Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spájne

csendes tag

Üdv!

Na ma délelőtt megejtettem életem első proci tuningját :DDD
    Igyekeztem úgy csinálni mindent ahogy írtátok!
    A PCI-E frekit fixáltam 100-ra, a Cpu FSB-t felemeltem 240-ra, a CPU szorzót hagytam 12,5-en.
    A RAM-ot pedig úgy állítottam h 800MHz legyen. Igaz nem épp olyan menüpont alatt volt mint ahogy Ti írtátok de csak az lehetett sztem! Fixen volt egy 800-as szám mellette meg egy másik ami fokozatosan emelkedett ahogy az FSB-t növeltem. Különböző arányokat lehetett beállítani hozzá. Én asszem vmi 3.3-t állítottam, így lett pontosan 800 az értéke. A cpu voltage szabályozást manuálra állítottam. Azt a Spread Spectrum menüt nem találtam amit Roli írt nekem, szerintetek hol találom az én alaplapom(GIGABYTE GA-EP31-DS3L ) biosában, vagy nem fontos?

A venti hangja vmennyivel erősebb lett 100%-os Prime95 és Orthos alatt, de nagyon nem vészes. Főleg játék közben nem lesz az :DDD Hőmérséklete idle-ben 52 körül van Prime )5 és a többi alatt 60 fok. Sztem ez tűrhető ahhoz képest h 26 fok van a szobában! 40 percet ment a Prime95, nem írt ki semmi hibát.

Mellékelek egy képet is hogy mit sikerült összehozni :))
    http://kepfeltoltes.hu/view/090620/tuning_eredm_ny_3.0_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Új hozzászólás Aktív témák