Aktív témák

• Nand_i

tag

válasz _ak_ #7195 üzenetére

Ha jól látom, neked valami host process eszi a vasad, nekem hardware interrupt volt XP alatt. Lehet neked is érdemes lenne Process Explorer-rel pontosan megnézni, nem-e valami más okozza a magas proci használatot.

HW interruptos tapasztalatok:

T61, legfrisebb driver, Xp sp3 és frissített windows. Utólag sikerült kiszűrni, hogy sp3 utáni valamelyik frissítés telepítése után jött elő a probléma. Indulás után kb 10 perccel hardware interrupt-ok 20 % fölötti proci használatot eredményeztek, jellemzően 20 és 40 között, függetlenül attól, hogy futott-e valami más a háttérben, vagy üresjáratban volt-e a gép. Fórumok szerint ezt okozhatja tényleges hw probléma, vagy rossz driver.

Megoldás nálam konrétan Device managerben: IDE/Atapi controllers alatti összes elemre uninstall (Intel ICH-8M ... 2x, Primary IDE channel), utána reboot. Azóta nincs ilyen problémám, kicsit mintha a boot is gyorsabban menne. :)

UI: biosban SATA mindenképpen AHCI legyen, mondjuk Vista alatt miért is lenne más. Ezen én sem változtattam semmit, mégis meghülyült a rendszer. :F

Aktív témák