Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Igen, ha jól tudom garanciakiterjesztése van a gépnek.
Bár amikor vették, akkor ez már kifutó, sőt, kifutott típus volt. Kettő és fél éves a gép.A tünete meg az, h be sem indul, úgyhogy tehetnek erre akármilyen visszaállított oprendszert, a gyári tesztprogramjaikhoz... :/
Bekapcsol, működést jelző led kigyullad, bekapcsológomb is világít, venti felpörög, ODD kattan egyet, és innét kellene ugyebár folytatódnia a betöltésnek. Na ez nem történik meg, hanem venti leáll, és elcsendesedve megáll a gép. Led, ill. bekapcs gomb továbbra is égve marad.A történethez hozzá tartozik, h épp processzort cseréltem (volna) benne. P8600-ról P8700-re, összeszerelés után ennyi történt. Mármint a fenti tünetek. Vissza raktam a P8600-ot, hátha a procit nem ismeri fel, de azzal sem történt változás. Igen, nyilván én szúrtam el valamit, csak tudnám mit.. látható nyoma nincs a hibának.
Meg nem is értem, kismillió laptopot szedtem már szét (persze te, ill. a szerviz ezt nem tudhatod), és raktam össze, nem szoktam így járni, ráadásul ezt a gépet is szedtem már szét régebben, amikor az eredeti procit cseréltem ki a P8600-ra.
Erre mondják, h akasszuk a hóhért? Mármint amikor egy notebook-szerelésben jártas ember a saját laptopját elrontja? :/Tehát az eredeti processzor egy T6600 volt, ami cserélve lett P8600-ra úgy egy éve.
Az eredeti merevlemez még megvan, ha az kell nekik, megkaphatják.
2×2GB ram bővítve lett 2×4-re, az eredeti ramok viszont már nincsenek meg.Nem tudom, visszarakjam-e a T6600-ot, vagy benne hagyhatom a P8600-ot? Mert esetleg előfordul, h a csavarokon látni lehet, h párszor már volt szétszedve. Ezért kérdeztem, a Toshiba mennyire ragaszkodik az eredeti alkatrészeihez?
Ilyenkor már rögtön szerelés előtt a csavarokat nézegetik, vagy különösebben nem foglalkoznak vele? Mert hát ugye ha a T6600-ot teszem vissza, akkor aki a gépet majd szétszedi, viszonyulhat hozzá úgy is, h az esetlegesen előforduló kopásnyomokat ő okozta?
Esetleg az lesz gyanús, h túl tiszta a ventilátor/hűtőbordák?A másik; a hivatalos Toshiba szerviz az most melyik?
A weboldalon nem adnak erre tájékoztatást, csak a Toshiba Magyarország e-mail címe, ill. tel száma van kint, gondolom ott csak érdeklődni lehet.
Google adott ki találatot, esetleg ez az?
http://www.technotrade.hu/Ha én rontottam el valamit, azt vállalom, de első körben kíváncsi lennék, mi lehet a hiba oka. :/
Toshiba talán valami érzékelőt tesz gépeibe, h látni lehessen hányszor lett szétszedve és az tiltott le?Na, közben már kaptam választ úgy tűnik.
KillHates: irigység van.

Közben néztem, h te ilyen szerelős ember vagy?
Toshibát is vállalsz? A fenti típust (A500-1DN)?
Szerinted így látatlanban mit szúrtam el? Ha nem lesz garanciakiterjesztés, vagy már az is lejárt, akkor érdemes hozzád fordulnom? -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szia!
Amíg a Technotrade intézte a garanciális dolgokat, addig nem volt gond, csak jelezni kellett a processzorcserét, nehogy a gyárit tegyék vissza.
De közben a Toshiba sz@rrágóra vette a figurát és központosíttatta a szervizhálózatát; ergo minden leadott gép egy központi szervizbe kerül, ahol belekötnek az élő fába is és hetekig tart még egy ványadt zsanér megrendelése is
Tehát kelleni fog az eredeti proci bele, mert biztosan bele fognak kötni
(van az A500-asodba világítós magyar billentyűzetem
) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Toshiba hogy viszonyul a garanciába beadott notebookok esetében a processzorcseréhez?"
Ugrott miatta a garancia.
(Egyébként hogyan lenne garis ez a noti? 3 év körüli a típus, és 2 év gari járt hozzá alapban. Garikiterjesztésed van?)"HDD is cserélve lett már SSD-re"
A HDD-jén előtelepített Win is volt. A teszt azzal kezdődik, hogy a HDD-t visszaállítják a gyári állapotba a HDD-n lévő recovery particióból. (Eközben minden adat megsemmisül) Majd futtatják a gyári tesztprogikat.
Mivel nálad nincs meg a recovery partició, ezért hivatalosan a Toshibától rendelnek egy recovery DVD-t, ami -ha jól emlékszem- 50-60$-ba kerül. Ezt neked kell fizetni, de a végén a lemezt meg kell kapnod. -
Üdv!
Toshiba hogy viszonyul a garanciába beadott notebookok esetében a processzorcseréhez?
Csak eredeti procival lehet visszavinni, vagy benne hagyhatom azt, amire már cserélve lett?HDD is cserélve lett már SSD-re, ill. a ramok se az eredetiek.
Egy A500-asról van szó egyébként.
-
TIT
veterán
A toshibák ismerik wifin az 5Ghz-t?
-
_Vomby_
csendes tag
Sziasztok!
Felmerült egy probléma, amit nem sikerült megoldanom, ezért segítséget kérnék..
Adott egy toshiba laptop (win7 oprendszerrel) amd radeon 7610m videókártyával. Külső monitort használok hozzá.
A napokban feltelepítettem a régebbi nfs most wanted-ot. Amikor rá van kötve a külső monitor hibátlanul fut a játék. Ha windows-ból leszedem a kiterjesztett módot és csak a laptop képernyőjét használom nem indul a játék, csak hármat villan a képernyő és kiírja, hogy a játék exe-je leállt. Hibakód nélkül. Azonban ha engedélyezem a kiterjesztett asztalt hibátlanun indul a játék...
Valakinek van rá ötlete, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszi -
pityulee™
tag
Sziasztok!
Három napja kezdtem el használni a gépemet (r830) hdmi kábellel rákötve monitorra.
A mai napig hibátlanul is ment (bár igaz, hogy a másodjára vett kábellel). Ma viszont a hang elkezdett szaggatni.
Nagyon sok mindent kipróbáltam, többek közt meghajtó újratelepítést, rendszer visszaállítást,
memória tesztet, stb. de semmi nem segített.A gépet dokkolóval használom, s az azon, és a gépen lévő csatlakozóba dugva is ugyanaz a helyzet.
Van valami ötletetek még -egy fájdalmas gyárira visszaállításon kívül- hogy mi lehet a bibi?
Esetleg tud valaki javasolni egy másik topicot, ahol csak ilyesmi a téma?Előre is köszi minden segítséget!
-
törölt tag
kiszálltam a klubból, tegnap megvették a gépem

köszönöm a sok segítséget

-
Balázs1986
őstag
válasz
tigersanyi
üzenetére
Ez viszont jelenthet mást is. Próbáld meg valahol feltölteni az akksit, és úgy tenni egy próbát a bekapcsra.
-
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Köszönöm! Akkor nincs szükségem valamilyen átalakítóra.
-
albinolynx
senior tag
válasz
tigersanyi
üzenetére
Lehet töltőelektronika hiba?
-
albinolynx
senior tag
válasz
Dontorrent
üzenetére
Lefelé kompatibilis, igen.
-
Dontorrent
tag
Sziasztok!
A gépem( Toshiba satellite L500-24V) usb 2.0-ás csatlakozóval van ellátva. A kérdésem az lenne,hogy támogatja vajon a 3.0-ásat is?
Köszönöm.
-
tigersanyi
csendes tag
...jah, lemaradt a hibaleírásból, hogy az akkut sem tölti...
http://prohardver.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10877-10877.html -
subler555
csendes tag
Sziasztok!
Pro R850 laptopba az ODD helyére szeretnék SSD-ét beépíteni. A baj, hogy kisebb az adat/táp csati az ODD-nél a laptopba. Van-e valamilyen adapter ami átalakítja normál HDD- csatira.
Az SSD/HDD meghajtókat a laptopba szeretném tenni. -
tigersanyi
csendes tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Köszi...elindulok a VGA vonalon...Szeged és Békéscsaba kevésbé esélyes de köszönöm a lehetőséget....hátha mégis arra keveredek :-)
-
Balázs1986
őstag
válasz
tigersanyi
üzenetére
Első körön vga-ra tippelnék (esetleg CPU, de minimális az esélye), elég tipikus jelenség a led villogás mellett be-nem-kapcsolás...bár konkrétan Toshiba-t még nem láttam ilyen hibával, HP-ból és Lenovo-ból már többet is.
Egy reballing-ot érdemes lehet megpróbálni. Ha Szeged, vagy Békéscsaba felé vagy, szívesen ránézek...akár tényleg vga baj lesz, akár más.
Ha nem, akkor nézz szét hardverapro-n, vannak hirdetők, akik vállalnak ilyesmit.(Minimális az esélye, mert attól még be kellene kapcsolnia, de gondolom a RAM(ok)-at ellenőrizted, hogy jól benne vannak-e.)
-
tigersanyi
csendes tag
Sziasztok!
Talán tudtok tippel szolgálni....Satellite P205D laptop, a töltő csatlakoztatása után csak kéken villogó led (power) és semmi, nem kapcsol, nincs venti felpörgés. Csatlakozóját már cseréltem, az alaplapon meg is van a táp a beforrasztott csatlakozó lábain mérve. Akku nélkül, csak hálózatról sem kapcsol, jelenség ugyanaz, villogó led.
Köszi :-)
-
Kbali
nagyúr
válasz
KurtCobain
üzenetére
Sok sikert!
-
KurtCobain
őstag
Köszi!
Ma elvittem szervizbe. A hiba: egy pontban kiment a háttérvilágítás. C660-as gép, ami ugye LEDes. Szervizes emberke is azt mondta, hogy kipukkant egy LED. Egyébként azt mondta, hogy ilyen hibával még nem találkozott.

Rákérdeztem a vinyóra, egyből kapta is ki. Jövőhét szerdára ígérték a javítást, garancián belül kap egy új kijelzőt. Eddig pozitív a véleményem róluk, és úgy gondolom viszonylag gyors ez a 1,5 hetes javítás.
-
Kbali
nagyúr
válasz
KurtCobain
üzenetére
Kérdezd meg őket - persze, ha a hiba nem szoftveres és a HDD nélkül is reprodukálható.
-
VS461
tag
Sziasztok!
Anyám Satellite Pro L300-24P laptopját szeretném tuningra fogni (lassan oldtimer cucc
), ezt egy SSD+HDD caddy kombóval tervezem. Mivel tőle nem várhatom el, hogy nekiálljon szétszedni
, ünnepekig meg nem találkozunk, megkérdezném, hogy a laptop DVD meghajtója SATA vagy IDE csatolós?Köszi előre is!
-
KurtCobain
őstag
Sziasztok!
Ha szervizbe viszem a gépet és a vinyót ki akarom belőle venni (kellenek a rajta lévő cuccok és nincs lehetőségem lementeni és nem akarom, hogy turkáljanak benne), akkor érdemesebb a szervizes emberkével kiszereltetni, vagy már odavihetem úgy, hogy nincs benne a hdd? -
Heyman
aktív tag
Hello! Lenne egy Toshiba L650-1FJ laptopom, aminek az egyik sarkában eltörött a műanyag, ami tartja a csavart. A gond az, hogy a zsanér melletti csavar hiányzik, és ahogyan felnyitom feszül a műanyag, és eltörött az alja :/ Az lenne a kérdésem, hogy ezzel lehet-e valamit kezdeni, keresgéltem e-bayen hozzá, de csak olyat találtam, aminek ugyan az a hibája mint az enyémnek. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
albinolynx
senior tag
válasz
Dontorrent
üzenetére
Ez nem ír sokat, de itt a chipset specifikációja - Intel® HM55 Express
Szerintem neked egy sataII-es SSD tökéletes lesz.
-
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
lehet rosszúl tudtam,de megnéznéd ezt kérlek? [link]
-
albinolynx
senior tag
válasz
Dontorrent
üzenetére
Ha tényleg sata II csatolód van, akkor a sata III-as is jó, csak felesleges. De ha ahhoz jutsz hozzá jó áron...
Sata II sebességével fog üzemelni. -
Dontorrent
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Szia! Köszönöm válaszod,örülök annak,hogy megvalósítható.Már csak keresnem kell egy árban is elfogadható SSD meghajtót.Nézegettem a neten,azt nem tudom,hogy nekem jó lenne a SATA III-as is vagy csak a SATA II-es? Egyébként ha jól tudom nekem SATA II-es csatoló felületem van.
-
válasz
üzenetére
prime95 kb. 5 perc után csinálja.
Ami nekem fura, hogy a venti fordulata ugrál, azaz megvárja, amíg felmegy 95fokig, akkor teper, de már késő, leesik az órajel 800MHz-re, a hőmérséklet elvileg 65 fokra (100ról 1 másodperc alatt), a venti befékez kb. álló helyzetbe, majd össze vissza teper, épp milyen hőfokon megy a CPU.
Én azt várnám el, hogy ha turbozik 100%-os terheltségen, akkor menjen, mint az állat, értem, hogy a hőfokra figyel, de ennyire dinamikusan nem kéne követni, főleg, ha 90en fok alatt meg tojik rá
Pl. ezen a grafikonon látszik, hogy elég dinamikus a venti fordulata.
-
törölt tag
CS-t most nem töltöm le megint
prime95 az kisebb, igaz csak 2900-ig hajtja, ott 80 fok 84%-on a venti, stabilan -
válasz
üzenetére
Lehet, de ha csak a CPU-t terhelem, úgy, hogy a GPU 3-4%-on van, akkor is besül, ott meg az i7 nem, VGA-tól függetlenül.
A VGA nem melegszik túl nálam sem, vagy csak magasabb hőfokig bírja.A kisebb fogyasztást meg kétlem, még dual graphics-ban is 1 órával kevésbé bírja a lenovo, mint ez a csoda. Bár azért a 660as nv 2x erősebb, mint a 7670

-
válasz
üzenetére
Mondtam nekik, hogy másnál jó, de a szerviz megnézte több ilyen gépen, és az eredmény ugyan az mint az enyémnél, a turbo boost a hővédelembe hajtja a procit, majd ismét és ismét, az órajel meg ugrál 800MHz-3.1GHz között.
A hűtését eleve nem értem, a ventilátor alatt nincs rács ahol beszívná a levegőt, csak jóval arrébb. Tettem alá hűtőpadot 20cm-s ventivel, 1 fokot nem számít, próbáltam teljes fémmel is, hátha jobban hűt, semmi.
Ismerős vett lenovo y580at, i7, 660as geforce, 70-80 fok között van teljes terhelésen.
-
válasz
Meldiberard
üzenetére
Satellite L850-13Q-t tuti nem, a hűtése katasztrófa, nem tudom a 13R jobb-e, abba újabb i5 van.
-
Meldiberard
csendes tag
Sziasztok,
Toshibából 200-220 ezer Huf körüli árban milyen laptopot ajánlanátok vágásra, after effectsre, photoshopra (egyidejű futtatásról lenne szó). Egyszerűbb 3 d modellezésre is használnám.
Köszi!
-
albinolynx
senior tag
válasz
Dontorrent
üzenetére
Szia!
Semmi hátulütője nincsen - garancia is marad.
Operációs rendszert újra telepíted (akár lehet már win 8 is) a hdd-n meg gondolom összevonnád a két külön partíciót - ha van.
Esetleg amit nézz meg, bár nem szokott gond lenni: a hdd 7-, vagy 9mm magas-e?
Talán a lenovo gépeknél 7mm és oda ugye nem fér be a 9mm-es ssd/hdd...
Maga a csere fizikai megvalósítása pofon egyszerű, egy jó minőségű kereszthornyos csavarhúzó kell és kész. -
Dontorrent
tag
Sziasztok! Aziránt szeretnék érdeklődni,hogy ha szeretnék a gépembe tenni egy SSD meghajtót a mostani gyári winyóm helyett,megtehetném vagy lenne-e valami hátulütője a dolognak?
A gépem paraméterei: Toshiba Satellite L500-24V
Intel Core I3 proci,250Gb-os winyó,alaplapi integrált videókártya,előretelepített win7 64bit Home premium operációs rendszer.Gondolom ennyi infó elég is lenne vagy nem tudom.....
Köszönöm szépen előre is a segítségeket!
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogyan lehet felrakni erre a notebook-ra a legújabb catalyst drivert? Nem a gyártósat hanem ami az amd oldalán van.
L850-13R
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
mindegy megy szervízbe
-
albinolynx
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Nincs több ötletem, mint az ic csere. Azt viszont otthon nem oldod meg és nem olcsó.
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
így sem megy, feladom
-
student
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
nekem azzal nincs gond, felment wifi driver az a bajom hogy nem tudom bekapcsolni fn+f8-cal
mer nem müködik a hotkey és emiatt a tapipadot se tudom aktiválni -
robag83
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne egy Satellite L30-134 notebookkal, hogy ha bekerül a gépbe 1 GB ram, akkor csak 896 MB-ot lát, a többit a vga viszi el, viszont 1,5 GB-nál is ugyanennyit lát. Visszaolvastam a fórumot, de nem sikerült megoldást találnom rá. Tudnátok esetleg segíteni, hogy hol lehet beállítani, hogy a vga mennyi ramot kapjon?
Köszi -
-
Hivatalos magyar nyelvű honlap
Elérhetőségek:
Telefon: 06-40-811-811 ( Hétfő - péntek 8:00 - 17:00 )
info@toshiba.huSzervizben töltött átlagos idő: 1,5-2 hét, hibától függően. Előtte érdemes a HDD teljes tartalmáról mentést készíteni.
Szériaszám a laptop alján, egy matricán található, "Serial NO" felirat előzi meg. 9 jegyű, vegyesen betűk és számok vannak benne.
HDD és RAM cseréje, valamint BIOS frissítés a garancia elvesztése nélkül kivitelezhető.
Gyári beállítások visszaállítása:
Notebook indítása után közvetlenül az F8 billentyű megnyomásával, majd a Factory Reset opció kiválasztásával aktiválható. Előtte érdemes mindenről mentést készíteni, mert a merevlemez tartalmát teljesen letörli.
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
ne erre kíváncsi vagyok
köszi, az eredményről majd beszámolok
-
albinolynx
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
J(open)1 jumper (U - T alak) - memória foglalat forrasztott része (GND)
!ELSŐRE AZ AKKUMULÁTORT KIVESZED, TÖLTŐT LEHÚZOD!
U-T és a GND között létrehozol egy rövidzárat 3-5 másodperc erejéig egy bármilyen vezetővel (kábel, gémkapocs, stb).Ha van multimétered kíváncsi lennék, hogy az U és T közös fólia-e (van-e köztük szakadás, vagy sem)?
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
-
student
őstag
Sziasztok
ezt jól benéztem felraktam toshiba satelite L500-1XR-re Win8-t
és egy csomo driver nem müködik, a honlapon meg persze hogy nincs win8 driver hozzávalue added package amibe a hotkeys van
touch pad driver synaptics
realtek wlan driverVan vmi ötletetek hogy mivel tudnám ezeket helyettesiteni?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Fecogame
üzenetére
"ők azt mondták, hogy csináljak egy "gyári beállítások visszaállítását". Ez pontosan mit takar?"
Hogy búcsút mondhatsz mindennek, mert újraformázza a HDD-t, és visszateszi a gyári szűz windows rendszert.
Ez egy sztenderd javaslat, hogy a gyári állapot visszaálljon, és a gyári driverekkel kiderüljön, hogy hardveres-e a hiba, vagy a tulaj valamit szoftveresen összekutyult.Én egyébként kivenném a HDD-t, és anélkül küldeném szervizre. De előtte ezt egyeztetném a szervizzel, mert a gyárilag előtelepített gépnél megtagadhatják a garis javítást az eredeti OS hiánya miatt.
-
albinolynx
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Lehet a hdd, vagy a boot van jelszóval védve nem is a BIOS? :S
Mindegy... Videót megnézted, fotó lesz? -
Most beszéltem telefonon a Toshiba ügyfélszolgálattal, ők azt mondták, hogy csináljak egy "gyári beállítások visszaállítását". Ez pontosan mit takar?
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
bekapcsolod oszt annyi.. kéri a jelszót
a passwordok állítólag nem mennek -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Gondoltam kipróbálom a saját gépemen ezeket:
- "Toshiba" backdoor jelszó
- bootolás közben nyomni a SHIFT gombot...nem tudom úgy beállítani a BIOS-t, hogy jelszót kérjen a belépéshez! XD
Itt van egy videó A135 esetéről: [link] |
-
albinolynx
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Egy alap kérdés, azt a jelszót próbáltad esetleg, hogy "Toshiba"?
Erre is több lapon hivatkoznak, mint "backdoor pwd".Lehet nem lesz jó az elem kivétel... Több leírás szerint is külön memóriába vannak égetve ezek az adatok.
LPT portos okossággal sem jutsz előrébb.Meddig jut el most a rendszer? Van bootoló operációs rendszered, csak jelszóval védett?
-
Z86
őstag
válasz
Fecogame
üzenetére
Dolgoztam HP szervizben, ott megnézegették mi van a gépen. Ha nagyon privát a dolog, akkor nem hagynám rajta. (Egyébként röhej, de van aki úgy küld be gépet, hogy az asztalon kint van a poresz
)
Egyébként ha nem a HDD-vel vagy a rendszerrel van a gond, akkor elvileg nem nyúlnak a tartalmához. -
Toshiba szervíz milyen gyorsan dolgozik? Tapasztalatok?
+1 kérdés: HDD-ről le kell mentsem az adatokat, vagy ahhoz nem nyúlnak? Elég sok fontos ( privát ) adat van rajta.
Esetleg le is töröljem őket?
Akku + webcam problémám van egyébként.
-
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
csinálok képek este, bios frissítés azért nem jó, mert be sem tudok lépni a gépbe nemhogy a biosba...
-
Kbali
nagyúr
válasz
albinolynx
üzenetére
Tudomásom szerint a BIOS update nem reseteli a BIOS passwordöt.
-
albinolynx
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Rakj fel egy képet, ha már szét van bontva. Ha én nem is, biztosan lesz aki egyből kiböki.
Nekem eddig szerencsém volt a laptopokkal, csak egy acer-t kellett szétszednem. Annál egy olyan kics széthúzható csatlakozó volt, mint ami a vga ventilátorok végén szokott lenni régen. Az elem pedig zsugorfóliázott kis csomagban.
Miért nem jó a BIOS frissítés? Pusztán szoftveres megoldás, szét sem kell(ett) volna szedni.
Nem kell újabb, egyszerűen beégeted a mostanit, ha nincs más. -
animatrix11
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
kb én is ennyit értettem, mit kell rövidre zárni mert valami JOPEN1 + valami hengeres cuccot zártam rövidre de semmi, elemet hogyan húzom le konkrétan melyik az elem? mert nem úgy néz ki mint egy asztali lapban
-
albinolynx
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
1. kiveszed az elemet és rövidre zárod az elemtartó 2 végét (lehet nem elemtartó van, csak egy zsugorcsövezett elem és vezeték + csatlakozók - értelem szerűen elem lehúz, csatlakozó alljzatnál zárod rövidre)
2. csinálsz egy bios frissítést -
animatrix11
őstag
sziasztok
egyik ismerősnek van egy Toshiba A135 laptopja ami nálam landolt, bios jelszót kér különben nem indul el,
neten sok leírást találtam hogy kell kisütni a biost, de kb a felét nem értem, tud valaki segíteni? esetleg van valahol a gépben kiszedhető elem, talán akkor is elfelejti a biosta következőt találtam [link] 4.hsz
csinált már valaki ilyet

-
albinolynx
senior tag
válasz
addamka
üzenetére
A linken lévő exe telepítése után annyit ír, hogy RTL8723AE
Sárga felkiáltójeles: Microsoft Wi-Fi Direct virtuális adapter
(Az eszköz nem indítható el. Kód: 10)Beírtam a realtek honlapon az rtl8723-t, nem adott semmit.
Ettől függetlenül tudokmár wifin keresztül csatlakozni a routeremhez. -
válasz
albinolynx
üzenetére
Próbáld meg ezt: http://cdgenp01.csd.toshiba.com/content/support/downloads/tca0084300f.exe
Ha nem jó, akkor kell a pontos realtek típus, aztán itt fent lesz a legfrissebb.
-
albinolynx
senior tag
válasz
addamka
üzenetére
Elvileg nem támogatott win 8 által a laptopom. Nincs listában, nem találom.
Csak tudnám mi az ami nem támogatott. Mindent frankón felismert, annyi, hogy a vga driver nem az igazi. Ezt átlag felhasználáskor nem, CAD-ben és gondolom játékban is észrevenni.Ez is megoldódott az ati driveres linkkel. Köszönöm!
Abba is maradt a fura hang CAD-ben.Wifi - realtek valamilyen. Már csak ennyi hiányzik.
-
válasz
albinolynx
üzenetére
ATi-ra ez (mobility) így felmegy elvileg, én is a normál 12.10-et használom, nem a toshiba kicsit lemaradt driverét.
Wifi melyik van benne? Az toshiba EU support oldala le van maradva, keresgess az USA support oldalon a gépedhez hasonlót (a product ID-k mások, de a gépek eléggé megegyeznek), eséllyel lesz driver.
Az EU BIOS-ban is le van maradva, L850-hez kb. mindenhol van friss BIOS, csak nekünk nem cseppen

Még reménykedek, hogy a Turbo Boostot használhatóra faragják, bár már a magyar support se tudja mit beszél, egyszer az egész széria hibás, másik levélben elnézésemet kérik az én gépem hibájáért. -
kotamas41
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Ma beszéltem a Toshibával, segítőkészek voltak, mondták h küldjem szervizbe stb..
Csak attól tartok ha nem hallanak semmit, akkor potyára van oda a gépem, a gond nem oldódik meg, plusz még fizethetek is, hiába garanciás.
Bár gondolom, hogy alaposan átvizsgáljk, nem csak odafülelnek kicsit. Egy alaplap hiba vagy esetleg vinyó hibát csak kiszűrik. -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem egy kondenzátor hiba lesz a vége. Azok szoktak ilyen hülye hangot hallatni.
Volt egy netbook töltőm, ami üresen, terhelés nélkül adott hasonló hangot.Megvan nálam mi okozza.
CAD-re használom leginkább. Solidworks 2013.Úgy jön elő ez a hang, hogy a bal oldali alap állapot helyett csak rámutatok valamilyen alkatrészre és annak kiemeli az éleit (narancs szín). Ez nem túl nagy feladat szvsz a vga-nak. Más alkalmazásban ezt nem csinálja. Lehet win 8-as ati driver megoldja majd ezt a problémát. Win 7-nél nem tűnt fel...
-
albinolynx
senior tag
válasz
kotamas41
üzenetére
Nekem időközönként hallatszik valami a ventilátor felől, de nem tudom mivel összeegyeztetni. Tipikusan olyan dolog, hogy téged zavar, de emiatt nem fognak cserélni és javításra adásnál nem hallja más.
Enyém leginkább csúszó ékszíj "nyekergésre" hasonlít.WINDOWS 8
Váltottam rá a kíváncsiság végett is. Nagyon szuperül teker vele a masina. Driver problémám lenne:
- vga driver
- wifi driverC870-11K (PSC8GE-001006HU)
Ati oldaláról a toshiba-ra irányít vga driver esetén. Toshiba oldalán viszont még hiányoznak, vagy nem tudom. Windows 8 upgrade van csak win 8 esetében.
Megoldható, vagy egyelőre várólistásak ezek a dolgok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű 10 magos Lenovo X13 Yoga G3 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

)

Janou