Hirdetés
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
kösz, megpróbálom
sajna 15db a max amit az 5ghz tud...
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem, 10esen mértem a sima 40eshez képest a +10 megabitet (79 vs 88-91), aztán 5ghz-en állítottam be a 40hz-et (nincs más 5ghz-es vonal a közelben), és azzal jön a 108, de lehet, hogy ez már relatíve a net korlátja, ezért kérdeztem, hogy mivel mértek (120/10es netem van)
-
FefeeX
veterán
MacBook Air 108 megabit speedtesten (lehet a hálózaton többet is tud, mivel méritek ezt?)
48-as csatorna, 40Mhz, alatta (felette beállításnál el sem indult)
Egyelőre stabilnak tűnik, azt hiszem marad
Intruder: de az én vagyok, elvileg mindkettő, de akkor a "most is csak a 7est használja" dolgot nem értem, mivel ezután írtad, hogy állítsam be a 10est

Alakulunk mint púpos gyerek a prés alatt, mégis mennek az iCuccok 40hz-en, csak a jó beállítás kellett, így el sem dobálja... 3 méteren 33 megabit, 50 centin 38 megabit iPhone-on

Már csak a ledek színe a kérdés, de látom arra senki nem tudja a választ

-
FefeeX
veterán
Most megint méricskéltem

Az iPhone-okban valami gagyi wifi lehet, mert 28-29-nél többet nem tudnak
- i4S-ben csak 2.4 van, és nem tudtam még 40hz-et állítani neki amit megevett volna
- i5ben 2.4 és 5ghz is van, de ezzel sem tudtam még megetetni a 40hz-et
Alapvetően a Vodafone hálózatára áll be az iPhone-os Speedtest program, ami nem tud 20 megabitet sem, próbáltam több gépről, kábellel is... Neucommal már jobb a helyzet.Channel10en a MacBook Air 87-91et hozott, Channel 40en (5ghz) 79et, mindkettő azért ingadozott a grafikonon (ez nem tudom mennyire számít), ergo ha ez sem tud 40hz-et (most ki fogom próbálni) akkor 2.4-en jobb mint 5-ön?! Korábban hallottam egy csomó "legendát" az 5ghz-ről, hogy mekkora király, gyorsabb, blabla, de egyelőre nem így érzem

2862: addigra még nem állítottam át, de ott hol látod a 7est?
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
FefeeX
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
bedöglött a mooo.com... az létezik, hogy egy DNS szolgáltató egyik subdomainje behal, a többi meg nem? Csináltam mégegy mooo.com címet, azzal sem megy, csináltam egy chickenkiller.com-ost és az meg megy

Minden esetre így egy adag problémám megoldódott, elérhető a NAS kívülről-belülről
A 300 megabitet közel, mondjuk az így valóban nem igaz, de a 16 vs 183 között, avagy a 16 vs 86 között is óriási különbség van, pláne hogy a 26ot 5ghz-en is csak 50 centiről tudta... Nem tudom, hogy kezdjek neki, mit állítsak mire, melyik eszközöm mit tud egyáltalán... Ezt csak próbálgatással lehet kitapasztalni?
És a kék vs zöld led. Kicserélték volna a legfrissebb revízión a ledeket zöldre, mert sok embert zavart a kék fénye?
-
FefeeX
veterán
[link]
Tud az közel 300 megabitet a teszt alapján... 5ghz-en legalábbis kéneA NAS meg elérhető belülről, de érdekes, hogy böngészőben :21-gyel nem...
Aztán meg valami gond van, mert nem érem el kívülről a NASt, se 9091-en, se 80-on, se 21en, semmin. Lehet, hogy az automata dns beallitas szurt el vmit, hazaérek megnézem, megnézem a wifiket is...

-
FefeeX
veterán
TM GUI sem tud csatlakozni belső hálózatról a NAS-on futó TM-hez, csak belső IP használatával, hiába van átirányítva a port a routeren...
DDWRT alatt ment, openWRT alatt nem, és nem tudom mit kell, lehet ezekhez állítani (FTP-hez a böngésző nem, de FTP program csatlakozik, DE az is csak belső IP használatával)
-
FefeeX
veterán
Most, hogy beleolvasgattam még a fórumba, újabb kérdések is felmerültek, 20 vs 40Mhz, példának okáért.
Korábban olvastam, hogy az Apple eszközei állítólag eldobálják a hálózatot 5Ghz-en. Ezt egyelőre cáfolhatom, emellett azonban a 40Mhz-en csatlakozni sem tud 5Ghz-en, a 2.4Ghz-en pedig eldobálja a 40Hz-et.
Plusz Speedtest.net 16megabitet mér max letöltésben 2.4-en, és 26 megabitet 5Ghz-en (felfelé mindennel jött a 10 megabit, lefelé ugye 120 lenne, amit tudnia kéne a 20mhz N-nek is)
Asszony Sony netbookja nem is tud 5Ghz-et, ahogy az iPhone 4S sem. Valahol erről az egészről van valami felvilágosítás, mivel mit lehet használni, mit érdemes, hogyan, stb?
Macbook Air 2010 46/10et mért speedtest-en, ami szintén elég siralmas (5Ghz)
-
FefeeX
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem tudom, ehhez nem értek, eddig DDWRT-vel ment így meg nem megy, de belülről sem (NASIP:21 pl nem megy böngészőben)
MÁS: az új reven zöldre cserélték a kék ledeket, vagy el lehet érni, hogy kéken világítsanak?

-
FefeeX
veterán
Ma megérkezett az újoncom, 1043ND-t vált(ott) le (DDWRT volt), egyből kapott egy Vargalex-et. (eddig ismeretlen volt számomra az OpenWRT, meg kell mondjam a DDWRT használhatóság szempontjából egyszerűbb is)
Viszont a portforwardolgatás közben felmerült egy probléma: a NAS-omon elérhetetlen a 21-es port. Ez belső hálózaton ugyan semmit nem jelent (ftp://NASIP elérhető, csak a NASIP:21 nem) azonban kívülről hiába forwardolok bármit a 21-es portra, illetve hiába váltom le a 21es portot másra, nem megy az FTP a nassal...
Tudna valaki gyors segítséget nyújtani ezzel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Suzuki topik
- Ubuntu Linux
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Hobby rádiós topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Horgász topik
- Amazon Alexa
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3716
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest