- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Optika01
tag
Sziasztok
Ebben esetleg tudnátok segíteni, vagy hol tudnák leírást találni?
Köszönöm.
üdv: -
cimp
senior tag
válasz
madarasz92 #5595 üzenetére
Ügyes vagy!
Ugyanazt kell csinálni mint eddig csak itt nem virtual server, hanem port forward.
De gondolom mire ezt leírom addigra esetleg vettél egy másik routert!? -
Zirowe
nagyúr
Igen, másik böngészővel már nem is jön be.
Rendben, köszi, akkor mostantól a kikapcsolás után még lesz egy kilőve is.Utolsó kérdésem mára, hogy ugyanúgy állítottam be dinamikus dns-t, mint az előző fw-n, de ha kívülről akarom elérni netről a routert, akkor ezt az üzenetet kapom:
Forbidden
Rejected request from RFC1918 IP to public server addressViszont vnc-vel meg elérem a gépemet külső hálózatról és a transmission oldala is elérhető így.
dynamic-dns.net
-
cimp
senior tag
válasz
madarasz92 #5584 üzenetére
Ha eléred, akkor fasza. A ddns működik! Most a virtual server beállítást csináld meg. Add meg azt a portot amin a kamera szolgáltatása bentről is elérhető, meg a belső IP-jét és akkor ezen a porton kintről is elérhető lesz.
-
-
Zirowe
nagyúr
Most töröltem minden, router vissza gyári beállításra, backup visszatöltése, transmission nem volt engedélyezve alapból (ugye így hagytam), nem is töltött be az oldala.
Újra engedélyeztem, ment rendesen, aztán megint kiszedtem a pipát, de továbbra is elérhető volt.
Állapot/folyamatoknál, ha bármelyiket használom (befejez, megszakít, kilő), akkor továbbra is bejön a transmission oldala, de már nem látszik a torrentem és azt írja ki, hogy connection failed.
Haladás, de még nem az igazi.vargalex: hogy tudok hozzáférést adni?
-
vargalex
félisten
Szia!
Még nem, mert azt mondta, hogy csak a TP-Link 80-as portja érhető el kívülről (azaz HTTP-n a LuCI felület). De ezt te tudod, mert te is azon érted el. Ebből viszont látszik, hogy mégis megy a port forward a technicolor-on, hiszen ezt is úgy csinálta. Este lesz otthon, akkor megpróbál SSH hozzáférést adni (akkor pedig már tunnel-el elérem a Technicolor-t is). De javasoltam neki, hogy előtte próbálja meg, hogy a 21234-es port forward-ra külön szabályt hozzon létre TCP-re és külön UDP-re. Hátha az nem tetszik a kis Thomson-nak.
-
válasz
madarasz92 #5584 üzenetére
1. Gyári fw webes felületét is el lehet érni távolról!
2. A DDNS nem csak erre jó, azon elérhetsz egy a router mögött futó szerverszolgáltatást is, ha a DDNS mellé beállítasz port forwardot is! Lehet az egy Home szerver, vagy egy IP kamera, vagy egy játékszerver, vagy bármi egyéb!
-
madarasz92
őstag
Nekem ugyan nincs ilyen kamerám, de első körben azt kellene tisztázni, hogy mit értesz az alatt, hogy nem éred el kívülről a routert a ddns-címen!? A router webes config felülete tudomásom szerint gyári FW-el csak bentről érhető el.
Arra értem hogy beirom hogy xy.no-ip.org pl a portszámot és be tudok lépni a router webes felületére.
De ha ezt mondod gyári fw-vel nem lehet akkor mire jó a DDNS funkció ?
Annyit sikerült elérnem hogy itthoni hálozaton ha beirom a xy.no-ip.org-ot akkor fel tudok menni a router-re.
(Amúgy elnézést hogy ilyen hal vagyok a témában)
-
suste
veterán
az "engedélyezve/ letiltva" csak a következő router indításkori módot mutatja
vagyis ha fut a TM, akkor a legjobb leállítás szerintem a rendszerindításnál a jobboldali "leállítás" gomb a TM mellett
akkor áll le igazából, ha az állapot/folyamatok fül alól eltünik, ezt ellenőrizd le
ha nem tűnik el, akkor a "kilövés" gombbal próbáld meg a folyamatoknál -
Zirowe
nagyúr
Az elején mintha elég lett volna a szolgáltatásoknál kivenni a pipát az engedélyezve elől, de utána már az se.
Most kivettem a pipát, továbbra is elérhető, leállítás, továbbra is, letiltás, de itt is továbbra is elérhető. -
Zirowe
nagyúr
Egyébként mintha a vargalex fw-ben is észrevettem volna azt, hogy használat után hiába kapcsolom ki a transmissiont és rendszerindításnál pedig letiltom, a webes felületen ugyanúgy elérhető és a szünetelt torrentemet is újra tudom indítani.
-
cimp
senior tag
válasz
madarasz92 #5573 üzenetére
Nekem ugyan nincs ilyen kamerám, de első körben azt kellene tisztázni, hogy mit értesz az alatt, hogy nem éred el kívülről a routert a ddns-címen!? A router webes config felülete tudomásom szerint gyári FW-el csak bentről érhető el. Azt nézd meg, hogy egy külső címről megpingeled a ddns-t akkor válaszol-e. Ha igen akkor eléred kintről. Aztán a kamera címe az gyakorlatilag egy belső IP-cím amit kintről úgy láthatsz ha a routeren csinálsz egy port átirányítást. Gyári fw-ben "Virtual Servers", megadod a portot amin a kamera szolgáltatása elérhető, meg az IP-t, és akkor elvileg kintről azon a porton amit megadtál, elérhetőnek kell lenni.
-
toM517
aktív tag
Most uzemeltem be a 3600-ast es borzaszto lassu Wi-Fin....50/25 netem van ebbol megkapok Wifin 10/15-ot, vezeteken meg 57/27-et...
2,4Ghz-en hasznalom, channel, width Auto-n hagyva. Mikor atallitottam 13-as csatira felment 22/20 korulire...de az sem a legjobb...szomszed szobaban van a router.
Mi lehet a baj??
Amugy ez meg a kek ledes, ha ez szamit valamit.
-
Optika01
tag
Sziasztok
Most vettem egy ilyen routert.
Sajnos nagyon kezdő vagyok ezen a téren, ezért segítségre lenne szükségem.
Sikeresen elvégeztem az alap beállításokat, tehát a net működik (telefon, laptop wifin ;TV kábellel rákötve ).
A routerre dugott usb-s külső winyót a TV látja, de a laptopról már nem látom a winyót.
Természetesen gyári fw van rajta, először ezt akartam megismerni-megtanulni, csak utána szeretnék módosítani.
Tudom hosszú az út, de cél, hogy torrent is ezen menjen.
Van arra mód, hogy valamilyen leírást kapjak-találjak, amin lépésről lépésre le vannak ezek írva?
Próbáltam már itt olvasgatni a fórumon és a keresőt is használtam, de sajnos nem nagyon jutottam előre.
A segítséget és a türelmet előre is köszönöm.
üdv: -
-
Ez az új fw milyen előrelépést jelent?
-
-
Zirowe
nagyúr
-
BullZeye
veterán
Ezekkel a FW-kel lehet valami normális DLNA szerver-t rakni a routerre? Mármint olyat ami támogatja rendesen külső SRT feliratokat?
Kiegészítve: Ami média anyagot NAS szerverről szedné ami routerre van kötve.
-
Zirowe
nagyúr
Felraktam poli27 fw-jét, viszont lenne egy problémám.
Rendszer/rendszer/gépnévnél átírva az eddigi névre, viszont újraindítás után továbbra is openwrt-ként jelenik meg hálózatoknál.
-
cimp
senior tag
válasz
madarasz92 #5554 üzenetére
Hát ez alapján ne várj túl sok ötletet! Egyrészt azt sem tudjuk milyen fw-van a routereden. Gyári, avagy egyéb. Aztán ha a kamerát se tudod elérni ugyanezzel (ugyan ezzel?) a ddns címmel akkor mit jelent az, hogy csak más porton. Akkor most el lehet érni, vagy nem? A cím és a port nem kompatibilis ebből a szempontból.
-
madarasz92
őstag
Sziasztok!
Lenne nekem egy ilyen routerem az a gondom vele hogy nem tudom miért de nem lehet elérni távolról .
Beálitottam a no-ip ddns fiókomat de így se megy sőt még a rá csatlakoztatott ip kamerát se tudom elérni ugyan ezzel a ddns címmel csak más porton .
Aki tudna esetleg segiteni annak nagyon megkőszőnném. -
Zirowe
nagyúr
Egyébként vki próbálta már ezt?
router szintű ad blokkolás
Én most csináltam, de nem vettem észre sok különbséget.
Van otthon egy rootolatlan telefonom, főleg ahhoz kéne.
Vagy tudtok vmi jobbat? -
válasz
slylecz #5550 üzenetére
Csak azért vicces , mert először én sem tudtam , hogy mit kezdjek vele.
Dehát annak idején piroskával együttműködve is előbb-utóbb rájöttünk, hogy mi mire való.Mikor az openwrt menübe beléptem , akkor sem tudtam egy darabig , hogy hol vagyok és mi ez az üres bolt mindaddig, amíg egy szerkesztés gombra rá nem kattintottam.
-
suste
veterán
mondom, ha kiszeded a firewall, system, ucitrack, dhcp beállításfájlt a mentésből, akkor már mehtene is vissza a backup
meg esetleg azokat kilehet még törölni, ami nincsen benne az fw-ben (ushare, hd-idle...)ha csinálsz mentést a backup elött, akkor dhcp-ben lévő sattikus címeket meg bemásolhatnád az első mentésbe és akkoraz is meglenne.....5 perc az egész
-
Nem olyan bolonyult.
Én képernyőmentéseket csináltam előbb a régiről és az lett a kaptafa.Csak azt nem tudom , hogy az IPV6 WAN-nal mit kezdjek. Az egyenlőre ott van passzivitásba helyezve nem kezelten.
De a belső hálón már úgy dolgozik az IPV6 mint a huzat, csak azt nem értem, hogy a belső hálóra meg minek kell az , mikor úgyis NATol a router és otthon úgysincs több milliárd eszközöm. De azért szép.
Ezt itt provokatív kérdésnek szántam
Köszi Poli27! Eddig hibátlan a firm.
-
Zirowe
nagyúr
Akkor megint hegeszhetek fél napig.
És akkor ebben már mindenből, köztük a transmission is, a legfrissebb van fent?
-
juger89
csendes tag
Sziasztok!
Ti nem tapasztaltatok olyat, hogy a Media Server-en megosztott mappák/fájlok közül csak limitált számú jelenik meg? LG TV-n kapcsolódok a routerre kötött HDD-re (DLNA), a HDD tele van rengeteg képpel, rengeteg mappában és a TV-n csak egy bizonyos mappáig látom őket. Gyári fimwaret használom. Ha "normális" ez a limit, akkor azt tudjátok, hogy mire vonatkozik (fájlokra vagy mappákra) és hogy pontosan mennyire? Elég idegesítő...
-
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Érdeklődőm, hogy ezzel a routerrel használhatóak-e az eddig szépen muzsikáló 841ND-re vásárolt 8dbi-s antennáim, ill. melyik szoftvert ajánlanátok leginkább hozzá. Most kaptam kézhez és van hozzá újabb a szupporton, de a gar miatt egyenlőre csak gyárival próbálkoznék. Ja, és zöldek a ledek rajta, ha ez számít. -
joker.001
csendes tag
Értem. Ezek szerint akkor nem támogatja hd-idle-t, mert nem állt le. Csak a DLNA ment volna róla, tehát nem kellet volna mennie 0-24-ben csak akkor amikor filmet nézek, de ha nem hát nem. Csak gondoltam ha esetleg nincs filmezés 2-3 napig akkor ne menjen feleslegesen, mert nem új, így csak kímélni akartam a sok üresjárattól. Nem szeretném elveszteni ami rajta van(sajnos már volt rá példa).
Minden esetre köszönöm az infókat. -
suste
veterán
válasz
joker.001 #5534 üzenetére
Nem mindegyik HDD tudja a leállást magától, és nem mindegyik HDD-t tudja kezelni a HD-idle alkalmazás.
Ha engedélyezted a HD-idle-t és mégsem áll le, akkor nincsen mit tenni. De nem kell miatta bánkódni, mert ha TM-et és/vagy swap-ot használsz rajta, akkor úgysem állna le.
Egyébként szerintem is a leállás/elindulás a legmegterhelőbb minden forgó/mozgó dolognak. -
joker.001
csendes tag
válasz
Lacics25 #5535 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a másik HDD(Samsung Story Station 1TB) is külső tápos,--igaz az gyárilag külső, nem belső+ház--és azon is van kapcsoló, de viszont egy bizonyos üresjárat után megáll. Akkor ezek szerint jobb ha folyamatosan megy, mintha leáll-elindul? A Samsung is megvan már vagy 2 éve, de még nem volt gond vele(kop kop kop).
-
Lacics25
aktív tag
válasz
joker.001 #5534 üzenetére
Az az érzésem, hogy csak elmélkedni tudok a HDD leállítással kapcsolatban.
Amennyiben külső tápos, vajon hogyan állítaná le más, mint a saját kikapcsolója? Sokat olvastam a HDD működéséről és azt a következtetést vontam le, -de cáfoljatok meg- hogy ameddig forog, nem igen lesz baja. A problémát az indulások, illetve az indításkori áramlökés okozza. (Egy 500 gigás Toshibát gariztattam, ott megerősítették ezt az elméletet.) -
joker.001
csendes tag
válasz
Lacics25 #5531 üzenetére
Köszi!
Én is átírtam az adatbázist és a naplót a 2. HDD-re, illetve a média könyvtárnak is megadtam az új elérési utat, de viszont nekem is mindig megmaradtak a régi beállítások és hiába töröltem, újraindítás után ugyan úgy ott voltak. Viszont még azt nem próbáltam amit te is írtál, hogy nem létező elérési utat adjak meg helyette. Rápróbálok hátha.......
Illetve lenne még egy kérdésem. Nem tudom neked milyen HDD van rajta, de nekem az egyiknél igénybe kellene venni a hd-idle funkciót. Próbáltam....engedélyeztem, beállítottam a lemezt, időt....mindent, de mégsem kapcsolta ki. Ha esetleg lenne valami ötleted erre azt szívesen fogadnám.(amelyikre alkalmazni kellene ezt a funkciót az egy belső 3,5" 1TB-os HDD külső tápos M-tech házban)
Még egyszer kösz a segítséget. -
Segitség!
tehom ADSL 5Mbps
Dchard modem
Eddig jó volt aSuste felevel
Most feltettem a poly27 1.3.3-at
Nem kapcsolódik a WAN ?????
most telóról kinlodok -
Lacics25
aktív tag
válasz
joker.001 #5526 üzenetére
Nemrégen én is költöztettem a HDD-t és hasonló gondom adódott. Úgy vettem észre, hogy az mnt/transmission elérési út makacsul megmarad. Új elérési út megadása plusszként jelenik meg.
Első lépésként az adatbázis és napló könyvtárakat átköltöztettem a HDD-re. Erről sokszor esett szó a fórumban.
Majd a felesleges elérési utat átírtam egy nem létező könyvtárnak (Két sor mindig marad)
Mini dlna újraindítása után már csak egy példányt fog mutatni. -
trance89
őstag
-
joker.001
csendes tag
Sziasztok!
Ismét elakadtam......Sikerült mountolni a 2. HDD-t és a tartalmát is el lehet érni pc-ről és tv-ről is....csak egy a gond. Ha a miniDLNA-t ráirányítom a második HDD-re akkor mindent duplán mutat....vagyis mindenből 2 van rajta, illetve csak látszatra. Ha esetleg valaki találkozott már hasonló jelenséggel vagy valaki használja a routert 2 HDD-vel az megoszthatná a megoldást erre a problémára.
Köszönöm.
-
hudyfiu
senior tag
-
BullZeye
veterán
Időről időre (azt hiszem a router) feléleszti a NAS-t random hajnalban, mikor mindkét PC sleepben van, és TV is ki van kapcsolva, és a telefonok sem kapcsolódnak NAS-ra.
Van ennek valami lehetséges megoldása, hogy most router cseszekszik, vagy valami más hiba lesz?
Számítógépen is ki kell kapcsolnom, hogy lanon keresztüli ébresztés ne legyen, mert simán bekapcsolódik magától hajnalban.
-
phr3ak
csendes tag
Összetudnátok hasonlítani milyen térerőt csinál a router 2.4 és 5 GHz-en? Köszi.
-
Celtis
veterán
válasz
hudyfiu #5512 üzenetére
Én panaszkodtam sokat. 1.4-es zöld ledes.
Kb. két hete a gyári FW-rel fut a kütyü és azóta nem volt panasz. Szóval én senkinek sem javaslom ezt a routert openwrt-vel. Persze nem vonom kétségbe, ha valakinek tökéletesen működik, de szerintem senki ne csodálkozzon, ha felteszi a vargalexet és utána gondok lesznek a wifivel. -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5518 üzenetére
akkor neked nem kell tesztelni, azzal semmi baj nincsen
1 eszköz ledobása 2 hetente még elnézhető neki, de a zöldledesekkel sokkal nagyobb a baj..... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #5516 üzenetére
de nekedis még a kékledes van, nem?
-
hudyfiu
senior tag
Van végül itt olyan akinek szakadozik a wifije?
-
tzol
tag
válasz
joker.001 #5502 üzenetére
Felmountolod a HDD-t, majd beteszed az fstab-ba a megfelelő paramétereket. Gondolom a vargalex fw-jében ez is meg van oldva. Szerintem csak egy pipát kell tenned a vinyó mellé. Ha ez megvan akkor átmásolod erre a fájlokat, és beállítod a miniDLNA-t, hogy innen ossza meg a tartalmakat.
Nézegesd a LuCI-t, szerintem ott mindent be tudsz állítani. -
tzol
tag
PCről elérhető az nfs share?
A media lejátszó fel tudja ismerni az nfs-t? Lehet, hogy alapból az nem támogatja. Én rengeteget szívtam szambával, míg az nfs-t nagyon egyszerűen be lehetett lőni: Be kell állítani, hogy mit akarsz megosztani (/etc/exports ?) és hogy mely eszközökkel (/etc/hosts ?). Mindkét beállítás megvolt nálad? -
Figur10
tag
Sziasztok.
Azt szeretném meg kérdezni, hogy mit jelent ez a pársor mert napok óta teli van vele a rendszer napló.
Lehet, hogy valami beállítási probléma?
Mon Jan 13 20:10:04 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 78:9e:d0:c5:7e:7b WPA: group key handshake completed (RSN)
Mon Jan 13 20:10:04 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA f0:72:8c:00:f0:61 WPA: group key handshake completed (RSN)
Mon Jan 13 20:11:10 2014 daemon.err transmission-daemon[9587]: Couldn't connect socket 47 to 2001:0:5ef5:79fd:4d0:835:d174:f1d3, port 56988 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Mon Jan 13 20:14:35 2014 daemon.err transmission-daemon[9587]: Couldn't connect socket 51 to 2001:0:5ef5:79fd:44f:140f:a379:e885, port 62923 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288) -
válasz
MrSealRD #5503 üzenetére
Router-ben hdd, ftp és lan megosztás. Lan-on normális a sebesség (8-10 mbyte/sec), 2.4 ghz-es wifi-n (135 mbit-esnek írja a telefon) 2.5 mbyte/sec a max olvasási sebesség mindkét protokolon, router-től 1 méterre, egyedül használva az adott csatornát és router-t. Telefonon speedtest a net 50 mbit/sec-es sebességét írja, tehát a wifi-net gyors, de a wifi-hdd között valamiért lassú. Erre valakinek ötlete, hogy mit kellene be- vagy kikapcsolni?
-
joker.001
csendes tag
Sziasztok!
HDD csatolásban kérném a segítségeteket. Jelenleg 1 db külső HDD van a routerhez csatolva. Erre tölt a transmission és erről megy a miniDLNA is.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet a 2. HDD-t hozzácsatolni? Illetve, hogy megoldható-e az, hogy a már letöltött kész állományok a 2. HDD-re kerüljenek át és arról menjen a miniDLNA? Természetesen Vargalex fw üzemel a routeren, és mellesleg 2 db 1TB HDD-ről van szó.Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciókamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Küszöbön az androidos PC-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anime filmek és sorozatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bontatlan E olvasó..
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest