- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Kroni1
veterán
Mikor beütemeztem a minidlna adatbázistörlést egy minidlna mappát csináltam a mnt meghajtón, h oda tegyek mindent és abba akartam betenni a rescan.sh fáljt is, de nem engedte.. Aztán csináltam egy másik, dlna mappát, abba már egyből engedett másolni, oda beállitottam az adatbázis és a log fájlokat is, most működik minden tökéletesen ebből a mappából.
A minidlna mappát és a benne lévő korábban létrehozott adatbázis és log fájlokat viszont az istennek se engedi letörölni a meghajtóról. Van ötlete vkinek , hogyan tudnám ezt mégis megoldani? nem okoz gondot igazából, csak zavaró..
-
ajani
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2295 üzenetére
csak megerősítésként - nálam is ugyanez a hiba. Ncore sz@rakodik
-
Centaurus
tag
válasz
Intruder2k5 #2295 üzenetére
oksa Köszi az infót
-
válasz
Centaurus #2293 üzenetére
Döglődik az nCore trackere... Ne foglalkozz vele, egy idő után normalizálódik a helyzet!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_30771-30771.html
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
a transmissionnal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
ezt a hibát írja ki seed közben és rak egy piros x et a torrent elé.
tracker gave http respones
Ez mitől van? -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #2289 üzenetére
jaaaaa. hát bizony újra nem indítottam...
no majd most.. (68 nap up - akkor volt áramszünet)
jé, tényleg működik. köszönöm!
-
suste
veterán
Azt is ki lehetne próbálni, hogy a nem szüksèges szálakat elvágod a kliensek (pl a router) oldalán lévő csatlakozóknál, így azok biztosan nem zavarnak be. Egyből kiderülne, hogy jól van-e kötve. Ha fel van cserélve valami, akkor a régi routeren sem fog működni a net, vagy a tplink is helyre tudná tenni a szálakat.
Mondjuk az hogy a bedugást sem jelzi a tplink, az arra utal, hogy valamelyik szál nagyon nincsen a helyén, mert ez inkább hardveres hiba szerintem. Régebben is volt olyanról szó, hogy digis netnél felcseréltek valamit, és mintha ott ilyen történt.......
Ilyen szempontból úgy látszik visszafelé fejlődünk -
suste
veterán
Ha tényleg jól van kötve, akkor az elosztás után sima 4 eres kábelt kap minden eszköz, amit simán le kell kezelnie. Azt tudom elképzelni, hogy valami fel van cserélve, és ezt a régi router lekezeli, a tplink gyári fw-je meg nem. Pròbáld ki vargalex fw-vel, azzal úgyis több funkciót nyersz.....
-
barazd
csendes tag
Ennyit a szakértelmemről...
Szóval 2 felé van osztva, tehát akkor 100 mbps.
Az Y rész ehez hasonlóan néz ki:
Tehát eleve így van legyártva, nem hiszem, hogy hibásan van kötve. Mint írtam eddig, másik routerrel teljesen hibátlanul működött, működik. Csak a WDR3600 esetében nem. Se a router nem látja a gépet (a LED nem világít), se a gép a routert. Mindeközben a TV hibátlanul működik. -
suste
veterán
nem jól írtad
ha elosztják a 8 eret 4-4-re, akkor 100Mbitet kapsz mind a 2db szálon,ugyanis a 8 ér tud 1gigabitet, 4 ér 100Mbitet, 2ér 10Mbitet, vagyis, ha 2-2-2-2-re osztod, akkor lenne csak 10Mbit egy csatin
és teljesen mindegy milyen eszközbe dugod az így elkészült kábelt, annak működnie kell (már ha jól kötötték be az "Y" ágakat)
nálam is van ilyen kötés, a router 2db LAN csatija megy be 1db kábelbe (sajna csak 1 kábel megy a falban), majd ez van szétválasztva a kábel másik végén 2db kliensnek, meg is van a 100Mbit mindenhol....én megnézném multiméterrel, hogy tényleg jól van-e kötve, és nincsen esetleg zárlat valamelyik erek között
a számozást jól írtad: (1,2,3,6 -> 1,2,3,6) , (1,2,3,6 -> 4,5,7,8) -remélem így van párosítva -
barazd
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen eszközt, és mindjárt egy váratlan problémába ütköztem.
Az egyik számítógép a routertől kb. 10 m-re van, és ide egy igen hosszú kábel vezet. Mivel a számítógép közelében van egy TV, és IPTV-nk (optikai kábelen) van, illetve a modem a router mellett van, így kézenfekvő volt, hogy amikor a T-Home-os szakik telepítették a rendszert, a kábelt ketté osztották egy-egy Y alakú spliterrel (ha nem tévedek ez a neve). A lényeg az, hogy az 1-2-3-6 ereken van az internet, a 4-5-7-8 ereken pedig az IPTV. Na most egyszerűen fogtam a megfelelő kábelt, és a régi routerből átdugtam az újba. Innentől kezdve se kép, se hang... A routeren nem ég az adott kábelhez tartozó lámpa, és a számítógép szerint "nincs egy hálózati kábel csatlakoztatva". A TV tökéletesen működik, ha nem osztom meg a kábelt, hanem simán csatlakoztatom, akkor a számítógép kapcsolódik a hálózathoz és minden tökéletes. A csatlakozók nincsennek szétcsúszva, többször ellenőriztem őket, kábelt is cseréltem. Ha a régi routert visszarakom, akkor ismét működnek a dolgok az eredeti felállásban.
Sajnos nem értek a hálózatépítéshez, és nem nagyon tudom mihez kezdjek. Arra gyanakszom, hogy a régi router 10/100 mbps-es volt, ez 10/100/1000 mbps-es, és ebből adóthat valami gubanc. Ahogy utánaolvastam a dolgoknak, a megosztással két 10 mbps-es szálat kapok, viszont ott az a per jel, tehát valahogy kezelnie kéne ennek a routernek is... Valaki tudna valamilyen ötletet adni, hogy hogyan tudnám ezzel a routerrel is működésre bírni a dolgokat? Esetleg a routeren kell valamit állítani? (Végignéztem a beállításokat, de nem találtam semmi relevánsat.) Vagy a kábelekkel vannak gondok? (Mindegyik kábel CAT5e, ha ez számít valamit.)
Gondolkodtam, hogy esetleg Open-WRT-t fogok rárakni valamilyen kezelőfelülettel, hogy tudjak torrentezni. Ez esetleg majd helyesen fogja kezelni a helyzetet?
Egyébként ezt leszámítva tökéletesen működik a router.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Ma veszek egy ilyen vasat, kérdésem az lenne, hogy van valahol leírás openWRT telepítésről, transmission, samba konfigurálásról, partícionálásról?
Tudom voltak már ezek 100x, ha valaki belinkelni, egy modival kiemeltetem első hsz-be.
Köszönöm!
Sianis
-
Sebiferi
tag
Erre valaki?
-
vargalex
félisten
válasz
CaNNa3IS #2276 üzenetére
Szia!
Természetesen proci terheltség függvénye. Csak, míg a DIR-825 100%-os terheltség mellett a 2.6-os kernellel 22-24 MB/s-et tudott, addig a 3.0-tól fölfelé csak 16-17 MB/s-et. Tehát valami változott a kernelben (USB kezelés, hálózat, stb.), ami negatív irányba vitte.
-
sec0nd
tag
Köszönöm szépen mindenkinek, FullHD streamelése mehet USB-s HDD-ről, vagy necces?
WiFi-vel mekkora rá az esély, sajnos a vezetékes összekötés nagyon nehéz lenne. -
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2273 üzenetére
Ok ezt a 30MB/s -et alapul véve tényleg nem gyengusz. Elnézést a jelzőért :-D
vargalex: Akkor ez nem proci terheltségi kérdés ? Mert fentebb valaki írta.
-
vargalex
félisten
Szia!
A 30 MB/s nem számítással jön ki, hanem az a valós mérhető csúcs USB 2.0-án.
Az azért hozzá tartozik, hogy valószínűleg ez a router is többet tudna, de valami változott kernel szinten (a rossz irányba), mert a 2.6-ossal a DIR-825 tudott 22-24 MB/s-et, de 3.0 óta ott is leesett 16-17 MB/s-re.
-
-
Kroni1
veterán
válasz
CaNNa3IS #2271 üzenetére
direkt én is olyat kerestem anno ami lehetőleg a leggyorsabb, de ahogy néztem a legjobbak se tudnak ennél többet, az asus 66u-k, a dlink dir825 és a linksys drágább routerei is csak 15-20MB körül tudnak..
(az asust majd intruder megerősiti vagy cáfolja, de ha jól emléxem az se volt gyorsabb ennél..)
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2269 üzenetére
Holnap kipróbálom egy külső usb hdd-vel hogy másolásnál tényleg 100% e a proci használat. Gondolom ezt már nézted.
Az ASUS RT-N66U is ilyen gyengusz másolásban ?Kron1: A 30MB/s hogy jött ki?
-
-
kaciokos
őstag
válasz
CaNNa3IS #2251 üzenetére
No, megmértem, én belső hálóról 12-13 Mb/s körüli értékeket tudok produkálni (Samba vs FTP, írás vs olvasás). Igazából ez még mindig több, mint amit pár évvel ezelőtt egy 100 Mb/s-os hálózat ki tudott préselni magából, szóval én elégedett vagyok. Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy nem korlátoz-e az USB sebessége. Persze tudom, hogy elvileg nem, mert az 480 Mb/s, de én még nem láttam olyan eszközt, ami hozta volna az elméleti maximumot.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #2264 üzenetére
Szia!
Tudom, de nekem akkor is hülye számegész egyszerűen nincs időm számolgatni és lusta is vagyok hozzá. Szerintem sokkal egyszerűbb az a megoldás, ami a rendszernaplóban van. Megnézem abban az időben, amikor jelentkezik a hiba melyik kliens csatlakozott fel és kész. De legalább lenne egyforma... Így meg lehet számolgatni, keresgélni... de együtt tudok élni ezzel a megoldással is.
Én eddig csak a kernelnaplóban láttam ezt a hibát.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #2263 üzenetére
rendszerlogban normál időpontot ír, csak a kernellogban van a linuxos idő
én is rendszerlogot másoltam be -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #2263 üzenetére
Szia!
Nem hülye szám az, hanem az uptime. Azaz az indulás óta eltelt másodpercek száma.
-
suste
veterán
na a 3600-ra is megérkezett:
"May 24 20:02:41 OpenWrt kern.err kernel: [1573424.590000] ath: phy0: Failed to stop TX DMA, queues=0x004!"mondjuk most legalább tudom, hogy van egy új kliens, ami okozhatja
de sajna tablet, szóval nem tudok vele mit kezdeni
az első alkalommal el is tüntette a 2,4-es wifit, csak a network restart segített (de legalább nem kellett router restart)más még nem látta eme "gyönyörű" sorokat a logban?
-
Tamarel
senior tag
válasz
brumi1024 #2258 üzenetére
Valójában nem a kiválasztott csatorna a gond, hanem hogy egy idő után meghülyül. 300 helyett alacsonyabb sebességre áll be, illetve hogy tegnap 2.4en nem adott ki netet.
Persze be lehetne állítani fixre, de nem illeszkedik a "bedug, beállít és elfelejt" hozzáálláshoz. -
SteveBeard
senior tag
válasz
devil2k #2259 üzenetére
Szia!
Nekem Devolo van, de a lényeg ugyanaz.
A két eszköz külön körön van, de ugyanazon a "fázison".
Ahogy csatlakoztattam a hálózathoz az eszközöket rögtön működött minden, nem kellett semmit állítani.
Az egyik ismerősömnél két szomszédos ház között működik így a rendszer.
Az alu-réz kombináció okozhat-e problémát, azt nem tudom...
Úgy tudom az feltétel, hogy több fázisú hálózatnál ugyanazon a fázison legyenek az eszközök, valamint az elosztókat nem igazán szeretik. -
devil2k
tag
válasz
brumi1024 #2256 üzenetére
Köszi az infót. Maradok HU-n.
A powerline házon belüli bővítésként érdekelne.
- régi házrész alu vezetékes (még)
- új házrész réz vezetékelésű
- a két rész fizikailag egybe van építve, de..
- közös pont csak a villanyóra (tehát ami a leírásokban szerepel, a nagy megszakítóig közös a hálózat, ha jól gondolom)
így működhet? -
Tamarel
senior tag
Hogy a gyári szoftverről is legyen szó: a legutolsó verzióban nem túl megbízható az automatikus wifi csatornaválasztás, szerintem az egyel korábbit érdemes használni.
-
brumi1024
veterán
válasz
devil2k #2255 üzenetére
A régióállítgatásból előnyöd nem származik, mert itthon elérhető 13 csatorna teljes adóteljesítményen(100mW). Az USAban a 12,13-as csatornák elvileg alacsonyabb nyereségű antennákkal, és kisebb adóteljesítménnyel használhatóak, ez nem tudom mennyire valósul meg itt, szóval szerintem maradj a magyaron. Amúgy sem lesz feltétlen jobb jeled a magasabb adóteljesítménnyel, mert az ellenoldal(a pár mW-os telefonos wifi egységek, vagy a ~30mW körüli laptopos kártyák) nem tud olyab hangosan "kiabálni" ahogy a router teszi.
Én használok powerline-t(tp-link pa411), mi a célod vele? Nem magyon vannak kompatibilitási problémák amúgy. De nagyon hely és elektromos hálózatfüggő a sebessége.
-
devil2k
tag
Üdv mindenkinek!
Kicsit piszkálgatnám a wifi beállítását a jobb lefedettség érdekében és ezért erdekelne az, hogy van-e értelme a régió állitgatásnak, vagy nincs. Változik-e az adóteljesítmény, ha pl. HU vagy USA vagy mást állítok be. Van ezzel kapcsolatban valakinek esetleg tapasztalata? Mert mintha olvastam volna valahol, hogy eltérhetnek egyes országok szabályai.
Még egy kérdés.
Használ valaki powerline adaptert? Mennyire jó? Melyik működik együtt leginkább a 3600-val?
THX! -
suste
veterán
ez a töbi beállításodtól és a többi használt szolgáltatástól és azok beállításaitól is függ, mindenkinél egyedi
(én pl sosem tenném fullra, mert ki tudja mikor akar valaki filmet nézni DLNA-n, ezért nálam max 1MB van)
tapasztald ki, ha reggelre csak pár óra az üzemidő, akkor vegyél vissza
én pont ezért csináltam meg a vargalex féle rrd-s grafikonos mókát (vargalex blogjában megtalálod), hogy lássam, hogy alakul az adatforgalom és a load egész nap -
Kroni1
veterán
A transmission-ben alapból be van állítva a 2MB/s-os speed limit, ezt érdemes így hagyni a nagyfokú router leterhelés elkerülése végett, vagy amikor másra nem kell a net akkor nyugodtan mehet unlimited-re?
-
kaciokos
őstag
Én custom firmware-rel, a Vargalex-féle OpenWRT-vel használom, és nagyon nem bántam meg.
NAS ügyben attól függ, mit vársz egy NAS-tól. Eléred FTP-n, Sambával, van benne DLNA, szóval, ha csak ennyi kell, akkor kiváltja. 15 Mb-es netet kihajtja a torrent (nálam 22-24 Mbit-tel megy).
A hálózati másolási sebességre hirtelen nem tudok mit mondani, de mintha nemrég lett volna szó róla ebben a topikban, keress vissza.
-
sec0nd
tag
Sziasztok!
Ilyen routert szeretnék vásárolni, érdeklődnék hogy NAS szerepét betölti-e, illetve kevesebb torrenttel elbír-e 15Mbites nettel? Milyen gyorsan tudok LAN-ról másolni USB-s merevlemezre?
Érdemes-e 3rd party firmwaret rátenni, ha igen melyiket?Köszi!
-
bozsozso
őstag
válasz
Intruder2k5 #2247 üzenetére
Akkor jó, köszönöm szépen mégegyszer.
-
válasz
bozsozso #2246 üzenetére
Ez a frissülés nem rajtad múlik, hanem a dns szerverek üzemeltetőin! A beállítás maradhat így végleg is, ezek a google által üzemeltetett publikus dns szerverek címei, én is ezeket használom állandó jelleggel! És sokan mások is... Tapasztalatom szerint megbízhatóbbak, mint a magyar szolgáltatók dns szerverei!
-
bozsozso
őstag
válasz
Intruder2k5 #2245 üzenetére
Akkor ha fogom használni ezt az oldalt akkor elképzelhető, hogy frissülni fog és akkor működik majd dns beállítás nélkül is?
-
válasz
bozsozso #2244 üzenetére
DNS = Domain Name Server
Ez oldja fel a böngészőbe írt url címet, hogy a gépek számára is használható IP cím legyen belőle! A most veled is előforduló hibának két oka lehet, az egyik, hogy elköltözött az oldal (bithorlo.net) és az új IP cím még nem frissült az eddig használt DNS szervereken, így a géped még a régi címet kapta a DNS-től, ezért nem találta a böngésző, a másik pedig, hogy valami egyéb hiba lépett fel a DNS-ek működésében, ezért nem tudták feloldani az url-t!
-
bozsozso
őstag
válasz
Intruder2k5 #2243 üzenetére
Na elbénáztam, mert előbb nem találtam, hogy hol van a router-ben a dns állítás. Most már megvan köszönöm a segítséget. Bár azt még mindig nem értem, hogy eddig nem volt ilyenre szükségem most miért kell. Lehet valaki nevetni fog, de ez a dns mire való?
-
-
bozsozso
őstag
válasz
Intruder2k5 #2240 üzenetére
Most egyik gépemen beállítottam és így megy is, de eddig nem volt szükségem ilyen beállításra. A routeren nem tudok valamit állítani, hogy menjen?
-
-
Sebiferi
tag
Sziasztok!
Ismét előjött a problémám, amiről már párszor írtam, csak sajnos senki nem akart/tudott segíteni.
WOL-t szeretnék WAN portról megoldani - Luci-ba belépés nélkül.
Legalább 50 weboldalt megnéztem már a tippekkel de még mindig nem működik.
Tudna valaki segíteni akinek már megy? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Egy kis segítség kellene. Nem olyan régen van ilyen routerem. A bithorlo.net oldalt nem tudom elérni, mert azt írja a böngésző, hogy a kiszolgáló nem található. Mit kellene a routerben beállítani, hogy működjön. A router kiiktatásával elérhető valamint a régi routeremmel (TP-link 841N) elértem az oldalt.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ezek közül első ránézésre csak a kmod-fs-ntfs csomag felesleges. Azzal úgyis csak olvasható az NTFS filerendszer. Írni/olvasni az ntfs-3g-vel lehet, amit szintén felraktál.
A szükséges csomagokhoz mindenképpen extroot kell, mert nem fognak elférni a jffs2 filerendszeren. És ugye még a minidlna-t, a luci-app-minidlna-t, a luci-app-transmission-t, esetlegesen a ddns-scripts-et (illetve a luci-app-ddns-t) még fel sem tetted.
Persze ezek a következő build-emben is benne lesznek. De ugye ott a jóval erősebben tömörített squashfs partíción.
-
pusi1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2233 üzenetére
Már utánanéztem én is ...
Pofon egyszerű az egész.
Azért köszi! -
-
pusi1981
aktív tag
Wdr-3600 routerhez lehet ip camerát kötni?
Ha igen mi a menete? Hogy lehet utána elérni a közvetített mozgó képet ??? -
ettől lesz magyar nyelvű a lucy:
luci-i18n-hungarianEz kell a transmissionhoz:
http://prohardver.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/hsz_863-863.htmlEz kell a samba-hoz:
samba36-server
luci-app-samba
http://diantokam.blogspot.hu/2012/11/openwrt-samba-file-server.htmlA MiniDLNA -hoz
minidlna csomag és a
luci-app-minidlna is)Kezdetnek talán ennyi.
Lehet gyakorolni! :-)) Némi idődbe bele fog telni.
Ha elakadsz , majd kérdezz és reméljük, hogy a tőlem okosabbak segíteni fognak
neked is, mint mindig. -
Ha megpróbáltál törölgetni és ezzel kevesebb lett a helyed , ezt rendbe tudod hozni a
rendszer (vagy system) - mentés/firmware frissítés (angolul Backup/flash firmware) - alapértelmezések visszaállítása (reset to default) útvonalon elkövetett resettel.
Ezután már csak hozzá telepíts.A vincsesztert linux livecd bebootolása után gparted progival meg tudod formázni
három elsődleges partíciót kellene csinálni (ebből második valószinüleg felesleges lesz , de azért csináld meg ezt is)
csinálj az elejére egy 128 megabájtos linux swap prtíciót
utána egy 512 megás ext4 partíciót (arra az esetre , ha majd szükséged lenne extroot /owerlay partícióra)
a fennmaradó legnagyobb részt is ext4-re formázd (ez lesz a hálózati meghajtód).Ezután ajánlanám figyelmedbe ezt , ebben le van írva , hogy mire lehet szükség az usb meghajtó mountolásához:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/usb.storage
A többit megtalálod az OS,alkalmazások " A nagy OpenWRT topic" topicjában, majd küldök abból is linkeket.
-
Igy is igaz az , hogy amit a .....squashfs-factory.bin,nel feltelepîtettél abból ne távolîts el semmit, mert csak az űres helyed fog fogyni a flashban,mert a squashfs,sel feltelepîtett dolgok fizikailag nem távolíthatk el,tehát atörléssel nem nőni, hanem fogy ni fog a szabad helyed.
-
suste
veterán
ha ez a vargalex féle alapcsomag, akkor felejtsd el az eltávolítást
a ROM-ban szereplő csomagokat nem lehet ténylegesen eltávolítani (a neve is mutatja)
csak azokat amiket utólag telepítesz
ha nem telepítettél és mégis megtelt a memória, akkor valószínüleg rossz helyre töltött a torrent
SSH-n MC-vel nézd meg van-e valami gyanús a memóriában, vagy hardresetelj, mert az igényeidet az alap vargalex is kiszolgálja -
Garsza
veterán
Helló valaki megtudná nekem mondani hogy ebben a txt fileben szereplő program listából, ami openwrt -ről származik mely programok feleslegesek?
Amire használni szeretném a rootert TL-WDR3500 az Internet megosztása, torrentezés, hálózati tároló(hogy elérhessem a az USB -s winyón tárolt dolgokat amit a rooterre csatlakoztatok PC-ről meg a Samsung TV-mről.Azért kéne törölni mert már nincs rajta hely.
-
suste
veterán
a futtatási jogot elfelejtettem megint:
miután felmásoltad az /mnt -re az elkészített fájlt, elmész a luci/rendszer/parancsfuttatása fülre, és a futttandó parancshoz bemásolod:
"chmod +x /mnt/minidlna/minidlna_rescan.sh" -ha az elérési utak egyeznek
aztán alul elküldés
nem fog visszajelezni semmit, ne keresd a választ -
suste
veterán
1: szöveges fájlt (txt) létrehozni pl totalcommanderrel tudsz, beteszed az idézett sorokat, elmented, majd a TC-ben átnevezed minidlna_rescan.sh -nak (így már ugye nem txt lesz
)
2: a logot és az adatbázist én nem ajánlom a routerben tárolni, inkább írd át a konfigban
elötte lődd ki a minidlna-t (luci/rendszer/rendszerindítás fül, minidlna melllet leállitás gomb)
(luci/szolgáltatások/minidlna/haladó beállítások) a HDD-re (/mnt/valami -akár csinálhatod úgy mint én, hogy egy minidlna mappába: /mnt/minidlna)
nálam a log is ugyan ott van....
ha átírtad akkor luci/rendszer/rendszerindítás fül, minidlna melletti indítás gomb
(ha ilyenkor nem akarsz fölösleges adatbáziskészítést akkor át kell másolnod a var-ból az mnt/minidlna-ba)
3:cron = luci/rendszer/ütemezett feladatok
beteszed az idézett sort (idézőjelek nélkül), alul elküldés gom
aztán luci/rendszer/rendszerindítás fül, cron melletti újraindítás gomb megnyomegyszer érdemes kipróbálni, hogy lefut-e rendesen
ha SSH-n be tudsz lépni, akkor "mc" paranccsal elindítod a fájlkezelőt, ahol elnavigálsz az mnt/minidlna/minidlna_rescan.sh -hoz és 2szer rányomsz, hogy lefusson
ha jól működik, akkor pár perc után (attól függően mennyi cucc van a vinyón) a TC-ben megnézheted a logot és az adatbázis fájlt, friss dátummal kell legyenek, logban is üres log, csak az indulás lesz -
krealon
veterán
Linux alapozasnak javasolnam elso korben az Orlando Unix iskola elso 5 leckejet elvegezni, hogy nagyjabol tudd mit csinalsz.
-
Kroni1
veterán
Hű, ez a megoldás klassz lenne, de én a linuxhoz, meg egyáltalán az ilyesmihez mega-láma vagyok, úgyhogy azt se tudom hogy lehet ilyen fájlt létrehozni, és hogy azt hogyan meg hova másoljam. Esetleg ezt leírnád ovodásoknak szóló módban?!
/etc/init.d/minidlna stop
sleep 10
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
sleep 5
/etc/init.d/minidlna startezt kell mondjuk minidlna_rescan.sh néven létrehozni, ok de mivel?
(aztán oda kell másolni database meg a log mellé ugyebár. A beállitásoknál látom, h gyárilag nekem a /var/run/minidlna ban van a database és a /var/log mappában a log. De az mnt-t meghajtót látom csak, és ott nálam csak egy lost+found meg egy transmission mappa van, ezt a mappát nem tudom honnan lehetne elérni és másolni bele..
)
Ezekután már csak az időzítés van hátra:
Cron-ba: "1 4 1 * * /mnt/minidlna/minidlna_rescan.sh"ne ez meg aztán kinai, megköszönném, ha ezt esetleg még le tudnád írni, ezzel elősegítenéd első lépéseimet a linux világában.
-
Pjoe69
tag
Suste!
Köszi a segítséget, akkor ezt fogom alkalmazni. Mármint a 2-es megoldást.
És ha ez sikerül, örömködök...
...majd az általad áthúzott rész alapján megpróbálom a lan-wan beállítást is, csakhogy tanuljak is.Köszi Vargalex a Te segítségedet is.
A remek router fw-t is.
Kell, hogy "mindenki lásson mindenkit" ezért ki is esik az 1-es verzió.Mégegyszer köszi mindenkinek a segítségét.
Üdv
-
suste
veterán
na akkor hogy tiszta legyen:
1. vagy összekötöd őket úgy, hogy "tplink lan - dlink wan", és akkor kell a másik tartomány, hogy ne ütközzön a 2 router, ebben az esetben a dlink is DHCP kiszolgáló lesz, és elég annyit beállítani amit írtál
viszont a dlinkre csatlakozott kliensek nem fogjáklátni a tplinkeseket -ezt nem ajánlom2. lan-lan összekötés, 2.képen beállítasz egy ip-t a tplink tartományában, (vargalex esetében pl 192.168.1.10)
az első képen statikus ip-re állítod, beállítod a 192.168.1.10-et mint az elöbb, átjáró a tplink 192.168.1.1, dns szintén a tplink 192.168.1.1 (mind vargalex esetén ugye), mask marad 255.255.2555.0-nem kell mivel nem wan-ba dugod
bal menü legalja, DHCP, itt kikapcsolod a lan oldali DHCP-t
így a tplink oszt majd ip-t minden kliensnek,így látni is fogják egymást -én ezt ajánlom -
suste
veterán
szia
a 2.képen kell beállítani a másik tarományt,amit te is írtál
"-IP más tartományba 192.168.2.1 (gondolom ez megfelelő)"
ha vargalex fw-d van, akkor egyébként maradhat a mostani is (192.168.0.1), mert vargalex-ben a tplink 192.168.1.1
a gyári fw esetén kell átállítani, mert ott a tplink a 192.168.0.1
mask jó ahogy vanértelem szerűen a dlinket a saját ip-jén fogod elérni, amit beállítottál (alapon 192.168.0.1, vagy átállítva 192.168.2.1)
demost átomn,hogy lan-lan kötöd össze
akor nem kelll másik taromány, ha a tplink lesz a dhcp kiszolgáló
inkább kapcsold ki a lan oldali dhcp-t a dlinken -
suste
veterán
TM:
karbantartás annyi, mint a pc-den futónál, hogy kitörlöd (trash data and remove from list), ami nem kell, vagy amikor már viszatöltötted amennyit szeretnél. Több száz torrentet szerintem nem érdemes benthagyni. Nálam 50 körül szokott lenni, de van ismerős akinél 100 és még azzal sem volt gond.ushare:
érdekes, hogy adatbázis nélkül dolgozik, és mégsem látható/játszható minden
a gyári fw-ben is ez van, ott se vizsgázik jólminiDLNA:
ez eddig mindenkinek bevált szerintem, feliratokat is jól kezeli
az adatbázis hibára az egyik lehetséges megoldás itt: [link] -
Pjoe69
tag
válasz
brumi1024 #2205 üzenetére
Uhh.
Brumi, és VeryByte!
Köszi, hogy segítetek, csak kicsit kínai néha.
Ezért is szeretnék egy kicsit szájbarágós leírást.Miután nekem elég a dlinken 2 lan port, nem akarok első körben a wan tiltás. lan-nak használás témába belebonyolódni.
A seamless, ha jól értem, hogy egy ugyanazon WIFI, és -mint a mobiloknál az adótornyok-, ha mozgok a lakásban az erősebb jelű routerhez kapcsolódik a kliensem. Ez kellene.
Akkor ha jól értem:
-IP más tartományba 192.168.2.1 (gondolom ez megfelelő)
-Wireless fülön SSID, titkosítás módja, jelszó ugyanaz mint a 3600-on. csatorna eltérő.- Itt a Dynamic IP Adress rádiógomb kiválasztva. Ez jó???
-esetemben itt milyen IP kell? A 3600-asé, vagy a beállított 192.168.2.1 ???
-subnet mask így jó?
-összekötöm lan-lan porton a két routert.
-a böngészőmben hogy fogom látni a dlink-et?Első körben ennyi, remélem sikerül majd továbblépnem a válaszaitok alapján.
-
Kroni1
veterán
OpenWRT témában láma vagyok, mert életemben először tegnap tettem fel az 1.1.7-est, de szerencsére mindent sikerült elsőre beállítani, a torrent most a routerre dugott 500GB-os HDD-n fut, és a DLNA is megy! Köszönet a szuper munkáért Alex!
Az lenne a kérdésem, hogy a transmission-t karban kell tartani valahogy? gyakorlatilag az a tervem, hogy mindent erre a HDD-re fogok letölteni, a filmjeim a dlna miatt csak itt lesznek, és amit esetleg meg akarok őrizni azt átteszem a belső HDD-re, az egyszer használatos cuccokat meg törlöm majd. Szóval ha igen akkor hogyan kell karbantartani és pontosan mit kell csinálni?
Kipróbáltam amugy mindkét dlna progit, de a uShare nálunk rosszabbul vizsgázott fájlkezelésben: volt olyan filmem, amit a miniDLNA lejátszott de a ushare nem, ugyhogy marad az előbbi progi.
-
Kroni1
veterán
Olvastam, hogy a samu tv-k nem szeretik a ushare-t, az LG tv-kkel műxik rendesen? Gondolom feliratot az is kezeli ugye? csak mert ha nincs vele gond én inkább azt használnám, mert jól tudom a miniDLNA törlés után is megjeleniti a kitörölt filmek mappáját, ellenben a ushare nem csinálja.. Már ha jól olvastam.
-
brumi1024
veterán
válasz
VeryByte #2204 üzenetére
Persze ha seamless átjárás kell akkor azonos SSID-k kellenek, tudom, én is így használom, csak arra céloztam, hogy az SSID-t mindegy hogy mikor állítja be, egyelőre legyen hálózata. A csatornának pedig mint mondtam illene másnak lennie, hogy ne zavarják egymást a routerek.
-
VeryByte
őstag
válasz
brumi1024 #2199 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha seamless átjárást akar az SSID-k között, akkor a két AP-nak legyen ugyanaz az SSID-je. Csatornában nem vagyok százas, de talán még annak is illik ilyenkor ugyanannak lennie. SSID-t meg azért állítson korábban, mert utána fix IP-vel tudja csak elérni a D-Link-et, mivel másik hálózatban lesz. De nekem mindegy, vagy akár lehet zöld is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Grounded 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest