- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
akos4455 #47204 üzenetére
Az üzlet/szerviz, aki szerelte PC-t, javasolt-e/használt ilyet a procihoz?
Többek között "Contact frame" néven is ismert.Már a 12. gen óta jelen van az a probléma, hogy jó pár mikrométernyi-t meggörbül a proci tokozása, mikor rászorítjuk a hűtést. Ez a görbület pedig rontja a proci és a hűtés érintkezését = Rosszabb hőátadás. Egy ilyen frame állítólag akár 8-10 fokot is tud javítani a CPU hőmérsékletén.
Abszolút átérzem a problémádat. kb. 25 éve magam építem a gépeimet, úgyhogy már elég sok üzlettel volt tapasztalatom, de még mindig nem mindegyikkel.
Én ugyan még nem vettem ettől az üzlettől, de régóta léteznek és jól láthatóan őket érdekli a fine tuning, úgyhogy a Merlinhardver üzlettel venném fel a kapcsolatot és eldiskurálnék velük a helyzetedről. El tudom képzelni, hogy ők meg tudják építeni a gépedet úgy, hogy nyugodt user lehess.Szerk.: Csak egy javaslat a géphez. A PC házon belüli jobb szellőzés miatt és figyelembe véve, hogy 13. gen i7-ed van, szerintem jobb lenne egy a CPU-t egy AIO vízhűtéssel hűteni.
Ugyan nincs ilyen erős gépem, de majd rákérdezek egy ismerősre, akinek van 13700K-ja. Szinte biztosra veszem, hogy legalább egy 240-es, de lehet akár 360-as AIO vízhűtéssel hűti. Be quiet toronyhűtőd ugyan nagyon jó, de a hatalmas borda és a a rajta lévő ventik irányítottsága, azért megnehezíti a jó szellőztetést ekkora hőtermelés esetében.
Én erősen javasolnám lecserélni kompakt vízre a hűtést + a fentebbi képen látható Contact Frame.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 6. és 7. gen i3 és i5 processzorok érkeztek!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 2400G
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3239
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest