Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
golfnyeres #498 üzenetére
ötlet (igaz elvetemült
):
3db router, valami olcsót, akár használtat, de openwrt-re alkalmasat, és akkor lesz egy szép hálózatod:
1. router ->wifi-> 2.router ->kábel-> 3.router ->wifi-> PC, telefon, stb
Így az 1. és a 3.router tud eltérő csatornán dolgozni, vagyis nem fogják zavarni egymást.
Ha extender helyett routert vettél volna, akkor már csak 1db olcsó router kéne.
Vagy az extendernek van LAN portja amire érkezhet net, és tudsz rajta csatornát váltani, hogy más legyen mint az első routeré? -
suste
veterán
válasz
golfnyeres #488 üzenetére
szerintem nem, mert a szolgáltató nem enged fel 2szer ugyan azzal a név/jelszó -val
-
rrunner
csendes tag
Ha csinalnek extroot-ot USB diszkre, akkor a fajlrendszer a diszken lesz, es a csatlakoztatott diszk nelkul nem is fut a router, vagy egy adott diszkterulet megnoveli a routeren levo fajlrendszer meretet?
Ujraformazas nelkul megoldhato a 8081-es porton figyelo external toolokkal?
-
mandras81
senior tag
Bocsi, hogy itt is felteszem ezt a kérdést, de most akarom konfigolni a router-t, és szükségem lenne infóra....
-
CaNNa3IS
senior tag
freedns.afraid.org DDNS-t sikerült belőnöm ha valakit érdekel szívesen leírom
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
vargalex #491 üzenetére
Levettem a routerről a titkosítást, jelszót, mindent.
A háttérben látszik is, hogy a routeren fennt van a nyomtató, MAC alapján, de a küldött fájlokat a nyomtató nem fogadta.Még annyit majd kipróbálok, hogy a 3600-nak más nevet adok, más jelszóval mint a mostani642G, és telepítéskor akkor választhatok elvileg, hogy melyik routerre akarok kapcsolódni.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
urbanjozsi #489 üzenetére
Nem lehet hogy wpa2-vel próbálod és a nyomtatód nem tudja ?
Megnéztem közben és tudja -
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #483 üzenetére
Nem mindenáron. Ha elviszik akkor elviszik
Egyébként a nyomtató nem jött csak össze, a többi már ment f@szányosan.
Ha megmarad, akkor újrakezdem -
nyikszi
őstag
válasz
mandras81 #484 üzenetére
3600-nál én nem tapasztaltam a miniDLNA-val semmi anomáliát.
Extroot gyakorlatilag a linux miatt van. Semmi különös, de jobban szereti (állítólag) a rendszer. Ha a routeren lóg az 500 gigás HDD, akkor Vargalex beépített formázójával megcsinálod és kész is. Semmi extra nincs, az megformázza úgy, hogy arról bootoljon az openwrt, lesz swap és a többi mehet a torrentezésre.
-
mandras81
senior tag
Rendeltem én is egy ilyen router-t, ma fogom átvenni ezért egy kicsit elébe mennék a dolgoknak pár kérdéssel:
Ez a probléma 3600 alatt is fennáll? Ha igen, ugyanígy kell eljárni, mint 1043 esetében?
Az extroot partíciónak mi az értelme? Milyen esetben érdemes létrehozni? Keresgéltem a neten, de olyan leírást nem találtam, amit én is megértenék...
Egy 500 gigás vinyót fogok USB-n bekötni a router-re torrentezéshez. Erre, vagy inkább egy pendrive-ra pakoljam a swap (és az extroot - ha egyáltalán szükségem van rá) partició(ka)t?
-
válasz
urbanjozsi #434 üzenetére
Megválsz a routertől? Látom hirdeted... Elég volt?
-
suste
veterán
válasz
golfnyeres #481 üzenetére
3: sima routert is vehettél volna 2.eszköznek, amire rámegy az openwrt, és a wifi részével vetted volna a jelet az 1-es routertől,és vezetéken meg kaptad volna a 2-tól a netet.
4: vannak ezek a 220V-ba dugható wifis hálózati adapterek, amikkel áthidalható a 2 szoba közti távolság (mondjuk ezek nem tudom mennyibe kerülnek, és mennyi megy át rajtuk) -
golfnyeres
tag
Köszi a felvilágosítást. Akkor ez szivacs, mert nem tudom összekötni a routert a repeaterrel.
Két ötletem van, de lehet, hogy tök hülyeség:
1.: abban a szobában, ahol alig van jel, csak telefonaljzat van. Megoldás-e, ha arra is teszek egy modemet majd arra a repeatert acces point-ként. Egyáltalán működne-e a net egy vonalon két modemmel ? Ha igen, az nem járna-e a sávszélesség csökkenésével ?
2.: veszek a routerre nagyobb antennát, amivel hátha nagyobb jelet érnék el a szobában. Ezen még segítene-e, ha 2 antennás usb-és adaptert tennék az asztali gépbe ? Ha ez a verzió nyerő, milyen antenna kellene a routerre ?
Köszönöm a segítséget előre is. -
krealon
veterán
válasz
golfnyeres #474 üzenetére
A Range Extender (masneven Repeater (ismetlo)) -t olyan helyre kene tenni, ahonnan a router jele meg jol foghato, de kozel van viszonylag a gyenge lefedettsegu hely.
Ez az eszkoz szimplan megismetlli a WiFi jeleket, tehat a a kozlekedo adatok ketszer foglaljak el a csatornat a ket vegpont kozott, tehat felezodik a hasznos savszelesseg.Ha lehetoseg adodna kabelen osszekotni a router-t es a repeater-t es repeater mod helyett egyszeru AccessPoint (AP) modot hasznalni, akkor kulonbozo csatornakat beallitva megszunne a savszel felezodes.
A WiFi a jelerosseg csokkenest a savszelesseg csokkentesevel kompenzalja, igy a repeaternek akkor van letjogosultsaga, ha gyengen veheto pozicioban a linksebesseg a routerhez a maximalisan elerheto sebesseg felenel kevesebb.
-
golfnyeres
tag
válasz
SteveBeard #476 üzenetére
Így is próbáltam. A rossz, gyenge jelet felerősítette kiválóra, ennek ellenére a letöltési sebesség 1 Mbps alá csökkent. A router közelében ilyenkor max 5-6Mbps-ot mérek.
-
rrunner
csendes tag
válasz
tamas.nick #472 üzenetére
En meg nem tartok ott, nem fert fel a sane.
Nem csinaltam extroot-ot magamnak, most meg nem tudok, mert seedelnem kell meg 1-2 napig, mielott legyakhatnam a hdd-t.
Az otodik lepesben ott egy link a /www ala masolando webguira. Vigyazz, a /www alatt ott a LuCI weboldala, en a helyedben nem irnam felul az index.html-t. Bele kene lesni, hogy peldaul atirhato -e valamire, mondjuk scan.html-re. Ugy kepzelem, hogy ezesetben http://192.168.1.1/scan.html linken mar el is ered a guit. -
SteveBeard
senior tag
válasz
golfnyeres #474 üzenetére
szia!
Csak egy tipp. Tedd lehető legtávolabb egymástól a két eszközt. Tehát oda, ahol már gyenge a jel és úgy próbáld. -
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Nekem is van egy 3600-os routerem gyári firmware-val. Mivel a ház egyik szegletében már nagyon kicsi a jel vettem egy tplink wa 830re range extendert. A leírás alapján beállítottam, de valami nem jó. Amíg nem teszem fel ezt az eszközt, addig 10Mbps letöltési sebességem van. Amint bekapcsolom az extendert a router közelségében a jelet jól szórja (inssider-rel ellenőrzöm), de a letöltési sebesség leesik 4-5 Mbps. Ha távolabbra helyezem a routertől, akkor a letöltési sebesség folyamatosan csökken, annak ellenére, hogy a wifi jel kiváló. Mit csinálok rosszul ?
-
rrunner
csendes tag
válasz
tamas.nick #468 üzenetére
Nem biztos, hogy ertem a kerdest. Amit linkeltem az szerintem valahogy igy mukodik lepesrol lepesre:
1. teszel fel openwrt-t.
2. beallitod a vezetekes/wifi halozatot
2.5 csinalsz extroot-ot. (Ez nekem kinai. Mintha kb. arrol lenne szo, hogy a router operacios rendszerehez illetve az azon tarolt egyeb dolgokhoz nem a beepitett veges memoriat hasznalod, hanem kulso storage-et hasznalsz erre a celra.Ebbe a topikba sokan azert jottunk, hogy eddig a pontig eljussunk. Ha a routered mar mukodik, a scan szerver telepitese innen kezdodik:
3. felteszed a szukseges csomagokat. Ez a sor:
opkg install kmod-usb2 usbutils kmod-leds-wndr3700-usb
harom cssomagot tenne fel. Az elso a vargalex build leirasa szerint mar fent van. A harmadik ahhoz a netgear routerhez kell, amirol az alalam linkelt oldal szol, szerintem Alex buildjeben a tamogatott routerekre ez is meg van. Az usbutils-t nem lattam, es lama vagyok ahhoz, hogy ertsem mit jelent Alex mondata arrol, hogy benne van a repo-jaban.Gondolom az nem baj, ha kiprobalom feltenni, legfeljebb felesleges.
Majd ha ez megvan, feldugod az usb szkenneredet, es megnezed, hogy a router latja -e.
4. felrakod a SANE szkenner backendet a routerre, es ellenorzod, hogy felismeri -e a szkenneredet. A tamogatott eszkozok listaja a SANE project lapjan megtalalhato. Az en szkennerem nem, de a gugli ad talalatot az "openwrt sane HP F300" keresesre, eert egy probat nekem meger.
Vegul megprobalsz meg mindig a router parancssorabol szkennelni egyet.
5. felrakod a routeren mar meglevo uhttpd webszerver jpeg-tools kiegesziteset (megint csak tippelek) es bekonfiguralod, hogy melyik porton figyeljen. Ismet csak remelem, hogy jol ertem.
Majd letoltod es felmasolod a routerre SANE web GUI-s frontendjet.
6. A bongeszobol inditod a GUI-t es igy hasznalod. -
CaNNa3IS
senior tag
Először nekem is 10mb/sec körül mozgott és rájöttem, hogy a zentyal server hiába 1G-s linket lát, kezel nem bírt többet. Összekötöttem a két gépet direktben és a sebesség maradt szóval egyszerű eldönteni.
Dobtam is ki a zentyal-t. Synology firmware-rel a gépem simán viszi a gigabitet. 50-100mb/sec. -
HungryGoblin
csendes tag
Hello
WDR3600 Vargalex Openwrt-vel szeretnék seedelni kb 200-250 torrentet folyamatosan. Kb 300MB az egész pack és nem hiszem hogy sokan fogják szedni tehát a forgalma minimális lesz. Egy 4GB os pendrive-on lesznek az adatok a routerre kötve.
A kérdésem hogy elbírja-e a rendszer? Lassítja-e a rendszert? (jelentősen?)
Végigolvastam a Prohardveres forumokat de nem találtam választ arra hogy samsung 2012-es serias smartTV-re a routeren keresztül DLNA segítségével streamelt filmekhez a.srt fájlokat hogy kezeli a rendszer? Jelenleg laptopról a PS3 Media Servert használom és tökéletesen átlövi a felíratokat is.
Csak azért kérdem és nem kipróbálom mert amennyiben a torrent és a DLNA nem megy ahogy kéne akkor nem babrálom feleslegesen a router, így is stabil.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
rrunner
csendes tag
Sziasztok,
ez a scan-server guide mukodhet a WDR3600-on?
Ugy kepzelem, hogy
-a 3. lepestol kene kezdeni, de a csomagok kozul csak az usbutils kell,
-4. 5. 6. lepesk elvileg modositas nelkul, bar nem tudom, hogy ennek tenyleg a 80 porton kell -e figyelni.Alex, ha ez megy, esetleg bele tudod tenni a buildbe? Klassz a webes scan frontend, sokkal jobb, mintha minden platformra xsane frontendet kene telepteni.
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #441 üzenetére
Ehhez még annyi, hogy akkor azután, hogy felrakom valahol mondjuk Win7-es gépen kábelen a Vargalex 1.1.5-öt, utána már a nekem szükségek konfigolásokat (USB-s külső vinyó csatlakoztatás, torrentkliens beállítás, tévén és a tableten médialejátszás a vinyóról) már el tudom végezni a tableten is böngészőben?
-
11hh
tag
Nekem is ilyen adapterem van, és nálam se volt 5ghz-es wifi a win8-nál. Alapból sajnos felrak egy drivert a win8 és azt hiszed hogy tökéletesen működik így is. Le kell tölteni a gyári drivert [link] ha felraktad lesz 5ghz-es wifid is, és a 2,4ghz-es wifid is N-es kapcsolattal is tud működni. (gyorsabb lesz)
-
-
vargalex
félisten
Szia!
Én azt a 2 IP-t vendég hálóba tenném, ami sávszélességét wshaper-el, vagy QOS-es korlátoznám. Így az a plusz is lesz a dologban, hogy a saját hálózatodra nem lesz rálátásuk.
A gyári firmware visszatehető webes felületen is, mivel jelenleg a 2 letölthető gyári firmware egyike sem bootloaderes.
-
vargalex
félisten
Hi!
1. IP alapján nem tudsz korlátozni jelen állapotában. Persze scriptekkel megoldható (de nem egyszerű)
2. Mit szeretnél kívülről elérni? Ha a routeren futó szolgáltatásokat, akkor azok be vannak állítva:- LuCI: HTTPS-en (443-as port)
- SSH: 2222-es port
- FTP: 2221-es port
- Transmission GUI: 9091-es port
- Transmission kommunikáció: 21234-es port -
xigris
őstag
Sziasztok!
Felraktam a vargalexet eddig egész jó amit akartam be tudtam állítanimár csak 2 apróság hiányzik a boldogsághoz:
Hol tudom beállítani a sávszél korlátozást ip alapján?
Hol tudom beállítani a kivülről elérést? -
ajani
aktív tag
Miután átállítottam a wifi módot 802.11g+n-re, és a HT módot "40MHz második csatorna felette" módra, 5 méter és 2 téglafal távolságból is wan 150Mbps-es jel, amivel teljes egészében ki tudom használni a sávszélességemet (upc 50/5)
Már csak arra kellene rájönnöm, hogy miért nem tud így az xbox360 slim csatlakozni a routerre
Ha automatikusra van állítva a wifi mód, akkor mi alapján választ a router módot?
-
CaNNa3IS
senior tag
Volt egy kis kalandom :-D
Addig állítgattam amíg már sehonnan nem fértem a routerhez. Valamit szét bridgeltem és sehonnan nem fogadott kérést, sőt még a pipát is kivettem valahonnan hogy csak statikus címeket fogadjon és amikor rányomtam hogy ment akkor villant be mit csináltam. Persze nem vol statikus cím beállítva :-D
De itt visszaolvasva vagy a 1043-as topikjában találtam a failsefa mode telnet ... megoldást.
Most minden ok. Ez a firmware nagyon király vargalex mester úr. Ég és föld.
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett a router azt szeretném tudni mielőtt nekiállok a vargalexet ha felteszem és valami nem jön be akkor vissza lehet tenni a gyárit és a vargalex alapból magyar vagy magyarítani kell? -
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyen routert, illetve hozzá egy WDN-3200-as USB adaptert. Laikusként úgy gondolom, hogy mindent rendben beállítottam, viszont a az a gép, amelybe az USB adaptert tettem, nem látja az 5GHz-s hálózatot, csak a 2,4-est. Mit ronthattam el? Mindkét gépen Win8 fut.
Segítségeteket köszönöm.
SándorZ
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Átolvastam ezt a párszáz hozzászólást, és elvileg ez a router több, mint alkalmas a céljaimhoz, de a biztonság kedvéért kérnék egy megerősítést.
Amire nekem szükségem van: egy Android-os tablet és egy Android-os okostelefon (esetenként egy laptop is) wifi-s csatlakoztatása, egy 500 gigás vinyó USB-n torrentezéshez, filmet nézni a vinyóról wifi-n, illetve a tévé (Samsung LE82B651T3W) kábeles összekötése a router-rel, szintén médiatartalom lejátszásához (ez utóbbiban nem vagyok biztos, hogy képes rá a tévé, takán ez lenne a DLNA funkció, de ha valaki hozzáértő vet egy pillantást a linkjére, és megmondja, hogy alkalmas-e, vagy sem, akkor azt megköszönöm), hogy ne kelljen állandóan vagy a tabletbe, vagy a tévébe dugdosni a HDD-t.
Okoz-e problémát a router firmware frissítése (a többek által elégedetten használt Vargalex 1.1.5-öt raknám rá) Android alatt, vagy ez oprendszer független, csak webes felület szükséges hozzá? Egyáltalán, szükséges-e az igényeimhez a frissítés, vagy a gyári firmware is megfelel? Okoz-e bármi problémát, hogy jelenleg nincs Android-on kívül más OS-sel felszerelt gépem?
Korábban már említette más, én is csatlakoznék: mivel síkhülye vagyok a linux-hoz, ezért tudnátok linkelni nekem olyan leírást, aminek alapján egy kezdő is el tudja végezni a fenti funkciókhoz szükséges beállításokat?
-
suste
veterán
Na úgynéz ki összejön a sávszélkorlát a vendéghálóra, és még a wshaper sem kell:
QOS-t állítottam be úgy, hogy töröltem a WAN interfészes bejegyzést (azt nem akarom korlátozni), majd felvettem a vendég interfésznek egy új bejegyzést ("Hozzáadás"-nál a vendég interfész nevét kell beírni), engedélyezéshez pipa be, majd sebességeknél fordítva kell megadni az értékeket (ha 1Mbit-es letöltést akarsz engedni a vendég hálón, akkor a feltöltéshez kell 1000-et beírni).
Mentés alkalmazás.
Majd fellépsz a vendéghálódra, és letesztelheted valamelyik sebességmérős oldalon.Nekem ilyen volt az eredeti sebesség:
És ilyen lett QOS-sel: (le/fel=640/5120)
Még tesztelem azért......
UI: Vargalex és SteveBeard köszi a segítséget!
-
ajani
aktív tag
válasz
urbanjozsi #434 üzenetére
Hálózat -> DHCP és DNS -> Statikus bérletek
Itt tudsz adott MAC címhez fix IP-t rendelni - ha erre gondoltál egyáltalánNekem végre csatlakozott az xbox, ha átállítottam a Hálózat -> Wifi -> radio0: Master -> Haladó beállításoknál a Módot automatikusra (ezek közül lehet választani: automatikus; 802.11b; 802.11g; 802.11g+n). Ezzel csak az a gond, hogy így a többi eszközöm csak g-s kapcsolattal csatlakozik
Azt tudja valaki, hogy ide milyen értékeket érdemes beállítani, ha maximalizálni akarom a sebességet a router 20 méteres körzetében?
-
rrunner
csendes tag
válasz
vargalex #433 üzenetére
De lehet, mert megint nem jo.
Uj elmelet: Kihuzott tappal kezdodnek a bajok. Az van, hogy az ubuntu laptop wifi interface-e kihuzott tappal atvalt power management mode-ba, a routert pingelve a valaszido ~1ms-rol felugrik 100ms fole, es hamarosan, akar 5-10 ICMP csomag multan megall a kapcsolat, destination host unreachable.Az a tippem, de ingovanyos talajon mozgok, hogy mivel ugyanez az ubuntu laptop a buta oreg linksys routeremmel gond nelkul beszelt WPA-t, fuggetlenul attol, hogy bedugott tappal es kikapcsolt power managementtel, vagy kihuzott tappal es bekapcsolt power managementtel kapcsolodott, az openwrt esetleg rosszul reagal a power managed wifi interfesz altal beszelt WPA/TKIP/AES-ra.
Van valakinek tippje azon kivul, hogy konfiguraljam le a power managementet az ubuntun? (Egyebkent azt sem tudom, hogy hogy kell, csak az ideiglenes sudo iwconfig eth1 power off parancssal tudm igazolni, hogy ez szamit.)
-
urbanjozsi
senior tag
Megtudom azt csinálni, hogy a nyomtatót MAC címmel hozzáadom a routerhoz: Ha igen, hogyan?
-
contaxg
veterán
válasz
SteveBeard #430 üzenetére
köszi
-
rrunner
csendes tag
válasz
vargalex #417 üzenetére
Először azt gondoltam, hogy az egyes csatornák is más frekvencián működhetnek, de közben utánaolvastam, és én is arra jutottam, hogy a közös csatornák ugyanazokat a vivőfrekvenciákat használják.
Néztem a linux hoston iwlist eth1 scan-t, de ott nem tűnt fel semmi, 1. csatornán volt a wifi, nem arról volt szó, hogy a router mondjuk a 14-es csatornán beszélt volna, a linux masina meg 1-11-en kívül semmin.
Viszont folyamatosan ment terminál ablakban a ping, és abban a pillanatban, hogy HU-ról US-t állítottam, a sok destination unreachable vagy nagyritkán 800ms körüli válaszokból 1ms alatti stabil válaszidők álltak be, semmi szakadozás nem volt amíg teszteltem. -
contaxg
veterán
válasz
SteveBeard #426 üzenetére
Oké de ott hogy? Van vmi themes menü vlahol?
-
hudyfiu
senior tag
válasz
urbanjozsi #425 üzenetére
Kezd a legegyszerűbbel.
Wifi titkosítás nélkül... -
urbanjozsi
senior tag
Program fennt, usb-vel összedugva, webes felületen indít, router kiválaszt, ekkor kéri a jelszót. Jelszó megad, és innen mindig egy hibaüzenettel leáll, hogy nem sikerül az adatot átvinni a nyomtatóra, ellenőrizzem a jelszót! A jelszó az jó!!! Sőt, hogy nehogy én legyek a hülye, kimásoltam a router menüjéből, és beillesztettem amikor kérte! Így se jó!
Ujraindítom a nyomtatót, és vifi lámpa sötét marad... -
hudyfiu
senior tag
válasz
urbanjozsi #423 üzenetére
Összekötöd valamilyen kábellel.
Programja ha fent van akkor lesz egy webes felülete sztem ahol tudod állítani a hálózati részét.
Megkeresed a wifi menüt, felcsatlakozol manuálisan újraindítod kábel nélkül és kész. -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Még mindig nyomtató problémával küzdök! Epson SX235W, vifin keresztül csatlakoztatnám a routerhez. De nem megy. Az látszik a routeren, hogy egy pillanatra megjelenik a wlan kapcsolatoknál a nyomtató MAC címe, de egy pillanat alatt el is tűnik. A nyomtatódrivert már egy párszor újraraktam, de semmi. Megváltoztattam a SSID nevét, hogy ne az legyen mint a régi routeré, de semmi. Ha áram alá helyezem a régi Tplink routert, egyből kapcsolódik hozzá a nyomtató.
Mit csináljak még? Routeren belül van valami állítási lehetőség?
Fontos lenne, segítsetek -
vargalex
félisten
Szia!
Vannak különböző témák, amiket utólag telepíthetsz. Illetve régen volt a LuCI-admin-mini csomag, ami egyszerűsített beállítást tett lehetővé (igazából 1 oldalon konfigurálhattad pl. a WAN, LAN, WiFi kapcsolatot), de ezt megszüntették.
Mondjuk ízlések és pofonok, de én anno egy WL-500gP-n, illetve mostanában egy kollégám Linksys E3200-asán próbáltam Tomato-t, de én pont ott nem találtam meg semmit! Nyilván, mert LuCI-hoz vagyok szokva, te pedig fordítva, a Tomato-hoz. Szóval csak megszokás kérdése.
-
rrunner
csendes tag
F.Y.I.
Hatalmasat sz**tam a wifi country code HU-ra allitasaval, ovatosan, ha erre keszultok.
Nem tudom igazabol, hogy miert nyultam hozza.
A Windowsos gepeim nem bantak (Vista, XP) az android eszkozok (SonyEricsson, Samsung, MyAudio) nem bantak, de a felesegem Ubuntu laptopjan jott-ment a kapcsolat. Inkabb ment.
Kesobb a wifi-t nezve Luci-bol ilyen 2-6% adoteljesitmeny latszott. Egesz estes WPA hekkeles utan jutott eszembe, hogfy volt valami, amirol nem tudtam micsoda, de hozzanyultam. Visszaallitva minden azonnal megoldodni latszott. -
ajani
aktív tag
válasz
urbanjozsi #406 üzenetére
Igen. Még a jelszó is ugyanaz...
-
shadoan
tag
válasz
Kicsirics77 #411 üzenetére
Na ezt most kipróbálom, van egy HDD dockolóm ami külső tápos... ha igaz, elsírom magam
-
shadoan
tag
válasz
urbanjozsi #408 üzenetére
Nem, két USB kell hozzá, de van amikor elég neki egy is. De nem külső tápos. Erre egyébként én is gondoltam, hogy a HDD elszívja a naftát de akkora baromságnak tartottam, hogy nem mentem utána
Ugye nem ez lehet az ok...
-
shadoan
tag
Sziasztok!
Ilyen routerem van kb 1.5 hónapja, amióta lecseréltem a másikat csak szívok, de egyre inkább kezdem azt hinni, hogy hibás a routerem.
Kezdődött a DNS problémákkal - Kis előzmény - ami aztán megoldódott vagy legalábbis azóta nem jött elő.
Tegnap előtt rákötöttem egy 250GB HDD-t a routerre és ezzel együtt elment a 2.4 GHz-es jel, az 5GHz-es továbbra is ment, persze ez nem volt ennyire egyértelmű, először csak akadozott a wifi, a laptopok és a telefonok azonnal megérezték, de ma teljesedett ki ugyanis teljesen elérhetetlen volt a 2.4 GHz. Amikor már minden beállítást 2x leellenőriztem, eszembe jutott, hogy azóta kezdődött a probléma amióta a HDD rajta van így lehúztam, csodák csodája abba a pillanatba visszajött a jel. Visszadugtam a HDD-t, elment a jel, átdugtam a másik USB-be, megint elment, lehúztam, visszajött...
Ilyet látott már valaki? Holnap mindenesetre visszaviszem a boltba, hogy valamit kezdjenek vele, de ez így kicsit sok egy elméletileg tök jó routertől. Még jó, hogy megtartottam az előző gagyibb routeremet így tudom nélkülözni.
Ha találkoztatok már ilyennel vagy szerintetek ez beállítás probléma, osszátok meg velem légy szíves.
köszi,
Shad -
ajani
aktív tag
válasz
urbanjozsi #404 üzenetére
Nekem az xbox csinálja ugyanezt. Nem is tudom csatlakoztatni...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
urbanjozsi #402 üzenetére
Az látszik a routeren, hogy egy pillanatra megjelenik a wlan kapcsolatoknál a nyomtató MAC címe, de egy pillanat alatt el is tűnik
Fontos lenne, segítsetek -
-
urbanjozsi
senior tag
Csak van egy kis problem.
Van egy Epson SX235W wifis nyomtatóm, ami nem tud felcsatlakozni a routerra.
Mit csináljak? A másik routerem simán felismerte, semmit nem kellett állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest