Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Utólagos drl-t szeretnék a ködlámpa helyére rakni a P2 Priusba, régebben voltak itthon is kapható Osram termékek, de most egyet se látok.
Egyedül [ezt] találtam most. Ez sem rossz, de annyira nem ismerem a márkát.
Valakinek van tapasztalata velük, esetleg ötlete ködlámpa-drl kombóra?
Köszi
-
Senhi
aktív tag
válasz
KTTech #14845 üzenetére
Most tényleg el kell magyarázni a forint jelenlegi helyzetét a nemzetközi pénzpiacokon és hogy ez hogyan függ össze a RAV4 árával?
Amúgy áprilisig itthon is garantált ár volt, de ez sem köti meg igazán a gyártó kezét, ha nincs autó, nincs minek garantálni az árát. Hátha megunja a parasztja a várakozást és visszamondja... lásd Tesla-k.
-
-
Drizzt
nagyúr
Majd eldontom mi mit er meg nekem, ha a gyakorlatban ki tudom probalni. A szamok es igeretek alapjan erdemes elgondolkodni rajta. De nyilvan a penztarca csak akkor nyilik ki, hogyha ez visszaigazolasra kerul. Tehat atulok a mostani Corollabol az ujba es megnezem, hogy tenyleg erosebb-e es csendesebb-e erezhetoen. Ha igen, akkor nekem er ennyit. Latatlanban meg nyilvan nem.
-
válasz
KubanitoS #14836 üzenetére
Ha van elallas, akkor szerintem nyugodtan lehet rendelni. Nekem elallas nem volt, de akkor meg argaranciaval adtak. Majusi atadassal kezdtuk, aztan julius vege lett belole, utana meg mar fogalmuk sem volt, a rendszerben sem latszott honapokig a kocsi. Vegul aprilisban megjott.
-
KubanitoS
veterán
-
Drizzt
nagyúr
Oke, van aki kiad 4-5M-et zsakbamacsakara, en nem. Szamomra kiprobalas nelkul elkepzelhetetlen, hogy megvegyek egy kocsit. Meg igy is, hogy az elod megvan 3 eve. Mielott azt megvettem, ketszer probaltam ki. Most is legalabb egyszer ki akarom probalni, hogy mi valtozott. Mert ha nem erzodik a dolog, akkor nem fogom a semmire kiadni a nagy penzt. Ha viszont van miert, akkor elofordulhat.
-
válasz
Drizzt #14833 üzenetére
Szerintem a hajtas kiprobalasara pont jo a mostani verzio is. Amugy sem szokott lenni tesztautoban a 2 literes, szoval lutrira kell ugyis dontened majd. En orulok, hogy a 2literest vettem, emelkedon 130-nal meg ez is hatareset, el nem tudom kepzelni milyen lehet az 1.8. Egyebkent minel elobb rendeled annal jobb, mert egyreszt dragabb lesz, masreszt kitudja mikor gyartjak le. En biztos nem varnek a tesztelgetes miatt az ujra. En siman ugy rendeltem az enyemet, hogy bele se ultem.
-
Drizzt
nagyúr
Egyedul a hajtas erdekel a gyarkorlatban, azt tudom, hogy kulsoleg minimalis valtozasok lesznek.
Meg errol mar beszeltunk a multkor szerintem, nekem a 122-es is megfelelt autopalyara, 10 sec alatti gyorsulas az nekem meg mar hiperursebesseg.Az uj 1.8-as gyorsulasa 9.2, az uj 2.0-se pedig 7.5. A 2.0-nak meg elvileg csokken az emisszioja is minimalisan, tehat valoszinuleg a fogyasztasa is.
-
-
Drizzt
nagyúr
Valahol van esetleg az uj 1.8-as Corollakat kiprobalni mar?
Most meg azzal a gondolattal is kekeckedem, hogy a Sedan fuggosegemet feladom es atterek HB-re. Ugyis tipikusan egyedul, vagy keves utassal, cuccal kozlekedem. Ha meg sokszor nagy cuccal mennek, akkor meg a TS lenne nyilvan az idealis. Pedig imadom ahogy a sedanok kineznek, de egyszeruen mar hosszabb es nagyobb a mai SD Corolla, mint ami meg nagyvarosban konnyen kezelheto. Ba igaz, hogy most kisvarosban lakom, itt azert nem kell olni a parkolohelyekert es leizzadni, hogy olyan helyre beferjek, ahol 15-15 cm marad a kocsi ket vegenel, mint Budapesten. Nem egyertelmu meg a dontes, de azert azt latom, hogy akar 4M-bol(, de inkabb a biztonsag kedveert 5-tel szamolva) meg lehetne a csere az uj 1.8-asra. 2.0-as egyelore nem mozgat, de lehet ha kiprobalnam, akkor bevonzana nagyon. -
válasz
KubanitoS #14828 üzenetére
Az a baj, hogy a kereskedo pont annyira nem tud a vilagon semmit, mint amennyire a vasarlo. Nekem is volt a vilagon minden datum, hogy mikor jon a kocsi, csak ahhoz nem volt koze amikor tenyleg megjott. Kb. akkor tudnak pontosat mondani, amikor mar kesz van. Bar nekem akkor se tudtak...
-
válasz
KubanitoS #14823 üzenetére
Hát ha minden igaz októbertől szokták kezdeni a következő modellévet. Nálam ez úgy nézett ki hogy októberi rendelés, decemberi gyártás, áprilisra ért ide a 22-es modell (és az mert pl. ledes már az ablakemelő gomb stb.). Szóval ha nem enyhül sokat ez a nemzetközi helyzet akkor decemberi esetén én 22-öt tippelnék. De ahogy hallottam 22-es hybridet már nem lehet rendelni, egyszerűen elfogyott (készletre meg nem engedtek 2 hónapja az én kereskedőmnél Mo-n, még a készletre rendelt corolláik is törölték...). Ez meg a 23 mellett szól
Gondolom sokat segítettem (50-50 vagy igen vagy nem)
-
KubanitoS
veterán
Véleményetek szerint a 2022. decemberre készletre érkező Rav4-ek még a 2022-es modellek lesznek, vagy pedig lehet, hogy a frissített 2023-asok? Elviekben ősszel indul a frissített infotainment rendszerű autó gyártása.
-
Paxker315
addikt
bezzeg mikor kerestem, sosem volt (fehér, elol-hátul radaros, nem 6 millió feletti). Ezzel valaki jól fog járni
-
-
Nekem eddig kétszer csinálta hogy kiírta hogy ready, de csak kúszott ha elengedtem a féket, de gázadásra nem történt további gyorsulás. De mivel ez első 3 héten volt nem is figyeltem hogy az m43 kis piros lámpája mit tesz... Mióta zsebembe van az m43 jeladó a lakás kulccsal ilyen nem történt. Olyan viszont volt 2-3szor hogy közölte indításra az autó hogy érintsem a kulcsot a power gombhoz (megint csak hátsó ülésen volt a kulcs), ami ugye arra van ilyeneknél általában ha lemerült az elem a kulcsban. Ilyenkor az sem segít ha magamhoz veszem a kulcsot (közelebb a kormányhoz) ilyenkor tényleg csak odaérintésre indul.
Sok az elektronika...
-
Senhi
aktív tag
válasz
Tom1939 #14808 üzenetére
Nem csak hogy kisebb, de van egy késleltetése is néha. Nálam a különbség, hogy elindítani se tudom ha nem érzékeli (ami szerintem jobb, mint hogy letiltja a gázpedált). Ilyenkor kicsit nézzük egymást, a start gombbal próbálom bebikázni majd 2-3 másodperc múlva rájön, hogy ott a kulcs és akkor indul rendesen. Ezt eljátsza mondjuk 10-ből 1x ha a zsebemben a kulcs szóval nem a világ vége szerencsére. Ha hátulra rakom vagy a csomagtartóban marad akkor meg nem is indul
.
-
Ok, köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat, akkor következőre rakatok bele én is. Ezekkel az árakkal még casco mellett is kezd nemzeti vagyon kategóriába kerülni a rav4 (meg ha elviszik mikorra jönne a cserejátékos...)
Senhi: Apropó m43: neked nem kisebb a hatótávolsága mint a kulcsnak? Vagy kétszer jártam úgy hogy a hátsó ülésen lévő táskában volt a kulcs+m43 jeladó és ready jel volt de gázra nem reagált csak kúszott. Mióta az m43 jeladót zsebben lévő kulcsra applikáltam nincs ilyen
-
Ja, ez már ment az "asztal alatt". 15 milla egy FWD comfort style plusz hybrid? Köszike...
Érdekes az m43 indításgátlót levették a listáról és most van egy mechanikus KIT-in védelem, kíváncsi lennék az pontosan mi.u.i: KTTech mindig ez volt a bajom én szeretném 100%-ra tudni... De nem lehet ám. Más gyártók is ilyenek sajna (lásd melyik duplakuplungos automata váltó száraz és melyik nem... ipari titok deluxe... ilyen megy ilyen nyomatéktól talán már nedves de nem biztos ám).
-
No.01
addikt
Most nezem az uj 2023-as Rav4 arakat... Durva
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest