- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ASUS Transformer Book T101HA
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
sz.z.csicsi #4597 üzenetére
Akkor engedélyezd, nyomjál ár ott majd nyomj rá az indításra is, és próbáld ki a vezetékes kapcsolatot újra.
-
vargalex
félisten
válasz
sz.z.csicsi #4597 üzenetére
Szia!
Nem. A root jelszavát és a külső IP címedet.
Természetesen az előző hozzászólásban azt akartam írni, hogy Budapesten szívesen tesztelek. Igaz, konkrétan 3600-on nem, de 4300-on tudom próbálni (a 2, 4 GHz-es wifi úgyis azonos). Valamint be tudok vonni meg 1043ND-t, DIR-825-öt és 741ND-t. -
srácok az normális, hogyha kilövöm a dlna-t, majd újraindítom akkor minden alkalommal újraépíti a db-t (ami kb 1óra)? (így indítom:minidlna -f /tmp/minidlna.conf)
vagy elfér a transmission mellett? -
suste
veterán
válasz
sz.z.csicsi #4592 üzenetére
Vezetékkel amikor próbáltad, akkor az upnp ment? (Luci/rendszer/rendszerindítás -nál engedélyezve van a "miniupnpd"?)
-
cimp
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #4594 üzenetére
Ha a szolgáltatótól kapott címed megadod (alexnek privátban) akkor rá lehetne szakérteni távolról is!
-
vargalex
félisten
válasz
sz.z.csicsi #4587 üzenetére
Budapesten szívesen teszteltek.
Egyébként logban nem látszik semmi?
-
suste
veterán
válasz
sz.z.csicsi #4587 üzenetére
Vezetékkel vagy vezetéknélkül akarod öszekapcsolni a routerrel?
Wifi esetén egy dolgot esetleg el tudok képzelni:
Androiddal is van olyan probléma,hogy túl rövid vagy túl hosszú SSID miatt nem lehet csatlakozni. Nem ismerem az Xbox menüjét, de előfordulhat itt is ilyen probléma, vagy más extra karakter használat miatti hiba is. -
-
Sziasztok!
Az imént üzemeltem be az új routeremet.
Minden pöccre ment, de a speedtest elszomorított.
A net sebesség negyedével megy csak. 80 helyett 18-19, néha 20-ig felmegy.
Router nélkül beton stabil 85Mbit/sec.
Mit állítsak hova, hogy begyorsuljon?
Mind a négy portra dugtam gépet, a wifi egyelőre ki van kapcsolva.Kössz!
-
suste
veterán
válasz
sz.z.csicsi #4579 üzenetére
xbox-szal már többször volt gond itt is
állítólag az openwrt-vel műveli ezt
(de megnézném azt a dolgot, ha lenne xbox....) -
cimp
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #4579 üzenetére
Amit írtam, hogy szedd le a titkosítást és nézd meg, hogy fel tud-e csatlakozni, azt kipróbáltad?
-
sz.z.csicsi
tag
Üdv.
Mióta felraktam a vargalex fw-t az x-boxal nem tudok felcsatlakozni.Látni látja hogy van de nem tud rá csatlakozni és hibát ír(jelszó és network beállítás...vagy ilyesmi) a jelszó az tuti jó
ötletek? -
PH! aranyköpések topic-ból a hozzászólásod miatt néztem be először ide, olvasgattam és tegnap este meg is vettem a router-t. Sajnos messzebbre gyengébb a jele, mint a TPLink wr743nd router-emnek (24% helyett 0-12%), de lehet hogy a beállításokban kellett volna még mókolnom. Régin B, 20 Mhz-cel volt a legerősebb.
Első hozzászólásba jó lenne berakni Vargalex blogját, és ezúton is köszönöm neki a firmware-t, gyönyörűen működik 1.1.7-tel a router.
-
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Vettem ma egy ilyen eszközt, jövőhéten lenne beüzemelve az adott helyre. A dobozon Ver. 1.4 HW van rajta feltüntetve, ez a gyári teljesen jó, vagy érdemes lecserélni? Amúgy semmi extra dologra nem lesz használva, egy 80/20-as digi nethez lesz, és vagy 3-4 eszköz fog wifivel menni róla.
Előre is köszönöm a választ!
-
-
suste
veterán
DYNDNS:
Since enforcing our 30-day manual account login for free users, we heard requests that a single email reminder to log in just is not enough. You asked for it, so we delivered.
Effective December 1, 2013, you will now receive a reminder email 15 days ahead of account expiration, in addition to an alert 5 days ahead of expiration -- both sent if you have not manually logged in within the last 30 days.
Kérte a rosseb
.
Ti is kaptatok ilyet? Nálam a script havi egyszeri bejelentkezésre van időzítve. -
Nekem a "milyen routert vegyek" topikban mondták, hogy az a router, ami stabilan bírja a 80/25-ös netet, az a tp-link 3600-as.
Eleinte Wifi nélkülit szerettem volna, de azt mondták, hogy a csak vezetékes routerek ADSL-hez vannak, és nem bírnák sokáig a 80/25Mbit-et.
Igaz, akkor még úgy tettem fel a kérdést, hogy a torrent is 24/7-ben menne.
Ami nem hülyeség, mert egyrészt a jövőre gondolva inkább túllövök a célon, másrészt pedig biztos lesznek olyan időszakok, amikor 3-4 napig folyamatosan megy a gépről a torrent.
Ilyen esetben bírnia kell a nagy terhelést, de más esetekben pedig fölöslegesen menne egy gép, amikor éjjel vagy munkaidőben nem csinálok vele semmit. -
-
Felcseréltem a 7-es és a 8-ast a hsz-ben.
8k-t megér a gép+switch+hálókártyák összessége.
7000-rel számoltam, így jött ki az egy év kb.Miért kell winchesterrel számolni? A routeren nem lesz winyó. A torrentezés a gépről megy majd - napi pár óránál többet nem szokásom torrentezni, mert 80Mbit-tel minden lejön pár órán belül.
-
válasz
.:Secur:. #4532 üzenetére
Ez meg mindkét rádiót kapcsolgatja, csak arra kell vigyázni, hogy első indításkor egyszerre legyen ki vagy bekapcsolt állapotban a két rádió, mert más estben ellentétes módon fogja kapcsolgatni ki és be a két wifi rádiót.
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio1.disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
uci set wireless.radio1.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-5Mhz is on."
else
uci set wireless.radio1.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-5Mhz is off."
fi
wifi
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-2.4Mhz is on."
else
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio-2.4Mhz is off."
fi
wifi
fi
fi -
vargalex
félisten
válasz
.:Secur:. #4562 üzenetére
Szia!
A /etc/hotplug.d/button mappába hozz létre egy file-t a következő tartalommal:
#!/bin/sh
if [ "$BUTTON" = "wps" ]; then
if [ "$ACTION" == "pressed" ]; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.radio0.disabled`
uci set wireless.radio0.disabled=0 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio is on."
else
uci set wireless.radio0.disabled=1 && \
uci commit wireless && \
logger "Wi-Fi radio is off."
fi
wifi
fi
fiEz csak a 2,4 GHz-es wifit kapcsolgatja, de kiegészíthető az 5 GHz-essel is.
-
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy mekkora lassulásra kell számítanom, ha a TP-Link 3600 routert a gép elé teszem ahhoz képest, hogy közvetlenül a gépre lenne kötve a net?
Jelenleg 10-15db párhuzamos torrent esetén is 10,64 - 10,76 MByte/sec között van a letöltési sebesség, folyamatosan, szakadás nélkül (80/25-ös digi lan).
Ez elvárható egy routertől is?(#4555) cimp: Számításaim szerint pont 3,73 napig kell hordani egy zoknit, hogy minimális legyen a zokni, az áram, a víz, és a mosógép kopási költsége, de az egyetemes szagállandó is a EU határérték alatt maradjon.
-
Utána számoltam:
A gépem fogyaszt kb. 25 W-ot, a switch-em kb. 3-at. Ez így 28W. Ha 8W-nak veszem a routert, akkor is 20W mínusz.
A router kb. 15k-ba fáj, de szükségtelenné tesz 2db hálókártyát, a régi P2-es gépemet, és egy gigabit switch-et. Ezek így összesen 7k-ért tuti eladhatóak.
Vagyis a kérdés, hogy 8k-t mennyi idő alatt hoz be 20W-tel kevesebb fogyasztással. 40Ft/kWh-val számolva szűk egy év alatt, vagyis megéri megvenni a routert.Köszi a válaszokat!
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Jó tippelgettek itt egymásnak, ahhoz képest, hogy konkrét mérést linkeltem...
-
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4547 üzenetére
Ok, hogy nálad úgy megy, de azért a gyártónak számolnia kell azzal, hogy rádugnak egy HDD-t ami felveszi az 500mw-ot, amit USB-n lehet (nálam így van, és megy a wifi is) ........szép lenne, ha lehasalna ez miatt a router.
Így ebbe a 18W-ba mindennek bele kell férnie, vagyis vezetékes routerként USB használat nélkül tényleg az 5-6W a reális szerintem. -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #4543 üzenetére
szerintem 10-15 akkor lehet, ha már HDD is rá van dugva
-
Rick4
félisten
Kihúztam a kedvedért, fogyasztásmérővel nézve 6W volt az eltérés, és a tápot ki se húztam, viszont az elvileg ilyenkor nem fogyaszt. Mondjuk lekapcsolgatni már nem volt kedvem mindent, ezért ez az érték minimális terheléssel, bekapcsolt wifivel értendő, de szerintem itt mérhető különbség nem igazán lesz terhelve/ nem terhelve. Mondjuk számolj 5-tel, meglepetés nem fog érni.
-
válasz
Kicsirics77 #4539 üzenetére
A fogyasztása vezetékes router módban.
(#4541) Kicsirics77: Kár. Ha valaki ráér, akkor kipróbálhatná nekem. Még van pár napom eldönteni, hogy ilyet veszek, vagy marad a 25W fogyasztású P2-400-am.
-
Sziasztok!
Próbálta már valaki megmérni, hogy kikapcsolt WIFI-vel 2-3 db GBit-es portot használva mennyit eszik ez a router üresjáratban és terhelve?
Kössz!
-
suste
veterán
válasz
.:Secur:. #4532 üzenetére
A hardveres kapcsoló felejtős.
A ki/be kapcsolást a QSS/WPS gombbal lehet megoldani, volt is szó már róla.
SSH-n kell szerkeszteni egy fájlt a router memóriájában: etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
Ebbe kell beletenni a wifi ki/be kapcsolását vezérlő scriptet, amit a 1043-as topic-ban megtalálsz (lehet, hogy itt is, de erre nem emlékszem pontosan). Keresgess! -
.:Secur:.
tag
válasz
vargalex #4516 üzenetére
Szia!
Pár napja csatlakoztam a te firmwarédet használók körébe, egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve remélem ez így is marad. Egy nekem fontos dolgot viszont nem tudok használni a routeremen, ez a következő: A wifi-t nem tudom fizikailag ki és bekapcsolni a router alján található kis kapcsolóval, nekem ez elég fontos mert csak akkor használom a wifit amikor szükség van rá. (pl. telófrissítés stb.) de mindig be kell mennem a luci-ba és engedélyezni illetve tiltani a wifit. Szeretném használni a kis kapcsolót ismét a wifi ki-be kapcsolásához de erre úgy láttam nincs lehetőség ebben a szoftverben. Esetleg van rá megoldás? Más vette már észre ezt az apró problémát? Köszönöm a választ, üdv Secur. -
cimp
senior tag
Na ez már igen! Csak kevés. Még ebben az életben lenne szükség rá!
Ironizáltam. Ha Belevágsz itt többnyire akad segítség. Nem is akármilyen. Szerintem nem nagyon van, hogy egy órát is várni kellene a válaszra. Abban nem lesz hiány. Szóval arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy kizárólag rajtad fog múlni a dolog. Ha lelkes vagy meg nem félsz csinálni akkor sikerül. Ha meg nem akkor az itteni segítség is kevés lesz hozzá.
-
Neoka
aktív tag
Lehet neked egyszerű dolog.
Nekem új, elnézésedet kérem ha bizonytalan vagyok.Talán mielőtt elrontok valamit szeretném nagyból tudni, hogy mit is csinálok.. és ha nem tévedek egy fórum pont erre való.
de ígérem neked, ha újra születek, akkor az összes programnyelvet ismerni fogom és kenni vágni fogok mindent.
Suste: köszönöm. Lehet csak ez okozza a kezdeti gondjaimat.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4527 üzenetére
Nézd reálisan a dolgot. Ez olyan távol áll tőle, hogy nagyon. Ha azt mondod, h jelentkezzen be ssh-n és írjon bele az akármelyik fájlba először is infarktust kap, aztán három napig verejtékben fürödve fog ébredni, utána beleír de akkor már abban sem biztos, hogy abba akart írni és azt amit írt, szétesik az egész élete, rámehet a házassága....
Tovább már nem is írom mert gyengébb fórumtársak már most hánynak az együttérzéstől.
Viccet félretéve, ha így indul neki az ember akkor többnyire nem is nagyon van sikerélmény, csak a csalódás. -
-
suste
veterán
azért gondolod komoly dolognak, mert nem láttad még a luci-t
amit alex írt, az csak annyi, hogy egy webes felületen be kell illeszteni azt a sort (mint pl a gyári webes felületen), és elmenteni
ami az alap használathoz kell, ahhoz nem kell semmi linux tudás, elég annyi, hogy a tplink webes felületén be tudtad állítani amit kell (nem a telepítő cd-vel)
-
suste
veterán
válasz
punkkid0092 #4520 üzenetére
Ha a wifit tényleg ki is fogod használni (kicsit kételkedem), akkor jó választás,egyébként ugyan ez a vas.
-
punkkid0092
csendes tag
legalább egykét embernek örömet okoztam, közben már kiderült h WDR4300 tulaj leszek
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #4515 üzenetére
Szia!
LuCI-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-ben az
exit 0
sor elé tedd az indítást. Valami ilyesmit:
/root/ncore.sh &
Persze a helyes elérési úttal.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #4509 üzenetére
De legalább személyesen írja.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
punkkid0092 #4508 üzenetére
úgy látom write only üzemmódban vagy
-
punkkid0092
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy mennyire strapabíró router ez?
80megás diginethez kellene 3gép kábelen wifin 6-8eszközt kellene kiszolgálnia, lehetőleg jó jellel.
Nekem most egy belkin n1 vision van de az napi 1-2szer lefagy gondolom nembírja ezt a sok kapcsolatot. OpenWrt-t nemszeretnék tenni rá nemvagyok biztos a témában. -
cimp
senior tag
válasz
punkkid0092 #4506 üzenetére
Aha!
Én mondjuk tudom ha személyesen írom a hozzászólásokat.
Egyébként eddig mindet személyesen írtam, még sosem írattam mással. -
punkkid0092
csendes tag
Lehet h személyesen irtam a hozzászólást előre is bocsánat ha így történt
-
punkkid0092
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy mennyire strapabíró router ez?
80megás diginethez kellene 3gép kábelen wifin 6-8eszközt kellene kiszolgálnia, lehetőleg jó jellel.
Nekem most egy belkin n1 vision van de az napi 1-2szer lefagy gondolom nembírja ezt a sok kapcsolatot. OpenWrt-t nemszeretnék tenni rá nemvagyok biztos a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Macska topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest