- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
TOZ
addikt
Az en tippem a toltes kozbeni akku melegedes. Toltes kozben csekkolva a sensorok homerseklet az egyik mindig melegedest mer (meg nem mondom melyik talan a sensor 9). Es bekapcsol a venti. (nem veletlenul ajanljak a Thinkwiki.org battery maintenance rovataban, hogy lion akkut lehetoleg kikapcsolt geppel toltsunk)
Nekem nemi csendeset a tpfan hasznalata jelent, a venti kismerteku hoemelkedes eseten csak pulzalva megy nehany masodpercig (ez altalaban boven eleg office hasznalat eseten, nagy ritkan megy 15%-nal nagyobb hatekonysaggal is - ez eggyel magasabb venti hasznalatot jelent, mint a pulzalo (interval) allapot).windowshoz: http://www.staff.uni-marburg.de/~schmitzr/donate.html
linuxhoz: http://www.gambitchess.org/mediawiki/index.php/ThinkPad_Fan_Control -
Otisz
őstag
Az első 1-2 évtizedben szorgosan folyik a memóriabővítés, míg egyszer csak már nem lehet tovább fejleszteni, és akkor jön az ún. memória túlcsordulás.
Mindeközben nevelés hatására változik az alapszoftver.
De! Addig is sok víz elfolyik a Dunán, világot lát (HELLO WORLD), néha félrenyom 1-1 @-ot és ENTER-t is.
A kezelőfelület először csak egyszerű DOS (parancsokra válaszol, kezdetleges grafikai megoldásokra is képes, és tudja a 4 alapműveletet, ami igazából nem is négy, de ez lényegtelen), majd felváltják egyéb rendszerek, belekóstol a szabadszoftverekbe, elszív néhány crack-et, beleszeret a gyümölcsökbe (az almát kiváltképp megkedveli - bár néha kukacos). Vírusokkal is találkozik, de nem rombolja le a rendszert.
Erotikus látomásainak hatására néha a CPU 100%-ra ugrik, a CD-ROM felpörög. Ez utóbbi hardverelem a kor előrehaladtával cserélődik. Először csak DVD-ROM-ra, majd a serdülőkor elérésekor DVD, esetleg BlueRay íróra, így már képes pörkölni is ;-)
...
..... -
Dottore
addikt
Azért ez erősen sztereotíp. Nekem spec. nem tetszett ahogy default állapotában érkezett a T61. Tudom, ez elegáns, gyakorlatias, és a felhasználók nagyrészének bőven megfelelő megoldás. Szóval semmi gond ezzel, a gond azzal van, hogy nem vagyunk egyformák. Egyrészt a Vistát nem preferálom, de ami inkább bosszantott az a feladatkezelőben vígan lubickoló számomra feleslegesen futó folyamatok tömege. Tehát XP fel, driverek, programok ami kell letölt, utána egy Drive Image backup, és kész. Semmi felesleges automatikus frissítés, vagy bosszantó programok amik igyekeznek kitalálni mit fogok tenni a következő pillanatban, és még sorolhatnám.
Egyetlen egy oka van amiért valaha is enyhe megbánást tanusíthatok az elmulasztott eredeti rendszer kiírása miatt. Ha el szeretném adni a gépem. De nem szeretném.
-
gecsoz
aktív tag
Teljesen véletlenül lett az első gépem IBM, aztán jött a szerelem, és mostmár más szóba sem jöhet. Egyetértek, mert én is így vagyok, inkább vártam egy évvel tovább, de most olyan gépre cserélem le a kicsikémet, amire megint számíthatok vagy 4-5 éven keresztül gond nélkül
Naja, EEE az jóóó.. mert ócsóóóóó (annyiba kerül, mint egy gagyi laptop) ... és semmiresenem jó
-
gecsoz
aktív tag
Na ez az... egyetlen más gyártónak sincs ennyire szép, letisztult design -nal rendelkező gépe.. kívülről vannak jó gépek, de kinyitod, és elborzaszt a látvány..
Billentyűzet.. hmm.. több mint 5 éves gépem.. napi átlag 4-5 óra használat.. programozok, szóval nyomkodom közben a billentyűzetet rendesen..
eredmény? sehol egy kopás, olyan a bill, mint az új.. munkatársam 2 éves fujisimens -ének már törtek ki gombjai, és lekoptak a betűk..
jah, és az egész burkolat is ilyen.. jó pár karc már látszik a tetején, de sehol máshol, és a tetején is csak az látja meg akinek volt már a kezében új thinkpad és tudja hogy kellene kinéznie
én most próbálom fertőzni a főnököm, hogy vegyen egy W500 -at az ezer éves Compal -ja helyett, de azt mondja hogy "drága".. na mondom nesze neked.. 400 milliós éves árbevétel és olyan smucig, hogy inkább acer -t vesz a tecso -ban
no komment.. utána meg ki van bukva hogy az én gépemnek semmi baja, az övével meg mindíg valami gáz van
-
jtrompi
csendes tag
Szia! Nem ismeretlen számomra a jelenség amit az ATI driverről és az ubuntu-ról írtál.Igaz a mostani TP-men csak xp van egyelőre,de az előző gépemen,egy Toshiba-n, Ubuntu futott. Nálam az volt a szívás,hogy ha engedélyeztem a zárt meghajtókat akkor normális volt a megjelenítés sebessége,de pl készenlétből nem ébredt fel a gép. Erre a mai napig nem találtam megoldást,azt írják a ubuntu.org-on,hogy ez egy nagyon összetett probléma és főleg az ATI-nak "köszönhető". Remélem,valaki talál neked vmi megoldást!
-
Yaye
őstag
Az "Error 0210" billentyűzethibát jelent, a "stuck key 02" pedig azt hogy szerinte az "1" gombod be van ragadva. Nem feltétlenül szó szerint, lehet hogy nem érezni rajta, mégis rossz. Maszírozd meg finoman, hátha észhez tér.
szerk.: én se vagyok ám valami hűdeokos, csak használom a guglit
-
Tim82
félisten
A "p" betű olyan modellt jelöl, amit az IBM CAD-es tervezésre, komolyabb grafikai melókra stb. szánt, tehát nagyobb tudású videókártya került bele, mint a "p" nélküli gépekbe.
Pl. egy "sima" T41-be általában Ati Radeon 7500 vagy 9000 került, 32 MB saját RAM-mal, egy T41p-be pedig (ami nekem van) Ati FireGL T2, 128 MB RAM-mal. Ha kicsit máshogy nézed, mondhatni, TP-hez képest "gamer" gép
(persze, nem ez a fő kihasználási területe, de én használtam így is - elég jól elboldogult különféle játékokkal, kb. egy 9600Pro szintjén).
Az általad felsorolt feladatokra szerintem mindegyik T4x jó, egyiknek sem okoz nehézséget a dolog. T40-em volt, mielőtt a T41p-t beszereztem volna, így tapasztalatból beszélek. Igaz, HD film lejátszást ne nagyon várj egy nem "p"-s modelltől.
Ha viszont T43-at veszel, ajánlanám a kisebb melegedés/több akkuidő miatt az integrált videókaris modelleket. Az Intel GMA950 megbirkózik mindennel, amire Neked szükséged lehet. Bár, ami a melegedést illeti, a T4x sorozatnál úgy általában is elég jól ki van találva a hőelvezetés.
-
Tim82
félisten
Ati videókártya ide vagy oda, a Thinkpad-eknek jó Linux-támogatásuk van. Érdemes körülnézned itt.
Kérdés, mire akarod használni? Nálam okosabbak (akik mindig lebeszélnek arról, hogy a Banias-omat Dothan-ra cseréljem a T41p-mben
) szerint nincs igazán nagy különbség. A Sonoma chipset-es gépeknek (T43, R52) annyi előnye mindenképpen van, hogy DDR2 való beléjük, így elég olcsón tudsz RAM-ot bővíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Gamepad
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest