- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: SSD hűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
JohnnyWeiss #16756 üzenetére
az szép mikrotranzakciókat vezetnek be?
ahhoz sincs rendes webes felület és csak a tplink clouddal és az online regisztrációval megy mint a deco család?
PS: RIP tp-link?
Galaxys80:
tipikus....
[link] -
Headless
őstag
válasz
georgeh #16744 üzenetére
olyant biztos nem listázott ki ami már "nincs is ott" ugyanis az a mostis ott lévő fájlokat mutatja valószínű az lehet, hogy fel van csatolva egy hdd az mnt mappába de attól a fájl maga még ott van és foglalja a helyet... igen törölni kéne olyanokat amik nem kellenek.
rm "/teljes/eleresi/ut.txt"
ha mappát akarsz vagy rekurzívan akarsz törölni akkorrm -r /elérési/ut
de csak olyat törölj amit tudsz, hogy mi és nem kéne ott lennie...
-
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16727 üzenetére
Nem rajtunk múlik a satbilitás, mi csak a csomagösszeállítást változtattuk, valamint az extra webes felületet. Amit tudnánk csinálni, hogy a jelenlegi openwrt buildel és hasonló csomagkiosztással forgatunk fw-t de ezek az eszközök nálam pl már nincsenek suste nem tudom mennyire szeretne buildelni, én egy mir3g- buildet tervezek mostanság, de max egy dir860l-t fogok plusszba csinálni, ugyanis az ugyanaz az architectúra.
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16692 üzenetére
mivel egy sima n-es készülék egészen jó értékek wifin ennyit tud több csak ac,ax 5ghz-el lehetne de ehhez router kliens oldalon is támogatás szükséges.
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #16683 üzenetére
nem követtem végig, de szerintem shol nem mondta, a kolléga hogy a letöltés megy ezek simán lehetnek régről bent maradt torrentek is. főleg ha nemrég került be egy változás a hálózatba.
suste: én azt néztem hogy csak a nagyon régi torrenteknél van változás nekem alig volt régi linkes pedig van bent a kliensbe 598, mind magról.
-
Headless
őstag
válasz
georgeh #16680 üzenetére
9091-es portot nem kell nyitni az csak a web gui/remote gui portja egy teljesen más portot kell nyitni, amit a transmissionban állítasz be.
de szerintem itt más gondod van. volt valami változás a hálózatodban? routernek van nete? pl egy
ping google.com
ki tudja deríteni. -
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16656 üzenetére
leírtem 9092-es webes felületen 1 gombnyomás. setup->switch azt hiszem.
én most vettem egy asus ac85p-t még hosszú tapasztalatom nincs vele snapshotot raktam végül fel nem buildelte le időben a sajátot. későn kezdtem.
ac65p-t is ajánlották de nem volt közelben raktáron. ugyanaz a kettő kb.
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16651 üzenetére
ha 100-at ír mégis igaza volt susténak rossz a kábel vagy a csatlakozó valahol a hálózatodban
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16649 üzenetére
Azt írtad, hogy van egy digis router ebből gondolom, hogy ott van tűzfal és címfordítás is.
Ebben az esetben a második routeren az felesleges. 9092-es webes felületen betudod állítani a switch üzemmódot egy gombnyomással, de azért csinálj egy overlay mentést a biztonság kedvéért ezt szintén meg tudod tenni 9092-es webes felületen.
És azért legyen egy wifis eszközöd, ha netán elkonfigurálná a webes felület, bár a 3600,4300-as eszközökön teszteltük annó azokat a funkciókat menniük kell.
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16647 üzenetére
amúgy ha nincs szükséged a dupla natra akkor én fognám és switch üzemmódba raknám az eszközt és akkor maradhat is ez a verzió, nem tudom miket használsz amúgy a buildből.
-
Headless
őstag
válasz
katona.jozsi #16642 üzenetére
felesleges megnézni az a build kb ennyit tud. frisset kell felrakni amiben van flow offload.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16231 üzenetére
működik minden, ugyanolyan a /share/nas mint az /mnt...
Ha nem változtattál az eddigi konfigodon, akkor a /share/torrent biztos ne is fog menni, mert az a flashen van. Amit te akarsz az az, hogy a /share/nas/torrent mappába tölts le...
Ugyanis a hdd gyökere a /share/nas, legutóbbi képed alapján. DLNA-t is ehhez hasonlóan kell konfigurálnod plussz mappával...
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16224 üzenetére
az elv valószínű ugyanez, ellenőrzi a fájlméretet, amit a samba ad, samba meg azt adja amit lát az adott helyen nem érdekli, hogy alatta van másik meghajtó csatolva. Ha fontos az ilyen szintű másolás, akkor hozz létre olyan megosztásokat amik a hdd-n belülre mutatnak.
Nekem tökéletesen megfelel így, amennyiszer itthon másolok rá nagyobb dolgokat, akkor megoldom total commanderrel. persze nálam nagyobb a flash tartalom, így excel, stb dokumentumokat nekem enged menteni...
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #16220 üzenetére
Á tudom már, mi...
A /share megosztást úgy hoztuk hogy nem a hdd gyökerében van. mivel akkor minden újonnan mountolt hdd-nek külön megosztás kéne... Sajnos a windows túl okos akar lenni és nem enged így másolni rá, mert a flash méretét látja, hiába van alá mountolva bármi is....
Csak a windowsos fájlkezelő ilyen buta total commanderrel lehet rá másolni...
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16204 üzenetére
teljes képet küldj inkább luciról, de ez alapján van a /share/mnt -be csatolva egy meghajtó ami valószínűleg a régi, mivel majdnem tele van sima mnt-be pedig az új.
De azzal hogy /mnt-t választottál az új meghajtónak is az eléggé fel fogja kavarni a dolgokat. legyen más a meghajt cimkéje. tun2fs-el tudod módosítani, vagy 9092-őn is.
-
Headless
őstag
válasz
doberman #16192 üzenetére
tftp-shez gyári vágatlan fw kell, mivel az a tplink hivatalos recoveryje független, hogy mi van a routeren jelenleg.
És a fájl neve se mindegy, ezt a tftpd logból megtudod nézni milyen fájlt próbál leszedni. de szerintem teljes mértékben felesleges tftp, ha csak csináltál valami rossz beállítást failsafe biztos elindul... onnan pedig pár másodperc a factory reset.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #16187 üzenetére
Ez nem csak osx, ha sok fájl van egy mappában, akkor lassabb tud lenni a listázás. Érdemes szeparálni a dolgokat... Én pl ha képekről van szó eseményenként szeparálom, filmeket év szerint mappába rakom, persze scriptel.
Másik ok a lassúságra, pedig az hogy alszik a hdd, de ez csak egyszer fordulhat elő, ha be van állítva az altatás, de ez kis fájlszámnál is lassít egy jó 6-10 sec-et persze hdd-től függ a spinup time.
-
Headless
őstag
válasz
Celtis #16105 üzenetére
Openwrt-ből van két verzió stabil és a snapshot/trunk verzió. Az előbbiből kevés van évi 1 build kb jelenlegi a 18.06 és annak javításai, rc1,2,stb... Ezek többn,ire erősen tesztelt buildek.
Az utóbbiak pedig fogd fel mint egy nightly build nem tudom a gyakoriságát, de pár nap. Pont ezért ha valamit telepíteni akarsz akkor azt az első telepítéskor kell megtenni, mert később nem fog megegyezni a kernel verziója. Nah és ebből a verzióból hozzáadtak egy új targetet, ami már 4.14-es kernelre épül ezáltal a flow-offload bekapcsolható. Ami a NAT sebességre igazán jótékonyan hat, de ezek nem "stabil" buildek az is simán megeshet, hogy egy-egy build félresikerül és csak soros portról/tftp-vel lehet éleszteni, én olvastam valami olyasmit hogy az ethernet vezérlő a 1043-nál nem jó még vag,is használhatatlan. Utána kell keresni, lede/openwrt saját fórumán, hogy mi a helyzet a 43xx és 3600 esetében.
-
Headless
őstag
válasz
Killerlaca #15976 üzenetére
szerintem ott van az összes tutorial az oldalon, ami kellhet, eléggé részletesen le van írva szerintem. Kicsit olvasgass utána.
-
Headless
őstag
válasz
Killerlaca #15974 üzenetére
Erre a feladatra egy rooter fw-t érdems használni...
-
Headless
őstag
válasz
Celtis #15966 üzenetére
most akkor a router wan ip címe luci szerint és egy onlineip ellenőrző szerint nem egyezik?
akkor szerintem hívd fel a szolgáltatód, hogy publikus ip címet szeretnél.azért azt ne várd, hogy azonnal változik a névfeloldás a ddns módosítására, pár perc kell neki, de van hogy egy dns móodosítás több időbe is tellhet. De szerintem ez írva van a ddns szolgáltató oldalán is.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #15953 üzenetére
Helytakarékoskodás miatt nincs telepítve webes felület, használj rendes remote klienst,pc-n transmission remote gui, android pl torrnado, ios vegyél rendes telefont
De ha annyira szereted a semmire nem jó webes felületet, akkor telepítsd az setup/installer oldalon, vagy luciból...
-
Headless
őstag
válasz
meszimark #15946 üzenetére
Van egy fast path lede build szerintem wdr3600-ra is azzal meglehet az 500.
Sima lede is rendelkezik már a network flow offload-al amihez 4.14-es kernel szükséges, nem tudom az ar71xx jelenleg milyen kernelen van, illetve hogy támogatott-e.
De ha router cserén gondolkodsz, akkor dir 860l (csak használt van), vagy xiaomi mi router 3g (külföldi). Ezek a budget kategóriás routerek nyilván drágább asusok/lynksisek hazai garival tudják wrt3200 acm, amit vargalex próbált már. De ez más árkategória.
-
Headless
őstag
válasz
galaxys80 #15930 üzenetére
Nem véletlen írtam a webcommandert, mivel ha intézőben másolod át ahhoz kell, hogy a gép menjen, és még lassabb is lesz, mint ha a routeren egy egyszerű cp-vel (webcommander ezt teszi) másolod át. igen 9092/system/webcommander
mondhattam volna, hogy mc-vel, cp,vel hátéreben stb másold de a webcommander mivel pont ezt teszi, csak grafikus felületen, ezért nem említettem...
-
Headless
őstag
válasz
Peter Kiss #15925 üzenetére
Aki routerre tesz hdd-t általában nem a sebesség megszállottja... Ha az lenne, akkor legalább egy NAS vagy PC szervere lenne. Otthoni felhasználásra teljes mértékben elegendő egy router (2mbyte/s). Az erősebb routerekkel már elérhető 6-8mbyte/s is. MT7621-el szerelt eszközök (dir860l, mi router 3g).
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
MaXing #15902 üzenetére
#-ek kommenteket jelent neked ki kell törölnöd a kommentet, ha engedélyezni szeretnéd. A legelső sort kivéve mindenhonnan.
Másik de host fájl, de a routeren. Vagy a /etc/hosts vagy a /etc/dnsmasq.conf fájlba kell megadni. Utóbbit így kell megadni.
address=/facebook.com/0.0.0.0
-
Headless
őstag
válasz
Imi1981 #15890 üzenetére
Openwrt/lede mindent kezel, de pl az ntfs-nek, exfatnak nem lesz olyan jó a teljesítménye főleg, ha transmissiont is akarsz használni az lesz az első, hogy ext4-re formázod. És ha windowson kell, akkor ott a hálózati megosztás. Nem véletlenül írtam két típust ezek jelenleg a legolcsóbb erős routerek. Vannak erősebbek, jobb wifivel de az már 60+-os kategória.
-
Headless
őstag
válasz
Imi1981 #15885 üzenetére
Szia!
Alternatív fw-kre van transmission. Ajánlott fájlrendszer ext4. Lehet rádugni hdd-t is a lényeg, hogy megfelelő áramellátásról gondoskodni kell, így külső tápot kell alkalmazni a legtöbb esetben. Milyen routered van otthon, az elég furcsa, hogy "csak pen drive"-ot tud kezelni.
Ellenben ilyen routert már biztos nem vennék, hacsak name nagyon olcsó. Ha külföldi rendelés játszik sokkal nagyobb teljesítményre képes a xiaomi mi router 3g, vagy ha nem játszik, akkor kicsit drágábban dlink dir860 l.
-
Headless
őstag
válasz
zsolt320i #15877 üzenetére
Ennek semmi értelme
Ez csak egy módosítás a web ui-ban, de hiába ha azt nem tudja használni... és kétlem, hogy ott van mögötte lefejlesztve, csak nem vitték ki webuira. De ezt közvetlen kliens oldalon betudod írni a html-be, és megpróbálhatod elküldeni, de szerintem szimplán nem fog működni...
amúgy van noip a gyáriban az nem jó? ingyenes... annyi, hogy havonta meg kell erősíteni, hogy használod még.
Ha nincs noip még szerintem egy fw frissítés befogja rakni... mert szokott lenni a tp linkekbe.
-
Headless
őstag
Én elsősorban a két router közötti kábelre gondoltam... vagy a gép és router közöttire, de ha a nasra másolás ok akkor jó, dea két router közöttit is megkéne nézni, azt nem írtad, hogy azzal a kábelell volt e mérve a 920 mbps.
amúgy szükséges a dupla nat nálad? ha nem akkor AP-ként kéne beállítani a 3600-at és akkor biztos nem fog beleszólni...
a fő router dhcp tartományába állíani a 3600-at dhcp-t kikapcsolni és lan-lan porton összekötni a két routert. ha nem megy ez alapján biztos vannak részletesebb leírások...
-
Headless
őstag
válasz
llacee #15848 üzenetére
Szia hát ha nem ilyedsz meg egy kis shell scripttól, esetleg uci-tól akkor megoldható egy polling szerű megoldás, vagy ha ilyenkor amikor a megszakad a net, akkor az interfész is lecsatlakozik, akkor hotpluggal is mehetne...
De amúgy oké, hogy egy virtuális gépen megy a router funkció, ha az leszakad, akkor hogy lesz nete a routernek? bridgelve van a két interfész még rendben is van de ha ki van kapcsolva konkrétan gép?
-
Headless
őstag
Hát nem tudom mit csináltál, de valamit nagyon elrontottál... a luci /rendszer/csatolási pontok oldalról lőhetnél valami képet...
Két HDD-re torrent az érdekes megoldás de eléggé nehézkes, automatikusan. mivel akkor a letöltési könyvtárat kell módosítani dinamikusan valamilyen infó alapján, gondolom, hogy mennyi hely van. az egyiken és a másikon...de minek ez a megoldás amúgy? nem elég egy aztán törölsz ha kell hely?
-
Headless
őstag
ha ugyanúgy csatoltad a második hdd-t mint az előzőt sanszos, hogy ugyanaz (mnt) lett a cimkéje (LABEL-e) a HDD-nek/partíciónak így fel-fel cserélgeti a hdd-ket az utóbbinak a cimkéjét írd át, húzd le az első hdd-t majd
a 9092/setup/HDD label fülön írd át a cimkéjét a particiónak, ezután visszadughatod a másik hdd-t egy unmount/remount lehet kelleni fog ezután vagy egy reboot... -
Headless
őstag
válasz
baandii #15759 üzenetére
Attól függ milyen neted van, milyen feladatokat fog átvenni nas... ha gyors net de azért mégis kéne az openwrt/lede, akkor a fast path-os verziót érdemes felrakni, azzal 5-600 mbps-t tud NAT-olni. De pl megmarad a ddns, cron, stb egyéb dolgok, amiket még a router lát el most.
De ha 100mbps-nél kisebb a net én nem pöcsölnék, és hagynám...
-
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #15496 üzenetére
Dlink dir 860l-nél nem nagyon van jelenleg erősebb. Azt az mtk-t szerelik jelenleg sok csúcs eszközbe is...
-
Headless
őstag
válasz
baandii #15477 üzenetére
Amúgy csak offtopikban megjegyzem, szerintem sokkal gyorsabb lett volna megoldani az egészet a libreelec alatt, bár nem tudom milyen eszköz, arm, vagy x86. De szerintem simán megoldható lett volna, csak a jogosultságokat, forwardokat távoli eléréshez, és kész is lettél volna kb.
De azt nyilván másik topikban többet tudtak volna segíteni én ssh alól osmc alá simán raktam tr daemon-t viszont a kodiba integrált telepítőket sosem szeretem/használom....
-
-
Headless
őstag
Azt ne várd, hogy dlna-n nézze, egy olyan, aki kodihoz van szokva, én sem dlna-zok 3-4 éve... Főleg nem egy olyan, aki 4k-s anyagokat akar nézni...
A hálózati megosztást kéne csatolni kodiban és kész... Persze ha a lejátszó csak wifi-s és tényleg 4k-s anyagok vannak, akkor mozgatni kell mindenképp...
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
válasz
baandii #15427 üzenetére
Telepítés nagyjából igen, factory feltöltése.
Mivel ext4 a hdd a formázás kimaradhat, az automount fel is csatolja, de hogy egyszerűbb legyen az életed, a hdd LABEL-jét írd át "mnt"-re idézőjelek nélkül, ezt live linux alatt gpartedel vagy ahogy akarod megoldható. Elviekben a routeren is megoldható, csak tune2fs kell hozzá, egyszerűbb talán a gparted.
Ha ez megvan utána a transmission lucin keresztül elindítható, webes felület helyspórolás miatt nincs telepítve alapból, remote kliens android, winfows alól használható, de ha kell a webes kliens is telepíthető luci alól.
-
Headless
őstag
válasz
baandii #15421 üzenetére
Elméletileg így gyakorlatilag, azért számíts 1-2 nap beállítást, ha kezdő vagy. Valamint ha 200 mbps-nél gyorsabb internet sebességed van és ki szeretnéd használni, akkor felejtsd el, mert custom fw-kben nincs hardveres NAT, így ez a maximum kb amit el tud érni WAN <-> LAN. Sebességet.
És ha már ezekkel kész vagy jöhet a kodi mellé mysql adatbázis is, hogy minden eszközön egyforma legyen a megnézettek listája, persze ez már nem szükséges.
Az fw és hozzá leírások suste logout blogjában, valamint szerverein megtalálható readme text fájlok.
Ext4 teljesen rendben van.
-
Headless
őstag
válasz
baandii #15419 üzenetére
Ez megoldható, bár nekem nincsenek 4k-s igényeim fhd még elmegy az n300-as wifivel is. Én így használom a 1043nd v2-es routert a lejátszó pedig egy rpi osmc-vel. Viszont arra számítanod kell hogy hdd formázással kell kezdened, mert ntfs lassú lesz. Vannak erre a funkcióra kihegyezett rendszerek pl suste/Headless fw, van rss reader maghoz majomhoz. Vagy vargalex fw-je.
Viszont torrent letöltési sebessége az kb 2-3 mb átlagnál tetőzik.
De a te megoldásodnak is működnie kell..
-
Headless
őstag
válasz
szegto #15382 üzenetére
Ne rakj fel semmit, az a basic mentés az teljesen másra való és ipv6 támogatás nincs is benne. Az csak az fw-ben van. Amúgy az ipv6 hiányából semmiféle hátrányod nem származik még jópár évig.
Tjsz: kíváncsivá tettél, de ezen leírásban elég sok nagy számú subnet fel van tűntetve és a 255-ös végződés az minden esetben broadcast cím. Persze nem ismerem ezen nagysubneteket, de, szerintem ez minden subnetben így van. [link]
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #15280 üzenetére
Időm nem sok, van mostanság, max mobilról pár perc, de nálam nem jelentkezik a hiba vagyis nem tudok így vele most mit kezdeni.
Pedig autostart transmission megy nálam.
-
Headless
őstag
válasz
edeleny #15272 üzenetére
Az a baj, hogy össze visszaság van ezek között. Egyrészt elérési útvonal alapján van csatolva minden, amiből van sda-tól c-ig. Azt se tudjuk hány hdd van rajta, meg hogy hányat lát a router.
Röviden: káosz van. Törölj minden csatolást, majd UUID alapján csatolj mindent.
-
Headless
őstag
válasz
dredjudge84 #15218 üzenetére
Nálad az extroot csatolás multkor sem ment és ha jól emlékszem a hdd/ház volt a ludas, mert pendriveot tudtál csatolni.
Most is erre gyanakszok túl későn töltödik be valamilyen kmod.Az hogy nem csatolódik az meg más kérdés de nekem úgy tünt az automount logból megpróbálja felcsatolni, csak elszáll hibával. Vagyis ssh alól sem menne a csatolás, ez meg valami fájlrendszer/particiós tábla lehet.
-
Headless
őstag
válasz
szabifotos #15175 üzenetére
Talán a wan -> ACCEPT-et kéne vissza csinálni úgy ahogy volt... mert ez biztos nem az eredeti beállítás.
INPUT -> REJECT
OUTPUT -> ACCEPT
FORWARD -> REJECT -
Headless
őstag
válasz
szabifotos #15172 üzenetére
Hogy van bekötve a hálózatba a router, valamint tűzfal szabályoknál/forwardoknál mik vannak engedélyezve?
-
Headless
őstag
válasz
georgeh #15168 üzenetére
Idézőjelet nem felejtetted le? Nincs benne ékezetes karakter?, egyéb speciális karakter? Hibaüzenet? De amúgy ennek a mérete 0 ahogy nézem nem mappa véletlenül?
Ha mappa, akkorrmdir "/path/… /… "
Ha ez sem, akkor durvább módszerhez folyamodnék mivel az a mappa nem igazán tartalmazhat értelmes dolgot így.
rm -r "/overlay/www/OPENWRT/mnt"
Azért az durva, hogy egy wifi jelszó beállítás 3l2 évbe teljen, telepítesz egy router ennek az 1. 3-4 lépésben kéne történnie…
-
Headless
őstag
válasz
georgeh #15157 üzenetére
tök felesleges azt elvégezni, amit előttem írtak, a hiba oka, hogy nincs elég helyed menteni (rendszer szoftver ~60-80 kb már kevés)... vagy egy torrent letöltődött a flashbe vagy egyébdokumentum került oda, ezért nem tudsz menteni.
Megoldás egyszerű factory reset, bonyolultabb /overlay mappában megkeresni azt, ami foglalja a sok helyet és törölni, termésuzetesen csak azt amit tudod hogy mi... pl .torrent fájl, dlna adatbázis/torrent config mappa áthelyézes a csatolt meghajtóra stb. megkereséshez (
du -a /overlay |sort -nr |head -n100
) -
Headless
őstag
válasz
szabifotos #15149 üzenetére
Csak hogy akkor már Én se maradjak ki a jóbol.
--openVPN szerver/kliens
--Torrent letöltés rendezés (magadnak)
--RSS olvasó torrent oldalakhoz (nCore,majomparadé,shaanig.org - eredeti nyelvű h265-ös sorozatok)
--kodihoz/bármihez mySQL szerver. -
Headless
őstag
válasz
szabifotos #15152 üzenetére
-
Headless
őstag
válasz
talosv #15122 üzenetére
Két kérdésre 1 válasz, tűzfal.
Az időkorlátozás részhez, ha v3-as configot használsz, akkor figyelj rá, hogy UTC-ben add meg az időközt.
Ha extraként tolod be, akkor --localtz kapcsolóval tudod erőszakolni a helyi időt. Az időkorlátozásnál ugyanúgy használhatsz mac szűrőt az ip szűrő helyett, ahogy tetszik.
-
Headless
őstag
válasz
Celtis #15084 üzenetére
Hát akkor hajrá
Röviden így képzelem el.
Csinálsz egy új wifi iface-t egy új interfésszel.
Csatlakozol az ap-re vele scan-el.
Csinálsz egy új tűzfal zónát amiből oda/vissza forwardolod a dolgokat a lanba.Amibe nem vagyok biztos, de lehet elég lenne a az interfészt a lan zónához hozzárendelni, és akkor nem kell új zóna/ forward.
Majd vargalex kisegít ha mégse jó amit írtam.
-
Headless
őstag
válasz
Celtis #15082 üzenetére
Másik észrevétel, mielött belemélyedsz. Nem kell gyújtásnak lennie, hogy a pendrive kapjon áramot? Ebben az esetben számomra már el is vesztené az értelmét, és csak bosszúságokat okozna gyújtáson hagyjva lámpa is véletlen bekapcsolva marad a gyújtás miatt reggel lemerült autó fogad. Persze ha az anyós ülés legmélyén van eldugva a port megértem, de szerintem nem hoz akkora előnyt. Én inkább telefonhoz kötném valahogy az autót, bluetooth, jack (ha van).
-
Headless
őstag
válasz
Celtis #15078 üzenetére
Mielőtt nagyon belemerülnél én azt mondanám, hogy nézd meg, hogy ha be van dugva az autóba, akkor a router mellől eléred-e egyáltalán a wifijét, mert nem hinném, hogy egy nagyon erős antennája lenne, ami fémen/üvegen és falon kel átmennie.
Amúgy nem olyan bonyolult suste vagy openwrt leírása szerint megcsinálod, mintha repeater lenne csak a továbbszóró wifit hagyod le, mert az feles. Ezután már "csak" a multiwan-t kell beállítanod. Persze arra figyelned kell, hogy az eredeti wan megmaradjon, szóval újat kell létrehozni, ahol azt módosítja.
-
Headless
őstag
Biztos én vagyok értetlen de számomra ebből még mindig nem derült ki hogy a kérdéses router melyik portja van kötve a hálózatba? Amennyiben a router wan portjába akkor megvan a hiba oka, ha lan portba akkor nincs több ötletem.
Ha előbbi akkor állítsd át a LAN ip-jét az asus tartományába, kapcsold ki a dhcp-t, és lan portján keresztül kösd össze a routert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GTX1660 super 6gb új állapot OEM 2db.
- Realme GT2(használt, független, 128 GB, 8 GB RAM, szürke)
- GAMER PC! i7 12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE - OLED 240HZ
- Belépő GAMER PC! i5-12400F / RX 6600 XT / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest