Új hozzászólás Aktív témák

• Zoltán

őstag

Helló,

egy AMD Phenom II x6 1045T proci tuningjáról szeretnék kérdezni. Ez ugye alapból 2,7 Ghz-es, de 3,2-re felmegy magától, a turbocore miatt. Na, ez fölé szeretném tuningolni, de nem tudom, hogy hogy kezdjem, mivel ez ugye szorzózáras, tehát első körben a turbocore-t kellene kikapcsolnom, majd emelni az FSB-t, de itt már kicsit elakadok, mert abban sem vagyok biztos, hogy mennyi ennek a default értéke (BIOS-ban jelenleg "auto"-n van).

Illetve nem tudom, hogy segíti-e a tuningot 2 mag kikapcsolása, mivel 4 elég lenne, a cél a magasabb Ghz. Itt mire kell figyelni?

Illetve milyen arányokra kell figyelnem? Ram? Most 1600 Mhz-es ram van bent, de azt hiszem defaultból ezt jelenleg nem használja ki, szóval a ram gondolom bírni fogja.... Vagy a megemelt FSB-ből mi következik még a ram-on kívül? Totál nem ismerem ezeknek a "mai" prociknak az architektúráját.
    Köszi!

PS: az AMd honlapján "Processor Bus Speed:" -nek 2000 Mhz van megadva... nem 200-nak kellene?

PS2: amikor felmegy magától 3,2 Ghz-re akkor a szorzót növeli vagy az FSB-t?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés