Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Válasz Noxy-nak és Oliverdának:
Akkor átfogalmazom, örülök neki, hogy nem csak mobilplatformon lehet használni.
Nyilván valóan az az értelme, hogy nincsenek ilyen eszközeim és nem is akarok ilyeneket haszálni. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használok Androidot. Csak felidegesítenek az érintőképernyős szarok.Pénzügyeket, netes vásárlást szerintem célszerűbb kényelmesen monitor előtt végigvinni, nem rohanva kutyafuttában okostelefonról.
Amelyik cég nem hajlandó desktop platformon minimum a weben a használatot biztosítani, az szarjon sünt, nem érdekel. A Wise megadja a választás lehetőségét, a Revolut nem.
-
cocka
veterán
válasz
Somatom #6789 üzenetére
Az más téma, hogy egyáltalán nincs PC -m
Az úgy izgalmas téma, ha még laptop sincs. Pénzügyeket semmilyen hordozható eszközön (értsd: mobilplatformon) nem vagyok hajlandó intézni.
meg utalhatsz közvetlenül oda is, ahova a Wise -ról utalnál.
Nem is utalok Wise-ról sehova. Mivel általában kártyás vásárlással megy róla a pénz. De a poén, hogy a német Amazon elfogadta (volna => azért csak volna, mert végül nem így fizettem) a Wise által adott eurós számlaszámot is. Gyakorlatilag így kártya nélkül is fizethetsz.
-
Somatom
veterán
Az okostelómentesség érthető érv. Számomra pont az ellenkezője az előny, mert a teló mindíg nálam van. Az más téma, hogy egyáltalán nincs PC -m.
A másiknál viszont hiába kapsz számot a topuphoz, ha fizetős az utalás. Ha ingyen utalsz, akkor meg utalhatsz közvetlenül oda is, ahova a Wise -ról utalnál. Persze, ott a váltás, meg a nemzetközi utalás, de azt a Revo is tudja. -
cocka
veterán
válasz
Somatom #6786 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy hazai bank mellett hasznos-e a fintech, hanem az, hogy miért épp a Wise.
Rohadt egyszerű, mert a Wise-ra okostelefon nélkül tudtam regisztrálni és weben is teljes körűen tudom használni. A Revolut ezt a dolgot nem hajlandó biztosítani.
Meg kapsz hót ingyen 2 db belföldinek számító számlaszámot. (egyik a topuphoz, másik a kívülről érkező utalásokhoz ugye)
-
Somatom
veterán
válasz
TrollBalint #6783 üzenetére
Az ingyen utalós csak Forintra vonatkozik.
cocka:
Láttad, hogy nem légből kaptam a 20 rugós korlátot. Az EÜ csomag a Gránitnál van. Amióta az állam sarcolja az utalásokat, azóta a bankok nem osztogatják az ingyenességet. Vszínűleg a tiedet is ezért zárták le.
zsola400:
Ahhoz is vállalás kell és ha jól emlékszem, akkor időkorlátos a Bankmonitoros kedvezmény. Vmi egyéb korlátozás is rémlik az apróbetűsében.
Egyébként sztem félreértitek. Revolut vs Wise -ból indultunk. Nem az a kérdés, hogy hazai bank mellett hasznos-e a fintech, hanem az, hogy miért épp a Wise. -
cocka
veterán
válasz
Somatom #6782 üzenetére
az apróbetűsből kiderül a trükk. Pl. hogy csak az utalás 20 ezer alatti részére vonatkozik az ingyenesség.
Ez nem olyan, de lezárt számlacsomag, már nem lehet igényelni, gondolom pont emiatt. Nem vagyok egészségügyis se.
Egyébként meg akinek ingyen utalós Ft számlája van, annak minek a Wise?
Mert az ingyenesség csak belföldi forintátutalásokra (rendszeres, értéknapos és csop. beszedésre is vonatkozik) érvényes! És ha nem akarsz nagyot bukni a banki árfolyamokkal, akkor a Wise-ra bízod a konverziót. Meg mert a devizaszámláért amúgy fizetni kell. Plusz GBP esetén a hajamra kenhetem a bank által kínált euró vagy amerikai dollár alapú bankkártyát, mert emiatt befigyel a dupla konverzió. Vagy ha esetleg biztosít is GBP számlát, ahhoz nem jár bankkártya.
Erre meg átutalom ingyen forintban a lóvét, átkonvertálom GBP-re és ki is tudom fizetni a külföldi rendelést egyetlen olcsó konverzióval.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Somatom #6782 üzenetére
Mondjuk ha nem akar fizetni a bankkártyáért. Nekem is van egy Erste számlám (mondjuk 20.000-ig ingyenes az utalás csak) de nem kértünk hozzá bankkártyát, mert úgy terveztük, hogy onnan utalni fogunk majd úgy is. Aztán úgy alakult, hogy csak jó lenne oda a kártya is, de akkor már inkább Wise, mert az ingyen van.
Illetve Wise-t annak idején a deviza utalásra ajánlották, hogy milyen kedvező díjai vannak, nem tudom ami itthon ingyen utalós számlacsomag az csak forintra értendő-e (sose néztem utána, mert nem értintett, csak most eszembe jutott)bár tény, hogy azért annyira nem vagyok a Wise-ra szorulva. Hasznos, jó, hogy van, de kibírnám nélküle is
-
Somatom
veterán
Keresgéltem ilyen bankszámlát, de nem olyan egyszerű. Reklámoznak ilyeneket, de aztán az apróbetűsből kiderül a trükk. Pl. hogy csak az utalás 20 ezer alatti részére vonatkozik az ingyenesség. Vagy, hogy egészségügyi dolgozónak kell hozzá lenni. A bankok nem osztogatják az ingyenes utalást. Ahhoz be kell vállalni valamit. Én a Raffinál havi 400 ezer bejövőt vállaltam hozzá. De, ez nem mindenkinek felelne meg. Szvsz. igenis probléma, hogy a Wise sarcolja a Ft kártyás feltöltést. Egyébként meg akinek ingyen utalós Ft számlája van, annak minek a Wise?
-
cocka
veterán
válasz
#01110937 #6778 üzenetére
Hát figyelj, én nem tartok rajta semmit, meg eredetileg is csak azért igényeltem a kártyát, hogy kedvezőbb árfolyamon tudjak külföldről rendelni. A szokásos devizákat szerintem mindenki megnyitja a HUF mellé: EUR, USD, GBP, de leginkább csak ez utóbbit használom, néha euró is befigyel.
-
Oliverda
félisten
válasz
#01110937 #6778 üzenetére
"nyilvánvaló dolgokat, amiket te is tudsz, mert van revolutod minek írjak le, koptatva a billentyűzet?"
Nem is nekem címezted a semmitmondó válaszodat, hanem HoppMasternek.
Szerintem is az lenne (rajtad kívül) mindenkinek a legjobb, ha egyetlen karakter erejéig sem koptatnád itt a félrevezető, pongyola és olykor végtelenül idétlen beböfögéseiddel a billentyűzetet, mert csak ártasz velük, de egészen biztosan nem segítesz. Az OFF kapcsolót pedig továbbra is képtelen vagy használni, pedig már nem egyszer szóltak érte.
"Ja mintha ti annyira konstruktívak lennétek amikor a postára járásról írtok 100+ kommentet, nah az a szófosás."
A hazudozást pedig inkább el se kezdd... -
cocka
veterán
válasz
Somatom #6776 üzenetére
Jó, hát ez olyan dolog, hogy ha szerencséd van, akkor olyan bankszámlád is lehet, ahonnan mindenhova korlátlanul ingyenes az átutalás. Wise-ra is.
De hogy mást is kérdezzek: nekem az tetszene csak igazán, ha az ilyen Wise-okra, Revolutokra a topupot mobilegyenlegről is lehetne teljesíteni. Gondolom esélyem sincs ugye?
Amúgy tudja valaki, hogy miért találta jópofának a Wise, hogy az új bankkártyáján a chiphez és a kivágott körszelethez képest minden fejjel lefelé legyen? Illetve, hogy miért kellett a dombornyomott számokat eltüntetni meg a név alatt szereplő 2×3 jegyű aktiváló kódot?
A "Visa Infinite"-nek van valami jelentősége a Wise szolgáltatások szempontjából?
-
törölt tag
válasz
Oliverda #6774 üzenetére
Kedves oliverda
1. amikor írtam még nem volt látható (számomra) a válasza.
2. nyilvánvaló dolgokat, amiket te is tudsz, mert van revolutod minek írjak le, koptatva a billentyűzet?
3. Ja mintha ti annyira konstruktívak lennétek amikor a postára járásról írtok 100+ kommentet, nah az a szófosás.cocka wisenál ez több lépés, ott meg automatizált. Sima virtuális van mindkettőnél.
Wise javára leginkább a forintszámla írható, más nem nagyon.
Egy ilyen időszakban amikor dőlhetnek a dominók, egy letéti garancia még kevesebbet ér, mint eddig - szerintem - . Mielőtt valaki beleköt, ebbe is, mint a beton. -
cocka
veterán
1. Ezt a Wise is tudja és nemcsak a Wise-on belül, hanem normál folyószámláról meg normál folyószámlára is.
2. Virtuális kártya itt is van, törölheted vagy generálhatsz újat vagy többet is. Nem tudom mennyi értelme van az eldobhatóságnak így.
Amúgy akivel előfordult már, hogy lehúzták a virtuális kártyáját, az tarthatna egy kis élménybeszámolót, szerintem sokan kíváncsiak lennének rá.3. Ez itt félig-meddig a jar.
4. Valami ilyesmi is rémlik, hogy van, de most így hirtelen nem emlékszem.
-
-
törölt tag
válasz
HoppMaster #6770 üzenetére
Több funkció elérhető rajta. Van banki garancia stb.
-
Oliverda
félisten
válasz
Hétvégi váltáshoz szerintem pont a Wise a jobb opció.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Összefoglalom ami nekem hasznos és használom a Revolut-on.
1. Pénzküldés és fogadás (revolut.me)
2. Eldobható virtuális kártya
3. Pockets
4. Pénz küldés kártya számra.
De ez itt már nagyon off. -
ACE-
addikt
válasz
VikMorroHun #6768 üzenetére
-
spiritex
veterán
Nemrégiben ment itt a vita, hogy mi van a Wise-on keletkező kamattal, be kell-e kerülnie az adóbevallásba, többen emiatt le is mondtak a kamatozás lehetőségéről. Most az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha valaki jó árfolyamon (pár hete) átváltott Ft-ot Euróra, és most visszaváltja az Eurót Ft-ra kb. 25 Ft-al magasabb árfolyamon? Az minek számít? Árfolyam nyereségnek, és annak is bele kellene kerülnie a bevallásba?
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Ma reggel észleltem, hogy a wiseba belépve felül írta az app, hogy átmenetileg zárolták a fiókom, mert fontos információra van szükségük. Rákattintottam a feloldás gombra, ott viszont azt írta, hogy jelenleg nincs szükségünk információra, de majd emailben értesítünk. Pár perccel később viszont eltűnt a zárolás, és minden visszaállt a normálisra. Másnál is volt már ilyen? Ezt minek lehet betudni? Egyébként az volt az egészben a furcsa, hogy a zárolás alatt is tudtam kártyával fizetni online. Az lehetséges hogy ez valami védelem volt? Ugyanis 10 perc alatt lebonyolítottam 10 kártyás vásárlást online.
-
Noxy
veterán
Bocsi de még mindig nem érted.
Droidot nem ismerem, de az iOS-n ott van a beállításokban a Face ID (touch id) meg a jelkód beállítások.
Felsorolva, hogy melyik app-k használják a FID,-t vagy az ujjlenyomatos azonosítást.
Ha itt kikapcsolom a Wise app-t innentől már csak e-mail, + pasw.. párossal lehet belépni a Wise app-ba.
Ha akarom, bármelyik app-ról levehetem a biometrikus azonosítást.
De akár ki is kapcsolhatom FID-t.
Oszt innentől lehet nyomkodni mindehol a PIN-t mint az iPhone 4S-n -
lcdtv
tag
Odaadhatod és fizetek fele! Csak olvasni kell hogy a bedrogozott alvó emeberektől az arfelismerős vagy ujjlenyomatos azonositaskor hogyan lehet utalni vagy vásárolni. Keress rá... rengeteg ilyen cikk van. (akár apple forumban is) Az alkalmazás PIN igy szerintem biztonságos. (Ezért jó ha van PIN meg bármilyen tranzakciónál egy plusz hitelesítés.)
Részemről befejezem a bankos biztoság kérdést. Kinek így, kinek úgy felel meg. Részemről a wise app nem túl biztoságos de ez van tudomásul veszem és használom. Az értelmes válaszokat köszönöm szépen mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest