- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Toyota Corolla Verso (2008/01) -hoz hogy keressem azt a kis műanyag pöcköt amivel a kerékjáratban lévő műanyag takaró lemezt rögzítik az alvázhoz? Külföldről honnan érdemes? -
Üdv. Van itt valakinek 2013-2014-es Prius-a? Ha igen akkor az első lökös alja hány cm-re van a földtől?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Újra boldogítalak titeket. Kinéztem egy CoV -t és alvázszám alapján törött volt a kocsi elejében kb. 2-250e kár keletkezett, hátuljában kb. 110e kár. Érdemest ezt szerintetek megnézni így? -
Vezu
csendes tag
Ha már T27: 2019 első negyedévben indul egy visszahívási kampány T27-re, üzemanyagrendszerrel kapcsolatos, pontosabb infót még a kereskedő sem tudott mondani, mikor január közepén erről kérdeztem őket. Majd csak most kezdik postázni a hivatalos értesítőket...
Lehet érdemes lenne neked is megnézni a tiéd érintett-e, alvázszám alapján lehet itt keresni: [link] -
Vezu
csendes tag
Nekem is T27 avem van, kb 130e km van most benne, 1.8 benzin, 6 sebességes manuál váltó.
Olajfogyasztást nem tapasztalok (0W20 Eneos olajat használok, egy ciklus nálam maximum 10 e km), de ez a váltóhang nálam is jelen van (üresben, felengedett kuplungnál surlódó hang). Főleg hidegen, ahogy melegszik az olaj, úgy mérséklődik a hang. Decemberi szerviz során lecseréltük a váltóban is az olajat, ez sok segített, így már kevésbé hallható, üzemmelegen már nem is érzékelhető a " surlódó zörgés"...
Kuplung cserénél majd megnézetem ezt is, addig azt mondta a szervizes srác, hogy nem érdemes vele foglalkozni és emiatt külön szétszedni.
Még egy megjegyzés: nekem az összes Toyota specifikus szervizben azt tanácsolták, hogy 60.000 kmként legyen lecserélve a váltóban az olaj, jót tesz neki.
-
Csabroncka
addikt
Számomra, az a kérés, hogy felárazza-e ezt jelentősen a Toyota név? Innen vettem, de valami ilyet is nézhettem volna (2014 1.6 Valvematic).
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Dare2Live #5931 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Végigolvastam a Toyota fórum váltóval kapcsolatos részeit, a T-27-ről meg az egészet. Hihetetlen milyen gyakori a váltóhiba. Van olyan tulaj, akinek a szerviz cseréli 60e km-nél, neki pl nincs vele gondja. Eneos-ból nem találtam 75W-t, de voltak tulajok akik kifejezetten panaszkodtak az Eneos váltóolajra.
Holnap veszek Castrolt, hétvégén lecserélem, és megírom a tapasztalataimat.molnarpeter - A barátom T-25 1,8 autójában 350e km van, és vajpuhán lehet váltani a hangtalan váltóval. Emiatt az autó miatt vettem Toyotát. Hallottam a féltengely gondokról, meg az olajfogyasztásról, de gondoltam a T-27-ben ezeket már kiküszöbölték.
-
Dare2Live
félisten
Toyota olaj japánban eneos. Itt meg épp ki adja nekik a legolcsobban.
anno amikor én erre a váltóólaj élettartamra rákérdeztem azt mondták, hogy ha nem cserélek manual 400.000kmet elmegy, ha cserélem olyan 100.000km elött akkor végtelent... 180.000kmnél nem vagyok 100%ig biztos segíteni fog vagy rontani.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Nyárok kerültek új féktárcsák az autóra, amiken szépen meg is jelent azóta a felületi rozsda. /nem a kopó felületen/ Van valami tipp ennek a gyors eltávolítására? Elég csúnya lesz, ha felkerülnek a 17es kerekek.. :/ köszönöm
-
Nerazim
őstag
Udv!
Vkinek nincs a Toyotanal ismerose? Egy kulfoldi alvazszamot kene leinformalni. -
DjKoxi
senior tag
Köszönöm a segítséget! Sejtettem, hogy így működik, és nemcsak az olajjal, hanem sok egyéb alkatrésszel. Sajnos az autóm váltójának van egy kis hangja ami egyelőre az utastérbe egyáltalán nem hallatszik be. Köszönhető ez az "élettartam" olajnak, no meg a svéd Toyota szerviz gondosságának. Javulást várok az olajcserétől, ezért is keresem a legjobb megoldást.
Castrol
Toyota
A kettő közül fogok választani. -
Ear001
addikt
-
DjKoxi
senior tag
Hajtóműolajjal kapcsolatban van tapasztalata valakinek? ( 2011 évj. manuális váltó ) A kezelési könyv 75w gl-4-et ír. Lehet kapni ilyen olajat Toyota márkajelzéssel. Érdemes ilyet vagy jó a Castrol 75W olaja is? Köszönöm!
-
Csabroncka
addikt
Sziasztok, segítsetek már nekem abban, hogy a ZR1-es váltószelepvezérléses 1.6 benzin motorba milyen gyújtógyertyát vegyek. Pontosabban a kézikönyv SC20HR11-et ír, amit a Denso kivezet és megszüntetett, helyettes van a SC16HR11, igen ám, de mit jelent a: \SZ, \P, \LA, \AF ????
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Retekegér #5914 üzenetére
Aránylag jól felszerelt garázsom-műhelyem van, műszaki területen dolgozom, autószerelői gyakorlattal.
Aknám nincs, de közeli ismerős, lelkiismeretes szerelő megoldja azt ami meghaladja a lehetőségeimet. Messze van a márkaszerviz. A vásárolt autó vezetett szervizkönyves ( svéd ), 180e km-rel és siralmas a fékek állapota.
Műszakilag rendben van, de biztos, hogy mindent futószalag szerűen csináltak meg rajta. Elég egy pillantás a motortérben a műanyag burkolatrögzítő patentekre. Miért töröttek, hiányosak?
Le fogom festeni a féktárcsákat, munkahengereket, úszónyergeket ( fekete vagy ezüst színre ), ehhez mindenképp le kell szerelnem.
Az autót sokáig szeretném megtartani, olyan idősen már a márkaszervizes pecsétek szinte semmit sem fognak jelenteni. Nem tagadom azt sem, hogy sokallom az összeget amennyiért dolgoznak. -
DjKoxi
senior tag
Üdv mindenkinek! Most vettem észre, hogy van Toyota fórum a prohardveren. December elején lettem márkatárs egy 2011-es 2.0 benzines Avensis kombival. Nem fogom márkaszervizbe vinni, csak ha elkerülhetetlen lesz.
Tavasszal teljes fékfelújítást tervezek ( tárcsák, betétek ), Bosch márkát választanék ha nincs egyértelmű ellenvetés. Ha jól láttam, most is azzal van szerelve.
Balesetmentes közlekedést kívánok a fórumozóknak! -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Avensis T250 1.8 benzines faceliftelt-nek is vannak olajfogyasztási problémái?
Illetve napi 2x35 km-es vidéki útra melyik motor ajánlott?
Corolla E140, E150 is megbízható, ha igen milyen motorral?Köszi!
-
Drizzt
nagyúr
Közben már létrejött a Toyota.hu-n az Új Corolla subpage. Mostmár csak az árak kellenének.
Facebookon írt egy fickó, hogy márciusban várható a sedan hibrid, bár gőzöm nincs honnan jöhetnek az infoi. A Totalcar-os cikk szerint meg Áprilisban jönnek az új modellek. Mivel arról is van szó, hogy az Aurist váltani fogja az új Corolla család teljesen, ezért én legvalószínűbbnek a hibridek árát onnan származtatnám, s 7M - 8.5M közé várom felszereltségtől függően. Aztán majd meglátjuk. Írországban már vannak árak, szóval lehet feljebb is lesz ez az ár. Majd meglássuk.
-
Newlachka
őstag
nem hiszem,hogy verso lesz.
Hétfőn ezt nézi meg, felhvíta, elvileg elől hátul törött volt,márkaszervízben javították.
E mellett szól ha igazolt minden szerviz akkor nem lehet vele nagy baj az elkövetkezendő 100ekm-en.
illetve én ezt találtam neki.
Mennyire szabad egy ilyet pl 250ekm felett megvenni?
gondolom ha rendesen szervizelt akkor minden gond nélkül.
igazából Yarist javasolta a szerelő neki,de ffi létére ne egy yarissal járjon már...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Call of Duty: Black Ops 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Túra és kirándulás topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest