semmit ami nem támogat IPv6-ot.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
_Dumber_
őstag
válasz _Dumber_ #6146 üzenetére
Az utolsó jelentkezésem óta a következőt tettem:
Szilvesztert (+2 nap) egy másik lakásban töltöttük. A gépem éjjel-nappal fent volt a wifin. Semmilyen hibát nem tapasztaltam. Betonstabil volt a kapcsolat.
Ez okból szerintem a LAPTOP hiba ?kizárható?.Miután hazajöttünk a 2 AP-met megcseréltem, hátha hardverhiba (AP hiba). Most is dobálja, de csak naponta 1x 2x, és 1 -2 perc után magától helyreáll a kapcsolat. Csatornát is váltottam az AP-n (11-ről 1-re), de nem vettem észre javulást.
Van még ötletetek, vagy mit nyerjek ki a logokból és hogyan? (most tudom a pontos lecsatlakozás időpontján)
-
válasz _Dumber_ #6288 üzenetére
Mindegyik Ubiquiti tápfeladó "kocka" passzív módban működik, a tápfeszültség mindig rajt lesz az érpárokon. Az U-PoE-af megfelelő az U6 Lite-hoz, illetve a Flex minihez is, az ER X-hez viszont 24V-os kell.
Szerintem a legegyszerűbb/legolcsóbb megoldás, ha veszel 2db U-PoE af-et, az ER X-et pedig használod a saját tápjával. Kábelezésen nem nagyon tudsz csökkenteni.[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz _Dumber_ #6376 üzenetére
Képes vezeték nélkül kapcsolódni egy másik AP-hoz. Így használok éppen egy AC-LR-t egy helyen ideiglenesen. pár száz GB adat ment át rajta eddig hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest