- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2018-11-25 20:33 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kali
legenda
-
slylecz
csendes tag
A típus: Bingó
Az automatikus beállítást is próbáltam, de azzal is csak csatlakozni tud. Egyébként a laptop egy Acer 5710Z. Relative régi. Ha más lehetőség nincs, szerintetek mennyire biztonságos, ha nem állítok be titkosítást, helyette MAC cím szűréssel szűröm a "vendégeket"?És persze köszönöm mindenkinek a válaszát és a segítségét!
-
suste
veterán
-
poli27
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
"Miért a vargalex 1.1.7 az utolsó (2013 január)"
A válasz egyszerű, mert azóta nem készült újabb!"van-e más normális build kiindulásnak?"
Igen van, poli27 is készített saját buildet, aminek az alapja szintén a vagalex build volt, de ebben egy évvel újabb csomagok vannak, viszont az ntfs támogatás és az ushare kikerült belőle helyhiány miatt! -
MrSealRD
veterán
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
juhiimi
aktív tag
-
brumi1024
veterán
-
akaido
addikt
-
akaido
addikt
-
doberman
senior tag
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
windowsra állítható swap???
én még erről nem hallottam
de teszem inkább offba és jegeljük ezt mert ahány ház annyi szokás...
még ennyit ide tennék aztán részemről OFF
Ezt nehéz megmondani. Ha a rendszered (és a programjaid) több memóriát használnak, mint amennyi a fizikai memóriád (RAM), akkor swap területre van szükséged. Általában elmondható, hogy annyi virtuális memóriát kell használnod, amennyi a fizikai memóriád (RAM) mérete. A Linux korábbi verzióiban (2.4-es verziókig - egészen a 2.4.9-ig) a fizikai RAM kétszerese volt az általános nézet (2* rendszer RAM mérete).
Természetesen dönthetsz úgy is, hogy nem használsz virtuális memóriát a rendszereden, mert teljesítmény csökkentő hatású, mert nincs elegendően (gyors) adattároló eszközöd amelyre lapozhatnál, vagy csak elegendően nagy fizikai memóriád van, amely soha nem lesz kihasználva teljesen, így a rendszered soha nem fog swappelni.
A swap terület kihasználtságát a 'free' parancs kiadásával, vagy a /proc/swaps vagy /proc/meminfo olvasásával tudod ellenőrizni.
A legtöbb Linux disztribúció telepítőprogramja - érthető módon - allokál swap területet a kis és közepes rendszereken. -
ubid
senior tag
Szerintem igen. Bár nem igazán értek a hálózatokhoz.
A következő beállításokat végeztem el.NAS fix ip címét beállítottam, majd a NAS admin felületén bekonfiguráltam a dyndns címet.
Át a routerbe, ott port triggering nas admin felületére ( 250-es port )
- DHCP address reservation - nas Mac címe összekötve a NAS fix ip címévelMajd a routerbe is bekonfiguráltam a dyndns-t.
-
vargalex
félisten
-
TIT
veterán
-
ajani
aktív tag
-
suste
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
hudyfiu
senior tag
-
TIT
veterán
-
TIT
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
-
Tamarel
senior tag
-
Tamarel
senior tag
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen autót vegyek?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PlayStation 5
- Végre elérhető az új Steam Controller
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Jövedelem
- VR topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Lenovo L13 Core i3-10110U / 4GB DDR4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az automatikus beállítást is próbáltam, de azzal is csak csatlakozni tud. Egyébként a laptop egy Acer 5710Z. Relative régi. Ha más lehetőség nincs, szerintetek mennyire biztonságos, ha nem állítok be titkosítást, helyette MAC cím szűréssel szűröm a "vendégeket"?

(Az eddigi routereimben nem volt Bandwidth control opció így nem teljesen értettem mire is való. Tehát ez inkább sávszél korlátozási célú.)
én még erről nem hallottam