Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
mikrofon #19395 üzenetére
Hát, mindig könnyebb feltételezni, mint kérdezni.....
Csak tényállásként elmomdanám, hogy én még videó kazettáról néztem a Jean-Claude Van Damme filmeket és gyerekkoromban még fekete-fehér volt a TV, így úgy érzem van viszonyítási alapon...
Technika: egy 600k-s TV-nél azért már reméltem, hogy jó lesz a lejátszó, így nem használok semmi külső eszközt. Viszont appból próbáltam már sokmindent (Vimu, Kodi, VLC, MX Player, Just Player), nem volt különbség. Ezzel amúgy nincs is semmi gondom, eddig mindent "meg evett".
A minőségre igényes vagyok ezért mikor megvettem az első 4k-TV-met akkor beszereztem egy 6 terrás winyót, így bőven elférnek rajta a dolgok. Ahol elérhető mindig 4k BlueRay REMUXOT szedek, lehetőleg MP4 formátumban (50-60 gigás filmek). Tudtommal ez a legjobb elérhető minőség, ha nem lemezt használsz.
Gigabites netem van ezért a sebességgel sincs gondom, meg amúgy sem vagyok az a típus aki megjelenés után 5 perccel már nézni akar egy filmet. Van, hogy jó néhány hónappal a megjelenés után kerül elő valami mert épp akkor lett rá időm. Ezért kellett a nagy vinyó.
És nem a hiányzó csillagokkal és azzal a 2 másodperccel van a gondom, hanem a black crusha-al ami a sötét jeleneteknél észrevehető: arnyékos részek feketék lesznek, arcok el sötétülnek, ezért nem látható jól a mimika stb. És igen ezek zavarnak, mert az egész filmre hatással vannak ha nagyrészt sötétben játszódik. A csillagos jelenet csak egy extrém példa ahol a legjobban észrevehető a jelenség. Van egy másik 75-ös TV-m, egy régi IPS LCD local dimming nélkül, és látom a különbséget és látom, hogy a TCL sokkal szebb, pedig a régi TV is tud DV-t. Ettől függetlenül vannak problémái amit ha kérdezik, elmondom.
Ezzel részemről le is zárom a csillagos témát, mert abban amúgy igazad van, hogy már így is túl sok időt pazaroltam rá...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- PHILIPS 43PUS8909/12 Amlibight 4K HDR Smart 144 HZ GAMING TV
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest