- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #3697 üzenetére
na eztmost márén is megpróbálom beüzemelni, mert nekem is jött már múlthónapban értesítő...
Csak a LOGIN="*********"PASSWORD="*********" -t kell behelyettesíteni, és kész? -
Tegla80
addikt
szia
szívesen segítek bármiben,azonban túl nagy szaki nem vok. (ezért nem is piszkálok nagyon bele)
Ha gondom van (volt) Én is itt a fórumon keresek utána,vagy kérek segítséget.
(Nyugodtan dobd be majd ide Te is a gondod és lesz rá megoldás,meglátod.)
Jó itt a közösség ,segítenek(pm re is válaszolok ettől függetlenül.)
-
-
ajani
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3692 üzenetére
Pendrive-on van az extroot, a vinyón meg a swap és mnt. Van még DVB-T vevőm és nyomtatóm is megosztva... Hogyan tudnék a vinyón ellenőrzést lefuttatni?
-
-
ajani
aktív tag
Miután nem értem el a routerre kötött vinyómat, ezeket a hibaüzeneteket találtam a system log-ban:
Oct 1 22:34:53 OpenWrt kern.info kernel: [55746.920000] usb 1-1.1.3: USB disconnect, device number 6
Oct 1 22:34:54 OpenWrt kern.info kernel: [55747.380000] usb 1-1.1.3: new high-speed USB device number 8 using ehci-platform
Oct 1 22:34:54 OpenWrt kern.info kernel: [55747.730000] scsi2 : usb-storage 1-1.1.3:1.0
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.crit kernel: [55748.340000] EXT4-fs error (device sdb3): ext4_find_entry:1242: inode #2: comm swapoff: reading directory lblock 0
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.notice kernel: [55748.730000] scsi 2:0:0:0: Direct-Access Toshiba StorE HDD 0000 PQ: 0 ANSI: 4
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.notice kernel: [55748.740000] sd 2:0:0:0: [sdc] 1953525168 512-byte logical blocks: (1.00 TB/931 GiB)
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.notice kernel: [55748.770000] sd 2:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.err kernel: [55748.780000] sd 2:0:0:0: [sdc] No Caching mode page present
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.err kernel: [55748.790000] sd 2:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.err kernel: [55748.820000] sd 2:0:0:0: [sdc] No Caching mode page present
Oct 1 22:34:55 OpenWrt kern.err kernel: [55748.820000] sd 2:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
Oct 1 22:35:01 OpenWrt kern.info kernel: [55754.830000] sdc: sdc1 sdc3
Oct 1 22:35:01 OpenWrt kern.err kernel: [55754.850000] sd 2:0:0:0: [sdc] No Caching mode page present
Oct 1 22:35:01 OpenWrt kern.err kernel: [55754.850000] sd 2:0:0:0: [sdc] Assuming drive cache: write through
Oct 1 22:35:01 OpenWrt kern.notice kernel: [55754.860000] sd 2:0:0:0: [sdc] Attached SCSI disk
Oct 1 22:35:05 OpenWrt kern.crit kernel: [55758.520000] EXT4-fs error (device sdb3): ext4_find_entry:1242: inode #2: comm smbd: reading directory lblock 0
Oct 1 22:38:20 OpenWrt kern.crit kernel: [55953.440000] EXT4-fs error (device sdb3): __ext4_get_inode_loc:3679: inode #2: block 1057: comm vsftpd: unable to read itable block
Oct 1 22:38:20 OpenWrt kern.crit kernel: [55953.450000] EXT4-fs error (device sdb3) in ext4_reserve_inode_write:4540: IO failure
Oct 1 22:38:21 OpenWrt kern.crit kernel: [55954.950000] EXT4-fs error (device sdb3): ext4_find_entry:1242: inode #40370177: comm transmission-da: reading directory lblock 0
Oct 1 22:38:25 OpenWrt kern.err kernel: [55959.020000] Aborting journal on device sdb3-8.
Oct 1 22:38:25 OpenWrt kern.err kernel: [55959.020000] Buffer I/O error on device sdb3, logical block 121667584
Oct 1 22:38:25 OpenWrt kern.warn kernel: [55959.020000] lost page write due to I/O error on sdb3
Oct 1 22:38:25 OpenWrt kern.err kernel: [55959.030000] JBD2: Error -5 detected when updating journal superblock for sdb3-8.
Oct 1 22:43:58 OpenWrt kern.crit kernel: [56291.510000] EXT4-fs error (device sdb3): ext4_journal_start_sb:349: Detected aborted journal
Oct 1 22:43:58 OpenWrt kern.crit kernel: [56291.520000] EXT4-fs (sdb3): Remounting filesystem read-only
Oct 1 22:44:28 OpenWrt kern.alert kernel: [56321.850000] Read-error on swap-device (8:16:8)
Oct 1 22:44:28 OpenWrt kern.alert kernel: [56321.850000] Read-error on swap-device (8:16:16)
Oct 1 22:44:28 OpenWrt kern.alert kernel: [56321.860000] Read-error on swap-device (8:16:24)
Oct 1 22:44:28 OpenWrt kern.alert kernel: [56321.860000] Read-error on swap-device (8:16:32)
Oct 1 22:44:28 OpenWrt kern.alert kernel: [56321.870000] Read-error on swap-device (8:16:40)
Oct 1 22:44:28 OpenWrt kern.alert kernel: [56321.870000] Read-error on swap-device (8:16:48)Mit jelent ez, és hogyan tudnám orvosolni?
-
ajani
aktív tag
válasz
vadászcsiga #3687 üzenetére
Próbáld meg letiltani az upnp-t. Nálam azóta stabil, mióta ezt megcsináltam.
-
vadászcsiga
félisten
Hmm jó hogy ssh-n el lehet érni a routert mert rendszeresen eldobja a wifit és újra kell indítani. Amúgy érdekes mert a PH bejön akarhányszor frissítem, de a többi oldalra üres lapot dob és ezt már másodszor csinálja. Mi lehet ez, ilyet még nem láttam? Lehetne stabilabb is a router, minden előzmény nélkül csinálja
-
Belba
őstag
válasz
Tegla80 #3679 üzenetére
Szia Tegla80!
Nagyon köszönöm a válaszod, és hogy leírtad a tapasztalataidat!...
Megnyugodtam, mert már kezdtem azt hinni, hogy kizárólag csak buherálással működik ez a jó kis router, végigolvastam az iPon vásárlói véleményeket is, ott is 99%-a lecserélte a gyári fw-t...Ha nálad ennyi minden működik róla hiba nélkül, és mindenütt jön a sebesség is, akkor nálunk 3 db asztali gépen sem lehet hiba!... Remélem...
Na, akkor pár napon belül megveszem és ha nem menne a leírás alapján (vagy a telepítő-varázslóval) a telepítés, akkor privátban megkeresnélek segítségért... Ha nem veszed zaklatásnak!...
Köszönöm a segítséged!...
-
winotto
tag
Kezdő vagyok hálózatos témában.Most üzemeltem be egy 3600 ast felraktam a legújabb gyári fw-t.teszteltem
Ha csak az Inviteles Thomson modemet kötöm a gépre hozza a megfelelő sebességet, beiktatva a 3600-ast
az 50/5 ös internet csak 1/0,5 M el működik a Speedtest szerint.
Wifin is kiadja a megfelelő sebességet
Mit csináljak ,hogy rendesen működjön.
Jöhetne priviben is hogy ne fárasszuk a nagyérdeműt -
krealon
veterán
válasz
Roberto_69 #3682 üzenetére
Ha nem felsz a Ralink chipset-es lutriba benevezni, akkor veheted a D-link-et. De alternativ (OpenWRT, DD-WRT) firmware-re ne szamits ez esetben.
-
Roberto_69
újonc
válasz
Kicsirics77 #3678 üzenetére
Köszi a választ!
Most választás előtt állok, hogy TL-WDR3600 vagy D-Link DIR-826L. Tudásban kb egyforma. Szerintetek?
-
FarkasT
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex fw-en csináltam egy vendeg nevű felhasználót, alap esetben nem tud SSH-n belépni, csak FTP-n tud bejelentkezni, itt pedig chroot-olva van, hogy a beállított könyvtáron kívűl ne lásson mást.
Ez eddig működik is, de egy barátom egy olyan proxy mögül akarna hozzáférni az FTP szerverhez a vendeg felhasználóval, ahol tiltják kifelé az FTP elérést. Gondoltam akkor kísérletezek valami SSH alapú megoldással, pl. WinSCP-vel. Ahhoz, hogy így be tudjon lépni, átírtam a shell-t /bin/false-ról /bin/ash-ra. Így be tud lépni WinSCP-vel, viszont minden mást is lát a beállított home könyvtárán kívűl. (Igaz írni nem tud, de azért látnia sem kéne őket.)
Hogyan lehetne itt is beállítani egy chroot-nak megfelelő korlátozást?
Köszi a segítséget előre is!
-
Tegla80
addikt
szia
Sok választ másoktól ne várj,mert szinte mindenki lecseréli.
Én azt tudom elmondani,h gyári Fw el nálam szuperul megy(kék ledes fajta,mert most variálnak zöldre).
rajta van 2 másik router(az 1ik a szomszéd házban kábelen kb20m),és összesen 2pc , 1ps3 , 5 teló,2 noti ,1 tv.
Amikor mindenki otthon van mind2helyen és megkapja a terhelést,akkor sem omlik össze.
a régebbi ezt már nem bírta el,ezért vettem ezt legelőre ,"fő ruoter"-nek
Nem csalódtam benne még.(kop-kop-kop)
Én bátran ajánlom, gyári FW el is -
Kicsirics77
veterán
válasz
Roberto_69 #3677 üzenetére
szimultán tudja mindkettőt.
-
Roberto_69
újonc
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy a TL-WDR3600 tudja-e a két frekvenciát szimultán módban, vagy pedig ki kell választani az ideális frekvenciasávot a hatótávolság és a sebesség függvényében és ezt külön be kell állítani a router menüjében, ezesetben egyszerre csak egy frekin tud sugározni?
(bocs, ha ez a kérdés már esetleg előfordult volna már a témával kapcsolatban)Köszi, Üdv!
-
Belba
őstag
Sziasztok!
Hozzáértő tapasztalt guruk segítségét szeretném kérni : ilyen WDR3600-as routert tervezek beszerezni...
- kábeles (UPC 120 Mbit/s sebességű) nethez...
- 3 db asztali géphez (LAN kapcsolattal)...
- mobiltelefonokhoz (ezekhez kellene a wifi)...Mi nem szoktunk nagyüzemben torrentezni, nem akarom sem a nyomtatót, sem a szgépeket, sem külön meghajtókat vagy pendriveokat megosztani USB-n...
Viszont szeretném, hogy a router ne avuljon el 1 év alatt a szolgáltató fejlesztései miatt...Kérdésem : ha én nem akarom buherálni a gyári fw-t, akkor megbízhatóan fog működni nálunk ez a router?...
Az asztali gépeken kábeles összeköttetéssel menni fog a 120 Mbit/s (mert most switch-es megosztással remekül megy)?...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Kicsirics77 #3522 üzenetére
Működik
Tegnap óta egy 3 napos aramtalanitas utáni bekapcsolas miatt megint bad gateway-t dobott Luciba való belépéskor, na gondoltam most megpróbálok SSH-n keresztül rebootolni, iPaden sikerült is az általad linkelt appal.
Koszi -
vargalex
félisten
válasz
winotto #3669 üzenetére
Szia!
Nem ismerem a gyári firmware-t, de a TP-Link Emulator alapján gyári firmware-val egyik sem tudja. OpenWrt-vel persze mindkettő.
-
cimp
senior tag
válasz
devil2k #3666 üzenetére
Nincs hátrány, egy darabig én is így használtam. De aztán úgy gondoltam azért a pár gigáért nem pocsékolok egy pent. Újraformáztam a vinyót. swap-nek nem használnám. Azt folyamatosan írosgatja és egyrészt az a pennek sem tesz jót, másrészt az lenne a lényeg, hogy minél gyorsabb legyen. És ha az usb2 a korlát azt ne korlátozzuk tovább egy esetlegesen annál is lassabb pennel.
-
devil2k
tag
Üdv!
Ha már szóba került a pendrive, lenne egy kérdésem.
Van valami hátránya, (esetleg előnye) ha az egyik usb csatira egy penest szúrok és azt használom mint extroot, esetleg swap. Egy vinyót meg a második usb-n "csak" transmission-ra és adattárolásra.
Van így egyáltalán értelme? Csak ötlet egyelőre, mivel a jelenlegi állapot már nagyon régóta üzemel hiba nélkül, csak nincs extroot. (akkor úgy gondoltam nem kell)
-
winotto
tag
TP-Link TL-WDR3600 usb kimenetére rakható usb-s webkamera vagy csak 4300 as tudja ezt a funkciót ?
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #3663 üzenetére
Nekem is első volt
De én még anno kaptam - egy pc javításért. Nem tudta a gazdája mi az (akkoriban jöttek be a pendrájvok), hát nekem adta ajándékba, hátha én tudok majd vele mit kezdeni.
Hát kezdtem isés mint a példa mutatja, most is akkor üzembe áll majd mint extroot.
Csak még majd vissza kell akkor olvasgassak hogy kell csinálni és mire is jó ez. De mostanában hogy téma volt itt, eszembe jutott van egy ilyenem és hátha jó lenne erre. -
-
-
-
suste
veterán
frissíteni lehet,csak azt nem tudom, hogy elfér-e a flashben
ha van extroot-od (vagy csinálsz egy pendrive-val), és találsz megfelelő (ar71xx) 2.82 TM csomagot,akkor mehet: luci/rendszer/szoftver
openwrt oldalán még csak a 2.77 van sajnos
lehet meg kell várni Alex új fw-jét.... -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, elég gyakran előjön mostanában nálam a tracker leszakadás problémája ncore-nal.
Egy pause resume megoldja, de elég zavaró.Az oldalon van egy script, ami elvileg megoldja, de azt minden újraindításkor futtatni kell.
Viszont írják, hogy elvileg a transmission 2.82-ben javítva lett ez a probléma.
Le lehet vhogy frissíteni a transmissiont? -
ajani
aktív tag
Meg lehet oldani, hogy a routerre dugott nyomtató airprint kompatibilis legyen? Apple eszközökről szeretnék direktben nyomtatni.
-
jani714
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég én is beneveztem erre a routerre, még aznap felmászott rá a Vargalex féle fw (1.1.7). Szükségem igazából nem volt rá, mivel, ha 10%-át kihasználom, akkor sokat mondtam, de a fórumot olvasgatva megtetszett az OpenWRT és gondoltam miért ne.
Szépen beállítottam, külön interfészen a vezetékes és a Wifi, köztük a hálózat működik, net van minden eszközön, szóval jónak tűnt minden.
Egészen addig, míg a laptopot át nem vittem a másik szobába. Azonnal megszakadt a Wifi és nem volt hajlandó újracsatlakozni. Ahogy közelebb hozom a routerhez, mintha mi sem történt volna, csatlakozik. Telefonnal ugyanez, csak ott nem dobja rögtön a kapcsolatot, hanem csak akkor, ha picit jobban leterhelem (youtube, képek stb.)
A távolság nem valami eget rengető, 5 és 10m között, 1 téglafal az eszközök között.
g, g+n 20 vagy 40MHz, semmit sem számít. 5GHz-et egyik eszköz sem látja, nem is erőltetem.
Van esetleg valami beállítás, ami elkerülhette a figyelmem?
Üdvözlettel,
Kiss János -
TomSawyer79
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki digi lan (pppoe) internetet és wdr3600-ot használ együtt, megosztaná velem a router beállításokat a gyári fw-re? Valami DNS hiba lehet, mert nem tudok elérni egyetlen oldalt sem. Pppoe felhasználónév és jelszó elfogadva, a wan kapcsolódik. A laptop kábellel, és wi-fin is látja a hálózatot, mégsincs internet. Amikor ugyanezekkel a beállításokkal visszateszem a tp-link 941-es routert, rögtön bejön minden weboldal. Biztos a routeren kell valamit állítani, mert a 3600-tal egyik gépemen sincs net, míg a 941-gyel mindegyiken van. Pingeltem a routeren és ipconfiggal is, az működött. A válaszokat előre is köszönöm, akár privátban is.
-
AlmaZoli
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Korábban ntfs vinyom volt, de olvastam, hogy érdemes atrakni ext4-be. Ezt meg is tettem (win alatt van egy progi, ami tud ext4-ben formazni), két particiora bontottam a vinyot (mindkettő ext4), fel is mount-oltam a vargalex-fele luciban, eddig rendben is volna. Viszont a hálózati megosztasoknal nem látszik.... Korábban az ntfs-nél maga állította be a parametereket (letrehozasi maszk és könyvtár maszk), itt viszont nekem kellene beállítani, de nem tudom, hogy kell. Vki tudná segíteni, hogy a megosztasnal az egyes helyekhez (név, megosztasi út, maszkok, stb) mit kell írni?Köszönöm előre is a segítséget!
-
Zirowe
nagyúr
Akkor marad így.
Amúgy, amióta a torrentek transmissionnel mennek routerről hddre azóta net szakadás se volt, a router és modemet se kellett újra indítani egyszer se, illetve a böngészési sebesség is tök normális vmennyi hálózati eszközön annak ellenére, hogy maxon megy a torrent (ez eddig nem így volt).
-
-
suste
veterán
login felületről belépni egy gombnyomás, ez még telefonon se egy nagy művelet
de, mint mondtam, tuti megoldható, csak ki az aki utána jár
esetleg lehet csak a https irányból jövő kérést külön venni, de az alap jelszó törlése nem jó ötletmég bentről sem, mert a 8081-es portot is ez védi (vagy ez is külön van kezelve?) -
Zirowe
nagyúr
Nem védeném senkitől, csak az egyszerűbb belépés miatt.
Ha otthon akarok vmit csinálni a luciban, akkor mindig először a login felületre dob, ezt akarom kiiktatni, és csak remote acces esetén szeretnék loginolni.
Így épp hogy magamtól nem védeném a helyi hálózaton belül, csak kívülről, ha egyáltalán lehetséges. -
suste
veterán
biztos ez is megoldható a routerben, de nekem egyszerűbb lenne, ha 2 böngészőt használnék, amelyiket állandóan használom, azon nem menteném el a jelszót, a másikon meg elmenteném (vagy éppen fordítva, kinek hogy tetszik)
vagy kintről egy USB-ről futó böngésző
vagy ilyesmiegyébként miért kéne ez? kitől védenéd így?
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek.
Illetve olyat lehet, hogy belső ip-ről csatlakozva a lucira, akkor ne kérjen jelszót, csak ha kívülről csatlakozom?
-
Zirowe
nagyúr
Ok, akkor marad a fing.
Másik kérdés, és szerintem most egy darabig megleszek az eddig elért eredményekkel.
Beállítottam a vnc-t, wifin mobillal megy tökéletesen, viszont hogy tudom elérni kívülről?
Realvnc a pc-n, egyelőre még a no-ip-t használom, de milyen címről tudom elérni kívülről? -
cimp
senior tag
Más programokkal nem kísérleteztem. Én a kényelmes ébresztést úgy oldottam meg, hogy mint írtam az ébresztő üzenetet bemásoltam egy scriptbe, futtatási jogot adtam rá, aztán feltettem egy Lazier Geek nevű progit, ami azt tudja, hogy megadod neki az autentikációs adatokat, meg hogy mit akarsz elindítani. Bejelentkezik ssh-n és elindítja. Azért jó, mert hálózaton kívűlről (munkahely) is tudom használni meg otthonról is. Persze két külön action-t kell hozzá létrehozni mert kintről más porton lehet ssh-zni, bentről viszont nem éred el a külső ssh portot. Más progikkal vagy nem működött nekem se az ébresztés, vagy a routerben kell mindenféle szabályokat eszkábálni, hogy kintről is működjön...
Így meg ha minden kötél szakad egy puttyból is pillanatok alatt megy. -
Zirowe
nagyúr
Kiderült, hogy mégiscsak a gépemmel volt a probléma, nem volt rendesen beállítva az uefi, most már megy rendesen luciból.
Köszi a fingot (vagy ezt hogy kell írni
), sikeresen ébreszti.
Viszont azt lehet tudni, hogy melyik portot használja ilyenkor?
Mert nyitottam és engedélyeztem egyet, megadtam egy külön widgetes android appban (a kényelem miatt) a beállításokat, de nem sikerült felébreszteni a gépet, míg a router felületéről és a fingból megy rendesen.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3632 üzenetére
Androidra van egy nagyon f@sza hálózat feltérképező progi. Fing - Network Tools. Hülyén hangzik, de ez a neve. Ébreszteni is lehet vele, nekem eddig működött minden gépen amit próbáltam vele ébreszteni. És más egyéb hasznos infókat is ki lehet vele bányászni. Aktív címek, azokon a nyitott portok....
-
cimp
senior tag
Mennie kell luci-ból is! Etherwake -t próbáld és az interface -t br-lan ra kell állítani. Amit luciban kiír mint végrehajtott parancsot, azt én betettem egy scriptbe és csak azt indítom ha kell. Mobilról is.
Nekem a magic packetest be kellett pipálnom mert minden hülyeségre felébredt a nasom 5 percenként és ez éjszaka nem volt túl jó.
-
vargalex
félisten
Szia!
Régen a dyndns.org-ot ajánlottam volna, de egyrészt, ha jól tudom, az már fizetős, másrészt a régi ügyfeleknek (így nekem is) havonta be kell lépni a webes felületre. Igaz, ez utóbbira van script-es megoldás.
Amit használok, és biztosan fogadja az update-ot azonos IP-ről is, az a changeip.com, illetve az ipdns.hu.
LuCI-ról hogy próbálod a WOL-t? Az interface-t mindenképpen állítsd br-lan-ra!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
vargalex #3627 üzenetére
Te melyiket ajánlod akkor chellohoz?
Mert néztem az alapértelmezett kiszolgálót, de az jött le nekem, hogy az fizetős.
Az alap wol a luciról nem megy amúgy.
A hálózati adapteren a két fő opció bepipálva, a csak magic packetes opció nem, uefiben is engedélyezve az ébresztés.Kicsirics77: köszi, már ez is megy.
-
vargalex
félisten
Szia!
A no-ip az UPC-hez nem a legjobb választás. Pont azért, amit írsz is, hogy lényegében nem változik az IP címed. A router küldeni fogja az update-ot, de a no-ip válasza nő change lesz. És be sem jegyzi, hogy egyébként küldted a frissítést. Majd 30 nap környékén jön az e-mail, hogy nem frissítetted az IP címedet. Anno beszéltem a No-ip supporttal is, hogy X idő után azért fogadhatnák az update-ot azonos IP-re is. A válasz egyértelmű nem volt, és azt írták, hogy be kell jelentkezni weben és nyomni egy update-ot.
-
-
cimp
senior tag
Már egyszer írtam, hogy a romban lévő csomagokat nem lehet törölni! Ha törlöd akkor még több helyet foglal mert még a törlés bejegyzés is rákerül de a csomag is marad!
Amúgy nem hiszem, hogy ftp-re ne lenne szükséged, hd-idle -s megjegyzést sem értem. Mit jelent az, hogy hdd-ből csak exteset kötök rá? hd-idle arra való, hogy feleslegesen ne hajtsa szét a vinyót mikor amúgy se használod. Az-az beállított idő után ha nem volt lemezművelet akkor leállítja, hdd élettartamot és pénzt (villanyszámla) takarít meg. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #3620 üzenetére
Köszi.
Egyébként távoli elérésnél a luci felületet milyen címen tudom elérni?Nézegettem a feltelepített csomagokat, és szerintem ezekre nincs szükségem:
unrar 4.0.7-1
unzip 5.52-1
ushare 1.1a-4
p910nd0.95-3
ntfs-3g2011.4.12-1-fuseint
luci-i18n-english trunk+svn9655-1
luci-app-upnp trunk+svn9655-1
luci-app-ushare trunk+svn9655-1
luci-app-p910nd trunk+svn9655-1
luci-app-ftpbackup 0.0.1-1
luci-app-hd-idle trunk+svn9655-1
kmod-usb-printer 3.7.4-1
hd-idle 1.04-1
ftpbackup 0.0.1-1Nyomtatóm nincs, hdd-ből csak ext-eset kötök rá, a szolgáltatások közül ushare, upnp, hd-idle, ftp backup és vsftpd-t nem használom (utóbbi kettőről azt se tudom mire valók
).
Ezeket biztonságosan el lehet távolítani, a működésbe nem fognak bezavarni?
Esetleg mást is törölni lehet?
És akkor esetleg megoldható az nfs telepítése exroot nélkül?Nfs-hez először ezt a 4 csomagot kell telepítenem az elérhető csomagoknál?
nfs-kernel-server 1.2.6-1
nfs-kernel-server-utils 1.2.6-1
nfs-server 2.2beta47-3
nfs-utils 1.2.6-1 -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, beállítottam a dns-t a távoli eléréshez.
Kipróbáltam, sikeresen elérem (bár nem a leggyorsabb, de szerintem a mobilnet hibája, illetve ez is jobb, mint a semmi
).
A beállítások helyesek?
Upc netem van, aminek ugye elvileg dinamikus ip-je van, gyakorlatilag meg ritkán cserélődik csak.
Ha nem kívánom használni, akkor csak a dns engedélyezés elől vegyem ki a pipát és kész?WOL beállításához mire van szükség?
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék openwrtben van olyan lehetőség,hogy proxy szerver adatait is beírjam?
Úgyanis a munkahelyi géphez betennék egy routert ami megy is csak a felcsatlakozott telóknak be kell írni a proxy szerver adatait,ezt szeretném elkerülni -
suste
veterán
válasz
vargalex #3615 üzenetére
na, köszi, ez igy jobban érthető
de másrészt meg rossz példa, mert általában pont a vinyóval/ra dolgoztatjuk a routert, és ha arra várni kell, akkor meg kár odapakolni neki még
egyébként biztos jó az a 2-3 is, hiszen sokan így használják, de engem az 1 körüli nyugtat meg
nem mondom,hogy igazam van, hiszen én csak kontárkodom -
suste
veterán
válasz
kaciokos #3610 üzenetére
nekem az az érdekes a "load"-ban, hogy azt szokták mondani, hogy a load = mennyi feladatot kap, és 1.0 amikor annyit amennyit el tud éppen végezni
ennek ellenére 2-3-as loadot mindenki normálisnak mond, pedig szerintem az 1.0 a normális
ki szereti, ha folyamatosan 2-3szor annyi feladatot kap, mint emennyit el tud végezni?
vagymi???? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ez a rész a net forgalmat mutatja?
Mert nekem 30mbit/3,75MB-s a csomagom, a grafikonon és a transmissionben pedig magasabb értékeket szoktam látni letöltésnél.
Amúgy nézegetem a terhelési adatokat felül, de nem nagyon tudom értelmezni.
Mennyit bír, mi az ajánlott, miért van 3 érték? -
suste
veterán
ezt már sokszor elmondtuk, hogy nem lehet mindent egyszerre fullon használni, főleg a dlna/TM párost
hogy miklesznek a jó értékek azokat neked kell kitapasztalni, mindenkinél mások az igényeksebesség és szálak számai, ezekkel kell játszani
(az 50-nél dlna mellett azért többet tud ez a router, főleg ha csak seedről beszélünk,inkább a szálakat korlátozd, ésez igaz a letöltésre is, 20/50 szál elég arra amit tud a router) -
Kroni1
veterán
ugy néz ki megtaláltam a minidlna filmezés közbeni szétcsatlakozások okát, mert ha a TM-ben mindent lekapcsolok akkor nem csinálja..
Kérdésem az lenne, hogy be lehet úgy állitani a TM-et, hogy a seedben lévő torrentek ne zavarják a minidlna-t?
Egyszerre max 6-8 torrentem van seedben, és nem is az arány a lényeg, hanem hogy a seed időm meglegyen. Eddig semmit sem állítottam át, csak a feltöltési sebességet 50kBps-re csökkentettem, az upload slotot meg 1-re.. ezeken kívül érdemes még valamit buherálni/csökkenteni?
-
vargalex
félisten
válasz
tomy_cz #3604 üzenetére
Szia!
Ha újraindítod a routert, akkor még csak tiltani sem kell. Ugyanis az alap config szerint a DHCP szerver (dnsmasq) indulása előtt küld egy DHCP kérést, és ha kap választ (azaz LAN oldalon van másik DHCP szerver), akkor el sem indítja. Persze ehhez az induláskor az elsődleges routernek már üzemelnie kell!
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Vargalex féle 1.1.7 openwrt van a vason, és ideiglenesen sima bridge/switch módban szeretném használni a routert, tehát nem osztana ip címeket, hanem kábelesen lógna (pl. lan1 port) egy másik routeren és csak switchelné a bejövő forgalmat. Mit kell kikapcsolnom és átállítanom rajta postosan?
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest