Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning kezdőknek (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9701) d@minator válasza petymeg (#9699) üzenetére


d@minator
addikt

Prime95 gyorsan kiakasztja a CPU-t ha valami nem fasza, azzal tesztelt. Hőmérésre meg Hardware Monitor vagy Real Temp. A maximum fokokat kell nézni. Legjobb ha mindkettőt felteszed és a teszt előtt összehasonlítod h egyformán mérnek e. Ha ige mehet a Prime. Először tíz perc elég a tuningok között de, hogy a teljes stabilitásról meggyőződj ahhoz fél nap, egy nap amíg mennie kell.

(#9702) petymeg


petymeg
addikt

köszi!
neki is esek! csak most értem haza gályából sajna

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#9703) Landon


Landon
őstag

Üdv mindenkinek itt is. :) Már írtam a phenomII X4 topicba is csak most vettem észre hogy ez is itt van és ez kézenfekvőbb... :) Ugyhogy akkor ide is leírnám a történetem. :D
Srácok holnap veszem meg a AC Freezer Xtreme hűtőt a PhenomII 905e-s procimra (ezt ajánlották, gondolkodtam még h várok CM Hyper212Plus-ra vagy vendetta2-re de állítólag felesleges) és neki állok nyüstölnie de előtte lenne egy pár kérdésem mert még túlzottan a K8/9-es cpu-khoz vok szokva. :D
1: Max mennyi feszt szabad neki adni?
2: Ma próbálkoztam alaphűtővel hááát 2,5ghz ugye az alap órajel 2,6-on még vitte prime95be de csak 10 percet vártam max de 2,7en már az elején a 4es mag leáll. Ami nem nagy csoda tekintve h feszt nemigen kap mivel ugye energia takarékos... De még is ezek függvényébe kb. mire számíthatok az új hűtővel és fesz emeléssel?
3: 70C alatt kéne tartani a hőmérsékletet mindenképp ugye?
4: A HT órajel alapból 2000 akkor itt is az van, hogy nem igen szabadna fölécsúszni, szóval inkább állítsak a HT Linken hogy kisebb legyen húzás után is mint 2000 vagy ez a K10-nél már nem fontos?
5: Gigabyte MA770T-UD3P alaplapom van és ennek a BIOS beállításai egyenlőre kicsit idegenek a számomra leginkább a fesz állítása: manualra állítom az opciókat odáig OK és 2 opció van ami sztem a CPU feszemelésre vonatkozik a többi RAM meg a NB stb. Az egyik cpu-ra vonatkozó sztem a CPU NB VID CONTROL a másik pedig a CPU Voltage Control. Mind2nél úgy van hogy ha rámegyek kijön h +0.25, +0.45 stb de a kettő közül melyiken kell állítani h a CPU feszültségét növeljem? Ill azt nem tudom pontosan mi az a CPU NB VID CONTROL... van még egy olyan nem választható (kék) poció is h NORMAL CPU VCORE ott 1.1500 van (ha jól emlékszek). Próbáltam azt h állítok a fenti két opciókon de ez sehol nem látszott meg a BIOS-ban elmenteni meg nem mertem alaphűtővel.

Namost ehhez még hozzá jönne egy olyan kérdés (mert közbe olvastam ilyen phenom tuning irományokat amik inkább összekevertek :D) hogy a NB és a HT Frequency-nek mindenféleképpen szinkronba kell lennie? Tehát 2000MHz vagy alatta? Ez nekem nagyon új a K8-hoz képest mert ott ugye még csak az volt a lényeg h a HT 1000 vagy az alatt maradjon. Itt meg egyből két dolog is van...

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#9704) petymeg


petymeg
addikt

egyik sorba ezt írja a prime: Torture test ran 2 minutes 1 errors 0 warnings
ezmiez? mi a hiba?

meg fatal errort is ír meg hogy hw failure nézzem meg a txt fájlt :Y

[ Szerkesztve ]

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#9705) Landon válasza petymeg (#9704) üzenetére


Landon
őstag

Akkor ott annyi hibázik/zott a mag. :) Gondolom ki is írta hogy worker stopped. Adj neki +feszt vagy ha már nem akarsz akkor ott a vége vedd visszább az órajelet... vagy vmit még kombózz a bios-ban amíg jó nem lesz. :D intel-hez végképp nem értek sry nem tudom pontosan mit állítasz. Amint látod én most a K10-el szenvedek és nagyon új egyenlőre. :D

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#9706) petymeg válasza Landon (#9705) üzenetére


petymeg
addikt

0 és 1 mag adta meg magát a másik kettő még versenyben van. a fesz 1.15 jelenleg. az órajel meg alacsony 400x6

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#9707) Landon válasza petymeg (#9706) üzenetére


Landon
őstag

Az tökmind1 melyik adja meg magát ha megadja... akkor onantól kezdve az a mag nem bírja. :( Nekem is alapfeszen 2,7ghz-n a 4es mag adta meg magát csak.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#9708) petymeg válasza Landon (#9707) üzenetére


petymeg
addikt

nagyon király most már be se indul a gép pedig mindent defaultra tettem... bios reset után se indul :W

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#9709) bognar110 válasza petymeg (#9708) üzenetére


bognar110
őstag

Lehet valamit nagyon alapra állítot nézd meg biosba hogy a cpu fan disabledre van e állítva

(#9710) bobalazs válasza petymeg (#9708) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Ilyenkor nálam az szokott bejönni hogy kiveszem és visszarakom a fő alkatrészeket.

(#9711) d@minator válasza petymeg (#9708) üzenetére


d@minator
addikt

Fejemet mertem volna rátenni h giga lap...Nem tudom miért de egyre ellenszenvesebb ez a gyártó...

(#9712) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Hali!

Az adatlapomon látható konfig tuningolásához szeretnék segítséget kérni. Mivel nagyon amatőr vagyok a témában, inkább kérdezek, mint hogy baromságot csináljak, így is túl szoktam parázni az ilyesmit, mindent csak óvatosan... :B :D

Tehát:
Gigabyte GA-P35C-DS3R (rev. 2.1) (BIOS: F8)
Intel Dual-Core E2180 (Core Voltage: most CPU-Z szerint 1,168 és 1,280 V között ugrál, nem tudom, mitől függ, gondolom a C1E-től :F Ja, amúgy ez most be van kapcsolva, nyilván ezt ki kell lőni majd tuninghoz)
Corsair DDR2 TWIN2X2048-5400C4 675 MHz (CPU-Z: Memory, SPD)
Sapphire HD 3850 256 MB

Találtam ezt az ismertetőt Gorneck23 oldalán: [link]
Egyelőre minden alapon van, mivel lenne érdemes kezdeni? :B
Most videóvágáshoz, -rendereléshez kellene felpörgetnem kicsit a procit, az alap 2 GHz-ről mondjuk 2,5-re, ha lehet, de szóljatok le, ha ez túl sok elsőre.

Előre is köszönöm a segítséget! :R:R:R

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9713) gooool válasza Sk8erPeter (#9712) üzenetére


gooool
őstag

Szia!
A cuccaid nagyon jók,bár az a RAM nem megfelelő a tuningra.Cseréld le valami minőségi 2×1 vagy 2×2gigás kitre,mert ez a 675MHz eléggé behatárolja a tuningot.
A feszültség azért ennyi,mert az említett takarékos mód be van kapcsolva és az visszaveszi a szorzót és a feszt.
Először is RAM csere,utána BIOS-ba be,fixálni a PCI-E-t 100-on,megnézni az új RAM gyár által megadott adatait(mondjuk ezt),akkor beállítod az időzítést 5-5-5-12-re és adsz neki 2V-ot.A proci FSB-jét meg szépen apránként növeled(a CPU feszt állítsd Normal-ra,ne hagyd Auto-n),közben ezzel teszteled,hogy stabil-e a rendszer.Ha megvan az áhított érték és stabil a akkor lehet örülni.

A 2,5GHz biztos meglesz,de elég valószínű a 2,66GHz is azzal a lappal alap feszen. :K

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#9714) Croft-21


Croft-21
őstag

Hali
Állítólag a c2d 8400as proci kihajta 100%ban a HD 4890 Toxic kártyámat. Amiben én nem vagyok olyan biztos.
Vagy ti is azt mondjátok? mert most készülnék venni 4 GB (2x2) OCZ 1066os ramot, mert a mostani 800Mhz-s 4x1 GBos ramjaim nem biztos h bírnák a tuningot, de akkor hagyjam a fenébe? felesleges a procin húzni?

[ Szerkesztve ]

(#9715) Sk8erPeter válasza gooool (#9713) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Köszi szépen a választ! :R
Az a helyzet, hogy most nincs keretem RAM-ra, így a meglévő konfigból szeretném kihozni, amit lehet. :B Ebben az esetben az időzítést hogyan kellene beállítani?
A CPU-feszt miért nem lehet Auto-n hagyni? :B És akkor mennyi feszt kéne neki adni konkrétan?
És akkor az emelgetésnél a CPU-szorzót és az FSB-t milyen arányban kell növelni? :B

Sk8erPeter

(#9716) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Az mitől lehet hogy prime95 közben az egyik mag gyorsabban számol egy idő után?
Van amikor az első mag már mondjuk 10 tesztnél van,a második mag pedig még csak 8-nál.De semmi hiba nem volt mikor leállítottam a tesztet 1 3/4óra után

(#9717) gooool válasza Sk8erPeter (#9715) üzenetére


gooool
őstag

1.Nézd meg a RAM-od adatainál,hogy milyen időzítés bír és ahhoz mennyi fesz kell és azt lődd be a BIOS-ban.(általában rajta van a RAM-on ez az adat egy kis matricán)
2.A CPU feszt azért nem érdemes AUTO-n hagyni,mert indokolatlanul túlfeszeli a procit ha megemeled az órajelet.Konkrétan először próbáld megadni neki a VID értéket,amit a Normal ad.Ha kevés akkor(amit nem hiszek),akkor adsz neki egy nagyon kicsit pluszba.
Ennek a procinak tudtommal nem lehet növelni a szorzóját.Csak arra figyelj,hogy az FSB:DRAM arányt úgy állítsd be,hogy ne legyen sokkal több,mint a 675MHz,amit a RAM-od bír,mert akkor instabil lesz vagy nem indul pöccre.De amint lesz kereted cseréld a RAM-ot akár Kingmaxra is,az is nagyon jó ilyen procihoz.

Üdv, Balázs

(#9718) Sk8erPeter válasza gooool (#9717) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

1. Ezt írják itt (meg magán a RAM-matricán is az 1. pont rövidebben):
■ Tested at JEDEC-standard latency settings (4-4-4-12) at 1.9V
■ SPD programmed at JEDEC standard 5-5-5-15 values

Ööö...utóbbi fontos egyáltalán? :B :D

Akkor mehet a 4-4-4-12 1.9V-on? :F

2. Megnéztem a szorzót, alapból 10-esen volt, ami a max.
Most a CPU Voltage Control-t Normal-on hagytam, ez alapján alatta írja, hogy "Normal CPU Vcore: 1,325 V".
Az ÖSSZES többi Voltage is egyelőre Normal-on van. Ez így jó?
Vagyis gondolom nem jó, mert valahol be kéne állítani azt az 1.9 V-ot, ha az okés...

3. RAM-szorzó (System Memory Multiplier [SPD]) maradjon Auto-n?

Most első lépésként csak 210-re raktam a CPU Host Frequency-t, így 2,1 GHz-en fog most menni, de még nem mentettem el, előbb kérdezek. :) Vagy léphetek felfelé nagyobb ütemben is?
Szükséges kikapcsolni a C1E-t, vagy így tuningnál is lehet bekapcsolva hagyni?
Még egy: a Static tRead Value alapból 4-sen van, a Static tRead Phase Adjust, még ezt akartam megkérdezni, jó-e.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9719) P100


P100
senior tag

Ha az E5200 procimat fel szeretném húzni 2.5Ghz-ről 3.0Ghz-ig, akkor csak annyit kell tennem, hogy a BIOS-ban az órajelet átírom 200Mhz-ről 240Mhz-re? (A szorzó 12.5.)

Ja és én már egyszer megpróbáltam ezt, de nem mertem úgy hagyni, inkább megkérdezem itt :D A CMOS Clear jumper mi is? Ha egyszer megemeltem az órajelet, aztán visszaraktam, akkor kellett volna használnom?

[ Szerkesztve ]

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#9720) gooool válasza Sk8erPeter (#9718) üzenetére


gooool
őstag

Mehet a CL4 1,9V-on,igen.
Az jó ha minden Normal-on van,csak a RAM feszt állítsd be manuálisan 1,9V-ra.
El ne feledd fixálni a PCI-E-t 100MHz-en.
A RAM szorzót annyira állítsd,hogy minél közelebb legyen a RAM új órajele a gyári 675MHz-hez.(szerintem próbáld a 3.00-ás szorzót,akkor 230-nál 690MHz lenne a RAM órajele,de szerintem akkor már adj neki 2V-ot)
Szerintem kezdheted 230-on is,én is azzal kezdtem és mennie kell.
A C1E-t szerintem nem szükséges kikapcsolni,megy azzal is a tuning.
Az utolsó kérdésed meg nem lényeges.
Szóval így próbáld:
230-as FSB
3,00-án a RAM szorzó
PCI-E 100-on
CPU fesz Normal-on
RAM fesz 2,0V-on

P100:
Ugyan ezeket kell neked is csinálnod mint azt kicsit fentebb sorba szedtem,csak neked ezeket az értékeket:
240-es FSB
RAM szorzó 3,33-on
PCI-E 100-on
CPU fesz Normal-on
Ram fesz 2V-on
A CMOS Clear jumpert csak akkor kell használnod,ha teljesen alapra akarod állítani a BIOS beállításokat,mert mondjuk vmit elrontottál és nem indul a cucc.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#9721) Croft-21


Croft-21
őstag

enyémre mért nem válaszol senki? :(

[ Szerkesztve ]

(#9722) gooool válasza Croft-21 (#9721) üzenetére


gooool
őstag

Helló!
Nem tudom milyen hűtőd van,ezt jó lenne ha megírnád.
A RAM-ot mindenképpen cseréld le,a 2×2Gb 1066 jobban illik az E8400 képességeihez.
És milyen felbontáson játszol?Mert attól is függ,hogy kell-e tuning.

Üdv, Balázs

(#9723) Croft-21 válasza gooool (#9722) üzenetére


Croft-21
őstag

A procin egy Artic Cooling Freezer 7 pro venti van.
1920x1080ban játszom. full HDben.
az a bajom, h vettem ezt a 4890 toxic kártyát, ami majdnem 1 Ghzn jár, (960 Mhz)
és akármilyen játékban próbáltam, Mirrors Edge, prototype, Assassins Creed, 60 fpsnél feljebb nem akar menni sehogyse.
V sync bekapcsolva tiszta sor h nem megy 60 fölé, na de v sync nélkül se menne? :F
egyedül Tomb raider underworldben megy 90-130at v sync nélkül.
és azért akrnék húzni a procin, mert egyesek szerint nincs kihajtva a VGAm 3 GHzn, ergo ezért nincs több fpsem.
mások szerint meg azért, mert a monitorom 60 Hz-es,

[ Szerkesztve ]

(#9724) Jorus válasza Croft-21 (#9723) üzenetére


Jorus
nagyúr

Driverben sincs bekapcsolva a vsync? Egyébként mire lenne jó, ha 60 FPS fölött nyomna, hiszen úgysem tudnád megjeleníttetni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#9725) Sk8erPeter válasza gooool (#9720) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na, köszi, ezeket megcsináltam!
Csak egy nem jött össze: a RAM-nak konkrét értéket nem tudtam adni (nem találtam ilyen lehetőséget), hanem csak ráadtam a DDR2/DDR3 OverVoltage Control-nál +0.1 V-ot. Elvileg alapból 1.8 V-ot kap, így 1.9-et kellett volna a +0.1 miatt kapnia, ha jól értelmezem, de CPU-Z szerint stabilan 1.8 V-on áll még mindig:

CPU-Z tuning után: CPU, Memory, SPD

(C1E-t és EIST-et direkt kikapcsoltam, hogy az értékek ne váltakozzanak)

Előtte így állítottam be a BIOS-t: 1, 2, 3
(szar minőségűek az utóbbi képek, mert telóval csináltam, sorry)

Eddig jól csináltam? Nem látsz/láttok valami hibát?
A RAM-nak akkor még toljak OverVoltage-ot?

Még mondjuk nem teszteltem ezzel.

Ismét előre is köszi a választ! :R

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#9726) Croft-21 válasza Jorus (#9724) üzenetére


Croft-21
őstag

azért mert sokat veszek fel frapsal játékokból és zavar h egy yilen top kártya nem tud megbírkózni vele, leesik az fps 40-45 körülire :S

(#9727) Jorus válasza Croft-21 (#9726) üzenetére


Jorus
nagyúr

Érthető. Drivert megnézted Vsync ügyben?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#9728) Croft-21 válasza Jorus (#9727) üzenetére


Croft-21
őstag

hát a driverben alapból Offra van állítva, legalábbis ha az a vetrycal akármi az, akkor Offra van állítva.
de közbe megtudtam h mirrors egdben 60 fpsre van korlátozva a játék, átírtam 100ra a TDengine.iniben, de ha felakarok venni vele, akkor is leesik 40-45re.
Én ugy gondolom h egy 63 K-s kártyától talán elvárható lenne, h egy videórögzítés ne okozzon neki gondot :U
Prototyban nincs fps korlát tudtommal, és v sync nélkül is éppenhogy megvan a 60.

(#9729) Pörp válasza P100 (#9719) üzenetére


Pörp
senior tag

A CMOS clear jumper azért van, hogy ha valamit nagyon elállítassz a BIOS-ban, és a következő induláskor se kép se hang, akkor azzal a beállításokat lehet törölni, és visszaáll a BIOS a gyári default beállításokra, így elindítható a masina. A tuningoz nem árt egy jó hűtés! A cpu tuningnál a hőt elsősorban a cpu feszültség emelése okozza. Ha úgyhagyod ezt az értéket és csak az órajelet emeled meg, attól nem igen kellene jelentősen túlhevülnie. Egyébként meg terheletlenül úgyse fog, tuning után amikor teszteled akkor meg folyamatosan lesni kell hogy mennyire melegszik fel, ha gond van úgyis megvédi magát, ezek már okos rendszerek :)

[ Szerkesztve ]

(#9730) P100 válasza Pörp (#9729) üzenetére


P100
senior tag

Köszi.

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#9731) gooool válasza Sk8erPeter (#9725) üzenetére


gooool
őstag

Eddig nagyon jó,ha 230-on hagyod akkor elég az 1,9V is,ha fentebb mész,akkor már kellhet a 2V.A C.I.A.2-nél én azt a Turbo-t átállítanám Default-ra.
De teszt nélkül ne nagyon csinálj rajta semmit.Ha hiba nélkül lefutott,akkor mehet a nagyobb érték(240,250),de azt már csak is 2V-os ramfesszel vagy oszd visszább a ramokat.

Üdv, Balázs

(#9732) P100


P100
senior tag

A BIOS-ban átírtam a memóriát 5-5-5-18-ról 4-4-4-12-re. Ezen kívül kell még valamit módosítanom? Ugye azt szeretném elérni, hogy a mostani CL5 helyett CL4-en működjön.

És a BIOS miért nem automatikusan 4-4-4-12-re rakta a RAM-ot, ha az elvileg CL4-es (Kingston HiperX 2048MB 800Mhz CL4)?
Amúgy ez "húzásnak" minősül, vagy nem, mivel a RAM eredetileg is CL4 lenne?

CPU típusa DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)
Alaplap neve Gigabyte GA-P31-ES3G
DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

[ Szerkesztve ]

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#9733) gooool válasza P100 (#9732) üzenetére


gooool
őstag

Helló!
Ez nem számít tuningnak,mivel a RAM-od tényleges képességeit akarod csak elérni.
Szerintem a feszt is kell emelned,bár ez rajta van a ramon,hogy a CL4-hez mekkora feszre van szüksége.

Üdv, Balázs

(#9734) P100 válasza gooool (#9733) üzenetére


P100
senior tag

De mennyire kell emelnem a feszt? Ram-hoz kapott utasításban nincs semmi ilyen infó...

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#9735) gooool válasza P100 (#9734) üzenetére


gooool
őstag

Nagy átlagban 2V-ot szoktak neki adni,tedd azt te is,nem lesz túlfeszelve,de biztos stabil lesz.

Üdv, Balázs

(#9736) P100 válasza gooool (#9735) üzenetére


P100
senior tag

Most 1.8-on van már néhány órája, közben ment CoD 4 is és eddig teljesen stabilnak tűnik nekem.

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

(#9737) Pörp válasza P100 (#9736) üzenetére


Pörp
senior tag

Teszteld memóriatesztelő progikkal, pl memtest86, 1,8V-on, ha hibázik, emeld a feszt.

(#9738) gooool válasza P100 (#9736) üzenetére


gooool
őstag

Csinálj Intel Burn Testet,az kideríti,hogy stabil-e.
Itt van:[link]
Vagy mehet a Memtest 86 is,de az Inteles cucc is kideríti a hibát,csak maximumon futtasd.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#9739) Sk8erPeter válasza gooool (#9731) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ok, köszi az eddigieket, most sajnos nincs időm próbálkozni, hétvégén nem leszek gépközelben, de hétfő este kipróbálom! Hálás köszönet! :R

Sk8erPeter

(#9740) gooool válasza Sk8erPeter (#9739) üzenetére


gooool
őstag

Nm,remélem minden klappolni fog. :C

Üdv, Balázs

(#9741) petymeg


petymeg
addikt

sziasztok!
CM hyper tx 2 az árárhoz képest jó hűtő? vagy melyik lenne jobb egy quad intelhez ilyen 5k környékén?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#9742) gooool válasza petymeg (#9741) üzenetére


gooool
őstag

Az nagyon jó hűtő.Még jó lehet a testvére a TX3,vagy az AC Freezer 7 Pro is.
Ja és a TX2 nem PWM-es vagyis állandóan maxon pörög,utóbbi kettő viszont rendelkezik a szabályozással.

Üdv, Balázs

(#9743) petymeg válasza gooool (#9742) üzenetére


petymeg
addikt

köszi a szabályzos jobb lesz.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#9744) d@minator válasza petymeg (#9741) üzenetére


d@minator
addikt

TX3 jobb és olcsóbb.

(#9745) TomisSzeged


TomisSzeged
csendes tag

Sziasztok!

Tudtok-e nekem segíteni???
Van egy Gigabyte P35-DS3L lapban egy Intel E2160-as procim, 1 gb rammal, ha jól tudom, párban hajtva. Mellé, egy Gainward 8500Gt 512 memóval ( Dx szerint, Bios szerint 256 )

Ezen szeretnék gyorsítani egy új xp telepítéssel, +memóriával biztosan, ill. szerintem a Bios beállításaim full alapon vannak.
Tudna nekem segíteni valaki a helyes beállításokban, illetve, hogy mi kellene egy biztos, és relatíve gyors géphez?
( sok film, kevés game, azis leginkább Fifa, max NFS, évente 1-1 FPS :)

Tudom, a videókaresz elég karcsú, azt is lehet, hogy cserélni kéne egy 4670, 4770 fele, 30 körül, ill a 22 colos Fuji-t is dobnám egy Samu T260HD kedvéért.

A válaszokat előre is köszi, ha hülyeséget írok, vagy kérdezek, akkor bocsesz...kicsit elszoktam én már ettől :)

Gigabyte P35 DS3L- Intel E2160->2100. 2*1gb+2*512*667->350 Xtreme XFi Gamer Altec Fx5051 Atrix5000 F-S W2 22" Sapphire 4670 512. WS320Sata2 Leadtek 2000XP Global Microsoft Comfort Curve

(#9746) d@minator válasza TomisSzeged (#9745) üzenetére


d@minator
addikt

Vannak itt a hardverapróban 8800GT-k és 4850-ek 20 körül néz szét ott.
Tuningolni a MB Intelligent Tweaker-ben tudsz. A CPU Host Clock Control-t Enabledre. És lehet emelni a CPU frekit. Emeld 244-re először. Aztán ha gép stabil tovább emelheted.
A PCI Express Frequency-t állítsd fix 100-ra.
Tápfeszt akarsz emelni? Mert ha igen akkor kihozható belőle 3-3,4GHz is.

(#9747) TazLeacher válasza TomisSzeged (#9745) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Nem sok értelme van ilyen gép mellé 26"-os LCD-t venni...annka a natív felbontását mivel kívánod kihajtani?

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#9748) d@minator válasza TazLeacher (#9747) üzenetére


d@minator
addikt

"sok film, kevés game" ;)

(#9749) TazLeacher válasza d@minator (#9748) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

26"-os monitor? Akkor vegyen LCD TV-t. A játékokat meg min fogja játszani? 1920x1200-as natív mellé nem 20K-s VGA kell. Vagy majd nyomja 26"-on a 1280-ba? Szép lesz... :(

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#9750) P100


P100
senior tag

Hol kell a memóriára + feszt adni a BIOS-ban? Nem a DDR2 feszét kell megemelni, ugye?

Harcolj a hazádért, MAGYARORSZÁGÉRT! http://www.erepublik.com/hu/referrer/Hungarian+Soldier

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  Tuning kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.