- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyanítom, hogy konkrét értékeket senki sem fog írni, mert ez kb. mindenkinél más.
Gyári hűtővel a turbo frekinél (4100 mhz) nem hiszem, hogy sokkal feljebb kéne menni. A leg egyszerűbb módszer, hogy kis emelés után teszteled, aztán ha stabil akkor újra emelsz. Ha nagyon el kezd emelkedni a hőmérséklet vagy hibázik a tesztelés alatt akkor vissza egy kicsit.
Ha komolyan gondolod a túlhúzást akkor egy morcosabb hűtő gyakorlatilag alap. -
polgi803
őstag
"nálad okosabb" ezt köszönöm nem kérném. Mindazonáltal azon a részen átsiklottam, hogy gyári hűtő van rajta. Az kb. arra jó, hogy alapon ketyegjen a gép. Ha meg húzni kellene, akkor gondolom nem alapra kellene. Tapasztalatot pedig nem írok, mert nem vagyok elég okos, illetve tapasztalt.
-
gabo06
csendes tag
köszi, de sajnos épp azok nincsenek a bios-ba amiket a videóban állít be a srác
. setfsb-vel végiszenvedtem kb a clock generatorokat és megtaláltam, mostmár egy hangyafingnyit tudok rá húzni, 3.4ghzre, csak sajnos feszültséget se enged ez a lap állítani... most már így marad, drága lenne egy másik alaplap ennél a foglalatnál.
-
Kean_Sorbo
őstag
Ha nem stabil a tuning, akkor a processzor a hibajavítások (újraszámolás) miatt teljesítményvesztéssel dolgozik. A stabil működésnek köszönhetően a hibajavítások megszűnnek, így a teljes számolókapacitást látod. Egyébként ez a 120 GFlops körüli érték a jó. Ami még fontos, hogy a körönkénti GFlops értékeknek szinte konstansnak kell lennie.
-
KYZRR
őstag
Attól, függ milyen a proci... de 90°C már semmiképp se jó...
70-80°C még elfogadható egy teszt erejére.... bár az se tesz jót a CPU-nak..
Ja, és nagyon befolyásolják a tuningot.
Valahol láttam, hogy ha 1°C-os csökken a hőmérséklet, akkr +200Mhz vagy valami hasonló, he ha 1°C-ot nő akkr -200Mhz a tuningolhatóságból...
Nem véletlen hűtik folyékony nitorgénnel a Procikat a "nagyobb" tuningversenyeken...
De, coldbug is előfordul némelyik procinál.#29909: Nincsmit!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mobil flották
- Epson nyomtatók
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged