Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
VÁMpír
aktív tag
Sziasztok,
jól látom, hogy az USD zsebet feltölteni debit card befizetéssel 1,5% díj mellett tudom csak, ami nincs maximálva? (Sajnos az ingyenes ACH nem játszik, mert nincs amerikai számlám...) -
ACE-
addikt
Hali, mit ad most a Wise az új (akár meghívóval) regisztrálóknak? Ingyen fizikai kártya plusz postázás? Vagy csak ingyen virtuális kártya? Plusz a 150ezer egyszeri ingyen utalás?
-
sifarr
senior tag
Ma (várhatóan) délután kipróbálom és visszajelzem ide a tapasztalatomat!
Én már kipróbáltam.K&H ATM-en a PIN-csere folyamata simán lefutott. Azonnal jött egy push a Wise-tól nullás tranzakcióról. Az applikációban pedig kicserélődött az eredeti PIN az újra. Utóbbira rákérdeztem korábban az ügyfélszolgálatosnál, de nem tudott válaszolni, hogy az appban is megjelenik-e az új kód.
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant #3493 üzenetére
Vagy levonnak 3 százalékot, ha kiutalja dollárban a Wise USD-s számlájára, már amennyibe egyáltalán hozzá tudja adni a számlát.
-
Maksifül
senior tag
Sziasztok! Van rá valami lehetőség, hogy a Paypal fiókomon lévő USD-t a Wise-ra áttranszportáljam valahogyan? Hogy lehet ezt megtenni a legalacsonyabb költséggel?
-
sifarr
senior tag
PIN változtatást (átírást) bármelyik ATM-ben el lehet végezni?
Én kétszer próbáltam, de sikertelenül.
1. OTP-s ATM: itt csak Mastercard kártyák esetében lehetett volna PIN-t módosítani. A kártyám viszont Visa ...
2. CIB-es ATM: náluk az összes debit Visa, és lehet PIN-t módosítani. Ennek ellenére a folyamat sikertelen volt. Elfogadta az eredeti PIN-t, bevette ugye kétszer az újat (nem rontottam a megadásnál), mégis sikertelen lett.
Esetleg még egyszer megpróbálom, ha az is sikertelen lesz, akkor hagyom a fenébe.
Az esetleges utolsó próba rafis ATM-nél lesz. A céginformációk szerint a Wise Mo-n náluk vezeti a számláit. Hátha ez növeli a sikeres esélyét ... -
milu
aktív tag
Még nem volt rá szükségem, de talán mást is érdekelhet a tapasztalatotok:
PIN változtatást (átírást) bármelyik ATM-ben el lehet végezni? -
sifarr
senior tag
Ezt a mondatodat ("és nem hajlandó csak magyar bankszámlára utalni") hogy értelmezzem:
Igazad van, ez így önmagában nem egészen szabatos megfogalmazás részemről.
A konkrét ügy részletei (amelyek csak lassan derültek ki) némileg segíti az értelmezést, de ettől függetlenül a kérdésed jogos.
A lényegi válasz: a hitelező bank fintech pénzügyi szolgáltató számlájára nem hajlandó utalni. Ott adódhatnak problémák (lásd pl. revolut zárolások), amelyek bonyodalmát nem akarják vállalni.
Tehát a hitelező bank csak banknál vezetett számlára hajlandó utalni a hitelt. Alapesetben ez bármely magyarországi banknál vezetett számla lehet.
Elképzelhetó, hogy hajlandó külföldi banknál vezetett számlára is, hiszen ez neki nyereség (ügyfélnek költség): keres az átváltáson és az utaláson is (főleg, ha nem EUR átutalás esetén). Ebben az esetben azonban nem biztos, hogy bármely külföldi bank számláját elgogadják. -
milu
aktív tag
sifarr!
Ezt a mondatodat ("és nem hajlandó csak magyar bankszámlára utalni") hogy értelmezzem:
"és nem hajlandó más bankszámlára, csak magyar bankszámlára utalni."
vagy
"és nem hajlandó csak magyar bankszámlára utalni, mert bármely más bankszámlára is utal..
(A leírt mondatodból nekem sajnos nem jött le a lényeg, pedig engem (is) érdekel a pontos válaszod!
.......................................................................................
Biztos ismered::
A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.A szöveg kétféle, egymással ellentétes értelme csupán a vesszők alkalmazásával áll elő:
1, A királynét megölni nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem, ellenzem.
2, A királynét megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem -
sifarr
senior tag
válasz
UberMutant #3476 üzenetére
ha az eladó és a vevő elfogadja a wise számlát, akkor ki az aki nem fogadja el?
A vevő ezek szerint jelzáloghitelt vesz fel a vásárláshoz, a bank pedig az eladónak utalná a megítélt hitelösszeget. A hitelező banknak van beleszólása a szerződésbe, és nem hajlandó csak magyar bankszámlára utalni.
Ha hitel nem lenne, akkor igazad lenne: azt írnak bele, amit akarnak. -
discrate
aktív tag
köszi szépen, én is így gondoltam a wise gyik-ot olvasva.
szerintem amiatt lehet csavar, hogy az adásvételi szerződésnél nem fogadnak el wise-os számlát (kikötés a bank), de ennek még utánajárok, mert nem az én ügyletema bekért dokumentumok kérdés még (személyt azonosító, adásvételi stb), nagy valószínűséggel kell-e (ügyintézési idő miatt érdekes csak)?
-
sifarr
senior tag
válasz
discrate #3472 üzenetére
mik a lépések, leírnád kérlek?
1. A svájci eladó nyit egy Wise számlát. Azon belül nyit egy magyar GIRO számlát.
2. A vevő átutalja az eladó Wise-os GIRO számlaszámra a 20 milliót a saját forintszámlájáról. Ennek a költsége a vevő bankszámla-csomagjának a függvénye.
2/a Átutalhatja 2 x 10 millós tételben, ekkor másodperceken belül megjelenik az összeg a svájci eladó Wise-os forintszámláján.
2/b Átutalhatja a 20 milliót egyösszegben is. Ez 6 ezerrel kisebb költségű, mint a 2/a verzió. Ekkor 2 órán belül jelenik meg az eladónál. Ebben az esetben munkanapon, legfeljebb 14 óráig történjen meg az átutalás.
3. A svájci eladó a Wise számláján átválthatja a forintot CHF-re és átutalhatja a saját svájci bankszámlájára. Az átváltásnak és az átutalásnak van költsége, de messze kevesebb, mint bankokon keresztül lenne. -
discrate
aktív tag
válasz
UberMutant #3471 üzenetére
köszi!
nem ragaszkodok a banki számlanyitáshoz, csak úgy tudtam, hogy szükséges, hogy az eladó a wise regisztráláskor megadjon egy szlaszámot, amire megy az utalás.
rosszul gondolom?
vagy mik a lépések, leírnád kérlek? -
UberMutant
őstag
válasz
discrate #3470 üzenetére
wise ügyfélszolgálatot kell kérdezni az összegről. amúgy probléma a dokumentumok prezentálása? nekem ennél nagyobb összegre nem szóltak semmit, igaz nem aznap nyitottam a wise accountom, de nem is használtam korábban.
szokott lenni bankszámla megszüntetési díj
nem világos, hogy miért akartok egy CIBet köbeiktatni, ha amúgy is wisezal megy majd onnan továbbA wise pár órát ír a transzferre, amint azt te is látod. bár az más kérdés mennyi idő, amíg a wisera felkúszik a 20m, mivel a magyar bankok csak 10m ig csinálják az azonnali utalást.
szóval lehet a 2x10m utána wisezal tovább. ez kb 2x 6000 + kb 106 000 lesz
-
discrate
aktív tag
Nagy összegű átutalással kapcsolatban van szükségem tanácsra/segítségre.
Ingatlan eladásából származó 20 mHUF-ot kellene a magyar bankszámlával rendelkező vevőnek a külföldön élő (magyar) eladó részére svájci bankszámlára utalni minél kevesebb költséggel. Mivel a direct banki utalás nagyon drága, ezért érdekelne, hogyan lehet ezt legolcsóbban rövid időn belül megúszni.1. A Svájcban élő eladónak (magyar okmányokkal rendelkezik) nyitnia kell egy magyar bankszámlát, ahova a vevő elutalja a 20 mhuf-ot belföldi utalásként, majd ezt az eladó továbbutalja wise-on keresztül a saját svájci számlájára? Ha így is van, pl a CIB bankban nem nyitnak ONLINE számlát, ha az emberke nem Magyarországon adózik (csak online jöhet szóba, mert nem tud Mo-ra utazni ezért).
2. Ezt simán engedik a bankok, hogy egy utalás után megszüntesse a számláját?
Az adásvételi szerződésben is fel kell tüntetni, hogy hova utal a vevő.3. A wise simán enged egy ilyen összegű utalást minden history nélkül? Az oldalukon azt láttam, hogy bekérhetnek pl adásvételi dokumentumot (csak magyar nyelvű lesz), ez megnyújtja a folyamatot. Érdemes esetleg kettőbe szedni?
4. Mennyi időn belül mehet végbe az egész ügylet? A héten le kellene bonyolítani.
-
stingy2
senior tag
válasz
Stonerice #3467 üzenetére
Én 2011-óta csak devizában tartom a megtakarításaimat. (USD,EUR) Kisebb megtakarítás -mondjuk úgy 5MFT-ig - esetén nem érdemes túlbonyolítani. Államkincstár PMÁP, PEMÁP, esetleg MÁP+, de az most infla alatti kamatot ad. Nagyobb megtakarítás 5, de inkább 10+ mHUF esetén már érdemesebb vmi olcsó brókernél parkoltatni értékpapírban. Ha 5 évig nem kell a pénz, akkor pl. Random C.+ TBSZ jó kombónak tűnik. Ott vehetsz EUR-ban és USD-ben denominált papírokat is. Komolyabb brókernek meg ott az IB, szinte fillérekért vált (mikor volt náluk számlám, asszem valami 20 fillér volt az EURHUF spread, ami a jó magyar bankoknál 6-8 FT) az elérhető értékpapírok tára meg kb. végtelen. És egyik sem von le azért díjat, mert náluk van a pénzed. (másért viszont igen, ezért h kinek mi éri meg, teljesen egyéni döntés). Még egy: ha csak simán euróban akarod tartani a pénzed, arra tökéletes a Raiffeisen devizaszámlája, ugyanis teljesen ingyenes. Ha kérsz hozzá kártyát, az 3500/év. Nyitsz egy Revolut számlát, Rafi EUR szláról kártyával töltöd a Revo-t, ott gyak. középárfolyamon váltasz, majd Revo kártyával, v GPay-jel telóval tudsz itthon fizetni. Szóval a lehetőségek korlátlanok, kicsit utána kell járni, mi éri meg Neked
-
Stonerice
őstag
válasz
UberMutant #3466 üzenetére
Na ez új infó nekem hogy a parkoltatásért is díjat kell fizetnem..köszi!
Esetleg ismered ennek a díját?
Nem érdekel a kamat. Mert nevetséges. A forint infláción 3 év alatt több mint 14% ot veszitettem el. Szóval az átváltás dija oda vissza is alig 1-2 % lenne.
Már annak is örülök ha nem bukok a forinton. -
UberMutant
őstag
válasz
Stonerice #3465 üzenetére
bizonyos összeg felett díjat fizetsz a tárolásért a wisenak. amúgy parkoltathatod ott a pénzed, de a forintról más devizára váltás és a visszaváltás is pénzbe kerül. ez tiszta vesztség, ráadásul a pénz ott nem kamatozik.
forintot meg tarts az államkincstárban. sőt eurot is tarthatsz ott. és még kamatot is kapsz rá, nyilván a megfelelő állampapírba téve.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Hátha valaki érti , használja az az okosságot hogy megtakarítását inkább külföldi devizában tárolja?!
Jelenleg semmiféle devizaappot /számlát nem használok.
Szóval nem nevetni
Ezen agyalok egy ideje. .
1. Első gondolatom az hogy lenne e lehetőségem Transferwise on hosszú ideig pénzt tárolnom devizában? (Úgy értem a forint megtakarításom itt elhelyezni)
2. Mindenféle jogi hercehurca és adó nélkül visszautalhatok e forint számlára mondjuk lehetőleg évek múlva? Ellenőrzi e ezt valamilyen szerv?. Beszélhetnénk árfolyamnyereségről, de bukásról is.... Ezért nen tartom reálisnak a megadóztatást... Persze nem kizárt hogy hamarabb lesz szükségem pénzre!
Esetleg lehet jobb alternativa ? Bár erre biztos nem kapok ötleteket :)
Azért köszi ha valaki kifejti véleményét.
Szép napot! -
viharhozo
addikt
válasz
jbnd-007 #3454 üzenetére
Az olyan szolgaltatasokkal lehet gondod, amik igenybevetelehez elozetesen igazolnod kell magad (tozsde, kripto, szerencsejatek). Itt kibukhat, h
1. a te nemzetiseged nem egyezik a kartyaeval, ami kizaro ok.
2. a ceg a te orszagodban szolgaltat, de a kartyat kibocsato orszagban nem, ezert nem hasznalhatja a kartyat.Egyebkent meg teljesen erthetetlen, h egy angol ceg egy magyar ugyfelnek miert norveg kartyat ad. Volt errol iras regebben, h azert, mert ezeket tudja fillerekert megvenni bebukott bankoktol, de ez nekem ugyfelkent annyira nem franko.
Plusz a Wise-os Visara nem lehet penzt kerni, es a Visa Fast Transfert se tudja. Ezeket viszont a Revolut igen.
-
Krethx
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest