- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék.
RetepNyaraB kollega már megpróbált segíteni privátban de több szem többet lát alapon leírom ide is a problémámat.
Hardver. i5-2500k, Asrock z77 pro4 lap, thermalrigh macho rev-b 1kg-s hűtő, corsair cl9 1600 1.5 -ös ram, fsp 85+ 700w táp, gigabyte hd 6970 oc2 vga.
A problémám a következő. Húzva volt a procim 4.2-re nem nagy húzás ezzel a hűtővel lynx alatt prime alatt sem ment fel 75 fok fölé. Ment is minden egészen addig amíg ki nem jött a fifa 14. A 13-al nem játszottam. Megvettem boltba indítás win8.1 és most vettem észre kb 1 hónapja indításnál mintha nyomnék 1 reset-et kb. Leáll az egész gép majd magától újraindul kb 10 másodperc múlva. Ha nem indul el tápkábel kihúz bedug megy kész. Ezt 10 fifa indításból 8 x eljátsza. Gondoltam vmi driver szar stb. Win8.1 újrarak ugyanaz a gond. Visszavettem a bios-t sima alap beállításokra. Fifa azóta 100 indításból 100 hiba nélkül. Előtte toltam cod összes bf3-4, crysis összes meg kb kocsisokon át mindent ami érdekelt. Full hd-ba toltam mindent szóval volt terhelve a proci is bőven.A fifa indításánál még egy ami fura hogy indulásnál elkezd nagyon fura ciripelő hangot adni valami vagy a vga vagy a procihűtő vagy nemtudom. De nem a hangszóróból jön.
A bios t alapon lefotózgattam.
Bios 1 oldala ugye cpu és bios azonosító stb.
Bios2 ez a tuning oldala
Bios3 szintén tuning
Bios 4 ez itt a tuning résznél a feszek..
Bios 5 így tudok offsetet állítani illetve load line-t. Hiába állítom be load line 100 %-ra elmentem újraindítom a gépet és alapból a bios ba belépek és 50 %-on van nem tudom miért lehet.
Illetve még ez van ami fontosabb lehet. C1-2-3 stb.
Bios 6
illetve a hűtés beállításai Bios7Amiket állítottam a kollega segítsége után:
c1 enabled a többi c3 - c6 - c package support disabledek.
ratio per core minden mag 42-re
spread spectrum, speedstep - enabled
turbo disabled
int pll disabled
a power limit primary secondary 500-ra
GT- disabled
ramoknál sima xmp1.2 profile kézivel beállítva az időzítések 9-9-9-24 a ramon lévő felirat szerint.
power save: disabled
cpu offset mode : -0,060 os lynx alatt tesztelve max fesz 1.26-1.27 körül van.
llc 100 -%-on okzva is 50-re rakja save után is nem tudom miért.
0-ra rakva megnő a fesz értékek lynx alatt
ram fix 1.5 v
pch - vccsa auton hagyva.Nem volt gond egy gammel sem így tesztprogikkal sem kivéve a fifa 14. Mindig indításnál fagy ki az intro után pár másodperccel azonban ha továbbjut a menüig akkor onnantól már jó. Arra gondoltam hogy visszaveszi a proci feszét az intro alatt majd megint feltoltja majd vissza és ott akadhat ki valahogy.
Budapest IV. ker újpest metrónál lakom. Természetesen ha valaki akár hétvégén aki jobban ért hozzá és áldoz az idejéből egy kicsit azt meg tudom kínálni pár söröcskével
De remélem tudtok itt fórumon is segíteni.
A tuning oka. Hiába van 15k-s hűtőm k-s procim ha nem tudom kihasználni. Azt pedig nem akarom hogy ha fifázni akarok akkor mindig újra kelljen lőnöm a gép bios beállításait. Persze el lehet menteni több profilt de akkor is.
Köszönöm szépen előre is a segítséget aki tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elfelejtettem a film címét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 G1: i5-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest