Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

Korábban írtam, hogy szerintem nagyon rossz kialakítású a 65c728 hátlapjána és a VESA rögzítési pontjának kialakítása. Annyira hogy ez befolyásolja a foltosodást. Ehhez most hoztam képeket bizonyítékként és magyarázatként.

A négy felfogatási pontból kettő felső és kettő alsó másmilyen kialakítású:

1.: Az alsó sem tökéletes de ez legalább elfogadható, mert itt a fém menet fölött van egy kis légrés kb 1m, majd a műanyag hátlap, így amikor szorítod a hátlapra a fali konzol TV-re rögzíthető részét, a műanyag hátlapot rányomja a fém menetes lemezre a konzol kis hátlapi deformációval.

2.: A felső kettő viszont szerintem elfogadhatatlan: A fémlap ami a meneteket tartalmazza sokkal mélyebben van, a felette lévő műanyag rész (ami a konzol tartó csavarok megszorításkor hozzászorul) kb 2mm távolságra van tőle. Ráadásul ez is kb. 5mm mélyen van a hátlap hátsó részétől, amire a konzol felfekszik. Kipróbáltam és már kézi megnyomással látható hogy az egész hátlap a konzol alatt megnyomódik és deformálódik nyomás hatására.

Ezt én házilag korrigáltam. A konzolhoz gyárilag adnak műanyag hengereket, perselyeket. Ennek sajnos nagyobb a külső átmérője, mint itt a hely, így nem megy bele rendesen. De megköszörültem, így már bele ment és nem a hátlapon, hanem ezeken a müanyag perselyeken ül fel a konzol, mivel az alsó rögzítési pontok alá is ilyet, csak a rövidebbeket raktam.

És akkor a foltosodásra gyakorolt hatás:
    Csak a konzol perselyek nélkül:

A konzol perselyekkel rögzítve:

A konzol köszörült perselyekkel rögzítve:

Természetesen az egész kicsit torz, mert a valóságban alig látható a foltosodás és csak 1-2%-os háttérvilágosságnál. A képeket direkt túl világosra (feketét már inkább szürkére) állítva készítettem, hogy látszódjon a hatás
    Ezt meg azért mutatom meg, hogy látszódjon hogy ennyire túl kellet húznom már az első esetben a fényeket, hogy a legfelhősebb esetben látszódjanak a foltok valós tartalom mellett. Az ugye középen a kékes színű négyrészre osztott kodi logo lenne de alig látszik a fényerő túlhúzásától. És a fekete is már kék.....

Új hozzászólás Aktív témák