- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #299 üzenetére
Akkor ezt egy egyszerű nem-nek veszem.
-
válasz
urbanjozsi #295 üzenetére
Az UPC-nél nincs már MAC azonosítás
Akkor minek is?
-
válasz
Kicsirics77 #297 üzenetére
Ejha...akkor még rosszabb mint gondoltam.
A gép gigabiten lóg, a hdd meg USB2.0(480Mbit) Azért egy 20-25 elvárható lenne. -
válasz
Kicsirics77 #289 üzenetére
Ez a sebesség milyen helyzetben jön? Routerre van kötve a HDD, és Wifi-n csatlakozol rá a géppel? 2.4 vagy 5Ghz?
Csak érdekel. Nem gondolom, hogy ettől függne.
-
vargalex
félisten
válasz
urbanjozsi #293 üzenetére
Szia!
Az UPC-nél nincs már MAC azonosítás, egyszerűen áramtalanítsd a modemet, és a routert is. Majd indítsd a modemet és ha elindult, akkor a routert.
DLNA képes eszközöm nincs, de a Samsung TV-k állítólag nem szeretik a gyári firmware-ban található uShare-t. A buildemben lévő miniDLNA-val nincs gondjuk. -
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
A tegnapi "pofára esésem"(by Intruder2k5)után újra itt vagyok.
Reseteltem a routert, és újra állítottam mindent kézzel.
Működik a net, a sebesség is nagyjából rendben, vifi van, az erősségét hagyjuk
Kölső 60GB HDD csatlakoztatva, router látja, hálozati meghajtóként csatlakoztatva, látom intézőből, TC-ből.
Másolás: 4792kbyte szerintem lassú, de majd egy hozzáértő megmondja.
A megosztott filmek mappát a Samu TV-m felismeri, de a benne lévő mkv.-t ismeretlennek látjaA legnagyobb hiba: ha a routert kihúzom, majd kis idő elteltével visszadugom a konnektorba(áramszünetet szimulálva) akkor nincs net! Csak akkor van ha belépek a routerbe, és rebootolom. Akkor helyreáll az internet.
Lehet, hogy ez azért van, mert a MAC címet kézzel kell beírnom, nem pedig klónoznom??? Valószínű, hogy egy régebbi gépemmel van beregisztrálva a UPC-hez?
Javítsatok ki ha rosszul gondolom.Összegezve: egyel bentebb vagyok mint tegnap
Kérdés: a javasolt vargalex fw-vel, kiküszöbölhetőek-e a fennti problémák:
- áramszünet utáni ujraindulás?
-hálózaton mkv lejátszás?Köszi
-
válasz
Kicsirics77 #291 üzenetére
Azért jó lenne, ha másoláskor ránéznél a top paranccsal a routerre, hogy valóban az NFS dámon van-e terhelve, és nem a samba?
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #289 üzenetére
Még nyomozom, hogy miért nem gyorsabb a 3600/4300 ilyen szempontból, mint az 1043ND. Lehet, hogy valami hálózatkezelés a kernelben.
-
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #287 üzenetére
Szia!
A lényeg kimaradt az elejéről. A telepítés:
opkg install nfs-kernel-server
Illetve ilyen eléréssel szerintem ugyan úgy a samba-t használja. Kipróbálhatod, ha leállítod a samba-t, mi történik. Az NFS mountolása windows-ról (legalábbis XP-ről a Windows Services for UNIX Version 3.5 telepítése után):
mount \\192.168.1.1\mnt *
-
Kicsirics77
veterán
win7 NFS fájlrendszer csatolása:
start menü-->vezérlőpult-->programok-->programok és szolgáltatások-->windows szolgáltatások be- és kikapcsolása-->majd itt megkeres az NFS bejegyzés és pipa minden jelölő négyzetbe.
ha végzett akkor kilép és win7 reboot.
NFS telepítése a routerre:
ssh-val belépsz a routerre és a parancssorban kiadod a következő parancsot:
akár vi akár nano kinek melyik fekszik jobban
és a nano-t preferálom
nano /etc/exports --> enter
ekkor bejön a nao felület és az /etc/exports fájl szerkeszthető lesz
a /mnt után ezt kell beilleszteni "/mnt 192.168.1.0/24(rw,sync,no_subtree_check)"
természetesen macskakörmök nélkül.
majd ha ez megvan akkor control+O(mentés)
control+X(kilépés a nano-ból)
ezekután a parancssorban kell a következő parancsokat kiadni:
így egymás után sorban:
. /etc/init.d/portmap start
. /etc/init.d/portmap enable
. /etc/init.d/nfsd start
. /etc/init.d/nfsd enable
ha ez is megvan akkor elméletileg semmi más teendő nincs mint a total commanderben a hálózati megható csatolása menüben szépen bepötyögni a
\\192.168.1.1\mnt sort és ok.
ezzel csatolva is van az NFS és lehet böngészni az mnt mappát.
figyelem a reboot után csak így lehet elérni már a routerre csatlakoztatott külső meghajtót.
intézőben és böngésző ablakban is megy(firefox)
ha valami kimaradt akkor pótolom.
Lehet helye lenne ennek az #1 hzs.-ben.
Köszönet vargalex-nek a segítségért -
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #285 üzenetére
-
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #281 üzenetére
szia!
akkor ezek szerint a torrentet meg a dlna-t nem kell külön telepíteni,lehet egyből használni?
nem is arra gondoltam,hogy személyre szabottam,de egy nagy általánosságban mire figyeljen oda az ember -
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #266 üzenetére
Szia!
Nem megy közben viszonylag nagy sebességgel a transmission?
-
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Én is beszálltam a körbe tegnap megrendeltem a 3600-t remélem hamar megjön (digistreet)
Arra gondoltam mi lenne ha valaki aki nagyon keni vágja ezt az openwrt-t(vargalex 1.1.15) csinálna egy leírást lépésről lépésre mit hogyan lehet telepíteni( torrent dlna ftp beállítás,linkekkel honnan lehet letölteni) meg ilyesmik amik segítenék a kezdőket mint pl:Én.
Esetleg otthon csinál egy videót lépésről lépésre és rögzítené és azt feltenné valahova
Tudom nem szokás ilyen hamar 1.hozzászólást szerkeszteni de biztos vannak még rajtam kivül akiknek ez jó lenne.
A vendégem lenne egy sörre vagy kettőre. -
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #276 üzenetére
közben megtaláltam a wikipedia-n én is ezt
azért köszönömnekem személy szerint most jelen pillanatban 500 gb samu van rajta(2,5") és külső házban amit külső tápos
de volt rajta 1 tb sima 2,5" és azzal is ment
lehet a 2 tb sok már neki. -
bence111
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #271 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a problémát, de ha rádugtam egy 2,5 es samsung 650 Gb os vinyót, azzal működött.
Nem lehet hogy a 2 terra kicsit sok neki?
-
válasz
Kicsirics77 #275 üzenetére
Nem megy rá, a Tomato csak BroadCom alapú routereket támogat! Igen, angol nyelvű, mint a legtöbb - rendszergazdai - dolog a számítástechnikában!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #274 üzenetére
megint okosabb lettem
vajon a tomato rámegy a 3600-ra?-->sajna nem hinném nem találtam rá utalást.
mert ha ilyen sebességeket lehet elérni másolásnál és ftp-n is akkor lehet rápróbálnék..
gondolom angol nyelvű -
válasz
Kicsirics77 #273 üzenetére
NFS = Network File System!
Ez nem a HDD-n lévő filerendszerre utal, hanem a Samba, és az FTP mellett egy harmadik megosztási forma!Én Tomato-t használok, de ASUS RT-N66U-n! A sebességek olyan 12-18MB/sec közt mozognak, írás, olvasás, samba, ftp tekintetében!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #272 üzenetére
NFS=NTFS?
mert az nem nagyon preferálnám open wrt alatt
egyébként te mit használsz
tomato vagy dd-wrt
ott milyen sebességek vannak? -
válasz
Kicsirics77 #271 üzenetére
Én nem használok DLNA-t, de tudtommal az sajnos semmilyen sebességbeli előnyt nem jelent! Esetleg NFS-el tudnál lényeges előrelépést elérni, ami a Samba-hoz képest akár 30-50%-al is gyorsabb lehet, de egyrészt nem tudom, hogy az O'Play támogatja-e, másrészt az OpenWrt-s konfigjában én egész biztosan nem tudok segíteni!
De vsz itt más gond lesz, mert igen furcsa lenne, ha nem tudná a 1043 sebességét sem! Vagy a mount opciókkal lesz gond - gondolom nem formáztad a HDD-t a webes felülettel -, vagy nem tudom... Ezzel inkább keresd majd Alex-et!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #269 üzenetére
értem ez akkor már tiszta
és a minidlna?#270:
akkor próbáld meg azt hogy rá van dugva és ujraindítod a routert és a vinyót is.
fel kellene ismerni neki utánna. -
bence111
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #264 üzenetére
Egy 3,5 -es wd vinyó, külső táppal ilyen külső házba belerakva.
http://www.speeddragon.com/index.php?controller=Default&action=ProductInfo&Id=152
-
válasz
Intruder2k5 #267 üzenetére
Ja, és az még kimaradt, hogy eddig jó volt? Vagy ezt most raktad össze?
Az UPnP az automatikus port nyitást intézi, tehát ha egy alkalmazásnak szüksége van forwardolt portra, támogatja az UPnP-t, és az mindkét eszközön be is van kapcsolva, akkor nem kell neked vesződni a forwarddal, azt elintézi a szoftver! Ez egyrészt jó, mert kényelmes és nem mellesleg csak addig van nyitva a port amíg az valóban szükséges, másrészt pedig nem jó, mert így nem kontrollált a portnyitás folyamata, és bármi nyithat portot a háttérben!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #267 üzenetére
teljesen mindegy hogy .iso vagy mp3 az 1 gb körüli fájlokkkal nincs nagy gond de azért egy filmnél már ami 10 gb fölött van kissé zavaró
persze értem én hogy az legy a gyenge láncszem csak azt hittem valami beállítási gond lesz
egyébként a fullhd is akad hálózaton keresztül ha az oplay-en nézem de csak az 1080 a 720 megy szépen.
upnp az mi mert láttam a router menüben ilyen opciót illetve az oplay-en is van upnp.#269: igazándiból ezt most vettem észre
anno a 1043-nál nem vettem észre ezt mert ott olyan 35 perc volt egy 45 gb körüli fájl -
válasz
Kicsirics77 #266 üzenetére
Hát ez jó kérdés! Nem lehet, hogy az adott file nagyon töredezett? Próbáltál több dolgot is másolni? Mind ilyen? Az, hogy PC-n milyen gyors, egy dolog... Akármilyen gyors is a routered, itt mindig annak a procija lesz a gyenge láncszem!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #265 üzenetére
értem de akkor miért ilyen tetű lassú a másolás?
van hogy az 5 megát sem éri el
elég idegesítő pl ha egy 40-45 gb blu-ray húzok át a rácsatlakoztatott vinyórol
vinyóval minden ok mert simán esb házban laptopról 19-24 mega a sebesség
ezt tegnap teszteltem
illetve a routerre külső tápos usb3 ház van dugva -
válasz
Kicsirics77 #262 üzenetére
A baj az, hogy a Hálózati helyekből betallózva is a Samba-t használod, tehát azzal, hogy felcsatolod hálózati meghajtónak semmit sem nyersz!
-
bence111
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy 3600-as rootert, és hozzá egy wd 2 tb-os winyót. Segítségeteket szeretném kérni. Ha rádugom a vinyót, nem ismeri fel. Gyári fw van rajta, nem módosítottam. Az lenne a kérésem, hogy mitől lehet az, hogy nem ismeri fel? Próbáltam pendrive-al tökéletesen felismerte. A vinyót megformáztam ntfs-re, fat32-re, most formázom ext3-ra, és eddig semmi.
Nem találtam olyan információt, hogy mekkora méretig támogatja?
Vagy egyáltalán a gyári fw-vel működik-e ekkora vinyó?
Segítséget előre is köszönöm.
Bence
-
Kicsirics77
veterán
tiszteletem mesterek
valak segíten szájbarágósan,hogy a samba megosztást hogyan lehet beállítani mert total commanderben valami szörnyű lassú a másolás még kábelen is.
vagy nem tudom hogy ezen a samba segít-e egyáltalán
most sima hálózati meghajtókánt van csatolva betallózással...
illetve a minidlna,mennyivel lenne jobb az asus r3 oplayhez?
segítséget előre is köszönöm
mivel melóhelyen vagyok így a luci felület jelenleg angol és csak ddns-n érem el a luci-t -
Az üzenet azt jelenti, hogy a forwardolni kívánt portot a router remote management-je használja, vagyis a távoli eléréshez ez van beállítva! Javaslom utóbbinál cseréld le valami más portra, és akkor nem lesz ilyen üzenet! Elvileg bármit beállíthatsz ami szabad, de az általában használatos másodlagos webszerver portszámok a következők...
88, 8080, 8081, 8888
-
contaxg
veterán
válasz
Intruder2k5 #259 üzenetére
Igen, mert nekem fut mellette egy HP Microserver is.. De annyira kuka vagyok az egészhez, hogy nem bírom beállítani a no-ip-t rendesen...
Beloggolok, minden OK. Viszont amikor a forwardingnál meg akarom adni a szerver IP címét és ehhez hozzárendelni a 80-as portot a következő üzenetet kapom: "Error code: 25002
The port of the virtual server is conflicting with that of the remote web management." -
-
contaxg
veterán
válasz
Intruder2k5 #257 üzenetére
2 hét után visszaraktam a gyári firmwaret, mert elméleti tudás nélkül számomra kezelhetetlen. Már ott kezdődtek a bajok, hogy minden belépéskor felhívta a figyelmem a root jelszó beállítására, de ezt végül soha nem endgedte/tette meg. A gyári cucc (lekopogom) simán megy, kezeli azt kb 7-8 eszközt rendesen, akadás nélkül amiket rábíztam és számomra ez a legfontosabb.
-
válasz
urbanjozsi #255 üzenetére
Letöltöd a 3600-ra való vargalex build-et innen!
openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.5.bin
Ezt követően átnevezed valami rövid névre ezt a file-t, mondjuk legyen firmware.bin! Betallózod a gyári fw webes felületén, és feltöltöd!
-
ajani
aktív tag
válasz
urbanjozsi #255 üzenetére
Igen. Csak addig volt rajta a gyári szoftver, amíg kipróbáltam, hogy megy-e a router. Eddig is vargalex firmjét használtam (ezúton is hála neki
) egy 1043-as routeren, de ott nem ment minden ilyen simán. Itt egyelőre minden szuper (kopp-kopp - még csak 10 órája megy)
-
ajani
aktív tag
válasz
urbanjozsi #253 üzenetére
Igen, így van. Nem kell semmi extra program hozzá, vagy linux ismeret. Még magyarul is tud a vargalex firm!
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #252 üzenetére
Kerestem a vargalex fw-ről lépésről-lépésre telepítést de azt Én nem találtam.
Viszont találtam openwrt telepítést itt: TelepítésAzt akarod mondani, hogy a firmware upgrade után, a böngészőből elérhető felületen keresztül lehet beállítani a routert, és ezt a felületet hívják LuCi-nak?! Azaz ez automatán települ az fw-vel.
Ha nem jól gondolom, akkor lassan eret vágok
-
válasz
urbanjozsi #251 üzenetére
Nem tudom mit olvasol, és hol, de alap esetben nem kell semmi PuTTY! Az csak spéci dolgokhoz kell, a normál router funkciókra van webes felület, a neve LuCI!
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
MrSealRD #250 üzenetére
Természetesen még megpróbálom majd higgadtan, egy reset után.
Közben elkezdtem olvasni erről az openwrt dologról....................
Addig értem, hogy rakjuk fel a firmware-t. És innen se kép se hang"Elindítjuk a putty programot"
Tehát, ha gyári fw-vel nem sikerül normális tempót kihozni belőle, akkor lesz egy eladó routerem -
válasz
urbanjozsi #247 üzenetére
Bár én nem vagdosnék semmit a földhöz, azért mindenki volt már hasonló cipőben mint te. Csak annyit tudok mondani, hogy türelem. Van, hogy 1-2 nap múlva kicsit pihentebben másképp látod majd a dolgot és tuti lesz a dolog.
- firmware-ből a legújabb van rajta?
- próbáltál esetleg egy reset-et hátha valami bekavart?Egyébként sokan esküsznek a vargalex féle firm-re...
-
dh66e
veterán
válasz
urbanjozsi #247 üzenetére
neeee paaaaatttanjon el inkább adok még egy dlink 524 szuper kis routert.
Na viccet félretéve, 8 napos elállási jogod megvan ha nagyon nem okés a dolog,persze lóvéra akár egy hónapot is várnod kell -legrosszabb esetben.Szerintem sokan belefutottunk már ebbe a kéne működnie azt mégse kategóriába.
Addig is hátha valakinél kipattan a szikra mi lehet a dolog mögött a megoldás. -
ajani
aktív tag
Még karácsony előtt rendeltem, a doksik szerint 27-én átadták a futárnak, és kaptam is róla értesítést, hogy 28-án hozzák. Egész nap vártam, de nem jött
hívogattam őket, de nem értem el senkit. Gondolom beragadt a futárnál a cucc, mert ma reggel fél 8-kor hívott az ember, hogy hozza a cuccot. Szerintem korrekt cég, az ünnepek miatt simán belefér ennyi csúszás.
xbox témára esetleg nincs ötlete valakinek?
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #245 üzenetére
Isten ments, hogy vitatkozzunk! Köszönöm, hogy eddig is próbáltál segíteni!
Visszaraktam a régi routert, minden visszaállt a régi jól bevált kerékállásba.
Megpróbálok utánaolvasni a vargalex féle fw-nek. Hátha van valmi "hülye gyerekes) leírás hozzá.dh66e: az a baj, ha elpattan az a bizonyos húr, akkor inkább földhözb@szom
-
dh66e
veterán
válasz
urbanjozsi #244 üzenetére
legvégső esetben átveszem tőled nyomott áron hogy még jobban fájjon a dolog.
-
válasz
urbanjozsi #244 üzenetére
Mondjuk nekem nem ilyen routerem van, mint az az aláírásomban is látszik, így én nem fogok veled vitatkozni, ha nem jó, hát nem jó...
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #243 üzenetére
Sokkal lasabb, az amúgy sem gyors 25/1,5-es net. Akadozva nyitja meg a lapokat.
A 3. gépre nem tudok netet varázsolni.................
A vifi csalódás.........................
Most széthúzom a rendszert, visszaállok a642G-re
A HDD sem elérhető............
Eddig Nekem kidobott pénz. -
válasz
urbanjozsi #242 üzenetére
Akkor marad az OpenWrt vargalex build, amiben lehet növelni a WiFi teljesítményt!
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #241 üzenetére
Megnéztem.
Az enyémen kívül, egy routert látott, az a 8-as csatornát használta.
Átállítottam 1 csatornára
Így sem erősebb............Pjoe69: dec 27.-én rendeltem(sajnos eddigi tapasztalatok szerint feleslegesen)
-
válasz
urbanjozsi #239 üzenetére
Igen! A régiót Hungary-ra, a Channel-t pedig egy olyanra, amit nem használ senki más a környéken! Ezt úgy derítheted ki, hogy egy WiFi-s eszközön lefuttatod az inSSIDer programot, amivel láthatod, hogy a környező eszközök mely csatornákat használják!
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #238 üzenetére
-
válasz
urbanjozsi #237 üzenetére
Véletlenül nem olyan csatornát használsz, amin más router is van? Mondjuk egy-két szomszédé...
-
urbanjozsi
senior tag
Nekem is onnan jött ma reggel
Beállítottam, gyári firmware-val. Működik.
Viszont.........
Amiért elsősorban lecseréltem a WR642G-t, az az volt, hogy ezen az elmondások, leírások szerint, erős a vifi.
Na ez Nálam nem igaz! Ugyanazon a helyen használva a tabletet, telefont, ugyanolyan vifi jelerősséget tapasztalok mint a régi routeremnél. Ez csalódás eddig.
A beállításoknál, ha a MAC címet klónoztam(UPC net 25/1,5) akkor nem volt internet! Ha nem nyomtam rá a MAC clone gombra, akkor elfogadott mindent, és van net. Ez így normális?Csatlakoztattam egy HDD-t(60GB samsung), amit a router elvileg felismert:
Ezt hogy tudom elérni? Vagy gyáriba megoldhatatlan?
Olvasom a vargalex féle firmware-t..................... na ez nem kicsit magas Nekem
Tehát: fokozható a vifi erősség vmi beállítással?(egymás melletti szoba, egy kb 5cm tégla válaszfal)
HDD-re ötlet? -
ajani
aktív tag
Megjött az enyém is ma reggel!
14770,- volt a digistreet.hu-ról szállítási díjjal együtt.
Beállítottam mindent amit akartam:
- Samba
- miniDLNA
- Transmission (1043-on soha nem ment nekem rendesen, itt elsőre sikerült...)
- nyomtatóMég csak pár órája megy, de eddig f@sza!
Viszont akadt egy problémám: az xbox360 nem csatlakozik rá wifi-n. Látja a hálózatot, elfogadja a jelszót is (WPA2), de még sincs kapcsolat. Mi lehet a gond? (minden beállításom azonos a 1043-as beállításaival, azzal ment simán.)
-
TIT
veterán
Megnyugodhatsz jobb mint a 1043,nézd meg hardverileg.
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #233 üzenetére
semmi probléma
-
-
zseko
veterán
válasz
Intruder2k5 #228 üzenetére
No igen, nekem nem elvi tudás kell hanem kipróbált. Sajnos sokra nem megyek az emulátorral, nem ugyanaz mint a tapasztalat, ebből (én legalábbis) nem tudom meg, hogy tudja-e ami érdekel. De gondolom a Linksystől jobb lenne. Az itteni boltban 15500-ért láttam a weben.
-
válasz
Intruder2k5 #225 üzenetére
Köszönöm! Sajnos az a helyzet, hogy a fritz egyben az ADSL modem funkcióját is ellátja.
Ezt csak azért tettem be , mert lehetne SIP protokoll szerinti telefonálásra is használni. De a nejem szerint a Téhómos Hoppá díjcsomag mellett a SIP-nek nincs túl nagy jelentősége, ezért eddig itthonra a SIP verziót nem is követtem még el.
Lehet hogy végülis félreteszem és jön vissza helyette egy Dchard féle DSL modem, ez technikailag és biztonság szempontjából jobb lenne, de a technikai előnyöknek meg az 5/512-es internet mellett nincs túzottan nagy jelentősége. -
dh66e
veterán
válasz
Intruder2k5 #229 üzenetére
Minden infó hasznos ezért köszönöm szépen a válaszodat.Hónap végéig van időm meg venni addig olvasgatom a topicot.
-
Szia!
Hangsúlyozva, hogy nekem nem volt ilyen routerem, de folyamatosan követem a 1043 topikját évek óta, azt tudom mondani Neked, hogy erről lényegesen pozitívabb vélemények vannak, mint az elődjéről! Bár vannak akik azzal is elégedettek, de mások - és elég sokan - elég sokat szívnak, főként a WiFi-vel, illetőleg torrentezéskor a stabilitással is, bár ehhez hozzá kell tegyem, hogy ez utóbbi már nem gyári funkciója! Hardver tekintetében is lényegesen erősebb a 3600, ha futja rá, akkor nem kérdés, hogy a kettő közül melyiket vedd! Részletek ITT!
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Ezt a routert ajánlották a figyelmembe a routeres topicban egy régi dlink 524-et váltana ahhoz képest biztos nagy előrelépés lenne viszont amit eredetileg kinéztem 1043-as tp linket ahhoz képest ez mivel tud többet?
Látom itt sok embernek volt kapcsolata vagy van is az 1043-al és ezzel is így várom a tapasztalatokat.Igazából a stabil működés a legfontosabb mind lanon mind wifin non stop használat mellett(nincs áramtalanítva). -
zseko
veterán
Üdv!
Routercserén gondolkodom, jelenleg egy Linksys WRT54GL van, módosított Tomato-val. Először az 1043ND-t néztem ki, ismerősnek ilyen van, aztán a fórumán olvastam a 2543ND-ről, majd végül a WDR3600-ra jutottam mint kiszemelt, az ottani írások alapjánÚgy írják, lehet ip címenként qos-t, sávszélt állítani, ez valóban így van? Kb. 9 gépes hálózatba jönne leváltani a Linksys-t, itt kellene visszafogni a túlzott mértékű torrentezést. 15Mbites adsl van, amihez ugye harmatgyenge 900kbites feltöltés tartozik... a mostani igencsak a határán táncol a teljesítményének. Ehhez hozzájön még az online játék, a youtube, az online filmnézés...
A nagyobb teljesítményű wifi sem lenne rossz, bár ha jól tudom ezt úgyis behatárolja a használt eszközök wifije is (mobil, tab). És rá tudnám tenni a külső vinyót is, így tabról is lehetne nézni a képeket, zenéket, filmeket, nem kellene hozzá hogy menjen a gép. Ehhez lenne is egy kérdésem, le lehet jelszavazni a hozzáférést? Ne írhasson/olvashasson más a hdd-re/ről? Jó lenne stream-ben megoldani a filmezést, ne kelljen átmásolni előtte. Torrentet nem akarok futtatni rajta, a nyomtatóm meg wifis. Openwrt-ben egyelőre nem gondolkozom, haver 1043ND-én ismerkedtünk, ott egyelőre nem lettünk barátok
-
válasz
Intruder2k5 #224 üzenetére
Kiegészítés:
DHCP szerver lehet bármelyik router, tehát használhatod erre a TP-LINK-et is akár, ha az szimpatikusabb, de akkor meg a másikban kell kikapcsolni a DHCP szervert!
-
Ha switch¬et csinálok a 3600-asból , akkor nem lesz rajta semmi biztonsági beállítás,marad csak a másik router tűzfala?
Igen!A DHCP-t a másik router csnálja és a fix (MAC cimhez kötött) IP címeket is a ”fő” router menüjében kell megszerkeszteni?
Igen!Ez esetben mindegy, hogy melyik router lan csatlakozójába dugom a fix IP című harmadik eszközt?
Igen!Célszerű a hálózati nyomtatót a "fő" router (fritbox7170) usb csatlakozójába dugni ugye?
Ez teljesen mindegy!A 3600-as usb portjai egyikét használhatom mindarra ami egyebet a vargalex build lehetővé tesz. Mire tudom ezután a 3600-as másik usb portját használni?
Bármire... Amire az elsőt is! Dughatsz rá HDD-t, PenDrive-ot, WebCam-ot, lámpát, italmelegítőt, ventilátort, telefontöltőt, stb...A3600-as wifijeit n-es beállítással használlom tovább és ha g normára van szükségem ,akkor a fritz wifijét kapcsolom be.
Jó ez így?
Ha N Only-ra teszed a 3600-ast, akkor jó! Ha pedig Mixed módon van, akkor ugyanúgy képes kommunikálni a G-s eszközökkel is! -
Az utolsó kérdés már látom ,hogy tárgytaln , mert szimpla n-es beállítási lehetőség nincs.
-
Ha switch¬et csinálok a 3600-asból , akkor nem lesz rajta semmi biztonsági beállítás,marad csak a másik router tűzfala?
A DHCP-t a másik router csnálja és a fix (MAC cimhez kötött) IP címeket is a ”fő” router menüjében kell megszerkeszteni? Ez esetben mindegy, hogy melyik router lan csatlakozójába dugom a fix IP című harmadik eszközt?
Célszerű a hálózati nyomtatót a "fő" router (fritbox7170) usb csatlakozójába dugni ugye?
A 3600-as usb portjai egyikét használhatom mindarra ami egyebet a vargalex build lehetővé tesz. Mire tudom ezután a 3600-as másik usb portját használni?
A3600-as wifijeit n-es beállítással használlom tovább és ha g normára van szükségem ,akkor a fritz wifijét kapcsolom be.
Jó ez így? -
TIT
veterán
Üdv!
Portnyitásnál a port triggering menübe kell menni ugye?
A triggering port a kimenő,az incoming a bejövő és lehet ua. megadva?Csak mert így sikerült de a 740-esen ip-t kell beírni. -
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni ftp szerver ügyben. Interneten keresztül szeretném elérni az ftp szervert, de nem megy. Belső hálózaton elérem. Ahogy olvasgattam csináltam egy DDNS-et, amit be is állítottam a router megfelelő menüjében, de ezek után még mit kell tennem ? A gyári legfrisebb verzió fut. Másik kérdésem. USB-én keresztül csatlakoztatott külső vinyót be lehet úgy állítani, hogy külön meghajtóként mindig lássa az xp ? Köszi a segítséget előre is.
-
nyikszi
őstag
válasz
MrSealRD #214 üzenetére
Nem hiszem, bár én nem használok minden funkciót
Feltettem a Vargalex féle OpenWRT-t és onnan a beépített dolgokat használtam, bár próbálkoztam puttyon keresztül is.
A telepítés után a HDD-t a beépített utilitivel formáztam, a transmission-t beállítottam és kész is volt ami nekem kellett. Torrent, dlna, router. Még az FTP-t nem bírom belőni, mert nem találtam olyan dinamikus DNS szervert, ami free lenne és működne. Mondjuk még nem zongoráztam végig az összes lehetőséget ami Luciban van, de a javát igen.
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
OpenWRT (vargalex) alatt hogyan tudnám WiFi-n keresztül, a többi gépen használni a szkennerem?
Canon MP540, nyomtatást sikerült beállítani.
A válaszokat előre is köszönöm! -
TIT
veterán
WPS gombot ír a honlapján pedig nincs rajta.
-
vargalex
félisten
Szia!
Erről már többször leírtam a véleményemet:
Ha úgy kell gariztatni a routert, hogy lényegében elérhető (pl. csak a wifi adja meg magát, vagy valamelyik LAN, esetleg a WAN port, vagy az USB), akkor bármikor visszarakható a gyári firmware. Ha viszont el sem indul, akkor úgysem a flash IC kiforrasztásával, illetve kiolvasásával fognak bajlódni.
-
TIT
veterán
köszi.
A jelszót (webes)a system tools/passwordnél tudom megváltoztatni?
A WPS(QSS)a pin alapú könnyebb csatlakozás így utánaolvasva,amit jobb kikapcsolni.
Érdekes,hogy firmware frissítésnél ugrik a gari,akkor minek vannak?Alaplap bios frissítésnél se ugrik.
Nekem az 508-as van,azóta 1 új van,ami augusztusi de nem olyan lényeges. -
TIT
veterán
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen routert,néhány észrevétel:
a garin az van,hogy firmware,bios frissítésnél elveszik a gari.
a gyári cd-n az easy setupban azt írja a wep jobb a wpa2-nél.
Érdemes a gyári belépési jelszó/passzt megváltoztatni?
WPS mit jelent és ki vagy be ajánlott kapcsolni?A current pinnél lévő szám volt a jelszó de azt megváltoztattam de itt még mindig az van.Köszi a helpet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 840 G3 Laptop 14" FHD/i5-6Gen/DDR4 8Gb/256GB SSD M2/Bluetooth/CAM 6hó Gari
- HP 840 G3 Laptop 14" HD/i5-6Gen/DDR4 16Gb/256GB SSD M2/Bluetooth/CAM 6hó Gari
- Dell 7390 Slim Laptop 13,3" FHD/i5-8Gen/DDR4 8Gb/256GB SSD M2/HDMI/BT/USB-C/CAM 6hó Gari
- Western Digital 3,5-es 3TB HDD-k
- Seagate Enterprise NAS HDD 3TB 7.2K 128MB SATA III 3.5''
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest