- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Szólánc.
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
barazd
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy ilyen eszközt, és mindjárt egy váratlan problémába ütköztem.
Az egyik számítógép a routertől kb. 10 m-re van, és ide egy igen hosszú kábel vezet. Mivel a számítógép közelében van egy TV, és IPTV-nk (optikai kábelen) van, illetve a modem a router mellett van, így kézenfekvő volt, hogy amikor a T-Home-os szakik telepítették a rendszert, a kábelt ketté osztották egy-egy Y alakú spliterrel (ha nem tévedek ez a neve). A lényeg az, hogy az 1-2-3-6 ereken van az internet, a 4-5-7-8 ereken pedig az IPTV. Na most egyszerűen fogtam a megfelelő kábelt, és a régi routerből átdugtam az újba. Innentől kezdve se kép, se hang... A routeren nem ég az adott kábelhez tartozó lámpa, és a számítógép szerint "nincs egy hálózati kábel csatlakoztatva". A TV tökéletesen működik, ha nem osztom meg a kábelt, hanem simán csatlakoztatom, akkor a számítógép kapcsolódik a hálózathoz és minden tökéletes. A csatlakozók nincsennek szétcsúszva, többször ellenőriztem őket, kábelt is cseréltem. Ha a régi routert visszarakom, akkor ismét működnek a dolgok az eredeti felállásban.
Sajnos nem értek a hálózatépítéshez, és nem nagyon tudom mihez kezdjek. Arra gyanakszom, hogy a régi router 10/100 mbps-es volt, ez 10/100/1000 mbps-es, és ebből adóthat valami gubanc. Ahogy utánaolvastam a dolgoknak, a megosztással két 10 mbps-es szálat kapok, viszont ott az a per jel, tehát valahogy kezelnie kéne ennek a routernek is... Valaki tudna valamilyen ötletet adni, hogy hogyan tudnám ezzel a routerrel is működésre bírni a dolgokat? Esetleg a routeren kell valamit állítani? (Végignéztem a beállításokat, de nem találtam semmi relevánsat.) Vagy a kábelekkel vannak gondok? (Mindegyik kábel CAT5e, ha ez számít valamit.)
Gondolkodtam, hogy esetleg Open-WRT-t fogok rárakni valamilyen kezelőfelülettel, hogy tudjak torrentezni. Ez esetleg majd helyesen fogja kezelni a helyzetet?
Egyébként ezt leszámítva tökéletesen működik a router.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- Mobil flották
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest