Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tycon
tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Ezzel az elemcserével nekem is meggyűlt a bajom. Bezár, nem nyit. Jó, cserélek elemet. Cseréltem, újra. Már semmit nem csinál, nem is vigyorog a piros a kulcson. Berakom a régit. Azzal megy, kinyit, becsuk. Jó, akkor te mégy a polcra a tartalékulcsnak. Most ez van. Hogy egy új elemmel miért nem megy? Nem update a tudásom? Általános és közlekedésgépész technikus, közlekedésmérnök, finommechanikai-műszerésztechnikai szakmérnök, 50 év tapasztalat, gyakorlat. Van ami kimaradt, nem figyeltem az iskolapadban? Vagy 500 röntgengépet terveztem a Philpsnek, stb. szerte a világon. Esztergáltam dugattyút, stb, stb. Javítottam órákat, építettem házat. Még elemet kell megtanulnom cserélni. Rászánom a hátralévő időt. Egyébkén megmértem voltmérővel.
-
Lecseréltem mindkét kulcsban az elemet a rav4-ben (tegnap kiírta hogy merül), végülis egész jól bírta a kevésbé használtban (feleségemé) a panasonic elem, 3.5 év. Az én kulcsomban már az energizer ultimate lithium volt az szerintem bírta volna még (ugye nem írja ki melyik kulcs merül), az már csere volt új kora óta, de ha már nekikezdtem azt is cseréltem. Mondjuk az M43 id tag-ben mindig nagyobb szívás elemet cserélni (mit meddig nyomj utána stb-t én mindig elfelejtem, papír előkeresés és társai) de az is megvolt. Remélem most 3-4 évig nyugtom van ettől...
-
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
He? Mi az hogy nem dolgozik? Ezt olyan szempontból írják, hogy hosszan tartó egyenletes sebesség mellett nincs fogyasztásbeli előnye, mert nincs lassítás, aminek az energiáját vissza tudná nyerni. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudja használni a villanymotort. Gyorsításkor besegít. Utána visszatölti jellemzően 50% körüli értékre.
Sőt, ha lehet hinni a dinamikus ábrának, akkor egyenletes tempo mellett is néha hajt a villanymotor, néha meg töltődik, kb 5-10 mp-es ciklusokban. Azt nem tudom, hogy ez mivel jobb mintha egyáltalán nem csinálná ezt a csiki-csukit.
-
Ha már szóba került az N állás.
Lakott területen belül enyhén és folyamatosan lejt az út, ilyenkor tehetem N-be, hogy szépen végigguruljak?
Ha D-be hagyom, akkor túl lassul és rá kell gyorsítanom. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Kerékcsere alkalmával mindig N-be kell tennem a hibrid Toyotát, de ilyenkor nem engedi leállítani teljesen az autót, mert szól hogy előtte p-be kéne tenni. Most egy kicsit elhúzódott a csere és le is merült a 12voltos akksi. Van erre vmi megoldás, azon kívül hogy ideje cserélni az 5 éves akksit?
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy az ő használati szokásainak mi felel meg a legjobban.
A legutóbb bejelentkező márkatárs napi 200 km autópályázásra használja az autót, na erre nem való az e-CVT (mentségére szóljon, hogy nem ő döntött így, hanem a cége adta neki a Corollát és hát a cég fizeti a benzinköltséget is
).Napi 200 km autópályázásra egy dízel autó kell DSG váltóval.
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Utanként visszanézhető menetadat nálam csak akkor van ha a telefon és az autó össze tud kapcsolódni és betölti a profilom.
Vendég módban megtett utakat nem látom az appban. -
ncc1701
veterán
válasz
OCTAMD
üzenetére
Egyrészt abszolút egyetértek, gyerek is skoda vonalon akart autót venni, dsg váltóval, mondtuk neki, h zsebbenyúlós lehet. Szerencsére most hibrid yaris cross az irány, cvt váltóval, legalább megbízható. Viszont sokan nem szeretik a bégetést. Nekem rohadtul zavaró lenne, saját nagy autóm is 6 gangos aisin automata, 850 volt 3 éve a felújítása, de ezzel együtt sem szeretnék cvt váltót magamnak. Inkább manuálist akkor már.
-
OCTAMD
őstag
Lehet,hogy egy Skoda is tud jó autó lenni egy Toyotához képest,de amikor azt látom pl.a facen van egy ilyen agytröszt faszi aki automataváltó javítással foglalkozik és mindig mutatja a parkolót és mindig vár 25-30 kocsi javításra és toyota hybrid sosincs ,de ford audi skoda vw rengeteg,powershift szerviz vagy vmi ilyesmi a neve a cégnek.A Toyotában ha nem cserélsz olajat,akkor is elfutja a 10évet vagy 300000kmt,de amikor azt látom,hogy némelyikbe már 2 váltó volt cserélve 100000-120000km alatt,akkor nagyon nem hiányzik más márka
-
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"azért fogyaszt többet autópályán a 2.0-ás Toyota, mert nagyobb teljesítményt ad le" - persze mert kevesebbet dolgozik a viillanymotor de dolgozik.
Töltés: fékezel autópályán is, lejtők is vannak és igen, mikor úgy dönt a rendszer tölti a nagyaksit, ami segít pl. a gyorsításokban. Kapcsold be a töltést mutató ábrát és látni fogod! -
válasz
blueye
üzenetére
Furcsa lenne, ha dolgozna. De ha tényleg dolgozik, akkor honnan veszi az energiát hosszabb távon?
Egy idő után a hajtó akkumulátor lemerül, tehát a belsőégésű motornak kell töltenie.
Vagyis ha autópályán megy az autó, akkor az első 5-10 km-en még tud hajtani a villanymotor az akkuban lévő energiakészletből, de utána már csak akkor tud hajtani, ha levesz a motorteljesítményből az akku töltéséhez.
Vagyis a 2.0-ás belsőégésű motor 153 lóereje megoszlik az autó hajtása és az akku töltése között.
Hogyan jön ki ebből az, hogy autópályán a 2.0 Toyota hibrid hajtásrendszer nagyobb teljesítményre képes, mint egy 1.4 TSI benzinmotor?
(Mert ugye a kiindulás az az állítás volt, hogy azért fogyaszt többet autópályán a 2.0-ás Toyota, mert nagyobb teljesítményt ad le
) -
blueye
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Dolgozik ott is, nézd vissza az appban.
-
-
KMT
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
No meg a sokkal kifinomultabb hajtáslánc. Fáj amikor dsg-sbe ülök át néha.
A fogyasztás kapcsán az erőt is illik nézni és a 2.0 corolla erősebb mint az 1.4 tsi. -
válasz
Pfiucska
üzenetére
Én is Octaviából ültem át egy hónapja, csak én egy sedan benzines 150 lóerős 1.4 TSI-ből egy 2.0 GR-Sport C-HR-be

Városban, elővárosban a Toyota a hibrid hajtásnak hála 1-1,2 literrel kevesebbet fogyaszt. Egyenletes 100-110 km/h sebességnél az elektromos hajtás már nemnagyon dolgozik, itt nagyjából ugyanannyit fogyaszt a két autó. Autópályán viszont a CVT váltó már hátrány, 130-140 fölött a Toyota lényegesen többet kér, mint a Skoda

Párosítva a Toyota sokkal kisebb tankjával, ez nagyon nem teszi alkalmassá rendszeres hosszú távú autópályázásra

Nálam szerencsére kb. 50% a város/előváros, 35% az országút és kb. 15% az autópálya, így összességében jobbra jön ki a fogyasztás

A motor sebességfüggetlen zümmögése nekem is zavaró, egy oldschool, gyakorlott autósnak sok információt adott a motor hangja, most állandóan a kijelzőt kell néznem, hogy mi történik a hajtásláncban

Kényelemben, praktikusságban egyértelmű számomra az Octavia előnye, az tele volt palacktartóval, pakolózsebbel, tartórekesszel, csomagtárolóval, szatyorakasztóval, rögzítőhálóval, ebbe meg tényleg nem lehet egy 1 literes üdítős üveget berakni

Persze vannak Skodás szemmel nézve űrtechnika szintű dolgok a Toyotában, pl. az OTA szoftverfrissítés, vagy a MyToyota appban utanként visszanézhető menetadatok

-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem arra gondoltam.
Telefonon vagy PCn.
Ilyesmit már találtam: klikk
Engem viszont nem autón belüli wifi érdekel hanem távolról. -
-
Pfiucska
senior tag
Na bekoszonok ide is. Okt 1 ota a ceges auto egy Corolla 2.0 comfort style tech. Napi 200km ingazasra kaptam, igy a 3 het alatt 4.500 km-t mentem vele eddig. Az auto maga nem palyazasra termett, a szelzaj szerintem nem keves, ha beszelgetni szeretnel a hatululovel, de ha egyedul vagyok akkor nem zavar.
Felszereltsege eleg jo, valos kulcs nelkuli nyitas/zaras, itt kerdezni is szeretnem, hogy becsukni csak ugy tudom, hogy a kilincsre visszanyulok? Ha eltavolodok nem zarodna be magatol? A nyitas kapcsan pedig, muszaj vagyok eloszor az elso ajtot nyitni ahhoz, hogy a hatsot nyithassam? A csomi ajto nyitasnal a lablenditos nyitas az jo pofa, neha egesz hasznos, ha mas nem, a haverok elotti fancyzeskor
Amugy az adaptiv tempomat + aktiv kormanyzas (+ holtter figyelo) szerintem nagyon patent, nagyon sokat hasznalom, ez nagyon komfortossa teszi a palyazast. Elso hatso radar jol jon, kamera kepe bena de hasznalhato. A keresztiranyu forgalom figyelo klassz. A lampak nem tul acelosak de az automata refi kapcsolgatas azert segit rajta. A fogyasztasa kicsit faj olyan szempontbol, hogy pici a tank (43l, mieeeeert??) ezert allandoan tankolgatnom kell, raadasul fajdalmasan (meg ha a ceg is fizeti) megugrik a fogyi 150-160-nal. Szerintem erezhetoen max 130-140-re van kitalalva ez az auto. Amugy az atlagom 6.5 eddig az applikacio szerint. Varos-elovarossal lehetne sokkal jobb is, vicces h ilyen 3-4-5 km-kkel lehet 4l alatti fogyikat produkalni.
Eroben szerintem nem rossz, ez mar eleg szerintem kb mindenre ami kell a hetkoznapokban. A motor bogese kicsit idegesito, eloszor az asszony fel is rohogott h ez micsoda
Megszokni szerintem nem fogom, elotte a dizel skoda kerregeset sem szoktam meg 45k km alatt. Elfogadom. A futomu nem rossz, egy kutya kb nekem az octaviaval, teljesen jo a hetkoznapokban, nem annyira kemeny mint egy ceedben, inkabb az octaviahoz van kozel.
Belterben, csomagtarto meretben, praktikussagban az octaviahoz kepest egyertelmuen visszalepes. A csomi lathatoan kisebb. A hatso uleseknek a labter meg csak-csak, de a fejter vicc, a 181 cm magas testverem gyakorlatilag lefejeli a tetot. Elol oldalra egy 1.5l palack nem fer el, eleg idegesito, en sokat iszom. Apro tartot nem talaltam. Belepesnel a muszerfalnak a sarka tenyleg benne van az ut kozepen, eleg erdekes, eddig csak 1* vertem bele a labam. Az ules nekem oke, de ez azsiakra van tervezve
, en 177 cm 73 kg vagyok, ezzel oke, de 10 cm-vel ne legyel magasabb es 15 kg-val nehezebb se. Amugy elol is szukebb, de ez nyilvan nem zavar, a parom sem egy nagy darab, igy nekunk boven eleg. Ja, szemuvegtarto tenyleg nincs?? A hianyzo esernyot mar megsem emlitem
Amugy megertem, ha valaki ezt valasztja privat autonak az octaviaval szemben, valoszinuleg ez tartosabb darab, elovarosi hasznalatra is jobb. Nekem szemely szerint - ha a felszereltsegbeli kulonbsegeket nem nezem - az octavia mint ceges auto, jobb volt, foleg palyazasra. A konkret peldanyokat tekintve (az egy fapados 2.0 tdi 116 le dsg kombi), eszem agaba nem jutna visszamenni az octira. Arban nem tudom, hogy alakultak, de ez felszereltsegben annyival tobbet ad, hogy messze kenyelmesebb a hetkoznapokban. Jo auto ez, szerintem boldog 150.000 km lesz ez amit egyutt fogunk tolteni, csak veszek hozza egy 20l-s benzineskannat
-
-szabi-
addikt
Van rá mód, hogy az autó kameráinak a képét láthassam?
-
válasz
OCTAMD
üzenetére
Látom te "belepiszkálsz" az elektronikába is.
Távolságtartó tempomat megoldható faceliftes Auris hybridnél (2015-2019)??
Elég szégyen, hogy még a fullos felszereltségben sincs, lehet nélküle élni, de hát na...
A másik, hogy a 2 éves lányom állandóan az elektromos ablakot nyomkodja (igen, le tudom tiltani, de akkor a többi ablak sem működik), ezt le lehet tiltani akár obd-n valahogy?Vagy bárkinek valami tippje?
-
KTTech
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Igen, felhasználói kézikönyvnek hívják, mégpedig a letölthető verziót kell nézni (a könyv az egy kb. 30%-os kivonata a letölthető(k)nek - a multimédiához külön van pl.)
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A honda es a toyota rendszere tok mas, nem osszehasonlithato.

Almat a kortevel.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Valahol a beállítások között van.
Amikor leállítod az autót, akkor is feldob egy figyelmeztetést, azt is leokézhatod. -
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
manualban én anno megtaláltam valahol, de átbogarászod a menüt ki tudod kapcsolni.
Én is nyomoztam egy darabig mire rájötem...
sokszor hallom mások toyotáját/lexusát is sipákolni így az utcán -
-
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Attól függ hogy kinyitod a hátsó ajtót vagy nem. Pl béralku valamit de már nem veszed ki (úgy emlékszem ) Nem is értem ezt a featuret. Ki hagyja benn a gyereket / kutyáját a hátsó ülésen véletlenül …
passz nézd végig a jármű beallitasokat -
-
OCTAMD
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mit tudsz kockáztatni?
400000-500000kmes toyoták vannak sokaknál,még a gyári töltettel,akkor gondolod nem bír ki 210000kmes csereintervallumot?Bőven tudja,ez nem ford meg audi meg skoda -
JóGéza
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ahogy az előttem hozzászóló mondja, a hátsó ülés figyelmeztetés csinálhat ilyet, ha nem nyomod ki a figyelmeztetést kiszállás előtt .
-
eastsider
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
nincs bekapcsolva a hátsó ülés figyelmeztetés? az csipog pl gyerekülésre is, vagy ha valami az ülésen van és nem nyitod ki a hátsó ajtót
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Amikor a kulcs távirányítójával bezárom az autót (C-HR Gen2) akkor néha bezáródás közben pittyen párat az autó. Ráadásul nem is mindig ugyanannyit, nagyjából kétféle pittyenés számot tudok megkülönböztetetni, néha 4-5 pittyenés van, nagyon ritkán meg 6-7 pittyenés.
Nyilván az autó ilyenkor üzenni akar valamit; de mit
Autó bezáródik, tükrök behajlanak.A MyToyota appban nincs nyoma annak, hogy üzenni akarna bármit is, a kézikönyvben sem találok olyan részt, ami azt írná le, hogy a pittyenések mit jelentenek
Hol lehet annak utána nézni, hogy mi a pittyenések jelentése
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Igen, jó az ára (de az elektromos kilincs és a kis akku még behúzhatná a meccset a hondának is). De ha nem megy el a T-cross, lehet inkább 3-ik autó lesz (és kezd idegesíteni a Kína bekeményít ritka nem tudom mikkel és nem lesz megint gyártás semmiből kitétel, lehet lassan nem is akarom eladni).
-
ncc1701
veterán
-
blueye
veterán
válasz
blueye
üzenetére
Az USAban is csak most adják oda tesztelőknek, ők is azt mondják hogy ezek még előszériás modellek.
-
ncc1701
veterán
Srácok, yaris cross váltójának mi a hivatalos olajcsere periódusa?
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ez céges vagy magánszemély is? Van link erről az akcióról (elmenteném, LBX kicsit háttérbe szorult kis akksi miatt, de ennyiért versenyben lehetne)? Köszi

ParmaBoy: nem hinném hogy lenne új rav4 a toyotát ismerve az országban, még árlista sincs (szerintem hybrid aygo x is határeset hogy van-e), első tesztek után ez lehet hónapok is még...
-
Jönnek az új rav4 tesztek, és állítólag hangszigetelték rendesebben. Itt a világvége

-
ddsteel
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
A kombi is egyterű
Viccet félretéve: nekünk nem lett volna elég soha a SUV csomagtartója. 2 felnőtt, 2 gyerek, mindig plafonig pakolva utazunk. Nyaralni viszem a macminimet, hozzá nagy monitor (kiadványszerkesztőként nem elég a laptop monitor mérete), feleségem laptopja, otthoni laptop a filmnézéshez, rengeteg ruhák stb stb... Akkor is, ha kevés meló van, vinni kell ezeket. Régen 2 babakocsi, 2 utazóágy, aztán gumicsónak, evező, anyámkínja. Mondjuk nem is mentünk soha repülővel, mindig csak a kombival
Na viszont most, hogy 18 és 19 évesek a gyerelkeim, lassan elég lehet majd egy SUV is. De a 4 éves Corollámat még 6 évig egtartom szerintem. Ez legalább még nem bimbammol, ha 51gyel megyek 50 helyett 
-
KTTech
veterán
válasz
ddsteel
üzenetére
Az egyterű praktikusabb a nagyobb családosoknak (pl. Seat Alhambra, VW Sharan és társaik), vagy mégnagyobb családnál a mikrobuszok.
4 főig meg simán elég a SUV is... de a normál autók is, amikből a legtöbbet látok.
Nálam a Cross a kirándulós autó (illetve a hétvégi bevásárlós), a melóba járós meg egy 1.6-os Seat Leon MK3 CRTDi, amiben 5-en utazunk naponta 2-2.5 órát (oda-vissza), és mindenki gond nélkül elfér. -
ddsteel
senior tag
válasz
INGJOKE
üzenetére
Ez már ilyen kb. sportautós vonal, amerre a Prius 5-tel is elmentek. Én nem tudom, ki a célközönség (nem hülyék, nyilván van, mint ahogy a Tesla-nak is), de pl Prius 5 pl már nem lesz taxi (talán a csomagtartó mérete sem megfelelő a taxizáshoz, meg hát drága is), erre most ez is ilyen sportautós lesz. Nem baj, mire eljutok ide, hogy egy ilyenre cserélném a mostani Corollát, csak lesz házon belül vagy kívül normális hibrid kombi, merthogy azért már most is vannak lehetőségek. Mindig a taxisokat figyelem, majd most is

-
stuka20
senior tag
-
válasz
polonic
üzenetére
Higlandernek ahogy néztem nemzetközileg sem áll olyan jól a szénája. Az amiknál elég sok találgatást láttam hogy mint model nem lesz többé (grand highlander jobban sikerült). És ha amiknál nem lesz akkor jó eséllyel Európa miatt sem lesz.
Mondjuk grand highlander poén lenne ha lenne itthon. -
polonic
félisten
Vajon az új RAV4-ben lesz mátrix led, ha már a corollába is visszahozták?
Új highlanderre szerintetek lehet majd számítani. Ahogy néztem, a jelenlegit most nem is lehet rendelni. Erről tudni, hogy miért? -
válasz
blueye
üzenetére
Ja, pedig én is reméltem hogy elengedik a halogént, de nyilvánvaló csomagpolitika (ne vegyen már mindenki full alapot, mert kb elég lenne az alapfelszereltség többnyire városra).
Szerintem elírták a style részt és ott van, nehezen hinném el hogy egy új autón csak halogén fényszóró legyen. -
blueye
veterán
-
Kijött a hybrid aygo árlista (toyota honlapon, olyan kiterjesztésben hogy nem tudom linkelni). Létezik hogy nincs ledes fényszóró hozzá vagy csak elbaltáztak valami fordítást (style-ban kellene lennie, de minden led ott csak fényszóróról nincs említés)? Ugye 1.0 benzinesben volt (de más ugye az eleje annak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Arc Raiders
- Apple asztali gépek
- Háztartási gépek
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Gyúrósok ide!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
)

Amugy az adaptiv tempomat + aktiv kormanyzas (+ holtter figyelo) szerintem nagyon patent, nagyon sokat hasznalom, ez nagyon komfortossa teszi a palyazast. Elso hatso radar jol jon, kamera kepe bena de hasznalhato. A keresztiranyu forgalom figyelo klassz. A lampak nem tul acelosak de az automata refi kapcsolgatas azert segit rajta. A fogyasztasa kicsit faj olyan szempontbol, hogy pici a tank (43l, mieeeeert??) ezert allandoan tankolgatnom kell, raadasul fajdalmasan (meg ha a ceg is fizeti) megugrik a fogyi 150-160-nal. Szerintem erezhetoen max 130-140-re van kitalalva ez az auto. Amugy az atlagom 6.5 eddig az applikacio szerint. Varos-elovarossal lehetne sokkal jobb is, vicces h ilyen 3-4-5 km-kkel lehet 4l alatti fogyikat produkalni.
Megszokni szerintem nem fogom, elotte a dizel skoda kerregeset sem szoktam meg 45k km alatt. Elfogadom. A futomu nem rossz, egy kutya kb nekem az octaviaval, teljesen jo a hetkoznapokban, nem annyira kemeny mint egy ceedben, inkabb az octaviahoz van kozel.
, en 177 cm 73 kg vagyok, ezzel oke, de 10 cm-vel ne legyel magasabb es 15 kg-val nehezebb se. Amugy elol is szukebb, de ez nyilvan nem zavar, a parom sem egy nagy darab, igy nekunk boven eleg. Ja, szemuvegtarto tenyleg nincs?? A hianyzo esernyot mar megsem emlitem

még AWD is lesz hirtelen