Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz ityam #47243 üzenetére

Intel gyártástechnológiának az ideális teljesítmény/fogyasztás aránya 4-4.6GHz közé/körülre szokott esni már jó pár generáció óta, amennyire én látom.
    De hát kérdés mi a célod. Illetve hogy mire használod. Mert annak függgvényében inkább magasabb freki felé lehet érdemesebb elmenni. Vagy megelégedhetsz 4-4.4GHz tartománnyal.
    Ami biztos, hogy a gyári trutyit a paszta és a hővezető réz lap között érdemes lehet kicserélni valami minőségire.
    Turbo Power MAX.-t érdemes emelni, mert láthatólag a 65watt erős limitáló tényező, de ennél lapnál szerintem 75-80Wattnál nem nagyon adj többet.

Amúgy anno gondolkoztam én is ilyenen, de nagyon béna kombináció. Jobb összetenni egy használt lapot és procit. Nem tudom néztél-e teszteket. Ez a youtube csatorna egész korrekt: https://www.youtube.com/watch?v=K0Fh-VTAf3U
    Sőt ahogy újra nézem a tesztet, valószínű a power limit tud lagokat okozni játékokban. Emiatt lehet inkább alacsonyabb órajelet céloznék meg (pl. 4GHz), undervolttal (voltage offset a magoknál). Az undervolt viszont időigényes és neked kell tesztelgetni a stabilitást.

Új hozzászólás Aktív témák