- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
krepp
tag
Megosztanám veletek a tapasztalataimat,,
Rendeltem monitornak egy 42' C3-at. Első nap rögtön a TCL 65C835 mellé került tesztre.
(A TCL-re úgy esett a választásom, hogy amikor vettem, fényerőben egyenlő, vagy jobb a LG G3 volt, háromszoros áron, vagy kisebb fényerővel LG G2 kétszeres áron volt. És mivel sok hozzáértő dícsérte a TCL MiniLED-et, végül megelégedtem vele.
Nem bántam meg!)
Első benyomás hogy maxra tekert fényerőn is sötét, az én világos nappalimban nézhetetlen. Abszolút nem értek egyet a "erre van a redőny" mentalitással. Egy verőfényes vasárnap délutáni filmezéshez nem akarok besötíteni. Szerintem nem életszerű. Az emberi szem sem 0-1000nit között működik, akkor miért tekintjük ezt normálisnak a TV-k esetében?
A színek viszont egyértelműen jobbak az Oled-en, aminek természetesnek kell kinéznie, az valósághű, ha színes neonos jelenet van, akkor rikít, amennyire kell. A TCL hozza a kontrasztos színes jeleneteket (Tűzgyűrű), viszont a szolidabb színvilágú jeleneteknél, kicsit fakóbb (Dune II, BladeRuner 2049).
A fényerő hiányában sajnos vesznek el részlete, és eddig még nem találtam a megfelelő beállítást, hogy ami természetesnek tűnik, és részletgazdag is.
Második benyomás, monitorként használva kb 1m-ről nappal is megfelelő fényerő, pont elég. Az előző Gémer monitorom is a drágábbak közé tartozott, színek rendben volt, de "feketék", se nappal, se este nem volt rajta (IPS). Viszont a C3 Windowsban, játékban, és filmezésnél is kiváló. Az ABL-t finomíthatták mert én abszolút nem veszem észre. A Pixelshit-et néha tetten érem, engem nem zavar...
Szerintem megtartom a C3-at, azért megnéztem volna egy 42es QD-Oled et is, de sajnos, ha jól tudom ilyen tv nincs.
A TV vásárlással még várok, talán az idei Samsungok már tudják azt a fényerőt, ami boldoggá tenne..
A C835, C3 összehasonlításról még annyit hogy a tükröződés az LG kicsit rosszabb, de csak kicsit.
A mozgásjavítás máshogy rossz a két készüléken, én itt vártam volna hogy az LG lelépi a kínait...
Én az Android rendszert jobban kedvelem a nyitottabb szoftveres lehetőségek miatt, de az látszik hogy az LG rendszere elég kiforrott. (A Samsung még mindig zárt és fapad) Sebességre az LG kicsit lassabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali médialejátszót?
- Battlefield 2042
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- Mazda topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest