- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Korábban írtam, hogy szerintem nagyon rossz kialakítású a 65c728 hátlapjána és a VESA rögzítési pontjának kialakítása. Annyira hogy ez befolyásolja a foltosodást. Ehhez most hoztam képeket bizonyítékként és magyarázatként.
A négy felfogatási pontból kettő felső és kettő alsó másmilyen kialakítású:
1.: Az alsó sem tökéletes de ez legalább elfogadható, mert itt a fém menet fölött van egy kis légrés kb 1m, majd a műanyag hátlap, így amikor szorítod a hátlapra a fali konzol TV-re rögzíthető részét, a műanyag hátlapot rányomja a fém menetes lemezre a konzol kis hátlapi deformációval.
2.: A felső kettő viszont szerintem elfogadhatatlan: A fémlap ami a meneteket tartalmazza sokkal mélyebben van, a felette lévő műanyag rész (ami a konzol tartó csavarok megszorításkor hozzászorul) kb 2mm távolságra van tőle. Ráadásul ez is kb. 5mm mélyen van a hátlap hátsó részétől, amire a konzol felfekszik. Kipróbáltam és már kézi megnyomással látható hogy az egész hátlap a konzol alatt megnyomódik és deformálódik nyomás hatására.
Ezt én házilag korrigáltam. A konzolhoz gyárilag adnak műanyag hengereket, perselyeket. Ennek sajnos nagyobb a külső átmérője, mint itt a hely, így nem megy bele rendesen. De megköszörültem, így már bele ment és nem a hátlapon, hanem ezeken a müanyag perselyeken ül fel a konzol, mivel az alsó rögzítési pontok alá is ilyet, csak a rövidebbeket raktam.És akkor a foltosodásra gyakorolt hatás:
Csak a konzol perselyek nélkül:
A konzol perselyekkel rögzítve:
A konzol köszörült perselyekkel rögzítve:
Természetesen az egész kicsit torz, mert a valóságban alig látható a foltosodás és csak 1-2%-os háttérvilágosságnál. A képeket direkt túl világosra (feketét már inkább szürkére) állítva készítettem, hogy látszódjon a hatás
Ezt meg azért mutatom meg, hogy látszódjon hogy ennyire túl kellet húznom már az első esetben a fényeket, hogy a legfelhősebb esetben látszódjanak a foltok valós tartalom mellett. Az ugye középen a kékes színű négyrészre osztott kodi logo lenne de alig látszik a fényerő túlhúzásától. És a fekete is már kék.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Trollok komolyan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- Objektívek topikja
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GB10 Superchip az NVIDIA és a MediaTek közös rendszerchipje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE55Q67D) 140CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3232
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest