- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
milan07 #47260 üzenetére
Hoppá, ott van a régebbi verziók linkjei, de a szerveren nincs rajta. Biztos, az Intel szólította fel őket a törlésre...
Akkor viszont egy másik alternatívát ajánlok, a Throttlestop programot, ezzel is lehet undervoltolni, ha az alaplap és a BIOS engedi: https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-throttlestop/ -
Aprósólyom
addikt
válasz
milan07 #47258 üzenetére
Próbáltál régebbi XTU-t is? Adj neki esélyt, hátha.
Többet sajna nem tudok mondani, mert nincs tapasztalatom ilyen téren.
Régen volt egy Intel 5. Gen i5 + GTX950 laptopom. Nyárra vettem hozzá egy hűtőpadot mert a ventije pörgött ezerrel, miközben forró volt a CPU+GPU. Érezhetően segítette a hűtést a hűtőpad.
Nálam itt megállt a tudomány, sry. A Notebookos topikok között nézz szét. Ez a problémakör jobban kapcsolódik oda, talán találsz valakit, aki már megoldotta. Az Acer laptopoknak is van topikja, hátha. De pl. Gaming notebook topik is van. -
Aprósólyom
addikt
válasz
milan07 #47256 üzenetére
Intel Extreme Utility nem működik?
Régebbi Procikhoz lehet fel kell kutatni a neten régebbi XTU verziót, mert az Intel oldalán csak a legfrisebb verzió elérhető szabadon.
Legalább is én úgy emlékszem, hogy egy régi 5600U laptopomnál a legújabb XTU nem működött, de egy régebbi verzióval igen. Pl. innen: https://www.techspot.com/drivers/driver/file/information/16919/ -
Aprósólyom
addikt
18W 4.1-4.2GHz-en? Akkor tényleg nem izzasztja a játék.
És mi a helyzet a stutter jelenséggel?Amit te tehetsz a lag elkerülésére, hogy azt érd el, ne legyen ezeknél throttling:
Ha van is throttling, az sem jelenti, hogy feltétlen lesz lag in-game, de okozhat akadozást, ezért érdemes elkerülni a limiteket.Ami még érdekes lehet akadozás szempontjából az az RX 6600. A játékhoz nyugodtan beállíthatsz egy egyedi játékteljesítményt. És növeld a minimális frekvencia értékét.
Példa:Én a 700Mhz alsó értékről 2250MHz-re állítottam. Nem vagyok benne biztos, hogy hatalmas változást hozott nálam
de te is tehetsz egy próbát.
+1: játékoknál FPS limitet is érdemes használni. Nem tudom, hogy crossout-ban van-e. De Adrenalin driverben van, ha a játékban nincs is. Az FPS limit segíthet. Sajna ez sem 100%-os szabály, de hát ilyen ez a "biciklizés"...
Annyira nem vagyok járatos ebben a programban, csak 1x használtam és akkor sem volt számomra engedélyezve sok opció, de ha jól látom van stress test. Ha apránként csökkentgeted a magokhoz tartozó feszültséget, akkor utána futtathatod a stress testet legalább 10 percig. Esetleg 15p. Mondanám, hogy biztos-ami ami biztos tovább, de a te felhasználáshoz, nem biztos, hogy szükséges és csak időveszteség lenne.
De ha elégedett vagy a jelenlegi beállítással és nincs különösebb lag/stutter akkor ne pazarolj el több időt vele. Rád bízom. Ha kérdezel, igyekszek válaszolni majd.Proci cache órajel a legtöbb játékban nem oszt nem szoroz, leginkább memória igényes játékoknál számít. De felviheted 4GHz-re. A legtöbb intel proci szerintem bírja ott. De akár a magok órajelére is felviheted. Elméletben túl sokat nem fog leharapni a TDP-ből, bár valamennyit igen, pár wattban lesz mérhető.
Cache sebesség még leginkább akkor számítana, ha tuningolod a memóriát. De 3200MT/s DDR4 tempóhoz a deafult 3600MHz cache tempó is bőven elég. -
Aprósólyom
addikt
Egy jó 2 éves videót találtam, amin mutatják a szenzor adatokat. Az alapján nem kell neki csúcs proci.
Szerintem teljesen okés lennél azzal a konfiggal, ha a boostot 3,6 - 3,8 - 4GHz-en maximalizálnád minden magon, legfeljebb a P0 magot engednéd ki mondjuk 4,0 - 4,2 - 4,4GHz-re.
Azért írtam három-három választási lehetőséget, mert a 11. gen tényleg eléggé éhes, úgyhogy kísérletezni kell. Nekem nincs vele tapasztalatom.
Beállítasz mondjuk P0: 4,2GHz, P1-P5: 3,8GHz és magonként elkezded csökkenteni a feszültséget. Szerintem egy -25mV-tal kezdheted. Azután csökkented 1 lépésközzel, majd tesztelgeted, használod, hogy bírja-e. Így meg lehet keresni a stabil negatív offsetet, amivel rengeteg TDP tudsz megspórolni és könnyen lehetőleg eléred, hogy sose legyen trottling 70-80 Watton belül. -
Aprósólyom
addikt
Melyik az a játék?
Nem biztos, hogy a proci erőt kellene növelni, mert lehet akadás akkor is ha egy pillanatra vagy huzamosabban aktív valamilyen throttling folyamat (power limit/hőmérséklet).
A 11. gen nem gyenge 4GHz körül sem (pl. 11400F 4.1GHz all core) Viszont az biztos, hogy 4GHz körül is már kevés lehet a 65W keret, ha a játék kihasználja a procit rendesen. Sajna a 11. gen nem a legjobban sikerült. 10. és 12. gen Intel sokkal jobb energiahatékonyságban. Valamit elbénáztak tervezéskor a mérnökök.Ezért is inkább undervolttal próbálkoznék: Beállítanék kb. 70-75W power limit, nagyon max 80W-t, de akkor már lehet nem ártana a VRM légáramlatra jobban figyelni (pl. emeld a CPU hűtő fordulatszámát amennyire még bírod hangerőben), azt talán bírhatja a deszka és ehhez a max power limithez keresném a max boost frekvenciát (valószínű jóval alacsonyabb lesz a 4.4GHz-hez képest) és keresnék hozzá negatív offset feszültséget. A negatív offset fontos, mert nagyon sok wattot lehet vele nyerni. Ez viszont sajna időigényes meló. De a végeredmény jó lehet.
Egyébként milyen az integrált hang minősége? Fejessel vagy hangfallal használod?
Fejhallgatóhoz elméletben szükséges volna kondi használata, hogy telt/erőteljes legyen a basszus. -
Aprósólyom
addikt
Intel gyártástechnológiának az ideális teljesítmény/fogyasztás aránya 4-4.6GHz közé/körülre szokott esni már jó pár generáció óta, amennyire én látom.
De hát kérdés mi a célod. Illetve hogy mire használod. Mert annak függgvényében inkább magasabb freki felé lehet érdemesebb elmenni. Vagy megelégedhetsz 4-4.4GHz tartománnyal.
Ami biztos, hogy a gyári trutyit a paszta és a hővezető réz lap között érdemes lehet kicserélni valami minőségire.
Turbo Power MAX.-t érdemes emelni, mert láthatólag a 65watt erős limitáló tényező, de ennél lapnál szerintem 75-80Wattnál nem nagyon adj többet.Amúgy anno gondolkoztam én is ilyenen, de nagyon béna kombináció. Jobb összetenni egy használt lapot és procit. Nem tudom néztél-e teszteket. Ez a youtube csatorna egész korrekt: https://www.youtube.com/watch?v=K0Fh-VTAf3U
Sőt ahogy újra nézem a tesztet, valószínű a power limit tud lagokat okozni játékokban. Emiatt lehet inkább alacsonyabb órajelet céloznék meg (pl. 4GHz), undervolttal (voltage offset a magoknál). Az undervolt viszont időigényes és neked kell tesztelgetni a stabilitást. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grenaco #47239 üzenetére
Én próbáltam már PBO helyett a vcore-t undervoltolni, de nem ment lentebb a fesz, sőt, nagyon sokszor magasabb feszt is adott neki. Ebből kiindulva én azt mondom, ha nincs PBO állítási lehetőség, akkor lehet sehogy. Igaz nekem csak egyetlen egy tapasztalatom van TUF B550M-Plus + 5600X kombóval. Ha nincs igazam, majd kijavítanak.
Bár szerintem a PBO is tuningnak számít, az A520 meg csak RAM tuningot enged ha minden igaz, procit nem. Gyári PBO-t gondolom engedi, csak felülbírálni nem.
Amit szerintem meg tudsz próbálni, hogy csökkented a TDP keretet. A gyári hűtő 60-70 Wattal még el tud boldogulni nálam nyitott házban. Esetleg azzal próbálkozz, amíg nem jön meg a hűtő. -
Aprósólyom
addikt
válasz
yericho800 #47236 üzenetére
Végül is V-Sync is egy megoldás, ha nem zavar az input lag mértéke.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
yericho800 #47234 üzenetére
Előfordulhat. Ha érdekel az ok, akkor HWiNFO-t töltsd le és ellenőrizheted az alábbi értékeket default-on és UV-val:
Általánosságban véve érdemes figyelni, hogy a GPU kihasználtság ne lépje túl a 96-98%-t a legkeményebb terhelés alatt se. (nagyon hasznos az fps korlát: egyre több játékban van, de ha nincs Geforce és Radeon egyárant tudja driverből. De lehet a játék video beállításaival is szórakozni, mert számtalan olyan grafikai beállítás van high és ultra között, ami alig látszódik de számmottevő erőforrást igényel GPU oldalról, de akár CPU felől is, hiába "csak" video beállítás)
Elkeülrve a 100%-os GPU terhelést smoothabb lesz a játékélmény a stabilabb frametime miatt, de főleg amiatt is, hogy ha nem terhelődik a GPU 100%-on folyamatosan, akkor az input lag jelentősen csökken.
(Ha nem gond, most nem keresem fel a benchmark videókat bizonyításul, csak hidd el, hogy így van. Röviden.: A játék engine jobban tudja tudja ütemezni a HW erőforrásokat, ha nem terhelődik a se a CPU se a GPU 100%-on.) -
Aprósólyom
addikt
válasz
ViZion #47227 üzenetére
180W Bronz jónak hangzik.
Nem vagyok benne biztos, hogy egy bármilyen táp, akár platinum is sokat hozna, hiszen a platinumok sokszor bitang nagy teljesítményre vannak méretezve (700-1200W+++), nem pedig ~34W körülre.Igazából ez szerintem már nagyon jó egy desktop konfigból.
Ami eszembe jut:
- Ventiből csak annyit tartanék, amennyi nagyon muszáj és a lehető legalacsonyabb fordulaton, ami elégséges. (maxon, kb 3-4-5W-t tud fogyasztani egy 12cm venti, 600RPM-en, meg kb. 1W lehet vagy alatta.)
- HDD-k gondolom elmennek aludni, mert azok idle is 1-2-3-4W körül szoktak enni fordulattól és 2.5-3.5" mérettől függően.
- NIC-ek közül is sok támogat energiatakarékos funkciókat, bár azok sokszor default be vannak kapcsolva. Mondjuk nem tudom mennyit számít. -
Aprósólyom
addikt
válasz
ViZion #47225 üzenetére
A 34W kiváló.
Leírom az én mérésem: i5-10400F stock, Intel B460, 4db DDR4, 1db SSD, 2db 2,5" HDD, 1CPU venti @ 600RPM, 1db ház venti @ 800 RPM, 1db GTX 1060 (ez 6W idle), Monitor ON, 500W 80+ Gold táp: 29-31W idle win 10 desktop250W Gold táppal nyertem még ~4Wattot (~25-26W idle)
Idle fogyasztás érzékeny a tápegység méretezésére, mert light loadon nagyon ratyi a nagy tápok hatékonysága. Simán lemehet 60% hatékonyságra...
Undervolttal szerintem nem fogsz nyerni idle-ben, legfeljebb terhelésen, mert már az őskövület 2-3 genes core architektúra is nagyon szépen visszaveszi magát tétlen állapotban (cores pár tized watt, uncore meg 2-3W) (Szerk: Pl.: Idle állapotban pl. mindegy hogy T-s vagy i7-4770-ed lenne)
Csekkolod le HWiNFO-val, ha minden jól megy mutatni fogja az alaplap a fogyasztási infókat. Core, Uncore. Erre még rá kell számítani a VRM hatékonyságot, arra meg a tápegység hatékonyságát.
Na ezért fontos egy ilyen kis fogyasztású géphez, egy pici de hatékony tápegység.Én ezt az ATX 250W tápot vettem: (Szerk.: Dell H250ED-00, UP/N: D250E006L)
DELL OptiPlex 2-3. gen. DT házas gépekhez 250W /390, 790, 990, 3010, 7010, 9010/ - 2500Ft/db
Viszont megkérdeztem előtte, hogy tud-e Gold tápot küldeni, mert létezik 250W-ból sima 80 Plus a 80+ Gold-on kívül.
Vagy egy 90W Pico PSU + egy 12VDC 100W tápegység. De ez így jóval drágábbra jön ki összességében. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Buszos #47221 üzenetére
DDR5 topikban kérdezz rá, ott valszeg tudnak segíteni, mit állíts, hogy menjen 6400-on vagy gyorsabban.
+1. A DDR5 amúgy is háklis, sajna, úgyhogy arra különösen nincs garancia, hogy bármilyen körülmények között megy a plug&play OC.
2. Az XMP profilra amúgy sincs 100% garancia úgy tudom. Az alaplap gyártók nem véletlen tesztelik a RAM-ok kompatibilitását és teszik ki egy QVL listába, ezt meséld el neki. -
Aprósólyom
addikt
válasz
drnati #47212 üzenetére
Átlag: CPU 79% & GPU 77%
Csak gratulálok a fejlesztőknek...
2 dolog lehet:1. CPU 1 szálas teljesítmény kevés (Nem tudom, hogy most warzone miként használja a procit, bár a 79% elég magas. Ettől még simán lehetséges, hogy érzékeny az 1 szálas tempóra) - > megoldás CPU tuning/PBO curve optimalizálás/UV. De itt biztos, hogy nincs sok tartalék, hiszen 4625MHz a max gyárilag. +100-200MHz tuning nem hozna sokat. Undervoltolni viszont érdemes: https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_9_7_5_3_5600x_5800x_5900x_5950x_zen_3_am/friss.html
2. Memória sávszél limit(bottleneck)
Alkalmazásfüggő: lehet több cache-t igényelne VAGY rendszer RAM-ból kellene nagyon sebességű és alacsonyabb időzítésű.Ahol először elindulnék, az a RAM OC, mert gondolom a 3600CL16 RAM-t XMP-ben használod. Egyes játékokban sokat tud hozni a RAM OC, lehet a Warzone is ilyen.
Erre felé kell elindulj: https://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.html -
Aprósólyom
addikt
válasz
ProNoob #47216 üzenetére
Szerintem a RAM topikban érdeklődj. Nekem nem volt még dolgom, DDR5-tel, de azt látom, hogy a tapasztaltak is panaszkodnak, mennyire háklis még a DDR5 platform: https://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.html
-
Aprósólyom
addikt
válasz
drnati #47208 üzenetére
Használtál már monitorozó programot? PL. CapFrameX
Ezzel követheted a CPU és GPU százalékos terheltségét, vagy akár logolhatod is. Ez kell ahhoz, hogy kiderüljön, hol a szűk keresztmetszet: CPU, GPU, grafikai beállítás.Én nem játszok vele, de gyors youtube keresésből talált benchmarkok tanúsága alapján ha high-on játszol, akkor az az rtx 3090 már 100%-on járhat 140-150fps-en.
Alacsony grafikai részletességen más YT benchmarkok szerint egy 5950X tudhat 200fps körül, de akkor ahhoz vagy csökkenteni kell a grafikai részletességet vagy jobb GPU kell. -
Aprósólyom
addikt
válasz
akos4455 #47204 üzenetére
Az üzlet/szerviz, aki szerelte PC-t, javasolt-e/használt ilyet a procihoz?
Többek között "Contact frame" néven is ismert.Már a 12. gen óta jelen van az a probléma, hogy jó pár mikrométernyi-t meggörbül a proci tokozása, mikor rászorítjuk a hűtést. Ez a görbület pedig rontja a proci és a hűtés érintkezését = Rosszabb hőátadás. Egy ilyen frame állítólag akár 8-10 fokot is tud javítani a CPU hőmérsékletén.
Abszolút átérzem a problémádat. kb. 25 éve magam építem a gépeimet, úgyhogy már elég sok üzlettel volt tapasztalatom, de még mindig nem mindegyikkel.
Én ugyan még nem vettem ettől az üzlettől, de régóta léteznek és jól láthatóan őket érdekli a fine tuning, úgyhogy a Merlinhardver üzlettel venném fel a kapcsolatot és eldiskurálnék velük a helyzetedről. El tudom képzelni, hogy ők meg tudják építeni a gépedet úgy, hogy nyugodt user lehess.Szerk.: Csak egy javaslat a géphez. A PC házon belüli jobb szellőzés miatt és figyelembe véve, hogy 13. gen i7-ed van, szerintem jobb lenne egy a CPU-t egy AIO vízhűtéssel hűteni.
Ugyan nincs ilyen erős gépem, de majd rákérdezek egy ismerősre, akinek van 13700K-ja. Szinte biztosra veszem, hogy legalább egy 240-es, de lehet akár 360-as AIO vízhűtéssel hűti. Be quiet toronyhűtőd ugyan nagyon jó, de a hatalmas borda és a a rajta lévő ventik irányítottsága, azért megnehezíti a jó szellőztetést ekkora hőtermelés esetében.
Én erősen javasolnám lecserélni kompakt vízre a hűtést + a fentebbi képen látható Contact Frame. -
Aprósólyom
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47196 üzenetére
Így alap 100MHz-en van igen.
Ez az, amit felvihetsz még biztonsággal ~103MHz-re (10000->10300).#47197 JulianSinulf: Én az ilyen játékokat szoktam letörölni, ha rövid időn belül nem javítják.
Általában véve: Az a helyzet, hogy a programozók szerint továbbra sem egyszerű párhuzamosítani játékokat, amikben tipikusan on-demand történnek az események.ZEN-nél viszont érdemes tuningolni a memóriavezérlőt, mert az architektúrából fakadóan kicsit lassúcska a memória latency. Gondolom ezt próbálják meg kompenzálni a nagy cache mérettel. Úgyhogy tuningolni kell az Infinity Fabric-ot és a RAM-ot + Ramból a dual channel mellett legyen 4db RANK. Ezekkel összességében sokat lehet javítani a low 1%/0,1% fps lagokon.
Ryzennél nem az 1 szálas proci erő a kevés, hanem az architektúra adottsága, hogy a RAM latency lassúcska. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47194 üzenetére
Pedig legutóbb, mikor warzone-t benchmarkoltam és néztem teszteket, akkor az volt a konklúzió hogy annál a játéknál erősen számít az 1 szálas teljesítmény. Főleg 2-3 szálat terhel, a többi csak "dísznek" terhelte.... 3-4 szálig szépen skálázódik, több szálnál, már szinte semmi teljesítménytöbblet nem volt.
Igaz ez kb. 2-3 éve, azóta lehet változott. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47191 üzenetére
Először érdemes leszedni a Thaiphoon Burner programot: https://softnology.biz/files.html
Ezzel ki tudod olvasni a RAM modulokból az SPD infókat. Amiből a legérdekesebb lesz a "DRAM Components". Ez mondja meg, hogy milyen gyártmányú DRAM chipek vannak a RAM modulokon.Az alapján majd rá lehet keresni, hogy mások milyen tuningot értek el vele, illetve milyen potenciál lehet benne. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47189 üzenetére
Ui.: Ha már Z deszkát van, rákerestem ebay-en, aliexpresen 21-22K forintért lehet szerezni 3770K-t. Azzal +20% órajel biztos elérhető. A Hardveraprón, meg látszólag 15K-ért eladható egy 3770. Annyit talán megér.
És nem ártana a rendszer RAM-ból is kihozni a max tempót, vagy akár azt is cserélni olyanra, amivel jóval gyorsabb RAm sebesség elérhető. Gyanítom DDR3-t is relatíve olcsón cserélni tudnád egy jóval gyorsabbra, ha épp nem tuning RAM-od van. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47189 üzenetére
103Mhz FSB-ig még teljesen nyugodtan vállalható. Az újabb alaplapoknál sokszor eddig engedélyezik a non-K procik esetében. Persze lehet, hogy bírja felette is, de lehet hogy nem. Ez szerencse és szerencsétlenség kérdése. 103MHz az csupán +3%, ami még bele kell férjen minden IC esetében.
Na erre a +3%-ra írtam először, hogy szerintem tök felesleges, hiszen a +3% a gyakorlatban nem tud hasznosulni teljes egészében az fps-ben, hiszen nem csak a proci erőtől függ az fps. Hanem pl. RAM tempótól is. És ha már szóba került a RAM, valószínű annak a tuningjával sokkal komolyabb eredményt is elérhetsz fps-ben, hiszen a a régi i7-nek relatíve kicsi L1/L2/L3 cache mérete van, úgyhogy újabb játékokban biztos többet dolgozik a RAM-ban. Gyanítom, hogy minden RAM és csökkentett latency finomhangolás sokat számíthat, ahogy az újabb platformoknál is számít. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Curtain #47183 üzenetére
Az elméleti tunningnak (4,3Ghz/4,1Ghz) is csak egy töredéke jelentkezik az fps-ben. Azért az 1-2% plusz teljesítményért nem érdemes. Pláne, hogy FSB-vel tunningolsz gondolom, ami váratlan instabilitást is okozhat. Vagy szimplán nem bírja majd valamelyik alkatrész az FSB tuningot és megadja magát idővel. Szerintem nem érdemes. Vagy próbáld lecserélni a procit K-s példányra és akkor nyugodtan lehet húzni a szorzózót.
Esetleg keress K-s procit aliexpress-en vagy ebay-en. Régi procikat néha elég baráti áron ki lehet fogni arra felé.Enhanced turbo gyanítom a hasonló mint az újabb Intel platformokon a multicore enhancement. Emlékeim szerint a teljesítményre vonatkozó hatása a gyakorlatban marginális, cserébe a CPU fogyasztás érzékelhetően megnő. Tipikusan nem szokták bekapcsolni. Lehet van olyan körülmény, mikor van hatása, de én nem ismerem azt a kivételes esetet, ha egyáltalán van ilyen.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
rantotthusi #47180 üzenetére
Nem tudom olvasod-e még, illetve mennyire segít, mert nekem 5600X-szel van tapasztalatom, és csak gyári hűtővel egyelőre és nem fix-en használom, hanem PBO görbe fionomhangolásával (ráadásul magonként különböző ofszettel. ha jól emlékszem a legrosszabb ofszet -18, a legjobb magnak pedig mínusz 30 az ofszetje):
4,5GHz körül órajelen 1,145-1,175V között mozog a HWiNFO szerint. -
Aprósólyom
addikt
Járnak erre tapasztalat tuningolók?
Ami érdekelne: Síkolt (lapping) már valaki DRAM modulokat? Vajon mennyit segíthetne a hűtésen overclock eredményeken?
Nincs se hőmérős RAM-om, se nem találok ilyen tartalmat a neten. Csak CPU/GPU és Cooler lappingot találok.
Azt se tudom, hogy milyen műanyaggal tokozzák a DRAM chipeket és milyen vastagon, hogy egyáltalán számíthat-e.De akinek van komolyabb tapasztalata RAM tuninggal, annak szívesen veszem a hozzászólását.
Lehet megírom a DDR topikban is, hátha....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest