Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:20:12

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15201) vargalex válasza jackass311 (#15197) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Hely van az adott partíción?

Alex

(#15202) pluhi válasza vargalex (#15199) üzenetére


pluhi
tag

Látszik a listában. Nemtom hol lesz a probléma, mert az egész rendszer több sebből vérzik. Ha a samsungos allshare-t használom, az nem enged választani lejátszó progit, csak az android playert szereti. Hogy ezt megkerüljem, feltettem a UPnPlay-t és a MoboPlayert és lőn ezzel a kombinációval van kép. Csak hang nincs... Ja és felirat. Mondjuk az sehol sincs, se xvid alatt se sehol. Próbáltam több wines szervert is, WMP12, Samsung PC Share Manager, Serviio. Ez utóbbival sikerült lejátszani mkv-t és itt sem volt hangja, szal megint az van, hogy a franc tudja hol a gebasz. Valszeg NEM a miniDLNA körül. Ja persze lokálból simán visz mindent a teló.
Most kicsit lejjebb adtam, mkv felejtő egyelőre, inkább feliratot kéne csiholni az xvidek alá valahogy.

(#15203) wiERHcSc


wiERHcSc
tag

Hi!

miniDLNA-val van kis problémám, a severt látja a TV, tallozni is tudok de a winyon lévő könyvtárakat nem érem el? Mit kell beállítani? /mnt -re van mountolva a winyó.

Előre is köszi!!!

wiER

(#15204) vargalex válasza wiERHcSc (#15203) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

A miniDLNA config-ban állítsd be media_dir-t!

Alex

(#15205) Maksifül


Maksifül
senior tag

Az mitől lehet, hogy a laptop simán felismeri a WN821N adaptert míg az ASUS P5Q Deluxe-ra dugva nem csinál semmit. Hiába telepítettem fel a hozzá tartozó drivert és utility-t bedugom az adaptert és meg sem nyikkan. Fel sem villan a zöld led. Ily módon az utilityt sem tudom használni, mert nem érzékeli az eszközt a gép. QSS-t is próbáltam, de azzal sem jutottam eredményre. Tűzfalnak lehet köze az ilyesmihez? Esetleg másnak?

T-home-osok hívtak, hogy a modem az én tulajdonom, lejárt a jótállás, így ők nem cserélik nekem akkor sem ha hibás, de saját költségemre megtehetem. Persze előtte próbáljam ki a routert egy másik modemmel és ha azzal hibátlanul megy, akkor fogalmuk sincs, hogy mi lehet a gond az enyémmel. :C

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#15206) vargalex válasza Maksifül (#15205) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Biztos inkompatibilisek. :)

Az ajánlatom még áll, de még nem nyilatkoztál, hogy budapesti vagy-e.

Alex

(#15207) VECSY


VECSY
csendes tag

Sziasztok! Szerintetek működne úgy hogy tp-link 1043nd routerre kötnék három panelantennát amely három különböző irányba néz? Azért kérdem mert most van két panel antenna a tetőn két AP-val, de rakni akarok fel még egyet. G-módban menne mind nem kell N. Olvastam erről a "diversityről" de ez csak akkor működik a ha adott a feltétel?

[ Szerkesztve ]

(#15208) vargalex válasza Mardel (#15195) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Ha rdate-t használsz, akkor használd a default config-ban is megtalálható rdate szerverek valamelyikét:

ptbtime2.ptb.de
ntp.xs4all.nl

Egyébként milyen verzió van feltéve nálad? Mert a trunk-ban az rdate szervereket már a /etc/config/timeserver-ben kell megadni!

Alex

(#15209) vargalex válasza pluhi (#15202) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Most megnéztem a GoFlex Net-ről (igaz azon ArchLinuxARM fut, de szintén miniDLNA). uPnPlay+MoboPlayer párossal az összes MKV-n van kép és hang is, igaz a ZTE Blade már csak szaggatva tudja lejátszani.

Alex

(#15210) pluhi válasza vargalex (#15209) üzenetére


pluhi
tag

Aha, fingom nincs itt mi baja, evvan. Feliratot se tudok csinálni az istennek se, elvileg az external srt-t kezeli minden, azt mégsincs. Na mind1 telóra amúgy sincs sok teteje az egésznek, max a WCn tudnám kihasználni szarás közben. Majd ha lesz DLNAs TV, felmelegitem a témát.

(#15211) Jim74 válasza Intruder2k5 (#15168) üzenetére


Jim74
nagyúr

Felraktam a Vargalex féle firmvare-t. Kicsit bonyolultabb, mint s gyári, de pl. az UPnP kommunikáció sokkal gyorsabb...

(#15212) Ginbo


Ginbo
csendes tag

Sziasztok, szeretnék DD-wrt -ről visszatérni gyári firmware-re.
Hogyan tudom ezt megtenni egyszerűen?
Webes felületről
Olvasgattam, hogy szerkeszteni kell a gyári firmware filet.
mivel és hogyan?

Köszi előre is.

(#15213) Intruder2k5 válasza Ginbo (#15212) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Webes felületről sehogy nem tudod ezt megcsinálni, mindenképpen parancssor kell hozzá... A művelet egyszerű, ITT le van írva minden. Rád az alsó kép vonatkozik. Gyári firmware-t EZEN az oldalon találsz, amit feltölthetsz, mert a TP-LINK oldalán be van csomagolva zip-be, az meg neked úgy nem jó.

(#15214) Mardel válasza vargalex (#15208) üzenetére


Mardel
őstag

Stable 10.3, raktam fel ntp-t is luci appot is hozzá, 600 sec frissitési időközökkel megy alapból, 1-re raktam meg be volt állitva a Europe/Budapest mégis 2 órát késik.

Az rdate-et utána próbáltam mivel amit linkeltem az oldal alján a time.kfki.hu-val használta, gondoltam ha ntp szerver is jó neki akkor átirom a külföldi cimeket magyar ntp szerverekre, de mint kiderült a kfki már ntpt használ. Majd valahogy vissza rakom az eredeti cimeket.

10.3-nál upnp-vel megszenvedtem. Mivel reboot után az upnp eltűnt a tűzfal chainből, persze azóta javitották csak nem került bele a javitás a stable verzióba.
A a javitott fileok https-ről voltak elérhetőek és nem engedélyeztem azt a portot igy a wget nemtudta leszedni, leszedtem a 2 pár KBos filet majd felraktam dropboxra és azt adtam meg wgetnek.
Valamiért ez tűnt egszerűbbnek. :D
Aztán nem akartam cp-vel felülirni a régi fájlt hátha egy symlinket teszek tönkre vele egy cat file1 > file2-vel átmásoltam a tartalmukat az eredeti helyükre felülirva a régit.
upnpt restartoltam még irta hogy a fájl 50 meg 51, stb, sorában nem találja az adott lekérdezést egy másik fájlban. Aztán a megoldást itt a fórumon találtam meg mikor cronhoz kellett valakinek beilleszteni a get nemtomi lekérdezést valami uci.sh-ba,

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#15215) vargalex válasza Mardel (#15214) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Lehet, hogy én vagyok fáradt, de nekem ez most kissé zavaros volt (főleg a vége). Helyesen beállított Timezone-val biztos, hogy nem késik az ntpclient-el, illetve rdate-val sem! Tehát biztos, hogy nálad volt valami rosszul beállítva!

Alex

(#15216) vargalex válasza pluhi (#15210) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Azt elfelejtettem írni, hogy a feliratok is flottul mennek.

Alex

(#15217) hudyfiu


hudyfiu
senior tag

sikeresen kinyírtam én is a routert :)
gariztatni tudnám de egyszer el kell kezdeni ugy is a kábelezést. nem is volt olyan nehéz szétkapni.

(#15218) Maksifül válasza Intruder2k5 (#15213) üzenetére


Maksifül
senior tag

Már hogyne tudná megtenni webes felületről? Mármint egészen pontosan a DD-WRT firmware felületnél a firmware frissítésnél, ugyanúgy, mint a gyárinál, ahogy Coolmat is írta, csak regisztrálni kell ezen a fórumon és máris letölthetővé válik a gyári 1043ND firmware, ami szükséges.
Nekem legalábbis működött. :K

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#15219) Maksifül


Maksifül
senior tag

No, akkor élménybeszámoló következik:

Összedugtam a dolgokat a következő sorrendben:
1. D-Link DSL-360R B3 modem
2. D-Link DI-604 router /tehát ez lett beiktatva a 2-4 percenként szakadozo modem és router közé/
3. TP-Link WR1043ND
és "voila", SZAKADOZÁSMENTESEN működik a netkapcsolat. Tehát a modem is jó, csak együtt nem jó a TP-Link routerrel.
Mindösszesen annyi problémám van vele, hogy azóta a WiFi döglassú lett. Az 5megás netből 0,3-0,5 jön át összesen a speedtest.net-en tesztelve, noha teljesen jó a jelerősség. Bár nyilván ez csak beállítási kérdés. Csak fogalmam sincs, hogy melyik routeren, és mit kellene beállítani, hogy WiFi-n is ki tudjam használni a teljes sávszélességet?
Valaki? Ki tudja? :R

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#15220) Intruder2k5 válasza Maksifül (#15219) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ez attól függ, hogy melyik router WiFi-jét szeretnéd használni, azon kell állítani is... Illetőleg az is lehetséges, hogy mindkét router WiFi-je be van kapcsolva, és ráadásul azonos csatornán próbálnak sugározni, ezáltal jól legyengítve egymás jelerősségét. Amelyik routeren nem használod a WiFi-t, azon kapcsold ki!

(#15221) vargalex válasza Maksifül (#15219) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

3. Tehát a TP-Link tökéletesen együttműködik a D-Link DI-604 routerrel, azaz a modem használ nem teljesen szabványos megoldást. :)

Ha TP-Link-re vezetékkel csatlakozva megvan a sávszélesség, akkor nyilván a TP-Link WiFi-jén kell állítani. Esetleg a PC WiFi driverét frissíteni.

(#15220) Intruder2k5: a DI-604 nem WiFi-s router.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#15222) ajani


ajani
aktív tag

Sziasztok!

Kb fél éve használom a routert teljes megelégedettséggel - nem vagyok egy hardcore user, az USB megosztás miatt cseréltem le a régi routeremet. Gyári firmware-rel használom, amit a Media Server funkció miatt frissítettem a legújabb verzióra (110429).

Azóta a következő problémákat tapasztaltam amelyek megoldásába szeretném a segítségeteket kérni:
- ha a xbmc-t futtató htpc-men (vezetékes kapcsolat, Win7 HP) filmet nézek az USB-n megosztott vinyóról (1TB hitachi) úgy 45 perc után lefagy a router
- az amúgy sem gyors USB megosztásra történő másolás katasztrófális lett. Eddig 5-8Mb/sec volt a tempo, most 0,3-2Mb/sec lett, és ingadozik állandóan.

Mitől lehet ez a fagyás, és a lassulás?

Előre is köszönöm a válaszokat!

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő

(#15223) Ideg


Ideg
aktív tag

Sziasztok!

Hát úgy néz ki nagyon befürödtem ezzel a routerrel. Pedig többen is ajánlották. Még júniusban vettem egyet ami 2 hónapot bírt. A boltban ahol vettem kicserélték egy újra ami érdekes módon ugyanolyan rossz. A hiba nem ugyanaz, de ez sem működik 100%-osan. A system led a router indítása után nem világít folyamatosan, hanem csak villog szépen lassan. Jól van mondom mivel az fw -be be tudok lépni és netezni is tudok ezért nem törődtem vele. De az érdekes az az, hogy most a villogást is abbahagyta és egyáltalán nem világít. Netezni tudok de az fw be már nem tudok belépni. Jah igen és az fw gyári. Nah erre van valakinek valami ötlete? A tp-link technikai támogatás vonalán azt mondták, ha nem javul meg, ezt is küldjem vissza gariba. Küldjem vagy ne? :D

üdv.: Ideg

(#15224) wiERHcSc


wiERHcSc
tag

miniDLNa val szívok :-(
Beallítottam a media dir-t :-( /mnt re, de kb. csak az A betűs könyvtárakat és file okat látom, v.mit még állítanom kell?

Más: kábellal van összekötve a Tv de az 1080p-s filmek beszaggatnak miniDLNA-n :-(
Az Asus o!play em wifi-n lejatsza röccenés nélkül, pár napja azis kábellal van összekötve, de ő meg a BD 50 es isoval nem bírkózik meg :-(
elég régi kábeleim vannak lehet hogy a kábelben van a hiba?

wiER

(#15225) Nagymelák


Nagymelák
aktív tag

Sziasztok!

Nagyon szemezek a Vargalex féle firmware-vel,a kérdésem a következő lenne,ha felrakom akkor csak annyi a dolgom vele hogy beállítom mintha egy sima gyári Fw lenne,vagy van valami más dolgom is vele?Torrenthez használnám a routert az ehez szükséges transmission is benne van ha jól látom,ez kb,úgy működik mint egy windows alatt működő torrent kliens?Elnézést az esetlegesen buta kérdésekért,de a linux világa távol áll tőlem,és szeretném elkerülni az esetleges bonyodalmakat,már amennyire lehetséges.

(#15226) Mardel


Mardel
őstag

Sziasztok!

COD4-ben sűrűn kapok connection interrupted üzeneteket játék közben, és szerintem a router lehet a ludas.
Ha felcsatlakozok a szerverre akkor elvileg minden működik, portokat se kellett forwardolni.
Openwrt logok nemtudom merre vannak mert a /var/log-ban ahol lennie kéne linuxnál ott nincs (vagyis van 2 üres fájl lastlog és wtmp). A logread-el elő tudtam csalogatni de abban nemtaláltam meg hogy miért dobálja a csomagokat vagy mi okozza a szerver és a gépem közti random pár másodperces kapcsolati hibát.
Persze ping is megvolt a szerverre 3 ms.

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#15227) Cucuska2 válasza Mardel (#15226) üzenetére


Cucuska2
őstag

Milyen modemed van?

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#15228) Mardel válasza Cucuska2 (#15227) üzenetére


Mardel
őstag

Valami Huawei modem optikai nethez és voip telefonhoz. De eddig ilyen nem volt, előtte modemet kötöttem a gépre sőt régi smc routerral sem volt ilyen, ezért gondolom hogy valami openwrt beállítás vagy rossz tűzfal config vagy ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#15229) Intruder2k5 válasza Nagymelák (#15225) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Van egy webes felülete (ehhez hasonló, csak érthető nyelven), amin a szokásos router funkciók mindegyike (de még egyebek is) elérhetőek, és beállíthatóak. Itt tudod konfigurálni a torrent klienst is. A rákötött HDD-t szintén partícionálhatod az Alex által írt webes felületről, vagy megoldod saját kezűleg asztali gépen. A torrenteket egy fapadosabb webes felületen tudod kezelni, hozzáadni, törölni, stb..., vagy pedig egy Windows alatt futó fullextrás kliens programmal is csatlakozhatsz rá, ami nagyon emlékeztet majd az uTorrent-re.

[ Szerkesztve ]

(#15230) Nagymelák válasza Intruder2k5 (#15229) üzenetére


Nagymelák
aktív tag

Szia!

Tehát akkor elvileg mindenféle linux-os előképzettség nélkül,lehet használni.
Köszönöm a részletes tájékoztatást.

(#15231) Intruder2k5 válasza Nagymelák (#15230) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, lehet... Persze azt nem állítom, hogy ha esetleg később elkezdesz majd találgatni, hogy jó, minden oké, de Te ezt mégsem így, hanem úgy szeretnéd, akkor nem fog kelleni esetleg parancssorhoz nyúlni! Viszont ez nem az alap router funkciókra vonatkozik!

(#15232) PistiSan válasza Nagymelák (#15225) üzenetére


PistiSan
addikt

Transmission klienshez windows alatt a Remoge Guit ajánlom, itt egy kép róla

(#15233) vargalex válasza PistiSan (#15232) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Sőt, az elérhető linux alá is. :)

Alex

(#15234) vargalex válasza Mardel (#15228) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Ha néha szakad meg a kapcsolat (tehát nem fogja meg mindig a tűzfal), akkor tűzfal config nem lehet. Az OpenWrt default beállítás egyébként teljesen megfelelő:

Alex

(#15235) direwolf


direwolf
őstag

Ma képes volt egy olyat csinálni a router, amit még nem láttam :F Gyerek egész délután skypeolt, netezett stb. Mikor hazaértem, bekapcsoltam a gépem, és nincs hálózat :Y ...reboot, hálózat van, de win7 jelzi, hogy nincs net (empírikus módszerekkel igazoltam, hogy tényleg nincs :) ) Hálókábel kihúz, visszadug, nem kap a gépem ip-t... majd kb. fél perc után van link. Routerre ssh-val be tudok jelentkezni, webről nem. Gyerek továbbra is tud netezni, skypeolni stb... router reboot után helyreállt minden, de nem értem mi okozhat ilyent :F
Valgalex 0.9 fw-je van rajta (és a gyerek nem tud bejelentkezni rá ;) )

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#15236) vargalex válasza direwolf (#15235) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Hi!

Log-od nincs véletlenül file-ba irányítva? (Hátha lehetne valamit látni.)
Esetleg a gyereknél nem futott torrent nagyon sok szálon (elvileg az OpenWrt 16384 egyidejű kapcsolatot kezel alapból)? Ez utóbbi esetén simán lehet, hogy a te géped felé már nem tud újabb kapcsolatot nyitni a router, így tipikusan az a tünet, amit te is írsz. (Az is igaz, hogy ez a szám a gyári firmware esetén jóval kisebb.)

Alex

(#15237) Mardel válasza vargalex (#15234) üzenetére


Mardel
őstag

Visszaraktam a gyári firmwaret betallózva az elmentett beállításokat, úgyis megszakadt a kapcsolat aztán visszajött random.
Végól visszaraktam a 10.3 Backfiret.
Majd még kipróbálom a gépet közvetlen a modemra dugni.

[ Szerkesztve ]

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#15238) kovy79


kovy79
őstag

Pls help!
Kaptam egy kis NAS-t, amin SnakeOS van. A gondom az, hogy a karakterkódolás nem faxa. A rácsatlakoztatott usb-s eszközök tartalmában ugyebár a magyar ékezetek nem jól jelennek meg.
Ez alapján eljátszadoztam vele, hibaüzenetet sem kaptam, de mégsem jó.
Ez alapján tud valaki segíteni, hogy milyen paranccsal segíthetek a dolgon?
Gondolom, ahogy Intruder2k5 anno írta, ez kellene nekem:
client code page = 852
character set = ISO8859-2

(#15152) vargalex, eredetileg DD-WRT volt, aztán kipróbáltam az OpenWRT-t és úgy döntöttem, inkább maradok az eredeti felállásnál. :)

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#15239) direwolf válasza vargalex (#15236) üzenetére


direwolf
őstag

A logolást nem piszkáltam, és akkor nem is gondoltam arra, hogy el kéne menteni :(
Gyerek nem torrentezik, arra még nem kapott felhatalmazást :D Skype elvileg nem nyit 2-3 kapcsolatnál többet (audio, filetransfer, talán chat...)

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#15240) Mardel


Mardel
őstag

Ez hihetetlen. :W
UPNP-vel még mindig csak szívok. utorrentben port teszten átmegy zöld pipával, torrent oldalon meg tracker szerint passzív vagyok.
2 órával később a syslog tele iylen hibaüzenetekkel: "daemon.err miniupnpd[1108]: sendto(udp_notify=6, 192.168.1.1): No such device"

Openwrt fórumon olvasom miniupnpd-t újra kell indítani és helyreáll. Persze most állt helyre és 5 perc alatt vagy 3szor indítottam újra.

[ Szerkesztve ]

Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.

(#15241) kovy79 válasza kovy79 (#15238) üzenetére


kovy79
őstag

Na, ez is sikerült:
character set = ISO8859-2
client code page = 852

helyett:
unix charset = ISO8859-2
client code page = 852

:DD

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#15242) fasyrt válasza Seraph 16 (#2470) üzenetére


fasyrt
őstag

'azmeg, kösz. :D

(#15243) ajani válasza ajani (#15222) üzenetére


ajani
aktív tag

Tudtok esetleg ajánlani olyan fórumot, ahol választ kaphatnék az egyszerű (értsd nem OpenWrt; DD-WRT) kérdéseimre?
Köszönöm,
ajani

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő

(#15244) kovy79 válasza ajani (#15222) üzenetére


kovy79
őstag

Ezt anno én is tapasztaltam. Nem tudom, mi a megoldás, de engem is nagyon érdekelne.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#15245) Intruder2k5 válasza ajani (#15243) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mivel gyári firmware-ről van szó, talán a TP-LINK Support... :)

(#15246) DjTaRsY


DjTaRsY
aktív tag

Hello!
Most raktam fel vargalex firmware-ét, és az lenne a kérdésem, hogy tudok-e (és hogyan) beállítani olyan feltételt, hogy egy mac cím alapján tudjam korlátozni a wifi-n keresztüli internet elérést (vagy akár a routerét is) időre való tekintettel. Konkrétan azt akarom, hogy egy gép este 10-től reggel 7-ig ne tudjon netezni :D
Előre is köszönöm a válaszotokat. :)

(#15247) arty válasza ajani (#15222) üzenetére


arty
veterán

gyári fw. ennyi. nekem ráadásul úgy hülyült meg mindig a router (a net ment!), hogy ha usb-re irni akartam, lefagyott a PC-m. olvasni tudtam, netezni is. és persze a wifi is néha 1-2 mp-re kimaradt. váltottam vargalex fw-re és azóta ezeknek a hibáknak nyoma sincs :)

wiERHcSc:

egy magas bitrátás 1080p mkv vagy bluray film "streamelése" simán feszegeti a router usb-s/wifi-s sávszélesség-képességeinek határát, nem csoda, ha néha akadás van... (pláne DLNA-n, ami még pluszban is terheli a routert)

direwolf:

transmission. kollegámnak is megy és neki is történnek megmagyarázhatatlan dolgok. kapcsold ki pár hónapra és lássuk akkor is lesz-e bármi furcsaság ;) szvsz nem...

be kell látni, hogy ez alapvetően "csak" egy jól konfigurálható, olcsó router, minimális fájlszerver-képességekkel. minden másnak ára van :)

"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."

(#15248) kovy79 válasza arty (#15247) üzenetére


kovy79
őstag

"gyári fw. ennyi"
De mégis vajon mitől produkálhatta nálam is ezt? Eleinte 3-4Mb/s, majd később 1-2Mb/s.
Reset/alapbeállítás sem segített. Érdekes...
Ha valaki rájön a megoldásra, azonnal írja ide be! :)

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#15249) direwolf válasza arty (#15247) üzenetére


direwolf
őstag

A transmission a héten épp nem is csinált semmit, bár a daemon futott.

"I've seen things you people wouldn't believe"

(#15250) wiERHcSc válasza arty (#15247) üzenetére


wiERHcSc
tag

Köszi!

Viszont az mér van hogy a miniDLNA-n, a TV-n csak a "számos" és az "A" betűs könyvtárakat látom?

wiER

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.