Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• herceges215

csendes tag

Hi.
    Néztem az értékeléseket az árukeresőn és ezt írta valaki.

"Írta Béla: Két paraméter miatt és az ára miatt döntöttem a TCL 55C635 készülék megvásárlása mellett, a 2040 zónás Micro Dimming és a QLED tecnológia. Gondoltam, e két paraméterrel nem lehet mellényúlni nagyon. Végül az Euronicsből meg is rendeltem. Tévedtem. Két napja futom a kálváriát, hogy hátha én vagyok a lúzer júzer és valami beállítás elkerülte a figyelmem. Kritikán aluli a képminősége. Mondom ezt úgy, hogy volt és van is jó néhány TV-m. Nyilván egy LG OLED TV-vel nem fogom ezt összehasonlítani, de százszor jobb képe van a 7 éves Samsung LCD TV-mnek is, amiben semmi QLED, Micro Dimming hókusz-pókusz nincs. Sötét jeleneteknél, vagy fekete képernyőnél a képernyő nem fekete, a panel brutálisan foltos, felhős. Az egész panel szürkén világít. A Micro Dimming egyértelműen nem működik. A színek fakók és ezen semmilyen beállítás nem segített. Ami még azonnal feltűnt már beüzemeléskor, hogy gyenge a fényereje. A panel Brightness-t nem lehet állítani, csak egy fényerő állítása van, az a háttérvilágítás erősségét állítja, valamint, a kontrasztot, slussz. Külön panelfényerő, valamint a Micro Dimming beállítására nincs menüpont. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, majd átirányítottak a szervízbe, de nem tudtak erre a jelenségre mit mondani. Végül elmentem az üzletbe, hogy megnézzek egy kiállított példányt, pont ezt a típust. Már messziről látni lehetett, hogy a rengeteg TV közül ennek volt a legkisebb a fényereje 100%-on, holott a gyártó nem ezt írja. Az eladó kedves és segítőkészvolt. Alaposan megvizslattuk a TV-t, és ott ugyan ez a probléma volt. Tehát nem volt hibás az én készülékem, ez ilyen eleve. Az áruházban nehezebb észrevenni ezt a hibát, mert elég nagy a világítás, erősebb, mint otthon a szobámban. Teljesen sötétben pedig élvezhetetlen a TV. De, hogy itt ne is érjen véget a csalódás, upscaling-ról ne is álmodjon senki, gyakorlatilag 0 a felskálázás. Ilyet még nem is láttam, csak PC monitorok esetében. Csak a makulátlan 4k tartalom ami elfogadható, ami ez alatt van felbontásban, blokkosodott, ocsmány, recés szélekkel. Minden lehetséges beállítás végigpróbáltam. Tanulság: Ne vásárolj olyan szutykot, amit indiai piacra szántak. Ne vásárolj TV-t látatlanban. Ha ezt tudom, nem vettem volna meg. Kétségtelen, hogy a konkurens TV-k drágábbak, de akkor LG, Samsung minimum. Így nem sok értelme van az olcsóságnak.

Előnyök
    - Valóban használható hang, kissé műanyag dobozos a hangkép, kevés magassal, de TV nézéshez már tényleg használható.
    - Gyors Google TV oprendszer, gyors reagálású menü.
    - Occsó

Hátrányok
    - Kritikán aluli képminőség
    - Nyoma nincs a Micro Dimming-nek, feltehetően nem is működik.
    - Fekete képnél szürkén erősen világító panel, erős foltosodással.
    - Upscaling mintha egyáltalán nem lenne benne.
    - A színek rosszabbak, mint a régi LCD TV-men. Nem tudom ez mitől QLED.
    - Hálózati lejátszásnál a belső lejátszója erősen korlátozott. Nem lehet tekerni, akadozik a kép Gbites hálózaton."

szerintetek most trollkodott vagy tényleg ilyen "gagyi" ez a tv?
    TCL 55C635

https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/tcl/55c635-p790136850/#velemenyek

Új hozzászólás Aktív témák