- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
milan07
tag
válasz
Aprósólyom #47259 üzenetére
Nem próbáltam régebbi XTU-t, esetleg tudnád ajánlani valamelyiket link formájában?
Köszönöm szépen egyébként, hogy időt szakítottál rá! -
milan07
tag
válasz
Aprósólyom #47257 üzenetére
Nem. Kell vele valamit mókolni, mert az újabb intel prociknál van valami tiltás, amit fel kell oldani.
Találtam egy videót, és itt nekem ezt az Ai tweaker-t.
Nem mutatja. Gondolom azért, mert nekem 2022-es a BIOS-om, szóval frissítenem kellene? -
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47253 üzenetére
Azt nézem hogy így XTUs benchmark alatt is 55W ig megy fel a TDP és akkor már 80 fokig felmegy a hőfok.
A Cache frekveny elég alacsony, de próbáltam 40X re felrakni és 5 másodperc után megfagytam, szóval nem erőltetem szerintem. Ebben több a cache mint az asztali 11. generációban ügyebár. Meg ES proci és lehet ezért kényes erre.Így amúgy most nem nagyon találkoztam stutterral, Ekörül hagyom szerintem.
-
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47251 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat. Játék közben néztem hogy mekkora terhelése van a procinak. Hát igazán nem mondhatnám hogy izzad:
65W-on hagytam a max turbo short és longot is, de közelében sincs ezen a 4.1-4.2 Ghz környékén.
Proci cache el nem szokás játszogatni? -
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47249 üzenetére
Crossoutozok jellemzően.
Az integrált hang az emlékeim szerint rossz eléggé, de már nem nagyon emléxek, mert az 1X PCI-E-be beleraktam egy 16X risert és abba egy 4X PCI-E Sound Blaster Z-t. Ezzel a megoldással jó teljesen. -
ityam
őstag
válasz
Aprósólyom #47244 üzenetére
Óraszintileg 95 százalékban internetezek és youtubozolok. Erre jó volt a 4. generációs i7 em is persze. naponta 1 órát játszok azért kb. Ez ami megröccenhet és érzek megröccenést néha. Rx 6600al játszogatok, nem AAA játékot. A pár beröccenés ami van az nem tragikus, de ha lehet javítani ezzel a procival a megfelelő beállításokkal akkor nem tiltakozok ellene.
A linkelt videót láttam. Emiatt sem akarnám a vrmet túlterhelni, de gondolom lehet többet kihozni belőle. -
yericho800
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47237 üzenetére
Vsync nélkül kb jön a vízszintes csík.. Sajna a monitorom nem tud 60hz többet
-
yericho800
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47235 üzenetére
Vsync be lőve 60fix.. Fps korlát franc tudja.. 1440p high állítottam, meg fsr 2.0 quality.
-
ViZion
félisten
válasz
Aprósólyom #47231 üzenetére
4,1 W TDP-t ír [link] , de meleg. Mondjuk AMD-nél is katasztrófa volt sokszor, amit a VRM és a chipset hűtők alá pakoltak, lehet itt is ez van.
AMD user vagyok/voltam, leginkább azok lelkét ismerem, Intelt nem tuningoltam a 386/486 óta...
-
ViZion
félisten
válasz
Aprósólyom #47228 üzenetére
táp, cpu és 1 db házventi van, az hűti a lemezeket. Silent-ről most megpróbáltam custom-ban beállítani, majd kiderül... gáz, h ehhez biosba kell menni. Mondjuk van egy elfekvő Scythe vezérlőm...
HDD az egyik WD purple, az elvileg nem pihen.. 5400-as mindkettő. 2 portos NIC van, de passzolom, biosban engedélyezve van, h minden energiuatakarékos bármit használhat az OS.Ápdét: ventik manual állítgatása sem változtatott rajta, a Silent-hez képest
-
ViZion
félisten
válasz
Aprósólyom #47226 üzenetére
Kb. leírtad, amit már gyanítottam...
hopp, azt nem írtam, de monitor és ilyesmi nincs, home server a drága.
Tápot már cseréltem, Pico-ban nem bízom. Soldier-től vettem fain kis 180 W (80 Plus Bronze) tápot. Láttam Platina tápos workstationokat is, de túl nagyok ehhez, nálam 90-100 W az elméleti plafon.HWinfo nincs, linux van...
meg konnektoros mérő. Lejjebb vettem az ofset-en pár kattintást, semmi nem változott.
Igen, láttam teszteket, h idle mindegyik kb. azonosat fogyaszt, ezért is volt a Dell Optiplexben (az elődje) a 2 magos T proci nagyobbra cserélve. Ha kell a kraft, akkor legyen is... amúgy 90% idle volt, pont mint ez.
Köszönöm a segítséged, tuning részt elengedem. Soldierre majd rákérdezek, hátha egy jobb tápot sikerülne szerezni.
Azért próbálékoztam, mert anno AMD FX prociknak a Pstate birizgálásával döbbenetesen vissza lehetett venni az idle/fél terhelés fogyasztását. Mellette a BIOS-ban full loadra volt tuning.
-
Buszos
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47222 üzenetére
Köszi, ha az XMP sem megy egy bios update után, akkor átsodródok a ddr5 topikba!
-
drnati
újonc
válasz
Aprósólyom #47219 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ, azóta egyébként megoldódott a probléma, ddu-ztam a divert,újraraktam a drivert és a játékot is, illetve szétkaptam a gépet és kapott egy alapos tisztítást. Valószínűleg kilazulhatott a kártya, mert mielőtt szétszedtem a gépet felvillant egy fehér led az alaplapon és miután összeraktam tökéletes volt már. Azóta egyébként 160-180 FPS között mozgok offstream, de kipróbálom mindenképpen amint lesz egy kicsit több időm tesztelgetni az OC-t. Köszönöm a sourceokat, kicsit nehéz eligazodnom a fórumon
-
ProNoob
tag
válasz
Aprósólyom #47217 üzenetére
Köszönöm a segítséget, már oda is írtam. Úgy gondolom, hogy alaplap vagy ram csere nélkül ez nem fog elindulni XMP módban. De talán manuális ram beállításokkal lehetne használni, ha nem is 6600 c32-n, de jóval jobb beállításokon, mint a jelenlegi4800 C40. Ezért írtam ide is, mert nem igazán értek a ram tuninghoz.
-
drnati
újonc
válasz
Aprósólyom #47211 üzenetére
10 perces tesztet futtattam, ezekkel az eredményekkel:
-
drnati
újonc
válasz
Aprósólyom #47209 üzenetére
Nem, sajnos még semmi ilyet, teljesen új az egész téma számomra, de úgy is fogok játszani nemsokára, akkor beizzítom a programot.
Fontos információ hogy kompetitív beállításokkal játszom, tehát minden grafikai beállítás a teljesítményre és nem a kinézetre van konfigurálva a játékban,minden low beállításon van, illetve minden ami nem szükséges ki van kapcsolva.
-
rantotthusi
tag
válasz
Aprósólyom #47182 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Aprósólyom #47195 üzenetére
Én annak örülnék, ha valamelyik proci (jelenleg épp egy 5950X) egyszálas teljesítményét meg tudnám duplázni. Van egy játék, ahol akár 13 FPS-re is beeshet a kockák száma, itt az 1-2% plusz édes kevés. 50% plusz már egész barátságos lenne, bár még mindig kevés. De ilyen gondolom nem létezik.
Reméljük, hogy a következő részre új motort raknak a játék alá, ami nem csak "másfél" magot használ majd. -
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47195 üzenetére
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47193 üzenetére
Köszönöm, megnézem! Ezt a procit is itt vettem hardveraprón. 20ezerért mennek, a K-s olyan 30körül. Várok egy kicsit aztán lehet lecserélem ha találok egy jó ajánlatot. A CpuZ mutatja a bclk értéket?
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47190 üzenetére
Mezei Gskill Aegis 1600mhz-es ramjaim vannak, nem tudom ezekkel mit lehet kezdeni.
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47187 üzenetére
Köszönöm! Szerintem sokat jelent ez a tuning abból a szempontból hogy így sokkal jobban ki tudja hajtani a videókártyát. Meg azért így mind a négy mag 4.1Ghz-n megy, míg a sima turbo boost-al csak egy mag megy maximumon (3.9Ghz). Közben visszaolvastam itt a topikban és többen is oc-zták ennyire a sima 3770-et. Ha veszélyes lenne gondolom nem engedné csak úgy felemelni a lap a szorzót. Külföldi oldalakon is írták hogy 4.1-4.2Ghz-n és kb 1.2v feszültségen teljesen biztonságos az oc ennél a processzornál. Az enhance turbo-t kikapcsoltam és szerintem így hagyom. Prime95 sem dob hibát, ment majdnem egy órán keresztül. Mondjuk annyi hátránya van hogy folyamatosan 4.1-en mennek a magok, nem veszi vissza őket.
-
Curtain
senior tag
válasz
Aprósólyom #47184 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Mondjuk lehet hogy csak beképzelem de most játszottam egy kört a Warzone 2-vel és mintha magasabb lenne a gpu használat így 4.1Ghz-en, bekapcsolt enhance turbo-val. Most folyamatosan 80% felett van, az előtt beesett 60-70re is. A minimum fps nem több de az avg és a max magasabb lett valamennyivel. Azt olvastam hogy ha nem magas a cpu feszültség akkor biztonságos az oc a sima 3770-en is. 3.9Ghz-n 1.5v-volt most 4.1-en 1.2v terhelés alatt. Ezt az alaplap állította be így. Laikus vagyok a témában, nem értek hozzá. Minden jótanácsot elfogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- War Thunder - MMO Combat Game
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest