Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
addikt
válasz Napfénysüti #10438 üzenetére
BIOS-ban állítható, azt hiszem az Advanced-ben.
DuracL: Az a bluetooth driver, most én is azzal küzdök...a stack telepítő valamiért nem fut végig, így nem működik rendesen (bár már nem ismeretlen eszköz).
-
Balázs1986
addikt
válasz DuracL #10437 üzenetére
Bocsánat a dupláért, lejárt a szerk.idő.
Na nálam az volt a megoldás, hogy nem volt mindegy a telepítés sorrendje. Először a bluetooth filter driver package (nálam Atheros-féle), és utána a stack driver. Így már nincs ismeretlen / hibás működésű, ki is próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Az AMD oldaláról le tudod tölteni a legfrisebb Catalyst drivert CCC-stől (gondolom 64bites rendszer van fent a 4Gb+1Gb RAM végett, úgyhogy azt linkeltem)
-
Balázs1986
addikt
-
Balázs1986
addikt
-
Balázs1986
addikt
válasz sinya85 #10623 üzenetére
A Win által létrehozott 100Mb partíción keresi a bootloader-t, és azt használja.
De meglepő, hogy ezt akkor is előbbre helyezi, ha a boot listában a merevlemez a dvd-rom mögött van. Az meg még inkább, hogy Win8 dvd-nél nem tette eztJoinR: Ha usb2 házat kötöttél rá, az akkor biztosan nem 500mA-t vesz fel 1db portról -még ha az usb3 is?
-
Balázs1986
addikt
Én olyanra gondoltam, hogy a gép felismeri, hogy az egy usb2 eszköz és az usb3-at "lekapcsolja" usb2 módra, áramellátás szintjén is...de lehet, hogy nem így van
Akkor ha tényleg annyit eszik akkor lehet, hogy a másik usb-re csak azért van szükség, hogy valami ingadozás esetén se legyen baj (vagy feltételezi, hogy a laptopnak a 2usb-s oldalára teszed, ami valószínűleg egy usb hub, és így gondoskodik róla, hogy ne dugj a másikba semmit ) -
Balázs1986
addikt
válasz LaptopSystem #10636 üzenetére
Parancsolj (ha jól láttam, GMA 4500M van benne):
XP x86
XP x64papeti01: Ez rengeteg dolog lehet. Akár szalagkábel is attól, hogy nem látszik. Meg lehet billentyűzet hiba és alaplaphiba is.
Beküldéstől egy bő hét múlva hívd fel őket, kérdezd meg, kivizsgálták-e és mit találtak hibásnak (gondolom, belepróbálni egy másik billentyűzetet nem telik évekbe nekik ). Szerintem 2-3 hét lehet, de hátha kevesebb. Nem tudni, épp hány hibán ülnek[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz addamka #10644 üzenetére
Felmegy 100°C-ra? Biztos, hogy valami nem oké, nekem még nem nagyon volt 70°C felett.
Először szerintem frissíts BIOS-t, hátha...de a 100 az így is sok, meg kellene nézni azt a hűtést. Fújd ki levegővel, ha nem segít akkor...nos...az enyémen pl. nincs garancia matrica
Vagy szerviz...
Egyébként igen, valószínűleg a túlmelegedés miatt esik vissza, 100°C a felső határa.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz beni18 #10647 üzenetére
Olyat tudsz csinálni, hogy szerzel egy harmadik kábelt, és elvezeted valahová a házban, vagy ha merész vagy és szétkapod jobban a gépet, akkor a zsanérnál felvezeted a kijelzőbe (elvileg a többi is ott van). De ha nem vezeted el is lehet, hogy működni fog, ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz mr_ricsi #10652 üzenetére
De ha ráköt egy szálat amit aztán elvezetget ott valahol a házban, ez a probléma nem állhat fent
Mondjuk az is durva lenne, ha tényleg előfordulna olyan eset amikor egy ilyen hiba miatt leég...mi van ha lepattan egy szál, vagy megtörik a kábel? Csak illene lenni benne valami védelemnek...
Nem kötekedni akarok, tényleg érdekel: ha nincs antenna, miért nem sugároz? Azt hittem, hogy akkor annyi történik, hogy nem tud annyira szórni mint ha lenne, mert szigetelés, meg elektromos részek miatti zavar, meg egyéb zavaró tényezők...[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz mr_ricsi #10654 üzenetére
Igen, a zsanérnál felvezetést én is írtam neki, de ha nem meri szétkapni a gépet, talán megfér ott is végighúzva lent
Nem olyan egyszerű biztonságosan csatlakozni a mini csatihoz, de ha szerez másik notiból vezetéket, azt tökéletesen lehet használni. Persze, én sem úgy gondoltam, hogy ráforraszt egy rézszálat, nyilván mikro koax-szal... -
Balázs1986
addikt
válasz mr_ricsi #10661 üzenetére
Én ezt értem, de valamennyi jelet a koax töve is ad...pl. egy wifi router is sugároz valamilyen mértékben antenna nélkül is. Szóval érted, hogy értem...nyilván jóval gyengébb a jel, de valamennyi van...ezért kérdem, hogy az antenna hiányával tényleg kisüthet egy végfokot?
-
Balázs1986
addikt
válasz Acsifun #10666 üzenetére
Engedd ki a dvd-meghajtód tálcáját, nyúlj be akár körömheggyel, akár vékony csavarhúzóval, és a dvd-rom felső lemezburkolatát kicsit hajlítgasd (feszegesd) lefelé. Elvileg meg fog szűnni a nyikorgás, nekem is fasza lett. Azért nyikorgott, mert amikor ránehézkedtél, hozzáért a műanyag a lemezhez kicsit.
-
Balázs1986
addikt
válasz Acsifun #10666 üzenetére
Engedd ki a dvd-meghajtód tálcáját, nyúlj be akár körömheggyel, akár vékony csavarhúzóval, és a dvd-rom felső lemezburkolatát kicsit hajlítgasd (feszegesd) lefelé. Elvileg meg fog szűnni a nyikorgás, nekem is fasza lett. Azért nyikorgott, mert amikor ránehézkedtél, hozzáért a műanyag a lemezhez kicsit.
-
Balázs1986
addikt
válasz albinolynx #10669 üzenetére
Aztán változtassatok a betekintési szögön, és megint az eredeti színt látjátok...ez tipikus notebook kijelző "effekt"
-
Balázs1986
addikt
válasz gameresboy #10697 üzenetére
ACPI drivertől függetlenül, ha ilyet jelez, akkor gyanús, hogy valóban haldoklik az akksi
-
Balázs1986
addikt
válasz C1trom #10770 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nálam be van állítva frissítésre a Catalyst update, és javasolt frissítésként fel is ajánlotta a 12.10-et.
Szóval nem egy rejtegetett driver ez, simán elérhető AMD-éknél...
Annyi, hogy előtte sem a Toshiba szarával foglalkoztam...egyébként a 12.8-hoz képest nem igazán vettem észre eddig változásokat a használatban.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz tigersanyi #10877 üzenetére
Első körön vga-ra tippelnék (esetleg CPU, de minimális az esélye), elég tipikus jelenség a led villogás mellett be-nem-kapcsolás...bár konkrétan Toshiba-t még nem láttam ilyen hibával, HP-ból és Lenovo-ból már többet is.
Egy reballing-ot érdemes lehet megpróbálni. Ha Szeged, vagy Békéscsaba felé vagy, szívesen ránézek...akár tényleg vga baj lesz, akár más.
Ha nem, akkor nézz szét hardverapro-n, vannak hirdetők, akik vállalnak ilyesmit.(Minimális az esélye, mert attól még be kellene kapcsolnia, de gondolom a RAM(ok)-at ellenőrizted, hogy jól benne vannak-e.)
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz tigersanyi #10883 üzenetére
Ez viszont jelenthet mást is. Próbáld meg valahol feltölteni az akksit, és úgy tenni egy próbát a bekapcsra.
-
Balázs1986
addikt
válasz sMogyi86 #10970 üzenetére
Próbálj másik drivert, hátha. Találkoztam már olyannal (épp Toshiba-n), hogy simán feltette a Win a drivert, mintha jó lenne, aztán kiderült, hogy még csak a gyártó se egyezik -.- Eredmény persze az lett, hogy nem kapcsolt be. Érdekes dolgokat produkálnak néha ezek. Szóval, próbálgass más wifi (gyártó) drivereket is a Toshiba honlapról.
(Az L650-et nem ismerem, de gondolom megnézted, nem kapcsolható-e véletlen BIOS-ból...)[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Zuperapuka #11004 üzenetére
Azért ennyire ne legyél kényelmes
Tessék.
Tölts ki mindent, és lesz letöltési link. Úgysem mondtad, milyen op.rendszerhez kellene. -
Balázs1986
addikt
válasz Zuperapuka #11006 üzenetére
Akkor válaszolok már erre is
Elvileg az a progi detektálja a vga-t, aztán leszedi a megfelelő drivert. Gyakorlatilag az enyémet az előbb nem találta meg
Próbáld innen letölteni a legújabb (beta) Catalyst drivert. -
Balázs1986
addikt
Nincs hát, mert nem kapsz hibaüzenetet...mivel az végezte a diagnosztikát, és szólt, ha bajt észlel. De az, hogy nincs hibajelentés, még nem jelenti, hogy a hiba megszűnt. Én nem lennék nyugodt. Minimum annyit megér a dolog, hogy egy hőmérséklet-figyelő alkalmazással megnézed, hogy mennyi a hőmérséklet akkor, amikor az üzenetet kapod. Ha tényleg normális olyankor a hőmérséklet, akkor pedig el kell gondolkozni, mi váltja ki a kiírást, mert olyanban nem hiszek (legalábbis nehezen), hogy fél évig ment, aztán bár semmi sem változik, egyszer csak meghülyül, és dobálja a hibákat. Főleg, hogy másnál pedig normális marad. Ami hirtelen eszembe jut megnézésre, az az, hogy amikor elkezdte kiírni, akkor volt-e:
- Value Added Package frissítve
- MS frissítés csinálva
- vga driver frissítés csinálva
- chipset driver frissítés csinálva
- vagy ha eszedbe jut bármi más, amit akkor változtattál, azt is leellenőrizheted.
Esetleg, ha nem a legfrissebb BIOS van fent nálad, azt is frissítheted.Szerintem ennyi kísérletezést minimum megér az, hogy biztos lehess benne, nem sül rád a gép x idő múlva és szorulsz a nélkülözésre több hétre
-
Balázs1986
addikt
Most néztem, két hete jött ki egy Value Added Package frissítés. Érdemes vele bepróbálkoznod (akár úgy is, hogy nem telepíted minden összetevőjét, csak mondjuk a Utility-t). A Toshiba terméktámogatási oldaláról szedhető. Nekem előtte 1.1.2004 volt fent, ez 1.6.0021. Feltelepítettem, majd meglátom mi lesz.
Meg ahogy néztem, egyébként is van egy csomó új driver, ha már itt jártam, frissítek mindent...aztán majd hétvégén asszony 13M-jén is
(Az enyém 13Q, de a driverek és alkalmazások szinte (vagy akár teljesen) megegyeznek a 13M-ével, hardverben csak a proci és a vga memóriamérete különbözik.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Akkor ez így tényleg érdekes...
"elsődlegesek legyenek a médiagombok az F1-F10 helyett": Ezt meg tudod oldani BIOS-ban, ha szeretnéd.
Nem tudom, hogy a komplett csomagtóltól külön megtalálható-e valahol, de Toshiba Flash Cards névre hallgat a gyorsgombok app-ja. Ha gondolod, keress rá. -
Balázs1986
addikt
VGA-váltás csak Intel CPU + nVidia VGA között működik.
Ez így nem egészen igaz:
AMD Dynamic Switchable Graphics technology requires either an AMD “A” series APU or an Intel processor, plus an AMD Radeon™ discrete graphics configurationA gond ott van, hogy nem találni a HD 7 szériát a támogatott gpu listán.
-
-
Balázs1986
addikt
válasz #65388800 #11156 üzenetére
Te még jól jártál, hogy a pereme kopik. Nekem konkrétan maga a touchpad. Az elvileg matt érdes felület teljesen sima és fényes már jó nagy foltban...a perem bal első sarka meg mintha egy picit fel akarna kezdeni válni (5 hónapos L850-13Q).
Garanciában nem is gondolkodok, mert a szöveg ez lenne: "esztétikai kopás, a működést nem befolyásolja".
Esetleg no problem garancián lehetne gondolkodni De őszintén szólva engem nem zavar még annyira, hogy kibírjam, hogy hetekig üljenek rajta.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Zoli133 #11163 üzenetére
Elolvastam anno, és megoldható...nem touchpad kopással kell bevinni, hanem el kell intézni, hogy jól elázzon
kalm007: Az a baj, hogy nem igazán tétel egy mezei user 150-200ezre nekik
Más: Az L850-13Q-ba elvileg vajon elférne egy Ivy bridge proci? Enyémben Sandy i5 van, de láttam már L850-et Ivy-val. Csak azt nem tudom, hogy ugyanez az alaplap / BIOS van abban is, vagy az már valami upgrade széria ugyanazzal a típusszámmal.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Ahogy néztem, nincs lehetősége az Intel VGA aktiválására. A gyártó oldalán van fent driver azok miatt a gépek miatt, amiben nincs dedikált VGA, de mivel az övében van, ezért az lesz az aktív.
Az én L850-13Q gépemhez is van fent Intel driver, de hiába, Eszközkezelőben is csak az AMD látszik. Végül is nem bánom, nem hiszem, hogy olyan őrült sokat jelentene akksi időben. -
Balázs1986
addikt
válasz Dontorrent #11211 üzenetére
Az alaplap típuság próbáld meg megnézni a CPU-Z programmal, a Mainboard fülön. De hogy akarsz alaplapot cserélni más típusra egy adott típusú notiban (előre megadott forma, előre megadott hardverek, stb. vannak)?
-
Balázs1986
addikt
válasz Dontorrent #11216 üzenetére
Most láttam csak, hogy az előző válaszomnál Zoli133 megelőzött, elnézést
Az a megoldás, amit írt, egyébként jó is lehet neked 1 USB 3.0 eszköz kezelésére. De esélyes, hogy az USB 3.0 sebességét így sem fogja elérni, a PCMCIA sebessége alacsonyabb. Sajnos azt kell mondani, hogy ha nincs másik szgéped, amin van usb3.0 port, akkor felesleges volt a beruházás...kivéve persze, ha gondoltál arra, hogy a közeljövőben gépet váltasz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Facebook és Messenger
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy ruhás topik
- Milyen videókártyát?
- Anime filmek és sorozatok
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- DELL Latitude 5590 (Core i7-8650U / 16GB / 512GB / 15,6" FullHD IPS) Szép állapot, ÁFA-s szla
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest