- DraXoN: Utolsó 2011-3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DzSimi
csendes tag
válasz
vargalex #2899 üzenetére
Nem dehogy! A hálózatban megjelenik az OpenWRT és látom a DLNA-t is de csak kb1-2 perc várakozás után. Maga a hálózat azonosítása is baromi lassú, pedig ez korábban szinte azonnal ment. Olyan mintha azért nem tudna csatlakozni, mert valami megakasztja, vagy valamivel ütközne. Pedig teljesen más tartományban van már. Kipróbáltam madzaggal, hátha a wifi akaszt be, ott a hálózat azonosítása gyorsan ment, de a hálót sem total commander-ból, sem intézőből nem látom. Max a dlna-t, de az meg a win media player-t indítja el, ahol meg megint nem látom az openwrt dlna-t. Komolyan szivat
-
DzSimi
csendes tag
Szia!
Köszi a segítséget! DHCP-s protokollal jelenleg már kapcsolódik úgy, hogy a Hálózati megosztási központ szerint már van inet hozzáférésem, ennek ellenére továbbra sem tudok netezni rajta keresztül, illetve a transmission is csak várja, h végre megtalálja a trackert. Pingelni próbáltam a gateway-t, külső ip-t, 127.0.0.1-et, de mindegyiket eldobta. Ötlet?
Köszönöm!
-
suste
veterán
Állitsd DHCP-re a protokollt, és dugd a tplink wan-jába, mintha modem lenne a szolgáltató eszköze. Ideiglenesen ez a legegyszerübb. Igaz dupla NAT lesz, de az gondolom nem baj......
Ha nagyon összekutyultad már a beállításokat, akkor meg 10 mp reset, minden alapra áll, ês az pont DHCP-s lez. -
DzSimi
csendes tag
Sziasztok!
Eddig pppoe hálózat volt, de bekötötték az iptv-t, és kaptunk egy routert, ami intézi a tv felé a qos-t. Az openwrt-s routeremet - még pár hétig használom itt -, átmeneti jelleggel szeretném rákötni a hálózatra, de sehogy sem sikerül. Én kis naivan arra gondoltam, h lecserélem a wan protocol-t pppoe-ről static-ra, beállítok vmi fix ip-t neki, és jónapot. De nem. Beállítottam átjárót is a másik router címével, de az sem. Néztem olyat, h switch-ként configolom, de ahhoz törölnöm kéne a wan-t, és több dolgot át kéne állítanom, amivel nem akarok bajlódni pár hét múlva a visszaállításhoz. Mit rontok el?
Köszönöm!
-
suste
veterán
válasz
binatone #2885 üzenetére
1: A tplinkben a Dyndns-t jól állítottad be? Mert nem a WAN IP-t kell frissítenie, hanem a kifelé látszó IP-t (weboldalas firssítés kell). Egyébként szerintem jobb lenne, ha az első routeren állítanád be a dyndns-t.
2: A z első routerben beállítod a 2221-es portot, hogy továbbítsa a tplink-re, így ha jól beállítottad a dyndns-t akkor a http://dnyndns-ed:2221 címen el fogod érni a vinyót FTP-vel. -
válasz
Tegla80 #2888 üzenetére
én annál kazuárabb vagyok, hogy input laggal ilyen szinten foglalkozzak
kábel jó, csak azt a slotot a ps3-nak tartottam fenn, hiszen ott a g-s wifi kliens miatt valóban lassu volt a letöltés ... boxra elhasználom, miközben az wifin is maxon szedne a netemmel ... (50mbit/s) .. ha menne
de jah, kábel lesz
-
binatone
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem amit szeretnék hogy a routerhez csatlakoztatott merevlemezt távolról (interneten keresztül) is elérjem.
Suste segítségével [link] belső hálózaton minden készülékkel szépen elérem a hdd tartalmát.
De sajnos a történet nem egyszerű mivel egy router mögött van a tp-link azon keresztül kapom a netet,és a szolgáltatómé de tudom a felhasználónév jelszó párost.
Van már dinamikus DNS regisztrációm no-ip-s ha az ott megadott címet beütöm a böngészőbe akkor a szolgáltatói router bejelentkezői felületére jutok.
A tp-link-en az openwrt-ben beállítottam a no-ip-s adatokat. Gondolom portokat kéne átirányítani vagy megnyitni az AirGrid-en aminek egyébként 192.168.1.1 az ip-je és nem változtathatom meg. A tp-link nek az ip-je 192.168.178.1 belső hálón így érem el. Az AirGridből a kábel a tp-link wan csatlakozójába van bedugva állítólag ez sem a legjobb megoldás mivel az AirGrid a dhcp server a tp-link wan ip-je 192.168.1.175 ezt gondolom a 192.168.1.1-es router osztja neki.
Tehát ennek a beállításában kérnék segítséget ha egyáltalán lehetséges.
Előre is köszönöm! -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #2881 üzenetére
Ezt akár meg lehet még azzal is fejelni, hogy teljesen külön hálózatba teszed (ahogy a guest wifi-t is), így a saját dolgaidba nem lát bele (hacsak külön nem engeded a tűzfalon), ha valaki esetleg csatlakozna, de net hozzáférése lesz.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, a LuCI valóban figyelhetne arra, hogy 802.11g+n, vagy 802.11a+n ne ajánlja fel a TKIP kényszerítése opciót. De ő egyszerűen lekérdezi a hw képességeit és azt jeleníti meg.
A problémát, ha nem is megoldani, de kikerülni esetleg olyan lehetőséged van, hogy létrehozol egy második SSID-t, amin nem használsz titkosítást, vagy WEP titkosítást használsz megfejelve egy MAC szűrővel.
-
válasz
vargalex #2879 üzenetére
értem és köszönöm
ezesetben a luci nem fogalmaz egyértelműen (vagy legalábbis háttérismeret nélkül félreérthető)sajnos xboxon nem forceolható a TKIP, majd ez a szutyok gép azt képzeli magáról, hogy képes az AES-re... (ami igaz is, feltételekkel - pl G-s wifi mellett igen) - totál "meg vagyok lőve"
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem bug, a /wifi/lib/hostapd.sh scriptben található hostapd_set_bss_options függvényben lévő következő case szerkezet bírálja felül:
#enforce CCMP for 11ng and 11na
case "$hwmode:$crypto" in
*ng:TKIP|*na:TKIP) crypto="CCMP TKIP";;
esacUgyanis a 802.11n szabvány WPA/WPA2 esetén megköveteli az AES titkosító használatát (is). Vissza kell kapcsolnod G üzemmódba (ahogy a driver is teszi, ha a fent említett script-ből ezt a részt kommentezed), ha így akarod használni. Hirtelen ezeket találtam erről: 1, 2, 3.
Ebben az esetben szerintem kliens oldalon lehet erőltetni a TKIP használatát (ha van rá lehetőség).
-
közben tovább troubleshootoltam a hibát itthon, forumokat olvasgattam, stb, egyelőre a konkluzio:
xbox 360S - N-es wifire, WPA2-PSK enkriptálás, AES/CCMP cipher mellett nem lehet kapcsolódni
bármit változtatok a képleten, megy frankón
bármi más eszköz képes a wifire csatlakozni fentiekkel: 3 telefon, 1 tablet, 3 notebook, ps3 - csak az ms szokásos ipari hulladéka nemugyan ez a hiba megvan ddwrtn is, ill ahol fentiek beállíthatók
mondjuk az openwrt is bugos:
hiába van force TKIP beállítva, ő akkor is AES-t is akar - amit a box ki is választana, de nem bírja -> fail.
mondjuk nem gáz, mert a TKIP ahogy ma olvastam "könnyen" törhető, s az eddigi routereimet hibásan mindet mixed modban használtam
nos, ennek vége. aki teheti, állítsa át AES/CCMP módba a WPA2-t!
-
sagem11
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni wdr3600-as router bekonfigolásában egy winyót csatlakoztattam rá de mégse megy a transmission ugy ahogy kell .OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 Win7 van fent.skype címem:tomika776
team wiewer fent van .segítsetek ha van egy kis időtök köszönettel: : tomi -
használ valaki 3600 + vargalex 1.1.7-et xbox360 slimmel, wifin?
nem akar konnektálni, simán errort dob az AP-re csatlakozáskor
(ha igen: milyen beállítással?)
-
Graf Spee
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #2820 üzenetére
Köszi a segítséget. Az FTP kapcsolatot fél perc alatt sikerült működésre bírni.
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5 #2868 üzenetére
kösz, megpróbálom
sajna 15db a max amit az 5ghz tud...
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5 #2866 üzenetére
nem, 10esen mértem a sima 40eshez képest a +10 megabitet (79 vs 88-91), aztán 5ghz-en állítottam be a 40hz-et (nincs más 5ghz-es vonal a közelben), és azzal jön a 108, de lehet, hogy ez már relatíve a net korlátja, ezért kérdeztem, hogy mivel mértek (120/10es netem van)
-
-
FefeeX
veterán
MacBook Air 108 megabit speedtesten (lehet a hálózaton többet is tud, mivel méritek ezt?)
48-as csatorna, 40Mhz, alatta (felette beállításnál el sem indult)
Egyelőre stabilnak tűnik, azt hiszem maradIntruder: de az én vagyok, elvileg mindkettő, de akkor a "most is csak a 7est használja" dolgot nem értem, mivel ezután írtad, hogy állítsam be a 10est
Alakulunk mint púpos gyerek a prés alatt, mégis mennek az iCuccok 40hz-en, csak a jó beállítás kellett, így el sem dobálja... 3 méteren 33 megabit, 50 centin 38 megabit iPhone-on
Már csak a ledek színe a kérdés, de látom arra senki nem tudja a választ
-
-
FefeeX
veterán
Most megint méricskéltem
Az iPhone-okban valami gagyi wifi lehet, mert 28-29-nél többet nem tudnak
- i4S-ben csak 2.4 van, és nem tudtam még 40hz-et állítani neki amit megevett volna
- i5ben 2.4 és 5ghz is van, de ezzel sem tudtam még megetetni a 40hz-et
Alapvetően a Vodafone hálózatára áll be az iPhone-os Speedtest program, ami nem tud 20 megabitet sem, próbáltam több gépről, kábellel is... Neucommal már jobb a helyzet.Channel10en a MacBook Air 87-91et hozott, Channel 40en (5ghz) 79et, mindkettő azért ingadozott a grafikonon (ez nem tudom mennyire számít), ergo ha ez sem tud 40hz-et (most ki fogom próbálni) akkor 2.4-en jobb mint 5-ön?! Korábban hallottam egy csomó "legendát" az 5ghz-ről, hogy mekkora király, gyorsabb, blabla, de egyelőre nem így érzem
2862: addigra még nem állítottam át, de ott hol látod a 7est?
-
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5 #2860 üzenetére
-
-
már a tesztben is csak 180mbit ment nekik, nekem ugyanez 130mbit, neked pedig 16 ...
ahogy irtam is: inssider képet mutass, hogy lássuk nálad ez normális-e - ha sokan mások is ott wifiznek, bezavarhatnak!böngésző, 21-es port -> nekem se nyilik meg az ftp szerverem a chrome-ban, ebből még nem vonnék le messzemenő következtetéseket
ftp kliensből menjen, gondolom neked is az a lényeg.
-
FefeeX
veterán
válasz
vargalex #2856 üzenetére
bedöglött a mooo.com... az létezik, hogy egy DNS szolgáltató egyik subdomainje behal, a többi meg nem? Csináltam mégegy mooo.com címet, azzal sem megy, csináltam egy chickenkiller.com-ost és az meg megy
Minden esetre így egy adag problémám megoldódott, elérhető a NAS kívülről-belülrőlA 300 megabitet közel, mondjuk az így valóban nem igaz, de a 16 vs 183 között, avagy a 16 vs 86 között is óriási különbség van, pláne hogy a 26ot 5ghz-en is csak 50 centiről tudta... Nem tudom, hogy kezdjek neki, mit állítsak mire, melyik eszközöm mit tud egyáltalán... Ezt csak próbálgatással lehet kitapasztalni?
És a kék vs zöld led. Kicserélték volna a legfrissebb revízión a ledeket zöldre, mert sok embert zavart a kék fénye?
-
FefeeX
veterán
[link]
Tud az közel 300 megabitet a teszt alapján... 5ghz-en legalábbis kéneA NAS meg elérhető belülről, de érdekes, hogy böngészőben :21-gyel nem...
Aztán meg valami gond van, mert nem érem el kívülről a NASt, se 9091-en, se 80-on, se 21en, semmin. Lehet, hogy az automata dns beallitas szurt el vmit, hazaérek megnézem, megnézem a wifiket is...
-
miért kellene tudnia az 20mhz-es N-es wifinek 2.4-en 120mbitet lefelé?
mert a marketingesek ráírták a dobozra, hogy 300mbps?az egy elméleti érték
én 40mhz, n, 2.4ghz esetén el tudok érni 12-16mbyte/sec másolást, amivel fantasztikusan elégedett vagyok, soha ennyire gyors wifit nem láttam még máshol/másnál!
anno a 1043 is kb ennyit tudott, itt a nem túl szennyezett zöldövezetben - kíváncsi lennék egy inssider screenshotra a nálatok elérhető wifikről, 2.4ghz-en
http://www.metageek.net/products/inssider/ - innen leszedheted ( [link] )
5ghz kliensem sajnos nincs, hogy azt is lemérjem
---
azt jól értettem, hogy mostmár a NAS a belső IP-jén (192.168.1.136) elérhető a 21-es porton?
NAS konfigjában az FTP-t tudod passzívra állítani? mert pl nekem se megy kintről a belső hálón üzemelő FTP szerverem aktívan, ami elvileg "normális" működés -> így az FTP szerveren belőttem 1 portot az adatnak, 1 portot a kommunikácionak, mintkettőt forwardoltam az ftp-szerver gépre és voilá! -
FefeeX
veterán
TM GUI sem tud csatlakozni belső hálózatról a NAS-on futó TM-hez, csak belső IP használatával, hiába van átirányítva a port a routeren...
DDWRT alatt ment, openWRT alatt nem, és nem tudom mit kell, lehet ezekhez állítani (FTP-hez a böngésző nem, de FTP program csatlakozik, DE az is csak belső IP használatával) -
vargalex
félisten
Szia!
LAN oldalon semmi tiltás nincs a build-ben. Tudom, hogy triviális, de meg kell kérdeznem: biztos, hogy ezt az IP-t kapta a NAS-od? Egyáltalán kért új IP-t?
Mondjuk a Transmission szabálynál fura, hogy a cél port nincs kitöltve (pedig automatikusan ki kell töltenie, ha nem adsz meg). -
FefeeX
veterán
Most, hogy beleolvasgattam még a fórumba, újabb kérdések is felmerültek, 20 vs 40Mhz, példának okáért.
Korábban olvastam, hogy az Apple eszközei állítólag eldobálják a hálózatot 5Ghz-en. Ezt egyelőre cáfolhatom, emellett azonban a 40Mhz-en csatlakozni sem tud 5Ghz-en, a 2.4Ghz-en pedig eldobálja a 40Hz-et.
Plusz Speedtest.net 16megabitet mér max letöltésben 2.4-en, és 26 megabitet 5Ghz-en (felfelé mindennel jött a 10 megabit, lefelé ugye 120 lenne, amit tudnia kéne a 20mhz N-nek is)
Asszony Sony netbookja nem is tud 5Ghz-et, ahogy az iPhone 4S sem. Valahol erről az egészről van valami felvilágosítás, mivel mit lehet használni, mit érdemes, hogyan, stb?Macbook Air 2010 46/10et mért speedtest-en, ami szintén elég siralmas (5Ghz)
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5 #2843 üzenetére
nem tudom, ehhez nem értek, eddig DDWRT-vel ment így meg nem megy, de belülről sem (NASIP:21 pl nem megy böngészőben)
MÁS: az új reven zöldre cserélték a kék ledeket, vagy el lehet érni, hogy kéken világítsanak?
-
-
FefeeX
veterán
Ma megérkezett az újoncom, 1043ND-t vált(ott) le (DDWRT volt), egyből kapott egy Vargalex-et. (eddig ismeretlen volt számomra az OpenWRT, meg kell mondjam a DDWRT használhatóság szempontjából egyszerűbb is)
Viszont a portforwardolgatás közben felmerült egy probléma: a NAS-omon elérhetetlen a 21-es port. Ez belső hálózaton ugyan semmit nem jelent (ftp://NASIP elérhető, csak a NASIP:21 nem) azonban kívülről hiába forwardolok bármit a 21-es portra, illetve hiába váltom le a 21es portot másra, nem megy az FTP a nassal...
Tudna valaki gyors segítséget nyújtani ezzel kapcsolatban? -
nash2
tag
válasz
devil2k #2838 üzenetére
Szia,
Rendszer->Adminisztráció->SSH hozzáférés->interfész
A nincs meghatározva helyett állitsd LAN-ra, akkor csak a belső interfészen fog menni a dropbear.
Hálózat->Tűzfal->Forgalmi szabályok
Itt az SSH_Wan szabályt kell eldobásra vagy visszautasításra állítani és akkor a 2222 portot is lezártad.
Üdv :
-
Tegla80
addikt
válasz
Intruder2k5 #2836 üzenetére
nem vitatkozom,lehet.
de mivel nálam ott az "automatic(recommended)" van megadva és AES en nem ment,ezért valszeg nem az.
a noti WPA/WPA2 ír biztonságra IPv4 mellett IPv6 mellőzve.
Linux ot használok:Mint11LXDE mert 8gb SSD n gazdálkodom
(nem fejlesztik már rég,lehet ez a gond vele,de ez is csak tipp)UPnP not available a PS3 mon,hiába aktív a router-en. ez jó vagy rossz??
(esetleg a PS3 oprendszere miatt van,mert értelmezhetetlen a routernek??. így akkor talán tényleg mehetne a DMZ? )
-
-
Tegla80
addikt
válasz
Intruder2k5 #2834 üzenetére
szia
admin rész:pipa
WPA2/AES,nah ez nálam WPA2 PSK,mert a notim nem tudott fellépni. Jelzem,h a melóhelyi 740N nél is uez van, gondolom a noti nem tud valamit,vagy csak Én vagyok ugye a béna,ami igaz amúgy.(nem béna,csak hozzá ne értő inkább ).
szóval ....PSK nálam,remélem azért ez is elég,aki meg olyan az úgyis,mint mondtad vala
MAC szűrést nem tok,mert a droidom(telo),csatlakozásonként cseréli a sajátján az uccso 6 számot, gyári ficsőr benne ,vagyis bug
,de ilyen
más: olvastam h nem ajánlott,de szted a PS3mat berakhatom DMZ be?? lenne értelme? Multy miatt.mert gyorsabb lenne a dolog,vagyis ellenőrzés mentes,mmint a router részéről.Ha jól értelmezem
Mások írták h "jobb" úgy, de "nem ajánlott a DMZ" mert védtelen így a gép. Pc nél még értem,de a PS3 más faj.Van arra is hacker persze,de messze nem olyan népszerű talán mint 1 Pc.
erről Te mit gondolsz.
A célom a "leggyorsabb multy" átvitt értelemben.
(más ficsőr ami segíthet ebben és tudja a router??) -
válasz
Tegla80 #2832 üzenetére
Szia!
Szerintem sima felhasználóként, gyári fw-vel nem kell túl parázni ezt a dolgot! Mindenképpen meg kell változtasd az admin felület jelszavát, ezen kívül a WiFi titkosítás legyen lehetőleg WPA2/AES, és ezzel nagyjából le is tudhatod a dolgot! A MAC szűrés, SSID rejtés, teljesen felesleges dolgok, mert az amatőr pistike úgysem jut át a WPA2 törésen se, a profinak viszont mindössze néhány perccel hosszabbítja meg a dolgát egy MAC cím lehallgatása és klónozása, illetőleg a rejtett SSID-k scannelése! Ezzel több kényelmetlenséget okozol magadnak, mint amennyit a biztonságra rátesz!
-
3600 hw rev 1.4-re fel lehet tenni a vargalex fw-t? (legujabbat)
ezt:
http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.bin(ma jött meg a cucc, gyári fw van rajta)
-
Tegla80
addikt
Sziasztok
Megjött,használjuk,örülünk kb 1hete.
Stabilitást nem firtatom még,eddig stabil és mindenki gondmentes rajta,
pedig 30c van most alapban a szobában. Innen indul a móka ezeken a szép nyári napokon a tetőtérben sajna.(a régi ezt már nem bírta, de ez talán ..... )
Dobna valaki linket (alap fw) ahol esetleg össze van szedve,h mit és hogy állítson az ember,h nyugodtan aludjon.(ezt még elrejteni sem tudom,mert nem találom a ficsőrt Én vaksi,)
Wifi-n azóta picit többet mérek sebességre,de sztem ez csak a N miatt van.
Amúgy,ahogy nézem csodákra ez sem képes ,pedig US en hagytam,de sztem max annyit tud ez is,mint a Dlink dgl4300. Nem érzem vagy mérem erősebbnek a jelet.
Az 5Ghz meg ,még lakáson belül is felejtős,ha olyan helyen van az ember.(persze 1szinttel lejjebb,de akkor is
Tényleg ennyire visszafogják már a routereket,h a régi G s messzebb lövi a jelet??
Mind2ő 5dbi ,de mégis, a régi mintha picit ,erősebb lenne jelre G-n .köszi
-
-
devil2k
tag
Plusz infó az előzőhöz:
Information related to '185.3.138.0 - 185.3.139.255'
inetnum: 185.3.138.0 - 185.3.139.255
netname: TARR-LAST-DYNAPOOL-1209b
descr: Tarr Ltd. cable internet dynamically allocated
remarks: For abuse contact please use: abuse@tolna.net
remarks: Good-bye, IPv4!
remarks: INFRA-AW
country: HUInformation related to '124.128.0.0 - 124.135.255.255'
inetnum: 124.128.0.0 - 124.135.255.255
netname: UNICOM-SD
descr: China Unicom Shandong province network
descr: China Unicom
country: CN
Information related to '114.216.0.0 - 114.223.255.255'inetnum: 114.216.0.0 - 114.223.255.255
netname: CHINANET-JS
descr: Chinanet Jiangsu Province Network
descr: China Telecom
Information related to '41.129.0.0 - 41.131.255.255'inetnum: 41.129.0.0 - 41.131.255.255
netname: EG-LINK-20090209
descr: Link Egypt
country: EGaz első magyar, de a többi már érdekesebb.
Lehet én vagyok paranoiás, de leginkább ezek aggasztanak:
[341249.450000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:24:76:7d:4b:e2:fb:08:00:45:20:00:3c SRC=54.248.252.89 DST=192.168.0.10 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x20 TTL=48 ID=32540 DF PROTO=TCP SPT=58599 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=0ebből van a legtöbb, változatos csájna ip címekkel.
-
devil2k
tag
Üdv!
Az alábbiakat találtam a logban. ( az x saját mac)[341249.450000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT= MAC=xx:xx:xx:xx:xx:xx:24:76:7d:4b:e2:fb:08:00:45:20:00:3c SRC=54.248.252.89 DST=192.168.0.10 LEN=60 TOS=0x00 PREC=0x20 TTL=48 ID=32540 DF PROTO=TCP SPT=58599 DPT=2222 WINDOW=14600 RES=0x00 SYN URGP=0
[341251.460000] BruteForce-SSH IN=eth0.2 OUT=
[741732.840000] Peer 62.201.119.215:8595/21234 unexpectedly shrunk window 2505929177:2506073556 (repaired)
[741740.100000] Peer 62.201.119.215:8595/21234 unexpectedly shrunk window 2505929177:2506073556 (repaired)
[864505.840000] UDP: short packet: From 185.3.139.117:36621 1466/1446 to 192.168.0.10:21234
[864578.960000] UDP: short packet: From 185.3.139.117:36621 47802/1446 to 192.168.0.10:21234
[864921.140000] UDP: short packet: From 185.3.139.117:36621 1466/1446 to 192.168.0.10:21234
[864946.540000] UDP: short packet: From 185.3.139.117:36621 47802/1446 to 192.168.0.10:21234
[945901.370000] UDP: short packet: From 124.133.107.119:43846 49320/109 to 192.168.0.10:21234
[1004024.860000] UDP: short packet: From 114.218.31.213:4042 49320/109 to 192.168.0.10:21234
[1062092.560000] UDP: short packet: From 41.130.67.170:16872 2154/106 to 192.168.0.10:21234
[1112394.030000] device wlan0 left promiscuous mode
[1112394.030000] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
[1112395.080000] cfg80211: Calling CRDA for country: US
[1112395.090000] cfg80211: Regulatory domain changed to country: US
[1112395.090000] cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
[1112395.100000] cfg80211: (2402000 KHz - 2494000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[1112395.110000] cfg80211: (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[1112395.120000] cfg80211: (5250000 KHz - 5330000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[1112395.120000] cfg80211: (5490000 KHz - 5600000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[1112395.130000] cfg80211: (5650000 KHz - 5710000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2700 mBm)
[1112395.140000] cfg80211: (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 3000 mBm)
[1112396.950000] device wlan0 entered promiscuous mode
[1112398.410000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[1112398.420000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[1112399.670000] cfg80211: Calling CRDA for country: HU
[1112399.670000] cfg80211: Regulatory domain changed to country: HU
[1112399.680000] cfg80211: (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
[1112399.690000] cfg80211: (2402000 KHz - 2494000 KHz @ 40000 KHz), (N/A, 2700 mBm)
[1112399.690000] cfg80211: (5170000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (N/A, 2700 mBm)
[1112400.420000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[1238667.250000] UDP: short packet: From 41.130.64.193:17270 2159/111 to 192.168.0.10:21234
[1304316.790000] Peer 80.98.251.136:56408/21234 unexpectedly shrunk window 2665815324:2665815377 (repaired)
[1304323.380000] Peer 80.98.251.136:56408/21234 unexpectedly shrunk window 2665946394:2665946553 (repaired)Ez jelentheti azt, hogy bejutottak a routerre? Esetleg tovább?
-
sryman
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap érkezett meg a routerem, eddig nagyon tetszik!Most gondoltam hogy felrakom a vargalex féle firmware-t viszont elakadtam egy nagyon láma dologban, az MD5 ellenőrzésnél. Olvastam a blogon hogy az MD5 checksum verifierrel intézzem. Namármost, letöltöttem a vargalex firmware-t, az md5sums file-t és az md5 checksum... progit. És akkor most hogyan nézzem meg hogy jó-e az md5? Mert elindítom a progit, rögtön a calculate file MD5-re megyek ott select files-nál berakom a vargalex firmware-t majd berakom ezt az md5sums file-t. De nem egyezik meg a kettőnél az md5 checksum value. a vargalex file-ra ezt írja ki : c89f137306a813dfde369ebe13c0a6fa míg a md5sums file-ra : ca632bf6c813dcb183a0f656b2811cff
Tudna valaki segíteni?
Bocsánat ehhez nagyon láma vagyok -
cimp
senior tag
válasz
Graf Spee #2821 üzenetére
Még szerencse, h majd minden oldalon elhangzik legalább egyszer (nem kellene túl sokat visszaolvasni hozza), h nehogy NTFS-re formázza valaki a winchester-t.
ext4-hez is vannak meghajtó programok windows alá, de ha hálózaton eléred akkor minek ki-be húzogatni a router meg a gép között?!
NTFS-el csak a töredékét tudja sebességben az ext4-hez képest. -
Graf Spee
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #2820 üzenetére
Értem. Nem hinném, hogy jártam volna azon az oldalon. (ezen a héten nem is tudom megnézni, de azért köszi)
A winchestert NTFS-re formáztam, hogy a pc-re kötve windowson keresztül is tudjam a tartalmát olvasni.
Mindenesetre ezt az ftp-s dolgot majd kipróbálom. Köszi a tippet. -
Graf Spee
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #2817 üzenetére
Ennyi az egész? A routeren nem is kell semmihez se hozzányúlni?
A jelszó az amit a Luci-ba beírok? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Graf Spee #2815 üzenetére
total commander-->hálózat fül-->hálózati kapcsolat--betallózod hogy openwrt -->mnt-->transmission-->done mappát
majd a pipát beteszed hogy bejelentkezéskor ujracsatlakozás
ez a samba megosztás
ftp:
total commander-->ftp kapcsolat ikon-->új kapcsolat-->
kiszolgáló:192.168.1.1
név:ftp
jelszó meg amit a formázási felületen megadtálk neki mikor lehetett a 192.168.1.1:8081 oldalon formázni
röviden ennyi -
Graf Spee
csendes tag
Sziasztok.
Január óta használok ilyen routert nagy megelégedéssel. Már vargalex firmware-rel vettem meg.
A transmissiont már teljesen jól tudom üzemeltetni rajta a torrentezéshez. Persze tudtam csatolni a winchestert is.Itt jegyezném meg: A pendrive nem torrentezésre való, mert az egyszerre több helyre történő olvasást és írást nem a pendrive-ra találták ki......... azzal legfeljebb csak próbáljátok ki hogy működik-e az átvitel és kész. KOMOLYAN MONDOM!!!
A PROBLÉMÁM:
Unalmas, hogy mindig ki kell húznom a winchestert ahhoz, hogy át tudjam tenni a torrenten letöltött cuccokat. Szeretném megoldani, hogy a wifin keresztül el tudjam valamilyen módon érni a routerre kapcsolt winchester tartalmát. Arról letölteni wifin keresztül adatokat és ha a helyzet úgy kívánja akkor rátölteni adatokat.Nem vagyok nagy hálózat és hálózati megosztás májer ezért kérném, hogy valaki írja le a lépéseket. Vagy esetleg linkeljen egy oldalt, ahol le van írva, hogy ezt hogyan lehet megtenni. Előre is köszönöm!
-
cimp
senior tag
válasz
jozsef0411 #2812 üzenetére
Nekem egyszer volt hasonló probléma a NAS-ommal. Folyamatosan felébredt meg nem akart hibernálódni... Az ébresztési beállításaival voltak bajok. Azon mondjuk Win2008 fut, és ott be lehet állítani, h minden hálózati aktivitásra ébredjen, vagy csak MAC-re küldött ébresztő csomagra. Ez volt a megoldás. Így utólag visszagondolva nekem is egyik pillanatról a másikra jelentkezett a probléma és nem kizárt, h router csere után. Annyit tudok elképzelni, h egyes eszközökben a switch másképp működik és a passzív portokon is megjelenik valami hálózati forgalom ami felébreszti ezeket az eszközöket. Azt viszont nem tudom eldönteni, h melyik a helyes működés. A NAS beállításai közt szétnéznék a helyedben.
-
krealon
veterán
válasz
jozsef0411 #2804 üzenetére
Ez a "szerver" az egy NAS.
A hutoventillator azert porog, mert a processzor homerseklete meghalad egy bizonyos hofokot.
A processzor azert melegszik, mert egy alkalmazas folyamatosan terheli.
Ha lekapcsolod a routert es megszunik a terheles (lelassul a hutoventillator), az azt jelzi, hogy halozattal kapcsolatos a dolog okozza a problemat.Legjobb esetben kikapcsolod az UPnP-t es kesz, legrosszabb esetben feltortek valamelyik szoftvert, es az forgalmaz az internet fele.
-
-
cimp
senior tag
válasz
jozsef0411 #2810 üzenetére
És ennek a szerinted mi köze van ehhez a topikhoz!? Nem a router pörgeti a ventillátort, hanem egy független eszköz ha jól értem! Nézd már meg, h a hűtőszekrényben nem világít -e véletlenül állandóan a lámpa, és megpróbálunk annak az okára is rájönni.
Alex nagy király, de egy hibernált gép ventilátorát szerintem ő sem tudja csak úgy 24 órában pörgetni. -
vargalex
félisten
válasz
jozsef0411 #2808 üzenetére
Szia!
Akkor most mi is a probléma? Lehet, hogy nem túl jó a felfogásom, de nem értem.
-
vargalex
félisten
válasz
jozsef0411 #2806 üzenetére
Szia!
Az előző hozzászólásban nem azt írtad, hogy nem is kapcsol be? Akkor hogy látja a WD lejátszó?
-
VeryByte
őstag
válasz
jozsef0411 #2804 üzenetére
Nincs újab fw hozzá?
-
jozsef0411
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérek.
TP-LINK WDR3600 routerhez van csatlakozva egy dns320-as szerver gyári Fw van rajta,amíg be van kapcsolva a router folyamatosan pörgeti a szerver hűtő ventilátorát,a szerver nem kapcsol be csak a hdd visszajelzők világit-annak. -
Endless
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #2773 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a HDD hiba a rack volt a rossz, de biztonság kedvéért vettem egy normális USB hub-ot is.
Viszont még mindig van valami gubanc mert töltést nem akarjaezt írja naplóban amikor csatlakoztatom a HDD-t.
Aug 2 20:38:55 OpenWrt kern.info kernel: [ 3814.180000] usb 1-1.1.4.2: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
Aug 2 20:38:55 OpenWrt kern.info kernel: [ 3814.380000] scsi2 : usb-storage 1-1.1.4.2:1.0
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.notice kernel: [ 3815.390000] scsi 2:0:0:0: Direct-Access WDC WD25 00BEVT-22ZCT0 11.0 PQ: 0 ANSI: 0
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.notice kernel: [ 3815.400000] sd 2:0:0:0: [sdb] 488397164 512-byte logical blocks: (250 GB/232 GiB)
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.notice kernel: [ 3815.410000] sd 2:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.420000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.420000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.430000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.440000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.info kernel: [ 3815.490000] sdb: sdb1 sdb2
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.warn kernel: [ 3815.500000] sdb: p2 size 488132976 extends beyond EOD, enabling native capacity
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.510000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.520000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.info kernel: [ 3815.530000] sdb: sdb1 sdb2
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.warn kernel: [ 3815.530000] sdb: p2 size 488132976 extends beyond EOD, truncated
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.550000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.err kernel: [ 3815.560000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Aug 2 20:38:56 OpenWrt kern.notice kernel: [ 3815.560000] sd 2:0:0:0: [sdb] Attached SCSI diskputty-ban is látja a merevlemezt
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, h hogyan és mit kell beállítanom, hogy a serveremre be tudjak SSHzni a dyndns címen keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest