Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Szia
Mindössze 50 hozzászólással előtted tette fel más is ugyanezt a kérdést, és már akkor sem az első alkalom volt, hogy felmerült ez a probléma. Pár percnyi visszaolvasás után magad is megtaláltad volna a választ. Már bocsánat, hogy így válaszolok, de számomra érthetetlen, hogy miért nem lehet az utolsó pár kommentet elolvasni, hisz a választ is hamarabb megkapnád...
-
ABE
őstag
Ezt így nehéz megmondani, éppen mi nem stimmel. A gépemben nem én cseréltem a procit, csak néztem. Egy biztos: teljesen darabokra kell szedni a gépet, a kijelzőt is külön le kell szedni, a bill. körül lévő műanyagokat le kell pattintani, azok alatt is van csavar asszem. Ki kell szedni a billentyűzetet, alul az összes zárófedelet le kell szedni, kivenni a memóriát, merevlemezt, wlan kártyát. Amúgy könnyebb lenne, ha elmondanád pontosabban, hol tartasz. Matrica alatt nincsen csavar, viszont miután MINDEN látható csavart eltávolítottál (pl. a zsanérnál kívül is fogja egy-egy csavar a burkolatot), nem alulról, hanem felülről kell megbontani a gépet (néha elég nehéz kipattintani egy elemet). Amúgy azt tudnod kell, nem egyszerű szétszedni, még akkor is legalább 1 óra a csere, ha valaki vágja a dolgot. Én továbbra se mernék nekiesni a gépnek...
-
ABE
őstag
Bocsi, az előbb kicsit összeszedetlenül írtam le a szétbontás menetét. Tehát ahogy én emlékszem:
1. Alul le kell szedni a fedeleket, és kiszedni a memóriát, WLAN kártyát, winchestert, illetve a DVD meghajtót.
2. Ki kell csavarni alul az összes csavart, illetve a zsanérnál egy-egy csavart a burkolatról.
3. Le kell pattintani a zsanért takaró fekete burkolatot, ami alatt szintén van csavar.
4. Ki kell pattintani a billenytűzetet, majd a képernyő szalagkábelét lecsatlakoztatni, és végül az egész képernyőt leszedni.
5. Innentől lehet tovább keresni a csavarokat, és tovább bontani a gépet, a lényeg, hogy tulajdonképpen mindig felülről kell indulni.
Sok sikert hozzá, remélem kicsit segítettem, bár talán lesz olyan is, aki pontosabb infót tud adni.
-
venember83
nagyúr
-
ABE
őstag
Ha azért fejlesztetted a gépet, hogy gyorsabb legyen, mint most, akkor ne rakd fel szerintem a Vistát. Biztos gyorsabban futna egy kicsit, mint Celeronnal (feltéve, hogy van elég memóriád), de szerintem nem igazán lesz gyorsabb a gép így, mint Celeronnal az XP. Nálam még akkor volt fent 2 napig a Vista, mikor a régi processzor és 1 Gb memória volt a gépben. Rendkívül lassú volt, nem lehetett a Power Saver-t felrakni, így a hűtő is állandóan felpörgött. Nem ajánlom erre a gépre...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Természetesen úgy akarta írni, hiszen olvasta a fórum alapelveit.
Azt el is felejtettem említeni, hogy a korábbi zsanér recsegés megszűnt a proci csere után. Gondolom valami műanyag borítóelem mozdult el az idők során, és most helyére került az összerakás után. Azt persze továbbra sem értem, hogy miként lehetséges, hogy már gyárilag is nagy holtjátéka van a kijelzőnek. Anno fel is tettem ezt a kérdést, hogy ki mit tapasztalt, de asszem nem érkezett válasz. Lehet, hogy csak az enyémnek rosszak gyárilag a zsanérjai?
-
ABE
őstag
Amikor a srác szerelte be nekem a procit, még a szétszedéskor, a burkolatok leszedése után eltűnt a recsegő hang. Emiatt gondolom, hogy a műanyagok voltak a ludasak. Ellenben a holtjáték okára nem tudok rájönni. Pár fokot tudom lötyögtetni már új kora óta a kijelzőt, ami szerintem nem normális. Igaz, eddig gondot még nem okozott, csak éppen meglepődtem rajta... Talán a zsanér perselyei rosszak gyárilag, vagy nem tudom, de asszem kár is idegesíteni magam rajta. Ellenben a venti kezdi megmakacsolni magát, első indításkor alaposan búg, bár mire feláll a Winfos, már nincs zúgó hangja. Szereléskor kértem a srácot, hogy olajozza meg, de valamilyen zárt rendszerű volt a hűtő, és nem mert nekiesni. Asszem ez is így marad, míg le nem cserélem a gépet.
-
ABE
őstag
Egész pontosan egy éves. Egyelőre nincs pénzem lecserélni, ezért csak bővítettem, de remélem, hogy bírja még legalább egy évig meghibásodás nélkül. Jelenleg már fejleszteni sem tudok rajta, proci, memória, winchester, akksi már cserélve lett. A teljesítményével (a videokártyát leszámítva) nincs is gondom, inkább a mechanikai meghibásodástól tartok. Igaz, nem éppen kímélő üzemmódban használom, állandóan hurcolom, napi tizenórákat megy, de kénytelen lesz bírni még egy darabig.
-
ABE
őstag
Egy vadiúj akksival, levett procisebességgel és fényerővel tuti tudná a 3 órát netezés közben. Talán még többet is, de végülis az üzemidő a beállításoktól és a terheléstől függ. Nekem kb. 3/4 év után 20 százalékos elhasználtságot mutat az akksira az EVEREST, ami részben annak is köszönhető, hogy elég rendszertelenül töltöm... Ha érdekel, pü-ben elküldöm, hogy merre lehet venni, mert nem akarok nyilvánosan reklámozni.
Amúgy szerintem könnyebb találnod, ha nem L30-ra, hanem akksi típusszámra keresel rá. Az én akksim aljára a következő kompatibilitási lista van nyomtatva:
PABAS059
PS3420U-1BRS
PS3420U-1BAS
PS3420U-1BAC
PS3450U-1BRS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Filmvilág
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- HP ProBook 640 G2 (i5-6300U 2.4GHz-8GB DDR4-240GB SSD-WIN11Pro/előtelepítve!/14.0 HD-WWAN!- 4G-LTE
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest