- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
mandras81 #3599 üzenetére
Szia!
Pár 10 MB/s-es átvitelhez nem router, hanem NAS kell. A legerősebb routerek is kifulladnak kicsivel 20 MB/s fölött (bár a legújabb típusokról nincs információm).
Nézd meg, hogy a transmissiont leállítva mekkora a sebesség. A sok szál miatt bármilyen sebességű fel/letöltés esetén meg tudja fogni az átvitelt. -
mandras81
senior tag
Urak!
Segítenének nekem ebben a kérdésben? Ez a topic talán autentikusabb neki.
Vargalex firmware-t használok.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nekem partíció. De az ilyen szempontból mindegy.
Az a fura, hogy az én 5400-as HDD-m egymagában tud kb. 70-80 MB/s-et dd-vel. Te is kipróbálhatod, ha a /dev/sda, vagy a /dev/sdb eszközt olvasod:[gavarga@GoFlex ~]$ sudo dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
1073741824 bájt (1,1 GB) másolva, 14,3546 mp, 74,8 MB/s
[gavarga@GoFlex ~]$ sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
1073741824 bájt (1,1 GB) másolva, 14,2467 mp, 75,4 MB/s -
oleandro
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy tv-n szeretnék nézni egy 720p-s filmet és lejátszás közben folyamatosan megszakad a lejátszás? A tv kábellel van kötve a routerre, és a routerbe egy 16 gb-os usb stick van dugva, azon a film.
Üdv!
-
vargalex
félisten
Szia!
Akkor két fő különbséget látok:
1. Nálam ext4 filerendszer van (ahogy már írtam is).
2. Nálam a chunk size 512 KB (a man szerint ez a default).Illetve nyilván különböznek a HDD-k is, de szerintem ez most lényegtelen.
Nálad közben megy a transmission, vagy egyéb HDD használat van-e? Ha igen, milyen sebességgel? Esetleg megnézed úgy is, hogy leállítod ezeket?
-
-
vargalex
félisten
Szia!
A mount parancs mit ad vissza? (Azaz mik a mount opciók?)
Illetve érdekes lehet még a
cat /proc/mdstat
kimenete.
A különbség még annyi, hogy nálam ext4 a filerendszer. Illetve nálam még 3.1.7-es a kernel. Persze, ha kell, erről tudok neked egy mentést adni, hogy ezzel is kipróbáld.
iostat -dmy 1 /dev/md0
mit mond? Lehet, hogy valami használja a lemezeket.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3586 üzenetére
A raid0-a egyik könyvtárából egy másikba egy jó nagy fájlt.
jaaa, hogy dev/null!
nézem.1613+1 records in
1614+0 records out
1692401664 bytes (1.7 GB) copied, 28.8376 s, 58.7 MB/s4k-s blokk:
412943+1 records in
412944+0 records out
1691418624 bytes (1.7 GB) copied, 27.66 s, 61.2 MB/s -
vargalex
félisten
Szia!
Ez írás, vagy olvasás volt? Biztos, hogy a HDD-re ment és nem a pendrive-ra? 1M-es blokk mérettel is megnézed? Ugye a /dev/null-ra próbálod?
Nálam egy olvasás úgy, hogy közben tölt fel a transmission 750-760 KB/s-el:
4K-s blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=4K
447744+0 beolvasott rekord
447744+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 17,4187 mp, 105 MB/s1M-s blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=1M
1749+0 beolvasott rekord
1749+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 16,7189 mp, 110 MB/sTransmission-t leállítva:
4K-s blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=4K
447744+0 beolvasott rekord
447744+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 14,1288 mp, 130 MB/s1M-es blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=1M
1749+0 beolvasott rekord
1749+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 12,5893 mp, 146 MB/s -
cimp
senior tag
Alex! Vagy?
A raid0-n állítottál valami spécit?
Tesztelgetem, de nekem smb-n 30-32 -t, Ftp-n 40-45 -öt. Ez elmarad a tied mögött. -
cimp
senior tag
A bd50-nek elsősorban ez a 4-5 máskormeg 10-11 mb/s tesz be. A sima bd -nek elég nagy sávszélesség kell. Nekem a dune-mbe a sambához be kellett kapcsolni valami extra funkciót, mert az mkv-hoz is karcsú volt a sávszélesség alapon. Antennával meg szerintem (ha wifin akarsz bd tartalmat lejátszani) eleve felejtős lesz.
-
Zirowe
nagyúr
Azt írják, hogy egy proci van az átvitelre és a dekódolásra ennél, és a bd50 már betesz neki.
Persze ez mind csak elméleti jelenleg nálam, mert még várom az új antennát, addig meg jó így ahogy van.
Bár a vinyóról való másolás gépre kábelen keresztül eléggé random, egyszer 4-5mb/s-el megy folyamatosan, máskor meg 10-11mb/s-el megy.suste: köszönöm.
-
suste
veterán
ja,mégegy fontos dolog:
Hogy ne keveredjen a 2 meghajtó, érdemes átállni UUID-s csatolásra.
Ezt isel tudod végezni luciban:
Rendszer/parancs futatás:
"blkid" majd küldés
lent megkapod a meghajtóid UUID-jét, ezt kimented valahova
rendszer/csatolási pontoknál szerkesztés az egyik csatolásnál, haladó fül, UUID-hez bemásolod a megfelelő részt
ezt megcsinálod mindegyik csatolásnál, mentés alkalmazás -
cimp
senior tag
Elképzelhető, de én mindenhol sambát használok. Egyszerűbb az élet. A gépekről is elérem, a mediaplayerek is látják...
Amit a transmission letölt egyből tudom akár pc-re átszedni akár dune-vel, popcorn-al, xbmc-vel közvetlenül játszani. Nem vettem észre, hogy a proci sírt volna e-miatt. -
suste
veterán
nem számít
indulásnál fogja olvasni, meg nagyon ritkán....
legrosszabb esetben is az történik, hogy újraindulásnál ha behalt a penés nem akar elindulni, akkor lehúzod a pent, és úgy indul el a router ahogy most van (ugye nem lesz extroot, és amit arra telepítesz, pla te esetedben nfs)mivel a beépített formázó az elejére teszi a swapot meg az extrootot, így elvileg nem lehet gond,ha az eleje OK
az sdx3-at meg nem csatolod fel (törlöd a csatolásnál) -
Zirowe
nagyúr
Köszi.
A pen írási/olvasási sebessége mindegy?Mert van itthon elfekvőben egy használaton kívüli "fake" pendriveom, ami ténylegesen 3,3gb-s (ez a biztos és tesztelt tárhelye), de 8gb-snek volt árulva, a nem létező területet formázatlanul hagytam, így nem zavar be a működésbe, bár openelec nem volt hajlandó bootolni róla.
Olvasás 9,8MB/s, írás 2,77MB/s. -
suste
veterán
válasz
vargalex #3568 üzenetére
volt és van is egy Samsung S2-esem, ami adatmentésre van (ez volt nálad is), de ezt annak idején sajnáltam befogni a routerre, most meg már kicsi lenne, ezért vettem a 1043-asra egy 250-es Toshibát, ilyen e-store-t, és most meg ezt az 1TB-ost újítottam be
és pont ilyenkor jött jól, hogy nem a HDD-n van az extroot, így a beállításokkal nem kellett foglalkoznom semmit, csak feldugtam az újat is, mindent átmásoltam (húúúú de jó is volt screen-ben), aztán kész
DLNA és TM is ugyan onnan folytatta, csaktöbb hellyel gazdálkodva..... -
suste
veterán
cimp pont az előbb írta le
beledugsz egy pent a 2. usb-be, és azt állítod be extroot-nak (kibővíted a memóriáta pendrive-val)
én ezt is a beépített formázóval csináltam, kezdőknek így a legegyszerűbb szerintem
annyit kell ilyenkor belenyúlni, hogy ha elindult a router a formázás után (vigyázz, ne hogy a HDD-t formázd), akkor a pen sdx1 lesz az extroot (512MB), sdx2 swap (128MB), sdx3 fennmaradó hely amit szintén felcsatol adattárnak, ésezt szintén /mnt-be csatolja, ami nem egészséges, ezért azt át kell állítani a rendszer/csatolási pontnál pl "/pen"-re, és a pendrive-os swap-ot meg ki kell kapcsolni, mert elég (és jobb is) a HDD-n.
-
cimp
senior tag
Még annyit hozzátennék suste kolléga megjegyzéséhez, hogy nem csak hogy nem tudsz törölni az fw-vel alapból települt modulokból, hanem ha megpróbálod azzal is csak helyet kötsz le mert ténylegesen törölni nem tudja, de a törlést bejegyzi rá. Én extroot-oltam. Így semmi gondom a hellyel. Ha nem akarod a HDD-t újraformázni, akkor dugjál a másik usb portba egy kisebb pendrive-ot és azzal is megoldható. Nekem úgy ment vagy fél évet.
suste: Nekem az a tapasztalatom, hogy az ftp gyorsabb. A samba-nak folyamatosan emulálni kell egy lemezmeghajtót, biztosítani a kompatibilitást a különböző rendszerek fájlműveleteiben míg az ftp igen korlátozott tudású adattovábbító protokoll.
-
suste
veterán
ftp:
-vsftpd -nek engedélyezve kell lennie a rendszerindításnál, és futnia kell
-8081-es porton beállítasz egy jeszót az ftp-nek
-név: "ftp"
-jeszó:amit beállítasz
-bentről 21-es port, kintről 2221-es portegyébként szerintem nem gyorsabb az ftp a sambanál
inkább azért jó mert ftp-velkintről is eléred -
Kroni1
veterán
Én is pont a TM-et és a minidlna-t hasznalom csak, nálam már le van tiltva a ushare, a printer server meg a hd idle is. Van esetleg ezeken kívül még valami amit "következmények nélkül" le lehetne tiltani?
Még egy láma kérdés: Ha csak a windows alatt a hálózat menüpontnál másolok fájlokat a routerre kötött HDD-ről akkor úgy tudom az lassabb mintha ftp-n csinálnám ugyanezt.. Hogy tudok ftp-n keresztül másolni a router hdd és a gép hdd-je közt? Total Commanderrel megoldható pl? Ha igen akkor mi az FTP címe a router HDD-jének!? Köszönöm.
-
Pjoe69
tag
Sziasztok!
Vennék egy külső HDD-t a routerhez.
1,5 TB, és jó lenne 30ezer körül megállni.
Mit ajánlotok?Köszi
-
Zirowe
nagyúr
Nem teljesen a routerhez tartozik a kérdésem.
Szóval, most már minden jó, mindent kitapasztaltam, ismét köszönet mindenkinek, aki segített, de lenne még egy aprócska problémám.
A routerre csatlakoztatott vinyón, az egyik letöltésem mappája és benne egy file fogta magát és beállította magát írásvédetté.
Nem szerepel már a torrent listán, se máshol, de nem tudom törölni, jogosultságot sem tudok rajta változtatni.
Csak ez az egy mappa, na ez vajon mitől lehet?cimp: nem lehetséges.
-
cimp
senior tag
Bocsánat a kérdésért mert nem ide tartozik, de tudja valaki, hogy lehet a nick nevemet átírni? A regisztrálásnál elcsesződött és azóta sem találom a lehetőségét sehol.
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #3552 üzenetére
Nem akartam kedvét szegni senkinek. Azért a két hét erős. Egyrészt a szerencsétlen körülmények egybeesése (megszopattam magam rendesen egy USB drive-al ami nem akart normálisan működni), másrészt egyéb elfoglaltságom is volt. Meg persze kicsit nézegettem a gyári FW-t. Az is linux, és arra is sikerült telepíteni transmissiont. A gyári rendszerével is nagyon pöpec kis cucc. A hozzá adott szolgáltatások miatt el is gondolkoztam, hogy lehet maradok azon. Web-ről elérhető, link generálással kiajánlható (szabályozott tartalom....) Androidos kezelőfelület ...
Szóval eredeti állapotában is nagyszerű eszköz. Az,hogy sokat kínlódtam azért is van, mert abból a szempontból tisztaság mániás vagyok, hogy a rendszer telepítés után ne tartalmazzon semmi felesleges beállítást. Arról nem is beszélve, hogy az első telepítésnél szeretek minden lehetséges szíváson átesni, mert később mikor esetleg tele van adattal veszélyesebb nekiállni kísérletezni. Inkább most formázom meg háromszor a vinyót meg teszem fel ötször előröl a rendszert, mint hogy később az adatvesztést kockáztassam, vagy kompromisszumokkal használjam a biztonság miatt. -
vargalex
félisten
válasz
SteveBeard #3550 üzenetére
Szia!
Ez is egy linux. Így a google mindenre válaszol.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3544 üzenetére
Szia!
Engem csak az tart vissza, hogy nem tudom bekonfigurálni rendesen. Árban még így is belül lennék az asusnak.... -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3548 üzenetére
Remélem tudod, hogy ezzel most a gyermekeimet hozod hátrányos helyzetbe! Vagy a pénzt kell elvonnom tőlük, vagy az édesapjuk társaságát (ezt csak remélem, hogy hátrányosan érinti őket), míg megkeresem a rávalót. Bár a második mindenképpen bekövetkezik mert ha meglesz onnantól megint nem velük fogok foglalkozni!
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #3538 üzenetére
Én is gondolkoztam a málnán, de nem merek belevágni. Annyi kiegészítő van hozzá, hogy a végén egy kisebb banánköztársaság éves költségvetése se lenne elég rá! Márpedig elég jó meggyőzőerővel rendelkezek ahhoz, hogy megmagyarázzam magamnak, hogy az nekem annyira kell mint egy falat kenyér!
-
Hát igen! Mondjuk nekem szerencsére nincs ilyen gondom, mert ha 20-30 torrentet kezdek el letölteni, akkor is stabil marad a router! Éjszaka, lefekvéskor el is játszom ezt nem egyszer, hogy akkor töltök be több torrentet... Persze a slotok száma így is úgy is limitált, na de ott úgysincs értelme a végtelenségig felmenni, mert a jelenlegi 100/25 slottal is 100%-ban ki tudom használni a routerem, és a netem teljesítőképességét! Lefelé a router a korlát, felfelé pedig a netem sebessége, így nagyjából 4megabájt/sec lefelé, és 750kilobájt/sec felfelé, amit tud a rendszer!
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3539 üzenetére
régebben még az emeleti desktopról "buheráltam" a routert...
aztán földszinten laptopról...
majd a hátsó teraszon.. a nejem egyre csúnyábban nézett, de akkor akadt ki mikor bejött a munkahelyemre és meglátta a Luci felületét - már ő is felismeri...Intruder2k5: bizony, nem tudom melyik ujjamat harapjam...
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3539 üzenetére
Az, hogy sebességben sokkal jobb, és a transmissiont nem kell bekorlátozni, hogy egyszerre egy torrentet töltsön, az egy élmény. Kész remélem sose lesz, mert akkor kereshetek megint valami más baromságot amivel elszórakozhatok!
-
-
válasz
doberman #3538 üzenetére
Hát de nem? Már ez a routeres történet is arról szól, hogy itt töltjük a fél életünket, és örökké ezt buheráljuk!
Nem feltétlenül azért, mert nem jó valami, mert ha minden jó, akkor is kitalálunk valamit ami még nincs, de kéne... Vagy ha nem is kéne, mert igazából semmire se jó, de akkor is jó időtöltésnek, meg kihívásnak!
-
doberman
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3537 üzenetére
na ez teccett...
én is kivárok... és figyelem az info morzsákat...és közben vacillálok, hogy goflex vagy málna... -
-
cimp
senior tag
válasz
SteveBeard #3535 üzenetére
Jó a kütyü. Ha szeretsz bíbelődni meg utána járni meg bogarászni, akkor a legjobb játék! Már két hete szórakozok vele. Nem egy vargalex build, amit két kattintással bekonfigolsz és teszi a dolgát, ez inkább olyan csináld magad építőkészlet, amit büszkén nézegethetsz a végén amikor kész.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #3533 üzenetére
Nem értem mi a frászér nem akar elindulni sima dhcp-s netkonfiggal!? Esetleg rakjam újra az egészet?
A swaphoz újra kell particionálni?
Van nasom. Az egy 1.6-os atom ion. win 2008 server-el. Azzal az a baj, hogy ha 24h -ba megy akkor jelentős összegek jelentkeznek a villanyszámlában. Arra inkább arhiválok. A filmgyűjteményemet tartom rajta. Ezt azért vettem, mert kevés fogyasztás mellett egy non-stop üzemű, jó adatelérésű hálózati központot szerettem volna csinálni, és legfőképp mert kütyümániás vagyok!
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem volt időm ránézni, pont ezért javasolni akartam neked a vsftpd-t. Én is azt használom.
A fix IP-t lehet, hogy ma meg tudom nézni. Igaz, nálam DHCP-vel sincs gond, illetve amit tartalékba vettem, azon egy friss rendszer van, ott is elindul rendesen.
Én adtam swap-ot. Szerintem nem árt. Nem olyan sok az a 128 MB RAM. Persze biztos elmegy nélküle is.
Tényleg, kérdezni akartam: ha jól láttam, neked van egy NAS-od is (legalábbis ilyen nevű eszköz). Helyette szeretnéd használni a GoFlex-et, vagy más oka van, hogy vetted?
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
Kezdenek végre beállni a dolgok a goflex-en. Feltettem a vsftp-t az úgy néz ki működik rendesen. Az még mindig zavar, hogy nem tudom a hálózatot static IP-re állítani, de azzan, hogy fix IP-is van a eth0-hoz rendelve, a transmission el tud indulni. Annyi a bajom vele, hogy így két címe is van. A fix meg amit dhcp-n kap.
Azt szeretném kérdezni, hogy swap-ot szerinted kell-e adni neki? Ha igen akkor újra kell particionáljam a lemezeket, vagy van más lehetőség is?
-
vadászcsiga
félisten
Megint pörgeti a router a vinyót. Úgy kezdődött hogy az osszes konyvjelzom közül csak a mobilarena nyílt meg a többire üres oldalt dobott a böngésző (ilyet sem láttam még). Lehúztam az UTP kábelt a modemről, rádugtam a laptopra, kizárva ezzel a szolgáltató hibáját mivel az összes oldal szépen megnyílt, majd újra vissza mindent. Újraindit mindkét hálózati eszköz, azóta jó a net csak pörög a HDD.
Valaki betört, vagy ez normális? -
suste
veterán
Ha leszakad a tv a hálóról, akkor elsőre a kábelt nézd meg, vagy ha tudod akkor próbálj ki ilyenkor egy másik kábelen lógó eszközt. Ha a másik is leszakad, akkor router hiba lesz, ha a másik kábeles eszköz nem szakad le, akkor valszeg kábel hiba. (esetleg megpróbálhatod még átdugni másik portba a routeren, és úgy is tesztelni).
Minidlna adatbázist úgy próbáltad törölni, hogy elötte leállítottad a minidlna szolgáltatást a routeren (luci/rendszer/rendszerindításnál a minidlna mellett leállítás gomb)?
A törlést írási jogok miatt valamikor nem engedi, régebben én is tapasztaltam, de a mappát átnevezni engedte.
Próbáld meg átnevezni azt a mappát ahova irányítottad (pl: minidlna -> minidlna_old).
Így a minidlna indítása után új mappát hoz létre, új adatbázissal.Az SSH-s dolog sem olyan nehéz egyébként. Letöltesz egy "putty"-t (google-val talász könnyen), elindítod, beállítod a router címét és a portszámot (192.168.1.1/22), open gomb, az ablakba beírod a nevet jelszót mint luciban (root/jelszó), belépés után beírod: "MC", elindul egy fájlkezelő, olyan mint a totalcommander, ahol megkeresed a miniDLNA mappát (/mnt/minidlna), és kitörlöd a 2 fájlt (db, log).
-
Kroni1
veterán
és amit még nem értek:
Ha unmountolni akarok a swap particiót leszedi, de a sda2-es particiót mindig busy-nek látja a vargalex utility, akkor is amikor a hdd teljesen ki van kapcsolva! "unmount failed. Drive Busy?"
+ Te is írtad, h a null mappák ellen néha a files.db adatbázisfájlt kitörlöd és a progi szépen ujraépíti.. nekem nem sikerül kitörölni ezt sem. (win8 intéző alól és total commanderből próbáltam) Az SSH - putty meg ilyesmit ajánlottátok de azokhoz meg nem értek..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Használom már egy fél éve lassan a routert, eddig tökéletesen ment is de mostanában vannak gondjaim vele:
A minidlna-n küldök a routerre kötött 1TB notivinyómról filmeket a tévére, és mostanság lejátszás közben kilép egy "eszköz lecsatlakoztatva" hibaüzenettel. eddig azt hittem transmission lehet az oka, de csinálja akkor is ha a transmission teljesen ki van kapcsolva.. (más nincs bekapcsolva) mi lehet szerintetek vele? EXT4-re van formázva és AVI, MKV esetén is csinálta már, szóval nem csak nagyfelbontás esetén..
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Kicsirics77 #3524 üzenetére
Du ha lesz időm kiderül
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vadászcsiga #3523 üzenetére
nincs mit
remélem jó is lesz... -
vadászcsiga
félisten
válasz
Kicsirics77 #3522 üzenetére
Köszi
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vadászcsiga #3521 üzenetére
https://itunes.apple.com/us/app/server-auditor-ssh-client/id549039908?mt=8
-
vargalex
félisten
válasz
vadászcsiga #3518 üzenetére
Szia!
Biztos vagyok benne, hogy IOS-re is van SSH kliens.
-
válasz
vadászcsiga #3518 üzenetére
Igen az!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3517 üzenetére
Ez az?
Ahogy látom ez windowsra van én meg iOS-en, ipaden vagyok már inkább úgyhogy marad az odamászás
-
válasz
vadászcsiga #3516 üzenetére
Odamászás ellen jó lehet egy PuTTY, ahova beírod...
reboot
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3514 üzenetére
De
nem akartam ma már vele foglalkozni de odamásztam és ki be kapcsoltam. most újra betölt
Szabesz
Erre majd visszatérünk amikor szükség lesz ra, remelem soha. Azert kossz a segítséget -
Szabesz
őstag
válasz
vadászcsiga #3509 üzenetére
putty-ban: /etc/init.d/uhttpd restart
-
válasz
vadászcsiga #3513 üzenetére
Hát azt én nem tudom, nem vagyok nagy OpenWrt-s! Esetleg reboot nem segít? Gondolom ezen már túl vagy...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3512 üzenetére
Akkor hogy? Ftp működik, HDD-t elérem
-
válasz
vadászcsiga #3511 üzenetére
Magától... Ja, hát ez pont olyan!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3510 üzenetére
Most már igen de semmi, mindegy majd megjavul
-
válasz
vadászcsiga #3509 üzenetére
UPC is csak úgy tűnik, de nincs az még (teljesen) rendben!
Próbáltad a cache-t törölni, vagy másik böngészővel?
-
vadászcsiga
félisten
Most meg a Luci nem jön be, bad gateway, pedig UPC úgy tűnik rendbe jött
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3507 üzenetére
Az igaz de előtte ez alatt az 1 hét alatt nem csinált ilyet es furcsa mód ahogy a hiba megoldódott az is megszűnt villogni. Lehet hogy véletlen egybeesés, mindenesetre fura. Lényeg hogy most már jó. Már kétszer ujraindittam mindent, UTP kábelt elővettem hogy lokalizáljam hol a hiba, asszony is kezdett bepöccenni
-
válasz
vadászcsiga #3506 üzenetére
Azzal van igen, de a HDD-t az nem pörgeti!
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3505 üzenetére
Megszűnt, most olvasom más fórumokon hogy a UPC-vel volt a gond
-
válasz
vadászcsiga #3504 üzenetére
Nem indult újra? Lehet hashel a torrent, esetleg a DLNA scanneli a HDD-t...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3503 üzenetére
De mi használja mert én nem. A net is belassult, most próbálom lokalizalni hogy a szolgáltató vagy a router a hunyó, modemen látszólag a ledek alapján minden jo.
-
válasz
vadászcsiga #3502 üzenetére
Mert bizonyára használatban is van...
-
vadászcsiga
félisten
Miért villog iszonyat gyorsan a led a routerre kötött HDD-n? Olyan mintha használatban lenne de nem, eddig sosem csinálta
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Ismét gondom akadt a routerrel ( vargalex firm)
Eddig hónapokon keresztül semmi de semmi baja nem volt, még csak újra se kellett indítani, most a napokba megint elkezdte azt játszani, hogy fél naponta eldobja a netet és csak nagyon nehezen hajlandó visszacsatlakozni.
Valaki tudna segíteni, hogy ez mitől lehet esetleg ? vagy mit kellene megnéznem, esetleg beállítanom ?
(nem nagyon turkáltam a router beállításaiba. utoljára annyit módosítottam, hogy egy no-ip címet beállítottam a NAS_omra a korábban műküdő dyndns mellé. )
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Lenovo Ideapad Gamig 3 RTX 3050 Ti Ryzen 5 165 Hz kijelző!
- Eladó ASUS TUF 15.6" / AMD RYZEN 5 7535HS / RTX2050 4GB / 32G / 512GB
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT, 1Tb M.2, 750W, 32Gb DDR5, AM5 gamer pc!
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest