- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Az ANKI androidos változatához honnan lehetne letölteni tanulókártyákat?
-
MaciG
addikt
Androidra szerintetek melyik a legjobb offilne angol-magyar szótár? (ha beszél is az még jobb
)
-
Breki
veterán
Meg van ez valakinek?
Aktív Tudás Tanulási Rendszer Értés- és kiejtésjavító hanganyag
-
Traxx
őstag
válasz
Mister_X #1232 üzenetére
Köszönöm mindhármótoknak
Sorozatba szeretnék belevágni, a Dr. House pl. tetszene első körben, legalábbis magyarul baromira élveztem. A játékokat inkább hanyagolom, mert az a saját tapasztalatom szerint jobban elveszi az időmet (azaz inkább a játékra figyelnék, mintsem a tanulásra). Viszont tetszik a BBC Learning is, és MaciG linkje sem rossz
bár ahogy olvastam, pár hónapig nem lesznek újak az oldalon.
-
Mister_X
nagyúr
LingQ, itt vannak tök jó anyagok, podcastek, valamint van közösségi beszédgyakorlás is Skype-on keresztül. Angolul kezd el a klasszikusabb filmeket nézni (Star Wars, Lord of the Rings, stb), pár sorozat (How I Met Your Mother, Big Bang Theory, stb.), valamint videojátékokat feliratok (subtitles) nélkül játszani. Dragon Age és Mass Effect pl. nagyon ajánlott, mert ott mondják a magukét, aztán felugrik pár válaszlehetőség, tehát koncentrálni kell.
Én ugyan ezt csinálom, csak japánnal, a Star Wars tisztára mint kés az ablaküvegen (- Omae no chichi wa washi da! - Uso da... uso da!), sorozatokat kibliccelem animékkel, valamint a legtőbb PC-s játék japánul megy - meglepő, hogy mi mindennek van nemhogy felirsta, de még szinkronja is
Skyrim profi lett.
-
MaciG
addikt
Úgy lehet fejleszteni hogy minél többet hallgatsz angol szöveget. Nekem is ez volt a gyenge pontom, de rengeteg angol szöveget hallgattam és azóta szerintem ez lett a legerősebb.
pl.: Luke English
más.
Az mitől lehet szerintetek, hogy ha tudok egy szót akkor ha angolul hallom akkor egyből beugrik mit jelent magyarul, de ha magyarról kellene ugyanazt angolra akkor az istenért se jut eszembe. :S
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kicsit előrelépni a nyelvtudás terén. Elég sokat felejtettem, a kb. 9 éve megszerzett középfokúm után főleg. Tanulgattam és gyakoroltam magánúton, és ezt folytatnám tovább, de talán máshogy. Pár hónapig jártam tanárhoz, amit most sajnos anyagi okokból pár hónapra szüneteltetnem kell, de addig sem szeretném, ha minden újra kiesne.
Az írás és a beszéd viszonylag jól megy, persze ezen is lehetne még javítani, ami viszont nem túl jó enyhén szólva, az a magnó (és ez soha nem volt az erősségem, de az okát is tudom...csak azt kiküszöbölni nem, max. csökkenteni). Mit ajánlanátok, hogyan tudnék ezen javítani? Első körben sorozatnézésre gondoltam, de nem tudom, mivel kellene próbálkoznom. Vagy van valamilyen egyéb bevált módszeretek?
Újabb nyelvvizsgát nem tervezek, csak a minél jobb tudás lenne a célom (de lehet idővel rám jön a csakazértis érzés, és belevágok
) És ennek ellenére azért szeretném ezt a "magnós" részt fejleszteni, hogy ne legyen gondom a külföldi telefonokkal, vagy a jövőbeli filmnézésekkel, na meg azzal szerintem több más készség is fejlődne...
Köszönöm a tippeket
-
Breki
veterán
Engem azért érdekel mert pont szembe van és kb fele annyiba kerül mint ahová most járok és pont jön majd a következő tanfolyam, ott jól érzem magam és újabb módszerekkel inkább a beszédre megszólalásra megyünk rá a képen lévő helyen meg úgy látom a Headway-es anyagra mennek rá amit már tanultam korábban egy helyen, de az nem annyira jött be.
-
Breki
veterán
Ismeri valaki ezt a nyelviskolát?
Gyanúsan olcsó
-
Breki
veterán
Where is the opera? :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest