- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- kreténtehén: Gazdit keresünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redback
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba Satellite C855-12K laptopom van. Még érvényes rá a garancia. Szerintem a ventillátor csapágyas lett, mert eléggé tud zörögni néha. Ezzel foglalkoznak szervízben? Ha igen, hol tudom elérni őket? Hova lehet vinni a laposomat szervízbe?
Köszi,
Red -
metaa
tag
köszi szépen!
-
metaa
tag
üdv!
Adott egy Toshiba L300-as notebook, jó pár éves már szegény és mostanában eléggé melegszik, eztáltal folyton kikapcsolja magát (gondolom túlmelegedés elleni védelem). Megnéztem és valóban alapjáraton bőven 80 fok fölött van a processzor mindkét magja. Az lenne a kérdésem, hogy egy alapos kitisztítás megoldja-e a problémát illetve, hogy hol vállalnak notebook tisztítást? Találtam youtube-on egy 15 perces fullos videót, de az én tapasztalatommal nem állnék neki.
Köszi előre is!
-
mankabeka
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék tud-e valakisegélni abba hogy van egy Tosiba Satelite l650D laptop,, és nem tudom telepítteni, se lemezröl se usb-röl,, egyszerüen nem enged semmit.. mi lehet a baj?,
-
Atti575
tag
Újra indult a gép és most ez megy egy ideje
http://www.kepfeltoltes.hu/view/130613/F_nyk_p0237_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ennek kell menni vagy elrontottam vmit? -
Atti575
tag
Na hát végül easeus partition manager ezzel sikerült de ugye ezzel is megmarad ha következőre rendszert telepítek?
-
Atti575
tag
Király utolsó kérdés ha következőre újra rakom a gépet akkor amit most csinálok partíciót az ott is meglesz majd?
-
Atti575
tag
Aham megvan de ez ugyan olyan lesz mint ha rendszer telepítés közbe particionálnék?
-
Atti575
tag
Tudtok vmit hogy mivel tudnám particionálni a winyom telepítés után?
-
Janou
Topikgazda
válasz
Atti575 #11677 üzenetére
Szerintem manapság már el kellene felejteni a 32 bites oprendszereket. Egyetlen kivételt tudok elképzelni, hogyha van olyan programod vagy eszközöd ami nem támogatja a 64 bitet. Szal egyértelműen 64 bites Win 7. Igaz hogy most csak 2 GB van benne de úgyis bővíteni fogod mert kevés lesz. Akkor meg jön a már ismertetett 4 GB-os címzési limit 32 biten.
-
Atti575
tag
Erre akkor szerintetek melyik a jobb a 32 vagy a 64 bites win7?
http://www.toshiba.hu/laptops/satellite/c855d/satellite-c855d-11u/ -
Girmin93
tag
válasz
person #11657 üzenetére
Szia!
Nekem C855 sorozatból van laptopom(C855-24D), amiben kicsit több a ram,nagyobb a winyó,gyengébb a proci, de külsőre csak színben tér el(fehér). Én azért választottam fehéret,hogy nyáron 30-40C-ban ne forró fekete gombokat kelljen nyomkodnom,ami nem túl élvezetes,és az egész gép ne legyen olyan forró, mintha forró radiátort fognál órákig
Ram bővítés nem árt, mint azt előttem is írták. A winyó sem biztos,hogy 320as sokáig elegendő lesz.
A gyártó 5.5órát ír üzemidőnek, ha mondjuk 40-50% fényerősség mellett használod,csak netezésre, akkor kilehet belőle hozni 4-4.5órát maximum. Ha játszol, max 2óra szerintem. Az 5.5óra úgy érhető el,hogy wifi kikapcs,fényerő 20% és alapjáraton alig használod.
Minőségérzet,háát az egész gép műanyag,de olyan gépnek tűnik, ami nem romlik el 1-2 éven belül.
A kijelző fényes, ami benti használatra tökjó,de kint főleg ha rásüt a nap,nem sokat fogsz belőle látni,más a helyzet ha árnyékba mész vele. A betekintési szög,jónak mondható.
Nekem bejön a gép, az olcsósága ellenére azért mégis csak TOSHIBA -
Atti575
tag
Most ez mire írják hogy a 64bites win7-el jobban kihasználja a videó kártyát,?
típus : AMD E1-1200 kétmagos APU processzor AMD Radeon™ HD 7310 grafikus egységgel
memória mennyisége : akár 947 MB megosztott memória 2 GB telepített rendszermemória mellett, illetve akár 4019 MB memória 8 GB rendszermemória mellett (64 bites Windows® 7 operációs rendszer esetén)Vagy arra utalna hogy na 8gb ram van benne akk 64-bitel használ 4gb?
-
fenoman78
csendes tag
válasz
Taoharcos #11607 üzenetére
Köszi a választ, közben találtam is egy fórumtársat akinek azonosak velem a "paraméterei" és már túl van a proci cserén.
Őnála felment az FSB sebesség 1066 Mhz-re
Ebay-ről rendeltem a T9600-as procit, 10 ezer forintnak megfelelő dollárért
Kíváncsi leszek, mennyire gyorsul fel a gép tőle! -
Atti575
tag
Sziaszokt segítetek kicsit
toshiba satellite c855d-11u laptophoz az istenek nem találok drivereket
1 vga találtam feltetem de nem kapcsol be az aero win7-en :S -
person
senior tag
Sziasztok,
Véleményeteket kérném TOSHIBA Satellite C850-1L9-ről. Használja valaki? Mik a tapasztalatok?
Milyen az üzemidő átlagos használat mellett pl. netezés?
Minőségérzet?
Kijelző betekintési szög, illetve matt/fényes? -
KISDUCK
addikt
Ezt a módszert valaki alkalmazta már helyreállításra? Nem igazán értem a parancsokat.
-
konyi79
addikt
válasz
Balázs1986 #11650 üzenetére
Ha a Toshiba honlapon lévővel nem működik a kijelző fényerő-szabályzása, akkor rakd fel a linkelt beta drivert. Nekem L855-ön azzal megy.
-
Balázs1986
őstag
válasz
johniee #11651 üzenetére
Akkor ezért nincs.
Tölthetsz AMD-től is, csak figyeld, hogy a Mobile HD7xxx széria támogatott legyen.
Elvileg ez (13.6 beta 2) jó hozzá. -
johniee
senior tag
válasz
Balázs1986 #11650 üzenetére
Telepítéskezelő és HDMI audio amit a pipálós részben listáz
Letöltöm a Toshiba oldalán lévő drivercsomagot, hátha jó lesz -
Balázs1986
őstag
válasz
johniee #11649 üzenetére
A Toshiba oldaláról szedted a driver-t, vagy az AMD-től?
Ha utóbbi, akkor lehet, hogy olyan csomagot sikerült találnod, amiben nincs benne a VGA driver (vagyis benne van, csak nem teszi fel, mert a 7670M-et pont nem támogatja).
Nézd meg, telepítéskor milyen összetevőket akar feltenni (van róla egy pipálható lista). -
johniee
senior tag
Adott egy Satellite L850-13U noti,
raknám fel az AMD-s VGA drivert, végigfut a telepítő, de
restart-ot se kér a gép, és utána sem látja a gép
hogy lenne benne videókártyaMit kéne most tennem?
-
reggiee
csendes tag
Üdv!
Egy kis infóra lenne szükségem, egy Toshiba laptopon recovery-t futtatok.
Két partíció van gyárilag a gépen, ugye csak a C partíciót formázza a D-hez nem nyúl?
Nem szeretném ha elvesznének a D-n lévő cuccaim. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Zoli133 #11634 üzenetére
Saját véleményem, hogy azok a lapok (akár alaplap, akár videókari), ahol egy BGA folyamatosan magas hőmérsékleten működik, nagyobb valószinüséggel lesz "BGA hibás", amit ugyan van hogy sikeres reballozással megjavítanak, DE! szerény véleményem szerint a nyák rétegei deformálódnak, szétválnak a folyamatos hőterhelés miatt. Leszögezem, ez csak egy 20 éves szakmai tapasztalatú műszerész véleménye, amit javarészt alaplap debug "statisztikai" elemzésre alapozok.
-
Janou
Topikgazda
Hidd el csak bonyolultnak tűnik, de az nem. Hátul kikapod a csavarokat, felül billentyű kipattint illetve ha van felső panel akkor azt is. . Bill alatt szoktak lenni csavarok. Felső tálca levesz majd a zsanérokat kicsavarod lecsatlakoztatod a kábeleket is természetesen. Leveszed a kijelzőt. alaplapot kicsavarozod. Lehet kicsit kapkodva írtam le de érted, egyszerű. Meg nézz esetleg videós szétszerelést.
Kijelző hátulját pedig úgy tudod ÁLTALÁBAN leszedni, hogy belső oldalon vannak kis pontok amik általában le vannak fedve. Azok alatt vannak a csavarok. Ha kicsavartad őket, akkor pedig határozottan a káva alá benyúlsz körömmel a közepe felé és lepattintod. Onnan meg már egyszerű. -
Janou
Topikgazda
válasz
Zoli133 #11634 üzenetére
Ezt tudom, meg azt is hogy 230 fok körül olvad a forraszanyag, de akkor is. Tuti nem jó a folyamatos meleg. Xboxban is hallottam olyat hogy kiolvadt a gpu a lapból. Ha kondik vannak a cpu foglalat körül akkor igenis átmelegedhetnek + azoknak is van egy üzemi hőjük. A kondik pedig általában 85 vagy 105 fokra vannak hitelesítve.
-
-
válasz
VMatteo #11630 üzenetére
Csak ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, szét kellene szedni. Azzal pedig buknám a garanciát szerintem. A másik gond, hogy a kijelző borítását is le kéne hámozni róla valahogy, mivel nem szeretnék egy összevisszaságot. Fogalmam sincs erre Szerbiában foglalkozik-e valaki ilyesmivel plusz, hogy megbízhatóan szét tudná-e kapni a gépet.
Pedig tök jól festene, így utólag már bánom, hogy fehér laptopot vettem.
-
Hallottatok már olyanról, hogy valaki karbonoztatta a laptopjának borítását? Láttam pár képet és elég jól nézett ki. Arra gondoltam, hogy ha lejár a gari a fehér laposomról, akkor talán bevállalok egy ilyet. Mondjuk a billentyűzet gombjai fehérek maradnának és az nem túl jó, de alapvetően jól fest a dolog, kérdés, hogy lehetséges-e házilag, biztonságosan.
-
Girmin93
tag
válasz
konyi79 #11627 üzenetére
az egy dolog,hogy 105C-ig bírja. 90C felett nem is azzal van gond,hogy nem bírná,mert a proci lehet,hogy bírja, de ha műanyag burkolata van a laptopnak, könnyen előfordulhat az is,hogy egy idő után meggyullad, vagy a proci környékén pár kondi nem bírja a meleget és szétdurran,vagy még rosszabb gajra vágja az egész alaplapot. Én azt mondom,hogy laptop procinak maximum 80-85C lehet a megengedett,hiába is bírná tovább,nem ajánlatos efelett használni. A Stabilitás teszt lehet,hogy neked azért megy 100C felé,mert a paszta a procin már bekeményedett,cserélni kellene,ha ventilátor tisztítás nem volt elég.
-
VMatteo
őstag
kifújtam, kiszívtam a port
ugyan úgy leteszteltem, a CPU hűlt 3-4fokot, a venti fordulatszáma csökkent 10%ot
Most hogy csak az aida meg egy firefox fut:51fok a CPU, a venti fordulatszáma meg 56%
Ezek jó értékek?
Az akksira azt írja hogy 9%ban elhasználódott, ez mi? -
-
konyi79
addikt
Nincs ugyan tapasztalatom kompresszoros laptoptisztítás ügyben, de én nemigen tenném. Hacsak nem valami nagyon tuti hűtveszárító van a kompresszoron olajleválasztóval kombinálva. Komoly mennyiségű víz ki tud kondenzálódni egy kompresszor légtartályában, és a benne lévő olaj se a ventit kenni van. Inkább akkor venni egy sűrített levegős spray-t és azzal játszani. Ezzel az is el lenne kerülve, a túl nagy légmennyiséggel tólpörgessük a ventit.
Bár ez csak a személyes véleményem... -
Balázs1986
őstag
-
VMatteo
őstag
arra gondolok hogy ha ilyen filcanyag szerű darabok szakadnak le, az nem okozhat nagyobb bajt? pl megakasztja a ventit?
-
VMatteo
őstag
és a felszakadó por nem fog rosszabb helyre menni?mert nemtudom levenni a gép hátulját...
-
Zoli133
addikt
Szerintem kiékelve több kárt tud tenni, mert az éknél törhet a venti mert nem tud elforogni.
Nem tesz kárt a ventinek a kompresszor, nyilván nem 10bar-on kell kifújni, de nem lesz baja.
(Pontos nyomásértéket nem tudok mi optimális el kell kezdeni alacsony nyomáson és fokozatosan növelni ha nem elég) -
Taoharcos
aktív tag
válasz
fenoman78 #11601 üzenetére
A mostani gépemben a gyári specifikáció 533MHz FSB, és 533MHz memória sebesség. Mégis felismerte a CPU-t ami 667MHZ-s FSB-s, és a memóriát ami szintén 667MHz-s (ehhez azért kellett a legfrissebb BIOS). Ha fel tudja ismeri a CPU-t akkor annak az órajelein fut. Asztali gépeken fordul elő inkább, mert ott több a lehetőség, hogy elindul a proci, de nem a saját frekijén, mert a BIOS nem támogatja, de a chipset igen.
-
dbolvari
csendes tag
Vettem egy satellite 850-et os nélkül és fel is megy rá a win 7 , de az utolsó újrainduláskor nem bootol.
Újraindul és mindig visszadob a legelejére a folyamatnak.
Hiren's boot-al szétvizsgáltattam , de nem talált semmilyen hibát semmilyen eszközön.
Ezt a win7-et feldobtam kevesebb, mint egy hónapja egy másik gépre, hibátlan.Futott bele valaki ilyesmibe?
-
VMatteo
őstag
Egyre hangosabb az L850 13Q-m. Úgy hűti magát, hogy csak na! Van kompresszorom, azzal ki tudnám fújni. Szervizbe nem tudom még beadni takarítani, viszont a garancia meg kellene. Mit tegyek és hogy?
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Taoharcos #11566 üzenetére
Régebbi szívásaimra megtaláltam a banális megoldást! Ha valakit érdekel ne olvasson vissza, egy Toshiba Sat. A110-334 az alany. Gyárilag Celeron M430 procival. Régebben próbáltam bele egy T2450-t. Elindult de fagyogatot. Aztán eladtam azt a procit, gondolván, nem jó bele. Mostanában megint új erővel, és egy T7200-al próbálkozva rájöttem mi a hiba! Az M430-on kívül más procinál nem indítja el a ventilátort! Talán valami Bios probléma lehet, de ezt Bios szinten nem lehet orvosolni, mert ez a legfrissebb Bios ami még elérhető hozzá. Megoldásként a ventilátor fix feszültségről járatása, vagy hőmérséklet figyelő fan control beépítése. Átmenetileg az első, később a második megoldás lesz. Mindezt csupán azért írtam le, ha valaki esetleg ilyen régi gépet "tuningol" ne adja fel. Végül is az eredeti konfigból egész szépen kinőtte magát a gép: Celeron M430/512MB/80GB --> Core2Duo T7200/3GB/500GB. De a megbízható működéshez mindenképpen kelleni fog a hűtés modding.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- alza vélemények - tapasztalatok
- Vivo X200 FE amire vágytam
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest