Új hozzászólás Aktív témák

• krepp

tag

Megosztanám veletek a tapasztalataimat,,
    Rendeltem monitornak egy 42' C3-at. Első nap rögtön a TCL 65C835 mellé került tesztre.

(A TCL-re úgy esett a választásom, hogy amikor vettem, fényerőben egyenlő, vagy jobb a LG G3 volt, háromszoros áron, vagy kisebb fényerővel LG G2 kétszeres áron volt. És mivel sok hozzáértő dícsérte a TCL MiniLED-et, végül megelégedtem vele.
    Nem bántam meg!)

Első benyomás hogy maxra tekert fényerőn is sötét, az én világos nappalimban nézhetetlen. Abszolút nem értek egyet a "erre van a redőny" mentalitással. Egy verőfényes vasárnap délutáni filmezéshez nem akarok besötíteni. Szerintem nem életszerű. Az emberi szem sem 0-1000nit között működik, akkor miért tekintjük ezt normálisnak a TV-k esetében?
    A színek viszont egyértelműen jobbak az Oled-en, aminek természetesnek kell kinéznie, az valósághű, ha színes neonos jelenet van, akkor rikít, amennyire kell. A TCL hozza a kontrasztos színes jeleneteket (Tűzgyűrű), viszont a szolidabb színvilágú jeleneteknél, kicsit fakóbb (Dune II, BladeRuner 2049).
    A fényerő hiányában sajnos vesznek el részlete, és eddig még nem találtam a megfelelő beállítást, hogy ami természetesnek tűnik, és részletgazdag is.

Második benyomás, monitorként használva kb 1m-ről nappal is megfelelő fényerő, pont elég. Az előző Gémer monitorom is a drágábbak közé tartozott, színek rendben volt, de "feketék", se nappal, se este nem volt rajta (IPS). Viszont a C3 Windowsban, játékban, és filmezésnél is kiváló. Az ABL-t finomíthatták mert én abszolút nem veszem észre. A Pixelshit-et néha tetten érem, engem nem zavar...

Szerintem megtartom a C3-at, azért megnéztem volna egy 42es QD-Oled et is, de sajnos, ha jól tudom ilyen tv nincs.

A TV vásárlással még várok, talán az idei Samsungok már tudják azt a fényerőt, ami boldoggá tenne..

A C835, C3 összehasonlításról még annyit hogy a tükröződés az LG kicsit rosszabb, de csak kicsit.
    A mozgásjavítás máshogy rossz a két készüléken, én itt vártam volna hogy az LG lelépi a kínait...
    Én az Android rendszert jobban kedvelem a nyitottabb szoftveres lehetőségek miatt, de az látszik hogy az LG rendszere elég kiforrott. (A Samsung még mindig zárt és fapad) Sebességre az LG kicsit lassabb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés