Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blaze71

őstag

Kicsit szórakoztam ma és megnéztem a Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev 2.0 végét, hogy mekkora EC-t tud. Íme, ezt produkálta a 620-as procival:

Sajnos ekkora EC-vel nem bírta tovább, csak 10x-es szorzóig, ezért visszavettem 305 MHz-re. Ennyivel elindult még 12x-es szorzóval is, de többel már nem:

A végére már vissza kellett vennem 300 MHz-re az EC-t és itt az eredmény:

Sajnos CPU-Z Valid nincs, mert 64 bites Vista van a gépen és Vodás Mobilinternetem. A telefon illesztője meg nem hajlandó települni 64 bites OP rendszerre, tehát reménytelen a dolog, még a SonyEricsson ügyfélszolgálata szerint is. Ez van.

Amúgy itt a CPU_Z kép, de csak így szólóban, Valid nélkül:

Mivel gyári hűtés van a procin, nem kínoztam tovább. Majd akkor kísérletezem legközelebb, ha lesz egy TX3-as rajta. Egyelőre visszatettem 3,2 GHz-re, így nem melegszik. Egyébként 3,9 GHz-en is stabilnak mondható volt, mert bár Prime-ot nem futtattam, de az Everest Stabilitásteszt nem fektette meg 10 perc alatt és a programok is indultak rendesen. Csak rohadtul melegedett, alapból 62°-ot mért CPU hőmérsékletnek az Everest. Ilyenkor a magok legalább 10°-kal hidegebbek, de a gép a CPU hőmérsékletre kapcsol le. A szokásos 80°-ról ezért feltettem 90°-ra, mert néha azért nem indult el a gép, mert túlmelegedés miatt lekapcsolt a lap védelme.

Új hozzászólás Aktív témák