Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy1801
tag
Sziasztok!
Erre valaki tud mondani valami hasznosat:
Köszi! -
-
szjoci
őstag
Hálózatos-routeres dolgokban nem igazán vagyok járatos, ezért a következőben kérném segítségeteket: el tudom érni kívülről a routeremet, a ráaggatott nast is fel tudom már ébreszteni, viszont hogyan férhetek hozzá pl. a nas webes felületéhez?
Üdv,
Joci -
mandras81
senior tag
És olyankor mi a teendő, ha pl. A dyndns-nél nem tudom beállítani a felhasználónevet-jelszót, mert hiába mentek rá, mindig visszaáll? Mind mást enged módosítani, csak ezeket nem...
-
mandras81
senior tag
Sikerült, már a második örök hálámat érdemled ki!
Egyébként, szerencsére nem tudok nagyot hibázni, mert max reset-elem a másik router-t, és kezdem előlről.
De, hogy ON is legyek: mennyinek kellene lennie a router-re csatlakoztatott vinyóról a gépre másolás sebességének? Úgy vettem észre, mintha a vinyóra nagyobb sebességgel tudnék másolni. A gépre csak vánszorog az adat...
-
suste
veterán
válasz
mandras81 #690 üzenetére
ha összekötötted a 2 routert lan-on, akkor elvileg ha kikapcsolod a dhcp-t azon amire csatlakozol és a géped pedig dhcp-re van állítva, akkor a géped IP-t fog kérni a tplink-től azon routeren keresztül (ami egyébként már csak switch) amire csatlakozol
tehát neked sehol nem kell megadni IP-taz a rizikó, hogy ha nem jön össze a dolog (nem ismerem a routert amire csatlakozol), akkor esetleg erről a routerről is kitiltod magad wifin -bár esetleg Statikus ip beírással felenged magára
szerk: más kábel ne legyen bedugva egyik routerbe sem! csak az összekötő lanok
-
-
suste
veterán
válasz
mandras81 #688 üzenetére
azon a routeren amire wifin csatlakozol, ki kéne kapcsolni a DHCP-t, és összekötni a két routert úgy, hogy mindkét routernek a LAN portjába dugod a kábelt (NEM a WAN-ba!!!)
akkor állsz majd jól, ha a wifin csatlakozott eszközöd ugyan abból a hálózatból kap ip-t, mintha a tplinkre lennél csatlakozva (ha pl a tplnik 192.168.1.1-en hagytad, akkor a 192.168.1.xxx -es címet kell kapj), és akkor el fogod érni a Tplink webes felületétszerk: a gépedet hagyd DHCP-n,tehát ne te írd be az ip, átjáró stb-t
-
mandras81
senior tag
Erre valaki tudna válaszolni s.o.s-ben: prohardver.hu/tema/wlan_wifi_vezetek_nelkuli_halozat_kerdesek_es_valaszok/hsz_28087-28087.html
Bocs, telóról írok, és a másik topic-ban le sem sz@rnak. Egyszer már összejött a kapcsolat a régi router-en keresztül, de aztán megint kisérleteztem, elszállt, és azóta csak szerencsétlenkedek.
Tűzfalat kikapcsoltam, DHCP-t is, statikus ip-t kapott, de subnet mask-nak nem engedi bevinni a 255.255.255.0-át...
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
Ma lett meg a WDR3600-as routerem, fel is ment rá a vargalex build 1.1.5(ami nagyon is tetszik és eddig jónak is tűnik, szóval köszönöm vargalex), viszont van egy problémám. Eddig kb semmit nem állítottam be a wifin(SSID, titkosítás, csatorna) és a jelszó/gépnéven kívül, de egyszerűen nem hajlandó csatlakozni a modemre a router, ha összekötöm őket(a "kék" csatiba kötöm, szóval elvileg jó helyre). A modem egyébként egy T által adott Cisco EPC3925 bridge módban(minden routing funkció letiltva). Ha gépet kötök a modemre tökéletesen működik a net, de a router nem hajlandó csatlakozni. Az interfészek alatt a wan mellett a kapcsolat ideje konstans 0. Mi lehet az ok, mit kellene átállítani? -
szjoci
őstag
Vargalex fw-je van a routeremen és a "Hálózat/Felélesztés hálózaton keresztül" fülön szeretnék bekapcsolni egy nast, de az istennek se megy. Nem állítgattam semmit, a nasnak fix ip-je van, androidos alkalmazással telefonról fel is tudom ébreszteni. Esetleg még valamit tenni kell hogy működjön ez a funkció?
A cél az lenne hogy kívülről is be tudjam kapcsolni a nast, ha úgy van kedvem. Kívülről el is jutok a feljebb található fülig, de ennyivel ennyi.Üdv,
Joci -
suste
veterán
Lanporton is működhet, ha a luci/hálózat/kapcsoló részen leválasztod a lanportokat (a meglévő WAN alapján józan paraszti ésszel kivitelezhető), és azokat teszed külön interfészre
Én pont most csináltam olyat a 1043-mal, hogy külön tettem 1 lanportot+1 wifit.....Gargoyle-ban egyébként szerintem is meg van ez a funkció, és ott talán még dinamikus is.
Csak azért írtam, hogy vargalex fw alatt is megoldható..... -
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #671 üzenetére
Egy lehetséges megoldás lenne, ha felvennénk gépenként vagy gépcsoportonként külön interfészt, és ahhoz kötnénk külön wifiket, és a gépek/gépcsoportok ezekhez a külön wifikhez csatlakoznának. Az így elkészült interfészeket meg lekorlátoznánk QOS-sel.
Ez kis darabszámú gépnél/gépcsoportnál még talán elég jó lehetne (pl 3-4gép, vagy 9 gép 3asával interfészenként). De pl. 10-20 interfésznek már lehet nem örülne a router, meg aki beállítja az sem.
Nálam +2db vendég interfész, darabonként 3-4 géppel szépen el van qos-sel leszabályozva vargalex 1.1.5 alatt. Igaz ezek nem dinamikus kiosztások, hanem álandóak, pl az egyik interfész max 5/0,5 Mbit-et kap, akkoris ha több a szabad kapacítás. -
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #671 üzenetére
Esetleg ha beteszek mögé egy egy másik routert ami tudja és az szétosztja csak a portokat kell jól forwardolni így müködhet?
Egyébként semmilyen openwrt nem tud ip alapú korlátozást? -
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Vargalex alatt hogy tudok lanon lévő gépeknek sávszélkorlátozást beállítani? -
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #665 üzenetére
Köszi a segítséget! Nem volt /mnt az /overlay alatt, aztán elindítottam az mc-ét és ott néztem végig, hogy mi foglalja el a területet. Az rrdtool-t próbáltam feltenni a statisztikához és az foglalta el, pontosabban abból egy része a csomagnak, hiszen amikor telepíteni akartam, akkor kiírta már, hogy kevés a hely.
Így már OK:
/dev/sda2 /overlay 461.21 MB / 509.99 MB 5% (23.18 MB)
overlayfs:/overlay / 461.21 MB / 509.99 MB 5% (23.18 MB) -
rrunner
csendes tag
A 60 KB tenyleg keves, en akkor jartam 56KB-nal, amikor a scannerhez akartam feltenni a szukseges csomagokat. (De jo lenne extroot,) A SANE scanner cucc felrakasakor jartam igy, nem mentek fel, de az elotte felrakott usbutils igen, amit nem szedtem le.
Nalam az volt a jelenseg, hogy nem tudtam LuCI-bol beallitasokat modositani. Beirni lehetett, menteni lehetett, de nem tortent semmi. Uj MAC cimet akartam felvenni a MAC whitelistre illetve transmission beallitasokat valtoztatni. Aztan amikor a Software tabrol eltavolitottam az usbutils csomagot es felszabadult hely, ujra ment minden. -
válasz
SteveBeard #666 üzenetére
Hát jahh... Azzal még törölni sem lehet semmit!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #665 üzenetére
Szia!
Épp akartam mondani...
Az a 60KB szabad hely elég kevés, ha nem telepített semmit, akkor emlékeim szerint 300KB körül kéne lenni...
-
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #663 üzenetére
Az OK, de ugye én a HDD-met látom az /mnt helyen, azon meg van elég hely.
rootfs/ 60.00 KB / 576.00 KB 90% (516.00 KB)
/dev/root/rom 0.00 B / 6.50 MB 100% (6.50 MB)
tmpfs/tmp 60.43 MB / 61.86 MB 2% (1.44 MB)
tmpfs/dev 512.00 KB / 512.00 KB 0% (0.00 B)
/dev/mtdblock3/overlay 60.00 KB / 576.00 KB 90% (516.00 KB)
overlayfs:/overlay/ 60.00 KB / 576.00 KB 90% (516.00 KB)
/dev/sda3/mnt 231.69 GB / 464.64 GB 48% (209.69 GB)Elvileg az /overlay lenne, amin van 60 KB hely, de még sincs
-
-
nyikszi
őstag
válasz
Intruder2k5 #661 üzenetére
Azt hol nézzem meg?
-
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! A múltkor, hogy elszállt a routerem és resetelni kellett, azóta nem a sda2-ről bootol. Ezt szeretném visszaállítani. Az fstabot próbáltam Vargalex leírása alapján visszaállítani, de semmi nem történt. Próbáltam manuálisan beírni az fstabba a dolgokat, de ezt a hibaüzenetet kapom:
[ Error writing /etc/config/fstab: No space left on device ]
Betelt. Mit lehet csinálni ilyenkor?
-
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #657 üzenetére
Persze. De most mennem kell melózni és ott nem férek hozzá a nethez. Este vagy holnap délelőtt tudok érdemben segíteni.
-
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #655 üzenetére
Remélem! Mert ezen kívül nagyon elégedett vagyok vele! Gyors is stabil is! Hibát még nem találtam benne. Persze az is igaz, hogy még csak 5 napja van meg, de abból 4 napja megszakítás nélkül megy torrentel, ftp-vel, webszerverrel együtt. Plussz még napi mentéseket is készítek a rácsatolt vinyóra. Szóval nekem bejött!
-
jimmy1801
tag
válasz
Kicsirics77 #653 üzenetére
Most miért mondod ezt? Nagyon szép kontrasztos lenne!
-
jimmy1801
tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki, hogyan lehet kikapcsolni szoftveresen a router ledjeit?
Konkrétan a lan és internet ledekre gondolok. 1043 esetében volt erre megoldás, de itt az nem működik.
A szobában van a router és úgy világít, hogy olvasni lehet mellette. Tudom, le is ragaszthatnám, de az nem túl elegáns megoldás.
Köszi! -
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #647 üzenetére
Illetve, még annyi, hogy egy fájlmásolás WIFI-n ugyanolyan szutyok lassú így is...
Ehhez nem kell valami külön beállítás? (Ugye Android tablet csatlakozik a router-hez.)
Az egyébként mit jelent, hogy second channel below és above? Nem a magyar jelentésére célzok, persze. :-)
-
Tamarel
senior tag
válasz
Claude Leon #649 üzenetére
Tudnál linkelni képet, amin látszik hogy 73on vagy 135ön megy?
-
Claude Leon
senior tag
-
Tamarel
senior tag
válasz
Claude Leon #645 üzenetére
20mhz-n 65mbit, ennek megfelelően 2x2ben 130mbit.
A 2x2 elsősorban a jel stabilitásán segít, a sebességhez nem ad valami sokat. -
hudyfiu
senior tag
válasz
Claude Leon #645 üzenetére
Alátámasztom...
1 órája a létező összes kapcsolattal csatlakoztam a routerre mert nem ment 300Mbitet sehogy.Mondjuk már nem ide tartozik de csak egy rohadt wifi kártya tiltás kellett de még az sem volt jó neki hogy kapcsolóval kikapcsoltam.
Nem értem de legalább most megy. -
mandras81
senior tag
válasz
vargalex #642 üzenetére
Most fejből írom, ezért a megnevezések nem biztos, hogy pontosak lesznek:
WPA2-PSK a titkosítás
11-es csatornán megy (kikisérleteztem, itt a legjobb a vétel)
20 MHz - ennek nem jut eszembe a neve
21 dBa - ennek sem
811.g+n-re van állítvaMeg, amit már lentebb is írtam.
Kihagytam valamit?
-
mandras81
senior tag
válasz
vargalex #639 üzenetére
Bocsi, hogy mégegyszer bemásolom, de kicsit átfogalmazom a kérdést:
"Már csak ez hiányzik a boldogságomhoz, illetve az, hogy WIFI-n szaggat a 720p. Gondolom a sávszél miatt, pedig általában ilyen -50 dBa a Signal, -80 dBa a Noise, 39-39 MBit az RX mega a TX (ha jól tudom, ezek a fontos számok), tehát kb. 5 megával kellene jönnie az adatnak belső hálón, ehelyett pedig kb. csak párszáz kbyte..."
Egyébként, n-es a "kártya" a tabletben.
Szóval, arra lennék kíváncsi, hogy normálisak a fenti adatátviteli értékek (költői kérdés, azért gondolom, hogy nem), és hol kellene keresnem a probléma forrását, ha nem azok?
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #638 üzenetére
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Gyári firmwarenél az ftp-mit állítsak be hogy írni is tudjak rá a jogokat kiadtam írásra olvasásra de semmi, van amit nem enged törölni sem -
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #626 üzenetére
Szia!
Első körben így. Persze lehet még finomítani, attól függ, hogy mit szeretnél csinálni. (Egyik topictársnál pl. olyan igény volt, hogy az egyik felhasználó csak egy bizonyos mappát lásson, ne tudjon kijönni belőle, olvasni és feltölteni tudjon, de törölni ne (még a saját maga által feltöltött anyagot sem). Természetesen ez is megoldható.).
-
mandras81
senior tag
Persze, egy helyen vannak, ugyanaz a fájlnév. Eddig is így csináltam mindenhol, szóval nem hiszem, hogy ezzel lenne a gond...
Már csak ez hiányzik a boldogságomhoz, illetve az, hogy WIFI-n szaggat a 720p. Gondolom a sávszél miatt, pedig általában ilyen -50 dBa a Signal, -80 dBa a Noise, 39-39 MBit az RX mega a TX (ha jól tudom, ezek a fontos számok), tehát kb. 5 megával kellene jönnie az adatnak belső hálón, ehelyett pedig kb. csak párszáz kbyte...
-
-
Kicsirics77
veterán
üdv uraim
ftp user beállítása a routerre dugott hdd-n saját mappával és belépési névvel jelszóval.
hogyan kezdjek neki?
ja és nem hátrány ha csak a saját mappáját látja mást nem
gondolom ez a mappa tulajdonságainál kell majd állítani. -
mandras81
senior tag
Erre való az incomplete mappa, nem? Hogy a done-ba csak a teljesen letöltött cuccok kerüljenek.
Más: nekem még mindig nem megy a felirat. Nem kell semmilyen plusz beállítás, nektek behúzta magától?
Azért gondolom, hogy minidlna beállítás lehet, mert a tablet-en ugyanúgy nincs felirat...
-
suste
veterán
-
tamas.nick
aktív tag
Eddig minden gond nélkül tudtam nyomtatni, de pár napja a nyomtatás felénél mindig leáll a folyamat, hiába indítottam újra a routert
-
rrunner
csendes tag
Atallitottam 60-ra, de semmi.
Egyebkent szinte mindegy, mert most ott tartok, hogy ugy kerulnek at a neznivalok a minidlna altal megosztott konyvtarba, hogy az omlesztett transmission konyvtarbol hard linket csinalok, amihez ugyis be kell ssh-zni a routerre, maximum kitorlom az adatbazist is, ha mar arra jarok. -
mandras81
senior tag
Feliratokat kezeli a minidlna, vagy ne is álmodjak róla?
-
rrunner
csendes tag
minidlna -R egyelore hibat jelez, pedig ugy lehetne eroltetni. Nem mintha nem automatikusan es periodikusan varnam a rescan-t.
-
suste
veterán
akkor próbáld meg azt, hogy leállítod, majd kitörlöd az adatbázis és log fájlt, átírod az elérési utat, és utána indítod
ilyenkor tuti, hogy nem oszthat meg mást ,csak amit te beállítottál
újragenerálja az adatbázist, ami megfogja kicsit a routert, ezt várd meg mielött nekiállsz próbálkozni vele -
nyikszi
őstag
A későbbi észhez téréshez, annyit tennék hozzá, hogy nekem is alig látott most valamit a WDTV, de van benne egy eszköz újraindítás és már látja a miniDLNA-t. Az hogy mit lát a router felől, azt nem próbálgattam, mert feltettem kérdésként, hogy jelszóval levédve mi lenne, de valaki azt írta, hogy már próbálkozott de sikertelenül.
-
suste
veterán
ha valamit változtatsz a beállításokon, akkor szerintem indítsd újra a miniDLNA szolgáltatást (rendszer/rendszerindítás), és ne csak a mentés alkalmazást nyomd meg
persze először mentés alklamazás, és aztán újraindításugyan ez lehetett az ushare-rel is
ott meg le kellett volna állítani az ushare szolgáltatást, és akkor tuti nem látta volna semmi -
rrunner
csendes tag
En is pont tegnap jatszottam WDTVLive-val es DLNA-val. Valahogy a WDTV ragaszkodik ahhoz amit egyszer mar latott, probalgattam az ushare-t is meg a miniDLNA-t is, de hiaba kapcoltam ki az ushare-t, a WDTV tovabbra is ugy latta, hogy ott van, reggelre elmult.
Viszont en a kovetkezot szeretnem megoldani: Nem a teljes USB HDD-t szeretnem DLNA-n hirdetni, csak egy konyvtarat. Megis hiaba irom at a Media Directories-t /mnt/MediaServer-re (mondjuk az volna az a konyvtar) megs a teljes torrent download konyvtarat hirdeti. (Es ugy latom ha valamit megvaltoztatok, mint az elejen irtam, a WDTV "kesobb" veszi eszre a valtozast, ez nem segit megerteni az egyes parameterek mukodeset.
Valami tipp? -
nyikszi
őstag
Ma reggel nem volt net
Mi a fene, mondom, lehúztam a routert, gépre fel és van net. A routert nem érem el SSH alól se és a szokásos 192.168.1.1 címen se. Semmit nem ír, a hálózati kapcsolatnál csak annyit ír, hogy nem beazonosított hálózat. Gondolom vihetem vissza a routert. Viszont ami érdekes, hogy a miniDLNA-n keresztül a WD TV Live látja a HDD-t. Volt reset, mit tehetek még?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Spórolós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700
- Eladó két darab JBL PartyBox 520 hangszóró újszerű állapot, 34hónap garanciával!
- Megválnék a fotós arzenálomtól 6D MkII, Sigma üvegek, vakuk, és még sok más
- DELL T3620 WORKSTATION INTEL XEON I7-6700 / NVME SSD / DDR4 - vga tápkábel
- Gamer PC - R5 5500, RTX 2060 és 16gb RAM + GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest