- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
gainwardgs #23 üzenetére
Én nem csak ray tracingről beszéltem. Amúgy nem kikapcsolhatatlanná teszik, a ray tracing nem csak olyan eye candy effektekhez jó, ahogy a tükröződésekhez utólag belerakták a Doom Eternalba, hanem pl a Global Illumination számításokhoz is gyorsabb lehet, mint a "hagyományos" módszerek.
Eternal egész jól futott 1060/rx580-on is
- ezek 3-4 éves relatív modern kártyák voltak Doom Eternal megjelenésekor. Ahogy ma az 1440p high beállításoknál megjelölt 3080-as.
Gondolom akkor a vulkan-t is kukázzák majd és dx12 only lesz
- ezt nem is értem? Miért tenné? ID Tech motrok Windows-on csak Vulkan-t használnak. -
gainwardgs
veterán
Láttam persze.
Úgy értem hogy nem tudom minek erőltetik a raytracing-et egy doom játékban, ahol kb zajlik a hent és az akció folyamatosan, persze igen marketing stb. de hogy kikapcsolhatatlanná teszik az szerintem nem egy jó irány.
Főleg ezzel a nagyobb open world világgal pl. ha eternal-t veszem alapul abban is a bekapcsolt raytracing kb 85 fps mínusz átlagban és ott csak sima tükröződésekről beszélünknem olyan szint ami itt lesz.
Eternal egész jól futott 1060/rx580-on is
Gondolom akkor a vulkan-t is kukázzák majd és dx12 only lesz
Hát akkor meg pláne nem lesz olyan sima az élmény szvsz. de kíváncsi leszek. -
hapakj
őstag
válasz
gainwardgs #20 üzenetére
Ezt láttad már? [link] Szerintem egyértelműen részletesebb és jóval nagyobb területek vannak mint Doom Eternalban. S én nem arra gondoltam hogy nő a hw igény, mert pl a 2060-as sem erősebb mint egy 1080-as, hanem hogy az új képességekkel hatékonyabb rendert tudnak írni.
Nomeg egy videó nem úgy adja át az élményt, mint amikor lokálban fut natív 4k 144Hz-en
Egyébként a Doom Eternal sem ment megjelenésekor 7-8 éves kártyákon.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
válasz
gainwardgs #18 üzenetére
mondjuk ezek 7-8 éves kártyákat jelentenek (nvidia oldalról legalábbis). Én örülök egyébként hogy elkezdték meghozni ezt a lépést, mert a raytrace mellett az újabb kártyák sok egyéb előnyös funkciót is kaptak.
-
Sazsi
kezdő
És egyáltalán nem bánom, hogy még a FullHD se érem el. Ha vak vagyok, úgyse kell az az 1440p.
War, war never changes...
-
Heroes fan
őstag
Nagyon gyerekcipőbe járnak jah.
-
suits
tag
Ez Intel Arc kártyákon el fog indulni? Ray tracing van azokon is de nem írják spec között...
-
Chapel
addikt
válasz
Acélfarkas #2 üzenetére
Nem. Azt írtam hogy trend lett ez a fajta specifikáció séma megadás.
Két sorban kellene, felül egy 1080p,1440p,4k low setting, alul ugyanez csak maxon.
Természetes hogy nem várom hogy minden a 12 féle variációt megadják,de nekem az egy falhasználó barátibb hozzáállás.MIndegy 2016-ost vagy 3 kitoltam,de Eternal már túlságosan a tűpontos ezer kattintás/mp-re ment rá, egyszerün sokszor frusztrált, nem kihívást éreztem hanem bosszantott. ÉS hát kikapcsolódni akar az ember...vagy csak öregszem
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
Ezt segítsen megérteni valaki.
Miért lett divat a FHD-t automatikusan a low beállítással összekötni 1440p -> high, 4K -> Ultra?
Tilos lett 1080/1440p maxon játszaniFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
Új hozzászólás Aktív témák
gp A fejlesztők megosztották velünk hogy milyen hardverek szükségesek a játék futtatásához.
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Diablo IV
- Képregény topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- A DeepSeekről egyeztetett Trump és az NVIDIA vezére
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Piacon a Galaxy S25 család
- PR-Telecom
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Kedvező áron hAPax3 és cAPax egyben eladó. (gari)
- Olcsón! ThinkPad T480s 8.Gen! IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme gyári Magyar vil-bill.
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest