- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atti575
tag
Sziasztok!!
Szeretnék megkérdezni mi a véleményetek a toshiba satellite c855d-11u laptopról?
Pénteken tervezem hogy megveszem csak nem tudom hogy megbízható-e -
Zoli133
addikt
válasz
#65388800 #11592 üzenetére
Magától nem szokása hibának jelentkeznie, tehát pusztán azért mert X idős valami nem lesz hibás, a hibának kiváltó okai szoktak lenni, jelen esetben ezt nem tudom mi lehet, ahogy nézem te se, tehát semmi nem garantálja, de egyértelműen szoftver hiba, tehát ez a legjobb lehetőséged.
-
törölt tag
válasz
Fecogame #11589 üzenetére
igen és bootolni is lehet róla.
Eltávolítottam az összes virtuális meghajtót megpróbáltam hogy úgy eltávolítom, de így sem látja. Megnéztem csökkentett módban, hogy látja-e, de ott sem. Viszont, ha eltávolítom csökkentett módban akkor látja hogy új hardver van megkeresi felrakja és működik. Bár milyen cd-t dvd-t rakok bele jó. Kilépek a csökkentett módból elindítom normálisan, de újra nem látja, hiába távolítom el keresi kiírja hogy kész, de akkor is marad a sárga felkiáltójel. Ha újra elindítom csökkentett módba megint nem látja ott a sárga felkiáltójel, megint az eszközkezelő eltávolítom megkeresi felrakja és működik. Viszont ha megint normálban indítom akkor megint eltűnik és bármit csinálok nem látja. -
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy nem ismeri fel a gép a DVD írót.Megpróbáltam azt amit a windows oldalán írnak, hogy töröljem az upperfilter bejegyzést, de nem találom. Utána azt írták ha nem találja akkor lépjen a 8. pontra. Törölje a Lowerfilter bejegyzést, de ezt sem találom. Utána ezt írták, ha nem találja akkor nem tudnak segíteni. Megpróbáltam azt hogy töröltem a meghajtót. Nyomtam egy hardver keresést meg is találta, de újra egy sárga felkiáltó jelet dobott mellé. Pedig azt írta ki hogy használatra kész.
egy L850-13R típusú gép.
-
VMatteo
őstag
Okéoké, de ezzel nem élnek vissza??
-
-
VMatteo
őstag
nekem is regisztrálva van így a hibás memória slot-os l850-13qm. De ez hol éri meg a Toshibának? leöntöm akármivel, pár fénykép, és kapok egy újat? Sántít ez nekem
-
Kb. másfél hónapja vettem egy C855-ös gépet, előtte is ilyenem volt ( csak azóta ellopták
).
Most meghalt benne a winyó, illetve már nagyon a végét járja, ugyanis 15ezer (!!) bad sector van rajta.
Tudtok róla valamit, hogy lehet-e csak külön a HDD-t gariztatni, vagy kell hozzá a gép is?
-
Zoli133
addikt
válasz
killer1222 #11571 üzenetére
Szerintem ha kiírod egy DVD-re akkor menni fog.
-
killer1222
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy bárhogyan visszatudnám-e varázsolni az eredeti windowst a Toshiba Satellite c650-107 laptopomra? Sajnos úgy lett újra rakva a gép, hogy egy win7 lemezről. Későn döbbentem rá, hogy recovery-vel kellett volna. Mappákban meg van a HDD recovery összes fájlja, még boot mappa is van benne, de nem tudom, hogy valahogyan működésre lehetne-e bírni. -
kiju
csendes tag
sziasztok!tudnátok segíteni abban hogy toshiba at 300 tablethez lehet kapni hátlapot és ha igen hol.köszönöm
-
kiju
csendes tag
sziasztok!tudnátok segíteni abban hogy toshiba at 300 tablethez lehet kapni hátlapot és ha igen hol.köszönöm
-
Taoharcos
aktív tag
Amin még elgondolkodtam a processzor hűtő. A ventilátorának az alsó burkolatban van kialakított szellőzőnyílása. (A szokásos kerek szellőző rések). De ez belülről le van takarva! Egyelőre úgy hagytam, de ha kipróbálok egy gyorsabb CPU-t benne, és fagyogat, akkor lehet hogy a takarást el kéne távolítani, hogy a ventilátor jobban tudjon levegőt szívni?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Taoharcos #11563 üzenetére
Közben még találtam ittthon egy másik 2GB-os memóriát, de ez DDR2 800MHz-s. Beraktam a 667-s mellé és meghazudtolva a GYÁRI SPECIFIKÁCIÓT egyrészt tudja használni a 800-s modult, persze csak 667-en, másrészt 2GB-nál nagyobb memóriát is tud kezelni, de csak 3GB-ot, mert gondolom a proci csak 32bit-es. Evesrest, CPU-Z látja hogy a modul 800-s, de csak 667-en engedi a memóriabuszt ketyegni. Csak a 800-sal nem indult el, bekapcsolt, de sötét a képernyő. Van itt még egy elfekvő gépben egy T3200-s proci ha lesz energiám, kipróbálom.
-
Taoharcos
aktív tag
Érdekelt a dolog, és hál istennek ma még nem aludtam el a gép előtt a székben
. Így volt erőm megnézni, mi a pontos helyzet, mivel tegnap csak működik-e tesztet csináltam. Felraktam, a gépre egy CPU-Z-t és egy Everest Ultimate-t hogy két különböző programmal is ellenőrizem az adatokat. Nos először a régi memóriákkal kezdtem, szépen kiírta 533Mhz-en ketyegnek. Utánna csak a 667MHz-s memóriát raktam be és mindkét program szerint 667MHz-en megy.
-
konyi79
addikt
-
Eruu
csendes tag
Szia!
Nekem is pont ugyanígy van. Frissítettem a bioszt, leszedtem az új Toshiba Added value Pack-ot, valamit javított rajt, de nem lett sokkal jobb.Ha esetleg rájössz hogy mivel lehet ezt orvosolni kérlek jelezd majd felém. Köszönöm. -
konyi79
addikt
válasz
Taoharcos #11557 üzenetére
Nekem a régi toshibánál mikor cseréltem procit t2310-ről t7300-ra a memóriák is gyorsultak 533-ról 667-re. Notinál ugye nem tudod állítani a biosban a memória szorzókat/osztókat, így ezt a proci FSB-je fogja eldönteni mennyivel megy majd. A chisetek meg szerintem ami 533-at támogat, az fogja a 667-et is.
(Sőt, mivel a t2310 szorzója 11, a t7300 csak 10, A szorzó meg be lehetett égetve a biosba nálam a 2Ghz-es proci az aida szerint 2200-on járt. 3 évig) -
Taoharcos
aktív tag
Nagyon nem láttam erről leírást, hogy mit frissítettek. Saját tapasztalatom, hogy a gyári ajánlás szerint, csak 533MHz-es memóriákkal ment, és eddig ez így is volt. Ma frissítettem, és próbaként beraktam 667MHz-es memóriát, és működött! Régebben próbáltam bele egy T2450-es procit, de fagyogatott. Godoltam szerzek egyet, hátha most jó lesz ezzel az új bios-szal. Most a gyári Celeron M430 van benne.
-
Janou
Topikgazda
-
Janou
Topikgazda
-
L850-13M-mel hasonló problémám van. Nem melegszik túl, viszont játék közben egy idő után elkezd nagyokat fújni a venti és ilyenkor elkezd a játék akadni. Alapvetően nincs gond vele, csak ez és ez is csak játszás miatt.
BIOS frissítés előtt mit ajánlott elvégezni? Mennyire nehéz egy ilyen művelet? ITT van hozzá leírás, de elég bonyolultnak tűnik, viszont ajánlatos lenne.
-
Taoharcos
aktív tag
Windows7 lehetőség nincs, mert ugye azt már nem supportálják. Csak a parasztlogikámmal a következő két lehetőség merül fel: a Windows 7 mint Vista utáni (abból továbbfejlesztett, "finomhangolt Vista") oprendszer, vagy szimplán a Vista mivel egy rakás hígf** volt kellett egy normális bios neki. Csak azért érdekelne a dolog, mert ugye a Windows7-hez nincs Toshiba driver, így Vista-s drivert használok. Majdnem minden szép és jó, csak a videokimenet nem működik rendesen. Nem akarok feleslegesen bios cserével foglalkozni, mert ha nem jó a Vistás bios, akkor nehogy szívás legyen a régit vissza rakni.
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite A110-334 laptopom. 1.40-es biosom volt, frissítettem 1.70-re. Láttam, hogy volt egy 5.20-as "Vista only" bios. Windows 7-t használok, melyik vajon a jobb az 1.70 vagy az 5.20? -
törölt tag
Adott ez a noti. Azt szeretném kérdezni h ennél a laposnál lenne e értelme erősebb vga-ra cserélni. Bírná e a hűtés. Ha lehetne is, melyik a max. kari amit elbírna?
-
cobra64
csendes tag
elég leszedni és kicsomagolni az asztalra ami BIOS_***.exe vagy valami hasonló néven van. Elindítva kicsomagolja magát kapsz egy ablakot, ahol kiírja az aktuális, illetve a frissítendő bios verziószámát is, talán feldob még 1-2 ablakot, amit le kell okéznod és végig is fut. Félperc alatt meg is csinálja, de előtte érdemes rádugni a tápkábelre a gépet, ha jól emlékszem figyelmeztet is rá.
Én ép tegnap csináltam meg a C850-es gépemhez. Egyébként szerintem youtube-on is van fent erről video, ha nem ehhez a típushoz akkor egy másikhoz, de a lényege ugyanaz.
Íme a video [link] -
Eruu
csendes tag
Üdv.
Egy olyan további kérdésem lenne, hogy hogyan kell bios-t frissíteni ?? Olvastam hogy van olyan amit csak el kell indítani windows alatt és megcsinálja úgy is. Az lenne a kérdésem hogy ami a Toshiba honlapján fenn van driveres/frissítési oldalon. Ott kiválasztom a típust(Satellite L850 , PSKDNE) és ott kiad egy 6.5 frissítést. Ahogy néztem az én gépemen még az eredeti 1.4 van. Az onnan letöltött frissítést hogyan kell telepíteni ? Tudom, van egy angol leíró oldal , de sajnos nagyon vékony az angol tudásom.
Előre is köszönöm. -
Eruu
csendes tag
válasz
Balázs1986 #11538 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál, letöröltem ami volt és feltettem a legújabbat. Valamit javított a problémán, most már max 95 °C-ig megy "csak" fel. Viszont valószínűleg a szerviz lesz a végső megoldás, addig meg megpróbálom csak tanulásra használni.
Köszönöm a segítséget. -
Fitta
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem,mivel a kezeim közé kaptam egy Toshiba notebook-ot,kicsit szívat,mondjuk így,finoman..
750D-14L,Win7 x64 Home Prem...
Letöltöttem a (sztem!) elégséges drivereket:
-Display driver
-Lan,Wlan,Bluetooth,
-Card reader,
-HDD/SSD alert util
-mind2 audio
-touchpad
-webcam...
A Display driveren kívül minden felment,ez a driver viszont kicsomagolás után képtelen települni,csak nagy csend..Rendszergazdaként futtatva,külön mappába rakva,vagy csak simán csinálom,xarik rá..Gyári drivert megpróbáltam,szerinte a gép nem kompatibilis..
Mivel ez az első Toshiba amibe belefutottam,és kissé tanácstalan vok..
Ha valakinek akad ötlete,hálásan fogadnám!
Előre is köszi! -
Balázs1986
őstag
Személy szerint nem tapasztaltam, de régebben volt róla szó, hogy az újabb verziós Toshiba Added Value Pack csinált ilyeneket, és az eltávolítása meg is oldotta a problémát.
A BIOS frissítés is jó gondolat, de előtte ezt próbáld meg, mégis csak kisebb rizikó egy uninstall. -
Eruu
csendes tag
Sziasztok!
Satellite L850-13U típusú 1 éves gépem van. Olyan problémám van, hogy túlmelegszik a gépem. A hűtőventilátor csak olyan 95 °C körüli hőmérsékleten kapcsol be, és csak szaggatottan. Ha nagyobb terhelés éri akkor akadozik mivel eléri a 100 °C-ot néha, de a ventilátor még ilyen esetben sem pörög folyamatosan, csak szakaszosan. Ez mitől lehet?Előre is köszönöm!
-
Csavar84
csendes tag
Sikerült! Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Csavar84 #11531 üzenetére
Szia!
Start menüben kezdd el begépelni, hogy Számítógép-kezelés. A talált alkalmazást indítsd el. Annak a bal oldalán lesz egy függőleges menü, benne a Tárolás, azon belül pedig Lemezkezelés. Arra kattintva pár másodpercen belül meg fog jelenni a program munkaterületén a merevlemezed logikai felépítése. Látni fogod a C:\ meghajtót 100Gb-os kötetként, mellette pedig a maradékot -gyanítom, hogy particionálatlan területként. Katt particionálatlanra jobb gombbal, és Formázás. Ha továbbra sem akar megjelenni, akkor ugyanitt tudsz neki meghajtó-betűjelet adni (jobb gomb, Meghajtó betűjel módosítása). -
Csavar84
csendes tag
Üdvözlet!
Olyan problémám van, hogy van egy Toshiba Satellie L855-14H laptopom amin szűz winchester van. Rátelepítettem a win7 ultimatet, de úgy hogy megosztottam a winchestert 100 és 540 gigára. A 100-asra tettem az op rendszert, de az maradék 540 giga viszont nem jelenik meg. Nem tudom hogy lehetne elővarázsolni, Valami progival meg kellene formázni? Aki tud segíteni, lekötelezne.
Előre is köszönöm!
Gábor
-
HokedLee
csendes tag
Sziasztok!
A Satellite Pro L830-11D laposokról mi a véleményetek? Hamar tönkremnnek vagy azért valamennyire strapabírók?
-
Letöltöttem több drivert is a Guru3D-ről és nem működnek:
AMD_Catalyst_13.2_Beta7
AMD_Catalyst_13.4_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql
AMD_Catalyst_13.5_beta2Viszont a régi, konkrétan ez (13-1_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql) működik.
Na most mi legyen?
-
válasz
Balázs1986 #11501 üzenetére
Leellenőrzöm és majd jelentkezem.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Balázs1986 #11523 üzenetére
Sajátomból indultam ki, itt sárga és nincs mellette villámjel (thinkpad T420i).
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11523 üzenetére
Csak a portra írtam,hogy úgy van. A mikrofon port mellettinek ("Kellene") támogatnia. Frissítettem biost, de továbbra is semmi.Villámjel nincs is a port mellett,sem alatt,szóval csak a bolt elírása jöhet szóba továbbra is.
-
Balázs1986
őstag
Gyártója/típusa válogatja, mivel különbözteti meg. Nálam ugyanolyan kék, mint a másik USB2.0 (nálam 2.0-án van a S&C). Egy villámjel van mellette, ez jelöli a S&C-t. Az USB3.0 pedig sima fekete az enyémen.
Girmin93: Nem azt mondtad, neked is ott a villámjel a port alatt? Vagy csak arra mondtad, hogy úgy van mint nálam, hogy ugyanott helyezkedik el a port? Ha a jel ott van, elvileg támogatni kell. Lehet, hogy tényleg BIOS update kell neki.
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11514 üzenetére
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11511 üzenetére
hát igazából, ahol vettem, ott fel volt tüntetve,hogy sleep and charge-ot támogatja az usb 3.0, de toshiba oldalán én se láttam,ami számomra érdekes dolog.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Zoli133 #11513 üzenetére
De ez csak egy Win alól futó app. A Sleep and Charge OS függetlenül kellene, hogy működjön.
Szvsz ez az app annyit csinál, hogy lemegy BIOS-ig, és beállítja a a Sleep and Charge funkciót Disabled-ről Auto módra (ahogy az Fn app-ban, ha bepipálod, hogy a funkciógomb legyen az elsődleges, az is kb. ennyit csinál).
Viszont, ha megnézed a beszúrt képeket, nincs ilyen funkció. Ott kellene legyen a 2. képen, a Beep Sound és az USB Legacy között annak, hogy Sleep and Charge [Auto Mode / Alternate Mode / Disabled].
Ezért mondtam, hogy talán BIOS update segít. Van is egy 2013.04.25. dátumú update, bár nem viszik túlzásba a changelog írást: "This Bios Update adds increased functionality to your system." -
Zoli133
addikt
válasz
Balázs1986 #11511 üzenetére
Saját tpasztalati aalapon kellenek a toshibás cuccok, másrészt LINK szerint is kell.
-
Regirck
senior tag
Sziasztok,
már jó ideje használom, nagy megelégedetséggel a mostani Toshiba gépemet! Viszont elgondolkodtam azon, hogy ráteszem a Windows 8-t.Tudnátok segíteni benne, hogy a Windows 7 vagy ha van kifejezetten 8-hoz driverek akkor azokat hol találom hozzá!
-
Balázs1986
őstag
válasz
Girmin93 #11509 üzenetére
Megnéztem a pontos típusodat a Toshiba lapján, de nem láttam az USB-nél írva ezt a funkciót.
Ahogy nézem a BIOS képmentéseidet, ott sincs feltüntetve a Sleep and Charge. Biztos, hogy ebben a típusban elérhető a funkció? Ha igen, talán BIOS frissítés orvosolhatja.Zoli133: A Sleep and Charge lényege, hogy kikapcsolt gépnél is tölt. A progival ott nem sokra megy (egyébként a Value Added Package csomag része kell, hogy legyen).
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986 #11508 üzenetére
igen,az lenne az elvileg,de mégsem megy :s
-
Girmin93
tag
sziasztok! Toshiba Satellite C855-24D laptopban elvileg van Sleep and Charge funkció, de kikapcsolásnál az usb port (usb 3.0) nem hajlandó tölteni tovább a telefonomat. töltöttem le toshiba oldaláról "Usb driver" nevezetű drivert de semmi haszna. valakinek valami ötlete,hogy hogy tudnám használni? Semmi leírást,sem Cd-t nem kaptam hozzá mert op.rendszer nélküli laptop. esetleg itt kellene keresgetnem? Win 7 64bit Home Premium-ot raktam fel a laptopra, bár nem hiszem,hogy jelentősége lenne.
-
Zoli133
addikt
válasz
unknownerror #11504 üzenetére
Megnéztem mindkét esetben belül van a pozitív ág, tehát jónak kell lennie.
-
Zoli133
addikt
válasz
unknownerror #11502 üzenetére
Nem hiszem, hogy baja lenne használtam már 20V-os töltőt is hozzá, egyedül a csatlakozó polaritását figyeld ha az különböző akkor van gond.
-
unknownerror
tag
üdv!
van egy toshiba a100-as noti, töltője 110v-os. használhatnék egy dell töltőt hozzá? a toshiba 19V 3-4 amper, a dell 19,5V 4,6A.
Szerintetek tud fél volt különbséget korrigálni a gép? Most csak a dell töltő van nálam, de nem szeretném 110ről 220ra alakítani a feszültséget, ha van ez a töltőm, és jó lenne hozzá.
De nézem, hogy az újabb töltőknél mindegy milyen megy bele, de én úgy tudom, hogy ezt a gépet 110>220 konverterrel használták itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest