- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Worker
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #330 üzenetére
IGEN, erre a leirasra celoztam, h NEM ERTEM.
Pl. kezdjuk a ram-beallitasnal, ami a legsotetebb resz:
"a RAM frekvenciáját így tudjuk a legegyszerűbben kiszámolni:
[External Clock vagy tévesen FSB] x [CPU szorzó] / [RAM valós órajel] = X.Y, az eredményt fel kell kerekíteni egészre, ez az OSZTÓ, ezzel kell leosztani az aktuális CPU órajelet.
(ha pl. 6.01... eredmény jön ki, azt már nem kell felkerekíteni 7-re, ha pontosabban helyettesítesz be akkor 6 alatti eredményt kapsz, pl. 667-es memória esetében 333 helyett 333.33...-mal számolva)
Pl.: Athlon 64 3000+, DDR2-800:
9x200/400=4.5 felkerekítve 5, vagyis a RAM órajele: 9x200/5=360 => ''DDR2-720''"- Minek nekem a frekvencia? Mit kezdek vele? Egyaltalan mi az jelen esetben?
- A ram valos orajel 800as ddr2 eseten 400 mhz vagy mennyi? Mitol 'valos'?
- Le kell osztani az aktualis orajelet... ahamm... es az nekem miert jo? Mire kell nekem ez az adat?
- A peldaban kiszamolt DDR2-720 erteket mi a halalra hasznalom fel, es miert jo, h sikerult ezt kiszamolnom? Miben segit ez nekem, h jol allitsam be egymashoz viszonyitva a proci es a memoria orajeleket?A kesobbi reszek ebbol kovetkeztetve megint tok sotetek.
Pl. fogalmam sincs mi az a T1-T2, vagy hogy mik az idozitesek, es miert minel jobb az, ha azok minel alacsonyabbak.A fent leirt kerdeseken kivul joval tobb kerdes merult fel bennem, csak peldakent emeltem ki parat, ha mar ennyire hitetlenkedsz, h van aki nem ert egy 'ennyire szajbaragos' (???) leirast...
Új hozzászólás Aktív témák
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest