Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolixyz
tag
Sziasztok,
C2D E6420-nak jó lesz, ha 1,44-1,45 voltot kap? Állandóan így használnám. Az intelnél 1,5 van maxnak meghatározva. Most 390-es FSB-vel 3120mhz-et megy. Próbáltam 400-on is, csak ott már olyan 1,46-1,47 kéne, annyival meg nem több az szerintem, hogy megérje. -
törölt tag
válasz
sellerbuyer #8898 üzenetére
Tartok tőle hogy az egyszálas tesztprogramok esetében ez sem fog csodát tenni...
szerk.: Ezeken csak az segít valamennyit, ha a Feladatkezelőben az adott szál prioritását valósidejűre állítja az ember...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
#95904256 #8897 üzenetére
Viccen kívül, nagyon jó kis program. Én először az egyik gém fórumában találkoztam vele. Arra írták gyógyszerként, hogy a gém (talán a STALKER Clear Sky volt ha jól emlékszem) nem használta mindkét procimagot (ill. mind a négyet quadnál). Fenntartásokkal fogadtam, de miután kipróbáltam, leesett az állam. Nagyon hasznos kis jószág.
Egyébként nem is rossz ötlet, érdemes lehet kipróbálni, hogy milyen eredményt produkál tesztprogramoknál, pl. ha jól tudom, a 3DMark is csak egy magot használ...
-
törölt tag
válasz
sellerbuyer #8896 üzenetére
A SuperPI-hez esetleg nincs ilyen preset?
-
sellerbuyer
őstag
Többször olvastam, hogy probléma, melyik proggi, vagy game mennyi magot használ (nem használja mindet).... Senki sem használja pl. a CPU Control nevű proggit? Ezzel meg lehet adni bármelyik futó alkalmazásnak (előre, presetként is), hogy hány magot használjon és melyiket.
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8894 üzenetére
Sajnos, nincs mit. Sajnálom. (azért elég fura..)
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8892 üzenetére
Hát..nagyon úgy fest sajnos
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8888 üzenetére
Ha nem látja semmi, nem is pislog (nincs jel) akkor valószínüleg meghótt. (biosba ugye engedélyezted..
-
Skodry
aktív tag
válasz
thunder1991 #8888 üzenetére
vegyél egy 1000resért egy újat, aztán berakod pci be ..örök élet meg hat nap,én már nem foglalokozom driverrel mert alapból látja...
-
thunder1991
tag
Szia ismét én vagyok !!!
Sajna a Q6600-os nem jött össze elvitték előlem mert nem bírtam időben eladni az E7200-est.
Most olyan problémám van hogy....
Szereztem egy Gigabyte GA-P31-DS3L típusú alaplapot és nem akar menni a beépített LAN.
Nem villágít semmi,még az XP sem ismeri fell próbálltam vissza fellrakni a gyári BIOS-t és fríssíteni is F9-esre mert igaz van F10 is de csak BETA szóval csak az F9-est raktam fell.
És úgy sem akart menni,most egy RTL 10/100-as van benne felltelepíti de nem használja egyszerűen olyan mintha nem is lenne beépítve LAN.
Kimentvolna végleg??
Ja és egy Gigabyte GA-P35-DS3P is ugyan ezt csinálja.
Kiment volna a 2db.alaplapból a beépített LAN??
Még a BIOS-t is kiütöttem hátha de semmi:-(((( -
noobsaibot
tag
Szevasztok!Ősszel tértem AMD-ről,de csak most jutott időm a tuningra és hát nem sok tapasztalatom van intel rendszerben.4.1GHz-nél tartok,de a memókkal meggyülik a bajom.Az lenne a kérdésem,hogy elképzelhető,hogy nem szereti ezeket a ramokat a lapom,mert az 1066-os órajeleket nem akarja vinni még 2V-on sem pedig,elvileg 1.9 volt elég lenne neki?STANDARD-on van és az időzítéseken is lazítottam,de nem segített.
-
Skodry
aktív tag
Szóval beállítottam a gépemet egészen addíg még a ram 800on nem fut(alap 737)..nem szeretném tovább csigázni de magasabb mhz-t szeretnék kihozni úgy hogy a ram 800on maradjon...
hogy tudom viszaosztani? -
vityaaa94
csendes tag
Hello!
szeretném húzni a procimat csak kezdő vok aránylag tudom h mi hol található de wki lécci írja le pontosan h mit csináljak wele h a legjobb teljesítményt tudja kihozni belőle és pls ne azt írjátok h játszak az fsb-vel mer fosok h elcseszem! a configom
Proci:AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ (2 CPUs), ~2.8GHz
RAM: 2GB DDR2 kingmax 800 mhz
VGA: ATI Radeon HD 4650 1 GB ddr2
Alaplap: Gigabyte GA-M52L-S3előre is thx a segítséget!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismertek olyan LGA775-ös alaplapot amin az FSB-nek (4x)100MHz-nél is kisebb sebességet lehet beállítani? Akár BIOS-ból, akár programból... érdekelne hogy mi a legkisebb ( de még nem nulla
) sebesség amit ki lehet hozni egy LGA775-ös processzorból.
-
lipi67
nagyúr
válasz
lancer77 #8880 üzenetére
Hm.. Sajna begyepesedett Inteles vagyok, s nem ismerem se a procidat, se a lapodat, igy nem tudok (nem akarok) érdemben vszolni, mert a feltevés kevés...Valószínű, hogy kevés a fesz,s bár biosszinten megmarad, se valójában visszaáll. Próbálj feszt emelni..,vagy..
kérdezz meg egy [ilyen ] fanatikus ams-t.. -
atenza
senior tag
Ilyenkor most 2Ghz-n megy vagy pedig 3Ghz-n csak a szorzót akkor nyomja fel ha kell neki a teljesítmény?
[link] -
lancer77
tag
hy!
Asus A8N-E alaplapom van,benne egy 3200 venice,az lenne a problémám hogy kicsit szeretném húzni,vissza is vettem a ht szorzót 4 re és emeltem az fsb 220ra a szorzó tízes ,pci lefixáltam.amikor újraindul a gép az adatok szerint 2200mhz de win alatt 2000mhzt mutat.A everest is,épp így vidkarinál (ati x1950xt)is,nem mutatja semmi a változást.
Több oprendszerrel is próbáltam.Mit tehetnék? -
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8877 üzenetére
Köszi a bizalmat, elpirultam
Q66 jobb proci.A MHz belüli különbség..vicc (olyan mértékben vicc)
Játszani nem szoktam, nem tudom, hogy melyik game mennyi magot használ, de kb igaz, hogy mostanság nem nagyon használják a játékok. Viszont..q66-tal +3DMarkozz, meg 7200-vel. Majd látod melyik, mit tud.Ha módodban áll, nyugodtan cseréld le! A q66 nem mai proci, de még ma is jogos hellye van a quad procik között!!!!(Sőt..)
-
thunder1991
tag
Segítenél kicsit ebben:
Most van itt a PH.-án egy felhasználó aki egy Q6600-ost csak 28.000ft.-ért ad,mert nagyon meg van szorúlva azért csak 28.000ft.-
És én azért akarok eladni egy E7200-est 25.000ft.-ért teszek még rá 3.000ft.-ot és megbírnám venni a Q6600-ost.
De,nekem azt mondták hogy nem érné meg mert nem sok allkalmazás,köztük játék támogassa a 4magot.De a mostani allkalmazásokhoz csak jobb lenne az újabb játékokhoz szerintem.
PL:Van olyan játék ami csak 2magot támogat és ez ügye az E7200-es 2.53GHz-en megy a Q6600-os meg 2.40GHz-en és azt mondták mivel kisebb a MHz és csak úgy is 2magot támogat a játék nem megy olyan jól...most ezt nem értem de akkor is csak Quad csak jobb az a mostani világban nem??
Úgy is kijönnek az új GAME-k és ott már lesz ami 4magot támogat nem??
Megérné gondolom leválltani a E7200-est egy Q6600-osra nem??
Azért tőled kérdezem mert benned 100%-ig megbízom,és mert sokkal jobban vágod mint én
Nos mi a véleményed?? -
whited
addikt
e6600as procimat szeretném 3.2re felhuzni lehetőleg cooler csere nélkül
lapom p-35 ds3 mit tegyek? -
tomas15
csendes tag
válasz
elfelejtette #8869 üzenetére
Mekkora az ideális fesz? Végül is 3ghz-nél tovább nem nagyon akar kúszni felfelé. A lapom Gigabyte GAMA78GM S2H - amire azt olvastam nyengébb alkatrészekből van összerakva és ezért nem lehet húzni?
-
tomas15
csendes tag
Hali az lenne a kérdésem hogy húztam az 5400+-osomat és 3,2-nél már nem bírja az "iramot". Újraindult máskor 1,66 voltnál volt talán stabil és ez a fesz érték nem túl magas?
-
sirdond
őstag
hehe, ez tényleg durva
nekem annyira nem sürgős a dolog, szóval nyugodtan csináljátok csak
ma délután kipróbálom amit elfelejtette társunk írt, és meglátom mire jutok
(azért ha van egy két tanácsod a régebbi kérdéseim, azokat szívesen fogadom)
(#8861) elfelejtette: köszi, akkor majd megnézem mire jutok
-
lipi67
nagyúr
xrvman-sirdond-D1rect : Visszaolvasok holnap,de most már nem nagyon látok.
Druszám!!: Köszi!!! Mardhatná lmég egy kicsit. A keri bulit meg ledumálhatnánk vmikor, csak lenne már meg ez a fránya műtét..
Jó éjt mindenkinek!
Il.. jó reggelt? -
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8854 üzenetére
[OFF]nem hiszed el... éjféltől veled tuningolok msn-en (most is) Most tartunk egy 8400-essel és egy P45 DS4-gyel 8*500-on ..2x2 giga rev2-es és 2x1giga rev1-es reapered van, a neved meg:
ko-ko82tök hülye vagyok. Ime:
"Alexandra üzenete:
*ko-ko82 PH nevem
LZ üzenete:
*tényleg kevertelek akkor
*tudtam, Te vagy most
*csak azt hittem a neved
*sirdond
Alexandra üzenete:
*értelek + esik az ilyen az emberrel
LZ üzenete:
*csak fura volt mert igértem neki h segítek s ma nem emlékezett rá ,h tegnap msn-en beszéltünk..
*akkor nem csoda
Alexandra üzenete:
*velem volt tegnapra megbeszélve,de gondolom sok olyan gyerek van mint én,de neked hála és a hozzád hasonlóknak van még remény a tuningban
*odahaza kezdőknek."
LZ üzenete:
*szívesen teszem, de most már igy hajnali negyed 4 után.. folytassuk holnap , ok?...
stb..
[/OFF]
-
sirdond
őstag
válasz
elfelejtette #8859 üzenetére
egy cm hyper tx2
és egy casetek 1026-os ház két 12cm-es ventivel (a teljesítményük ugye alapon van, mert eddig nem volt semmi tuning, meg hideg is volt)
-
sirdond
őstag
válasz
elfelejtette #8856 üzenetére
köszi, megnézem ezt a beállítást, de ez mehet 24/7-ben?
csak, mert lipi67 nem ajánlotta az 1,4v feletti tartós használatot -
elfelejtette
veterán
válasz
sirdond #8855 üzenetére
Hy!
Próbáld ki ezekkel a beállításokkal:
CPU Host Clock Control-------------enabled
CPU Host Frequency-----------------333
PCIe Frequency-------------------------100
CIA 2----------------------------------------disabled
System Memory Multiplier----------2
Performance Enhance----------------standard
Dram Timing Selectable-------------auto
Cas Latency Time---------------------(5)
Dram Ras to Cas----------------------(5)
Ras Precharge--------------------------(5)
Precharge Delay-----------------------(18)
System Voltage Control-------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------normal
PCIe Overvoltage Control------------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control---------+0.1V
V Core-------------------------------------1.425V
Üdv. -
sirdond
őstag
válasz
sirdond #8854 üzenetére
szóval akkor röviden összefoglalva ott tartok, hogy cpu fesz normalon 1.325v,
305 fsb, ram spd 2.00, hőmérséklet max 40 fok
310en még bebootol de orthos már nem fut le hiba nélkül
akkor ennyit lehet alapon kihúzni belőle, vagy megpróbálkozhatok még más beállításokkal is?
azért jó lenne a 3000et legalább (ha nem többet) kicsikarni belőleegyébként ilyen torrent,cfos vagy hasonló háttérben futó programok menyire zavarhatnak be orthosnak?
-
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8851 üzenetére
húúúúúúúúúú
basszus, azt hiszem vakivel kvra összekevertelek...Nem a Te bnőd Alexandra?(ez az msn név..s Kornél a valódi neved)- besz@rok..ilyen hülye is csak én lehetek .
komoly, h nem Te vagy? Még el is mentetted az msn-t ..Van itt valaki aki magára ismer?
#8848) xrvman Jól mondja a drusza.Esetleg még annyit: a 8500-ös alulfeszuelve is viszi a 4GHz-et,prájmolás alatt 60° alá szoríthatod, bár.. Igaz, nem ok a nagy hőmérséklet(60° nem nagy!!!), de a magas húő nem gyilkol annyira mint a magas fesz. Magyarul: ha 1,3v és 65° Téged is túl fog élni..
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Ha a bios-ban a memory multiplier-t átállítod 2.66x-ról 2x-re, akkor 533MHz-es FSB-ig húzhatod a procit az 1066MHz-es memóriákkal, ekkor a procid 5066MHz-en menne...
A max. 60 fok lenne tényleg az ideális.
Az meg, hogy csökken a proci élettartama, az azt jelenti, hogy 10 év helyett 7 évig lesz jó...
Üdv. -
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8846 üzenetére
Mit mikor is? Nem veled beszélgettem tegnap est a bnőd msn-jén?
(ha nem..akkor kivel?
)
(#8847) Örni1400: Tisztességes, szép eredmény! 25-30° -hát olyan nem lesz
Kérdés: Mit tudhat a procid, s mi az amit megér a 24/7.(1,35v-on pl tud-e annyival többet, mint 1,3v-on, hogy megérje.S ez milyen hőtzermeléssel jár..)Szerintem itt a ph-n úgy 4-6k közötti kategória elég egy 24/7-es tuninghoz. (pontosan nem tudom, h mi az, én 1,7v-ot is adok néha, nagyobb hűtőket nézegettem eddig.) -
xrvman
őstag
Van egy Core2Duo E8500 amit alapfeszen fel tudtam emelni 3800Ghz re, tovább nem próbáltam, mert ekkor a memóriák újra 1066mhz-n mentek.Ez 20% túlhajtás. Ám, ez is most alapfeszen megy, nem vagyok tuningmániás.
Most vettem egy 7750BE és ugye ez Black Edition amit a gyártó is enged tuningolni.
Még nem próbáltam ki mit tud.Egy tuningolás csevej alkalmával ezzel jöttek nekem:
" *melegszik
*fogyaszt
*meghibasodik
*elektronmigracio es anyagdegradalodas
*minel nagyobbra rakod a frekvenciat annyival nagyobb lesz az anyagdegradalodas
*lasd a sajatfrekvencia fogalmat
*szetrazza magat a cucc
*ott mar jelentos mennyisegu orvenyaram is keletkezikIntelre Core2Duo ezt írta:
*az intelek sem veletlenul mennek evek ota max 3ghz-en
*tudna az tobbet de : 1 minek , 2 ha visszafogjak akkor tunningsztart lehet belole csinalni es mindenki azt veszi majd
*lasd core2AMD BE re meg ezt:
*uzleti fogas
*ha kibirja az jo ha nem akkor max. gar
*nagyobb %-ban fogja birni mint nem mert eleve ugy tervezik. "Légyszíves szájbarágósan írjátok le szakik, hogy mi ebben az igazság, ill mi forog fenn túlhajtáskor. Most jó az vagy sem? Mennyire használódik el a proci.
Ha jól emlékszem Max hőmérsékleti tartományt is írtatok itt asszem 60°C terhelve, ekkor még bőven jó a procinak. -
lipi67
nagyúr
válasz
Örni1400 #8843 üzenetére
Egyelőre VID-es tuninggal 4GHz-et sztem.9*445-ön, cpu fesz VID+VDroop a biosban.másnak nem is kell fesz, esetleg az MCH-nak 1,2v -1,3v között.
(nézd meg real temp/settings/max.VID -nél mit ír. Gondolom úgy 0,05v a feszesésed,ezt add hozzá a real Temp-se értékhez, s ezt add neki biosban. FSB-t 445-re . Kb..) -
Örni1400
csendes tag
Háj Mindenkinek !
Szerintetek mit lehet a rendszeremből kihozni ?
Próbáltam már ezt-azt, de szerintem Ti tudjátok a tutit.
Amit lehetett frissítettem, everest, stuffok készen állnak !Már csak intézkedni kell...
Köszi előre is !
P5E
E8400/gyári hűtő - lesz ez jobb is...
Geil Ultra 2X2 GB / 1066 CL5 (ddr2)
Ati 3850/512
Raptor 150
Corsair 550
stb -
zaja8
aktív tag
sziasztok!
Vettem egy amd 7750BE procit, és ez K10-es proci, és nincs hozá illesztőprogramom, honnan tudok letölteni?
Vagy tudna nekem valaki küldeni? -
Sziasztok!
Egy kis ramtuningban szeretném a segítségeteket kérni,
Amiről szó van a konfigomban az egy OCZ Reaper HPC 800,
5-5-5-15-ön megy most 1066-ban 1.9V-on. Az időzítéseken szeretnék még javítani.
Hogy kezdjek hozzá?Valamiért nem tudok 333X9 fölé menni. Ha visszaveszem a procin a szorzót és emelem az FSB-t akkor be sem bootol.
Előre is köszi! -
lipi67
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #8833 üzenetére
Az Asus P5B szereti a procidat ha minden igaz.Alapfeszen alatt gondolom VID-es tuningot gondolsz. Tehát: Real Temp-pel megnézed mennyi a max.VID-ed. Biosban adsz neki 1,3v-ot és utána prájmolod. Nézed közben CPUZ-vel, hogy mennyit esik a fesz(legyen most az 1xűség kedvéért akkor 1,25V) Vagyis 0,05v-ot drooppol a lapod.
Bemész a biosba és a Rtempből kiolvasott VID-hez hozzáadod a a,a5 v-ot. (Pl 1,15VID-ből lesz bios 1,2v)
Na ezt belövöd,s szépen emelgeted az FSB-t,s közben prájmolod, hogy stabil-e.Kb ennyi (ramokat visszaosztod ha kell) Mivel a gyári FSB 266, MCH-nak, ICH-nak se kell emelned, hisz nem fogsz ezzel a fesszel 400-as FSB-t ostromolni.
HA a hő nem emelkedik nagyon, stabil a prime..készen is vagy. -
#8647# -es posztom ismétlem. Senki nem válaszolt szóval elnézézst a dupláért.
Szevasztok ! Nekem is lenne pár kérdésem -kérésem.Természetesen kezdő a témában.
Van egy E7200-as Intel procim , hozzá 1db 2Gb 800Mhz-es Kingston ram és ezek egy Asus P5B lapon vannak. A hűtés gyári .Medigg illetve hogyan tudnám még ezt alapfeszen meghúzni ?
Válaszokat és az ezzel járó fáradozást köszönöm. -
robotjatek
tag
Köszönöm a segítséget!
-
tomas15
csendes tag
Hali az lenne a kérdésem hogy húztam az 5400+-osomat és 3,2-nél már nem bírja az "iramot". Újraindult máskor 1,66 voltnál volt talán stabil és ez a fesz érték nem túl magas?
-
lipi67
nagyúr
válasz
robotjatek #8826 üzenetére
Hát Ha pl csak egy közepesen jó procit fogsz ki, akkor a egy TX2-es is lazán megfogja. ha jól szellőzik a házad, megkockáztatom: gyári hűtő is simán.(9,5*400-hoz nem kell feszt emelni,sőt..alulfeszelve is tudnia kell ha közepesen jó..)
sirdond: Este megbeszéljük, kezd misztikus lenni..
bendzso: CPU VCore -nak pluszt adni..(nem okoskodásból írom, kérlek ne értsd félre, de..4 hengeres tuning nem 1xű. Táp is kell alá, és..olvasgatsd a manualt mert lehet, feszelned kell a lapodat a plusz MHz-ekért (MCH-ICH - amik ugye plusz beállításokat, utánállításokat igényelnek majd.- ) -
bendzso
senior tag
Sziasztok!
Én is szeretném húzni a procimat, de nem megy túl nagy sikerrel. Kb 360-as fsb-ig eljutok, utána már fagy a gép. Amit nem értek, az az, hogy hogyan kell a memóriaidőzítést állítani, illetve a proci feszültségét.
-
robotjatek
tag
Üdvözlet tuningolók!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy milyen hűtést ajánlotok az adatlapomon található konfighoz, ha 400*9,5-ig fel szeretném húzni a procimat. (Ilyenkor 1:1 ben mennének a ramok) -
sirdond
őstag
Annyit írt ki, hogy Hardware failure detected
és egy sum összeget meg egy expectedetmost minden fesz normalon
spd 2.00
fsb 300-on
310en is bebootolt még simán,de orthos 2 perc után hardware failure detected lett megint
305ön meg 10 perc után magától újraindult, logban semmi hibát nem írt
most 300on nyomatom az orthos blend testetúgy volt 40 fok alatt, hogy amíg futtattam az orthos 3-4 percig és kiírta az errort, restart és biosban 39-40 fokot írt, aztán vissza tettem mindent defaultra
most mi lehet a következő lépés?
(notiról netezek közben) -
lipi67
nagyúr
válasz
Gargantua #8820 üzenetére
Első kép:
1. Fsb srtap :1066-os a procid, a jobb, stabilabb memkezelés miatt itt 266-ra kéne állítani, hogy olyan szorzókat engedélyezzen amiket szeret a lapod.
2 PCIE Freki: nem auto: 100!
3. Rambeállításaid se auto, ott a memset nevü progi.ESP/EPP fül.Kiolvasod s beállítgatod.
(lehet, azt is adja auto-n ami nem aktív ott 5-5-5-16..)
4.FSB termination (VTT) magas. Ha emlékezetem nem csal, ez alap 1,2v Nálad, s 1,35 körül bőven jó (elég) -ha kevés 24/7-ben akkor se meld, inkább mondj le pár MHz-ről.
5. NB-t se hagyj auton. Ez is alapból asszem 1,2 .1,4 ig max emelheted(24/7) többet nem ér
Második kép:
Load Line cal: alacsony feszen elabled (úgy 1,35 ra saccolm a prociddal),felette disabled, s inkább a procinak adj plusz feszt( ez csökkenti a VDroop-odat)
Cpu GTLRef:Ez a VTT-vel 1ütt működik, értékük kb 0,8 legyen,úgy állítsd beLehet, hogy nem fog úgy menni a proci, de biztonságban lesz..
FSB-t , procinak feszt természetesen emelhetsz, csak a ramokat kell majd figyelni, és ha szükséges, visszaosztani.
Sok sikert! -
lipi67
nagyúr
ja ICH-MCH (Déli-Északi híd) Nálad 1,5 és 1,2 v. A nagyobb FSB elérés miatt emelheted (ne adj többet nekik max 1,6V és 1,3V)
Annak a lapnak."szarrá" kell tudni hajtania a 2160-ast!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
sirdond #8816 üzenetére
Talán [igy] 1x rübb lesz.
Igen, van. Nálad az, hogy mivel 667-es a ramod, nem tudsz FSB-vel az égig menni. Tehát..célszerű a legnagyobb szorzódon (9-es) és a legkisebb FSB-n elérni azt amit akarsz.
Szerintem, először azt nézd meg, hogy mennyit megy a proci 1,3v -on. Ezt add neki biosban. Ramok szinkronban (2-es), és 300-as FSB.
(G)MCH: Itt tudnád beállítani a fix chipset frekit(nem baj ha nincs),a memók stabilitásánál lehetne jelentősége. (más-más osztókat tesz láthatóva, a proci-lap-ram függvényében)Esetedben 200 lenne (Procid), van még 266(ugye pl. a 6750-es)333-as (pl 8400-es) 4000 és auto.Load Line Calibration:: Egy elvileg jó funkció.Lényege h csökkenti vagy netán meg is szünteti a feszesést (Vdroop), s nagyjából azt is kapja a proci (fesz) amit biosban beállítunk. Nem részletezném, felesleges.
-
kriszbon
őstag
lipi67: Na kipihented magad te kis gonoszkodó
-
lipi67
nagyúr
válasz
thunder1991 #8805 üzenetére
Bios 1,56 is sok 7200-esnek 24/7-ben..
ok.
Jön a nyár is, max 1,4v..többet ne adj! -
lancer77
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Asus A8N-E az alaplapom ,benne egy 3200+ a64 kicsit szeretném húzni,a biosban viszavettem a ht szorzót 4 re ahogy kell,az fsbt emeltem egy 20al de ugyanúgy csak 2000mhzn ketyeg a gép.tanácsokat kérnék hogy csináljam. -
Jozsoka
csendes tag
Sziasztok!
Egy AMD X2 7750BE-n mennyit kell húzni, hogy teljesen kihajtson egy HD4830-at?? Cserélnem kell a gyári hűtőt is vagy ezt a tuningot még el fogja bírni? -
thunder1991
tag
Szia = lipi67
1 Kérdésem lenne hozzád mivel a CPU 3.80GHz-en megy és így 1.56v és 1.58v között van gyílkólja-e a CPU-t ez a fesz,vagy meddig lehetne adni neki hogy ne gyílkólja annyira a CPU-t??
3.80GHz-en a CPU és 800MHz-en a RAM-ok mennek csak a CPU-nak kellett feszt adni sok ennyi vagy ennyire ne is húzzam a CPU-t?
Mondjuk stabill
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- HiMedia lejátszók
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest